Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Ρε παιδιά ο άνθρωπος είναι επτανήσιος οπότε έχει την καλλιτεχνεία στο DNA του.
Τι να λέμε τωρα, απλά ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!

Τον τόρνο στην Κεφαλονιά τον έχεις;

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ρε παιδιά ο άνθρωπος είναι επτανήσιος οπότε έχει την καλλιτεχνεία στο DNA του.
Τι να λέμε τωρα, απλά ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!

Τον τόρνο στην Κεφαλονιά τον έχεις;

Λάθος κατάλαβες... :grandpa:
Δεν είμαι επτανήσιος, αν και πολύ κοντά, γείτονας είμαι, από περιοχή Βόνιτσας.
Στην Αγία Ευφημία έχω κάμποσους φίλους και πάω κάθε χρόνο κάποιες μέρες στις διακοπές μου.
Φέτος, ενώ ήταν να είμαι εκεί αύριο, δυστυχώς δεν θα καταφέρω τελικά να πάω, η μια γκαντεμιά πίσω απ´ την άλλη φέτος.

Ρε Μπαμπη, 2 μερες δεν κοιταξα και εχεις φτιαξει παπαδες.
Τι υπεροχο ξυλο! Και το τελικο αποτελεσμα παρα πολυ καλο, και στους μυλους και στα στυλο.
Μπραβο...παιδι μου. Μαθαινεις. Κοντευεις να με φτασεις στον τορνο 😁 👍

Μπραβο Μπάμπη....Πολύ καλό έγινε...!!!
Η φαντασια φέρνει όλο και καλύτερα αποτελέσματα...!!!

Μπραβο...παιδι μου. Μαθαινεις. Κοντευεις να με φτασεις στον τορνο 😁 👍

Όταν βρεθούμε θα σε ρωτήσω και κάποια άλλα πραγματάκια που θέλω μήπως βελτιωθώ κι άλλο. -bye-

Μπραβο Μπάμπη....Πολύ καλό έγινε...!!!
Η φαντασια φέρνει όλο και καλύτερα αποτελέσματα...!!!

Σ´ευχαριστώ Κωστή.

Ξανά μια κατασκευούλα στον τόρνο αλλά στο μηχανουργικό αυτή τη φορά.
Ένα σπασμένο στηλιάρι από ματσόλα αντικαταστάθηκε με αλουμινένιο.
Πολύ απλή και εύκολη δουλειά αλλά απ’αυτές που τις φτιάχνεις μια φορά και κρατάνε μια ζωή. Το αλουμίνιο απ’τη μια είναι πανάλαφρο κι απ’ την άλλη δεν θα σπάσει ποτέ.

Attachments

• 871D8915-658F-4B25-9292-8125B528EA45.jpg
    871D8915-658F-4B25-9292-8125B528EA45.jpg
    107.5 KB · Views: 103
  • 3BE00020-341B-48C3-9D93-BB3331F7F825.jpg
    3BE00020-341B-48C3-9D93-BB3331F7F825.jpg
    103.4 KB · Views: 103
  • 0F21302A-8375-4328-8639-0E87C51CBA51.jpg
    0F21302A-8375-4328-8639-0E87C51CBA51.jpg
    127.5 KB · Views: 104
  • 4E1416CC-12DD-4F86-A9CA-FE260A6B307F.jpg
    4E1416CC-12DD-4F86-A9CA-FE260A6B307F.jpg
    231.2 KB · Views: 104

...εχεις και εξαρτημα που κανει το σαγρε!!!! :grinning-smiley-043

Μα είναι ερωτήσεις τώρα αυτές; :flipout:
Κι όχι ένα, δύο, και με ανταλλακτικές ροδέλες για διαφορετικά σχέδια.
Μη μας περάσουν και για αμόρφωτους... :silly::silly:

Ξανά μια κατασκευούλα στον τόρνο αλλά στο μηχανουργικό αυτή τη φορά.
Ένα σπασμένο στηλιάρι από ματσόλα αντικαταστάθηκε με αλουμινένιο.
Πολύ απλή και εύκολη δουλειά αλλά απ’αυτές που τις φτιάχνεις μια φορά και κρατάνε μια ζωή. Το αλουμίνιο απ’τη μια είναι πανάλαφρο κι απ’ την άλλη δεν θα σπάσει ποτέ.

Emoticon respect 😁

Μπάμπη νομιζω(είμαι σίγουρος βασικά!) ότι παίζεις μπάλα σε άλλο επίπεδο + από εξοπλισμό!!πολύ εργαλείο ο μηχανουργικος αλλά αρκετά χρήματα ρε γαμωτο!

Ναι, όντως είναι ακριβό εργαλείο, όχι τόσο πολύ όμως όσο νομίζουν κάποιοι. Με 1500 περίπου παίρνεις πολύ αξιόλογο μηχάνημα για ερασιτεχνική χρήση.
Εγώ ξεκίνησα χωρίς να το καταλάβω, τον πήρα τσάμπα από μάντρα ανακύκλωσης φίλου αλλά μέχρι να τον φέρω στα ίσια του, όπως τον θέλω εγώ δηλαδή, είναι σαν να τον αγόρασα.

...εχεις και εξαρτημα που κανει το σαγρε!!!! :grinning-smiley-043

ελα βρε Μιχαλη, δεν ηξερες οτι ο Μπαμπης εχει εργαλειο για κανελαζ !
ξερεις τι διαδικτυακη σφαλιαρα μου ειχε ριξει στο παρελθον για να το μαθω :flipout:

Κυριοι καλημερα και καλο φθηνοπωρο να εχουμε..Εφτασε για εμενα η στιγμη για να αγορασω ενα τορνο.Εχω ριξει απειρο ψαξιμο στο διαδικτυο τον τελευταιο καιρο και η αληθεια ειναι οτι εχασα την μπαλα εντελως..Για αρχη εχω στο μυαλο μου να αγορασω τον τορνο,σκαρπελα και ενα τσοκ.Επειδη ομως ειμαι εντελως ασχετος με το σπορ ,δεν εχω ιδεα τι ειδους σκαρπελα να αγορασω και τι τσοκ.Βλεπω οτι υπαρχουν πολλες επιλογες και με μεγαλο ευρος τιμων.Το μπατζετ που μπορω να διαθεσω ειναι 1200 ευρω ισως και λιγο παραπανω αν αξιζει τον κοπο.Για τον τορνο θα ηθελα να αγορασω το καλυτερο δυνατο μηχανημα που μπορω και με τα λεφτα που θα περισεψουν να αγορασω τσοκ και σκαρπελα.Μπολ και στυλο ειναι τα κυριως αντικειμενα που θελω να δημιουργω.Θα παρακαλουσα τους κυριους που εχουν εμπειρια εδω μεσα να μου πουν την αποψη τους γιατι δε θελω να πεταξω τα λεφτα μου τσαμπα.Ενας τορνος που μου αρεσει πολυ ειναι αυτος https://www.e-unicut.com/site/product/Ξυλότορνος-RECORD-POWER-Coronet-Herald?prdId=26-16007&extLang=

Ο τόρνος δείχνει εξαιρετικός, με πολύ μεγάλο πλεονέκτημα την περιστροφή κεφαλής που σου δίνει τη δυνατότητα να δουλεύψεις και εκτός κρεβατιού του τόρνου.
Μια μικρή επιφύλαξη έχω μόνο για το βάρος του, μου γαίνεται λίγο ελαφρύς.
Εγώ έχω αυτόν και είμαι super ευχαριστημένος.
Σαν αρχάριος, θα σου έλεγα να πάρεις κάποιον στα μισά λεφτά που και πάλι θα σε καλύψει. Όποιον και να πάρεις απ´αυτούς τους δύο νομίζω οτι θα ξεπερνάει κατά πολύ τις δυνατότητες και τιε προσδοκίες σου. Αν είσαι και τυχερός και σου αρέσει το "άθλημα" τότε είναι εξαιρετικές αγορές για πολλά-πολλά χρόνια και γλυτώνεις και τα λεφτά της αλλαγής σε περίπτωση που αποφάσιζες να ξεκινήσεις με μικρότερο τόρνο σαν δοκιμαστικό.

Ο βασικος λογος που μου αρεσει αυτος ο τορνος ειναι αυτο που ειπες η περιστρεφομενη κεφαλη..Ετσι και αλλιως αυτος ειναι το ανωτατο δυνατο που μπορω να αγορασω κανοντας υπερβαση στο μπατζετ.
Για τον jet που λες,το γνωριζω οτι τον εχεις στη κατοχη σου και εχω δει και τους παπαδες που εχεις φτιαξει,μου εχουν βγει τα ματια..
Τωρα για το σκεπτικο να αγορασω ενα πιο φθηνο τορνο,αυτο ηταν το βασικο σεναριο που ειχα στο μυαλο για καιρο,αλλα αφου η δουλεια φετος πηγε καλα ειπα να παω κατευθειαν σε κατι καλυτερο ωστε να μη χρειαστει να αναβαθμιστω στο μελλον
Προφανως και οι δυο τορνοι ειναι πολυ πανω απο τα κυβικα μου αφου οπως ειπα εντελως ασχετος..
Για σκαρπελα και για τσοκ ομως δε μπορω να βγαλω ακρη..
Βλεπω διαφορα σετ σε διαφορετικα μεγεθη και διαφορετικες τιμες..
Βλεπω και αυτα με τις μυτες καρβιδιου και δεν ξερω τι ειναι καλυτερο..

Τα καρβίδια είναι μι εξαιρετική λύση, θα σε βοηθήσουν πολύ, είναι σχετικά φτηνά και δεν χρειάζονται τρόχισμα, απλά αλλάζεις καρβίδιο.
Θα χρειαστείς όμως κι άλλα σκαρπέλα για δουλειές που δεν μπορούν να κάνουν τα σκαρπέλα καρβιδίου.
Η καλύτερη λύση για μένα, και για να μην πελαγοδρομείς και στο τέλος καταλήξεις και σε λάθος επιλογές, είναι να τηλεφωνήσεις στον Κώστα Αννίκα (6938762384) και να κάνεις μια αρχική κουβέντα μαζί του. Θα σου απαντήσει σε όλες σου τος απορίες και θα σε βοηθήσει να κάνεις και τις καλύτερες επιλογές.