Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Ευγενικη χορηγια του Wolflegolas ενα γενναιόδωρο κομματι λευκας!!!
Ευχαριστω Κωστη!!!!

Μπηκε σημερα στο faceplate με σκοπο να γίνει μπωλακι!!!

20190203-130116.jpg

Για να γλυτωσουμε το πολυ κοπανημα και πριονιδι εκοψα καποια κομματια με το πριονι. Πρέπει να παρω σπαθοσεγα.....

20190203-132804.jpg

Βγαζει ομορφα νερα με γκρι αποχρωση.
Εριξα λιγο λαδακι να δω πως θα εμφανιστει.

20190203-142410.jpg

20190203-142414.jpg

Αυριο η συνεχεια!

Καημό το εχω να πετυχεις το nickname κυρ .. Αχαχαχα.. Wolfegolas ειναι!!! Κράτησε το κάπου και κανε κλοπυ-παστε .. Οσο για το έργο ειμαι σίγουρος θα γινει υπέροχο απο τα χερια σου! Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι πως βρίσκεις το σθενος και σταματας στη μεση!!!! Απορίας άξιο και φαντάζομαι θα συμφωνήσουν αρκετοί..

Να γραφεις πιο συχνα να το θυμαμαι!
Χαχαχαχα

Κωστα και Μιχαλη ευχαριστω.
Μιχάλη και Κωστη δυστυχως δεν ειχα πανω απο 1 ωρα στην διαθεση μου δυστυχως.
Μας περιμεναν για φαγητο και επειτα για καφε.
Οταν σας λεω πως αν δεν εχεις το εργαστηρι σπιτι σου δεν κανεις τπτ ειναι αληθεια!!!

Να γραφεις πιο συχνα να το θυμαμαι!
Χαχαχαχα

Κωστα και Μιχαλη ευχαριστω.
Μιχάλη και Κωστη δυστυχως δεν ειχα πανω απο 1 ωρα στην διαθεση μου δυστυχως.
Μας περιμεναν για φαγητο και επειτα για καφε.
Οταν σας λεω πως αν δεν εχεις το εργαστηρι σπιτι σου δεν κανεις τπτ ειναι αληθεια!!!
Πως σου φάνηκε η λεύκα;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλως τον Παυλο!
Φιλε σε πρωτη επαφη που ειχα ειναι καλη ειναι μαλακοτερη και πιο καλοδουλευτη απο την οξυα και κανει μια ενδιαφερουσα διχρωμια με τα γκρι νερα.
Στο τελος θα σου πω με μεγαλυτερη σιγουρια ομως.
Θελω να δω την συμπεριφορα της στο γυαλισμα.

ιδεα κλεμενη απο αλλο συναδελφο-πιστευω οτι κατι καταφερα για ενα μηνα τορναδορος χαχα

IMG_20190203_104545.jpg

Ειναι απιθανο το εργακι με την υδρογειο!! Πολλα μπραβο!!

Αλλα αυτο που αξιζει και εχει ενδιαφερον για ολους μας ειναι να μας πεις την εμπειρια σου και τις λεπτομερειες κατασκευης, δυσκολιες, ξυλο χρησης κλπ.

Νίκο πολύ όμορφη η υδρόγειος. Αρκετά καλό στρογγυλεμα και καλό φινίρισμα για αρχή.
Κυριάκο, μεγάλο κομμάτι τελικά φίλε μου. Μιας και τα νερά όντως είναι κάθετα στον άξονα θα σου πρότεινα να το κάνεις ένα μεγάλο και ωραίο μπωλ. Μιας και είπες ότι είναι μαλακό ξύλο, το γυάλισμα και γενικότερα η επεξεργασία του νομίζω ότι θα είναι ίδια με αυτή του πλατάνου. Ωραίο και γυαλιστερό! Ένα σκούρο χρώμα ανιλινης από έξω και φυσικός χρωματισμός στο εσωτερικό του πιστεύω θα του πηγαίνει πολύ!

Ευχαριστώ Αλεξανδρε!
Για να δουμε τι κρυβει αυτο το κομματι φιλε!
Ελπιζω να βγει ομορφο!

Και μια συμβουλη να την ακουω πρωτα εγω.
Ξεκινησα το ξεχονδρισμα με 200 στροφες μεχρι να ζυγοσταθμιστει οσο γινεται περισσοτερο πριν ανεβασω στροφες.
Ετσι οσο εστρωνε ανεβαζα στροφες και εφτασε τις μεγιστες 600 αν θυμαμαι καλα.
Μετα λεω ας ανεβασω τον ιμαντα στην 3η σκαλα να συνεχισω αλλα ελα που δεν κατεβασα τον ροοστατη....
Ετσι ξεκινησε να φορτσαρει να ανεβει στις 3000 και αρχισε να παιρνει δρομο ο τορνος....
Ευτυχως το εσωσα.
Το νου μας!!!

Καλως τον Παυλο!
Φιλε σε πρωτη επαφη που ειχα ειναι καλη ειναι μαλακοτερη και πιο καλοδουλευτη απο την οξυα και κανει μια ενδιαφερουσα διχρωμια με τα γκρι νερα.
Στο τελος θα σου πω με μεγαλυτερη σιγουρια ομως.
Θελω να δω την συμπεριφορα της στο γυαλισμα.
Κυρ μαλακότερο ξυλο ειναι σιγουρα.. Αλλα.. Πρωτον η διχρωμία αυτη δεν ειναι το φυσικό της! Και δευτερο και σημαντικότερο στο γυάλισμα ειναι προβληματική! Ωστοσο εσενα που το τορνακι γυρίζει και με τις δυο φορες θα το κανεις καλυτερα απο το δικο μ..

Καλά ρε Κυριάκο, τρίτη σκάλα στον ιμάντα? Για μπωλ? Ημαρτον που λέει και ο Γεωργίου! Μπωλ και γενικότερα γκουμουτσες ξύλα 1000στροφες ΜΈΓΙΣΤΟ!