Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Kαι γω μεσα !μπαμπη θελω ενα στυλο για δωρο εως της 10 ιαν με το αζημιωτο βεβαια!γινετε;;

Μπράβο συνάδελφοι σέ όλους,έχετε αναγάγει τήν κατασκευή στυλό σέ τέχνη,πανέμορφα όλα. :SFGSFGSF:

Ο τόρνος τού Μπάμπη,η τέλεια τοποθεσία θά ήταν όπως μεταφερθεί πρός Βριλλήσια μεριά όπου τό ευάερον,ευάπλετον καί ευήλιον εργαστήριο είναι πάντος καιρού

Αν υπαρξει και τριτη φορα που θα αγορασω τορνο, θα τον αγορασω αποκλειστικα για κατασκευη στυλο!

Σίγουρα θά τόν αγοράσεις Μιχάλη καί μόνιμα αυτήν τήν φορά,λένε άν δέν τριτώσει τό "κακό" προκοπή δέν βλέπουμε,καί ειδικά άν γίνει μάζωξη στά Βριλλήσια μέ καθοδηγητή τόν καθηγητή-Μπάμπη,σέ βλέπω τήν άλλη μέρα νά έχουμε νέο θέμα στίς παραλαβές :flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Υπέροχα κύριοι.Μπάμπη με τον έβενο με έστειλες...

Σ´ ευχαριστώ Νικόλα.
Καλός αλλά μπελαλίδικος ο έβενος, τουλάχιστον το κομμάτι που έχω εγώ.
Ακόμα και στο τρύπημα θέλει χάδια... Λίγο να μην προσέξεις έσπασε.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    203.3 KB · Views: 168
Μίλα μου για μήλα...
μου τελειώσανε τα ξύλα.

Attachments

• a.jpg
    a.jpg
    142.1 KB · Views: 136
  • b.jpg
    b.jpg
    117.9 KB · Views: 136
  • c.jpg
    c.jpg
    121.6 KB · Views: 136
  • e.jpg
    e.jpg
    88.6 KB · Views: 136
  • f1.jpg
    f1.jpg
    126.8 KB · Views: 136
  • f.jpg
    f.jpg
    116 KB · Views: 136
  • g.jpg
    g.jpg
    124.4 KB · Views: 136
ρε μπόις ,
το μελισσοκέρι κάνει λέει για επάλειψη ξύλου ?
Το συνδυάζεις με ελαιόλαδο και φτιάχνεις αλοιφή , περνάς το Ξύλο και γίνεται πολύ γιαλυστερό ?
Αληθεύει?

Θα το δοκιμάσω κι αυτό να δούμε.
Επειδή το ξύλο είναι οριακά στο ύψος το ελκοψα απ´ την φαρδιά πλευρά του, για να είμαι σίγουρος.
Όπως και να το κόψω πάντως θέλει πρισοχή, δουλεύεται πολύ δύσκολα, σου δίνει την εντύπωση οτι επεξεργάζεσαι ένα κάρβουνο.

Αν δεν το πήγαινες κατευθείαν σε 7 mm το τρύπημα & το πήγαινες 3 ->5 ->7, λες να είχε καλύτερη συμπεριφορά ?

Αν δεν το πήγαινες κατευθείαν σε 7 mm το τρύπημα & το πήγαινες 3 ->5 ->7, λες να είχε καλύτερη συμπεριφορά ?

Κώστα σίγουρα...
Δεν το περίμενα όμως οτι ήταν τόσο δύσκολο. Χρειάζεται και πολύ κοφτερό τρυπάνι και να μητ το πιέζεις καθόλου.
Ακόμα και στο τορνίρισμα αν πάς να "φάς" λίγο περισσότερο απ´ το ελάχιστο πεταλγινραι κομμάτια.
Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω με τέτοιο ξύλο και δεν είμαι σίγουρος αν είναι όλα τα ξύλα από έβενο τόσο δύστροπα ή το δικό μου είναι τόσο πολύ ξεραμένο, συν τα λάθος νερά, και μου δημιουργεί τόσα προβλήματα.
Όπως είπα και πριν, πιο πολύθυμίζει κάρβουνο παρά ξύλο.

Επειδή ο τόρνος δεν είναι μόνο πολύ όμορφες κατασκευές. Θέλει τεράστια προσοχή και προφυλάξεις.
Και το λέω εγώ που σπανίως φοράω μάσκα και σχεδόν ποτέ γυαλιά.
Όλα τα ατυχήματα συμβαίνουν όταν νομίζεις οτι το ελέγχεις και χαλαρώνεις. Εκτός όμως απο κάποια σχετικά απρόβλεπτα, υπάρχουν κι αυτοί που πάνε γυρεύοντας, τους τρώει ο κώλος τους.
Δείτε πχ τον δικό μας τον Αννίκα, στο τέλος του video, τι κομμάτι πάει να τορνίρει. Κάνει "μπάμ" από χιλιόμετρα οτι θα διαλυθεί με τις πρώτες στροφές που θα πάρει.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για τον λόγο αυτό δουλεύουμε χαμηλές στροφές.
Επίσης ατυχήματα μπορεί να γίνουν και από απειρία σε κάποιο σκαρπελο.
Να μην υπάρχει τείχος πίσω από τον τόρνο γιατί το σπασμένο κομμάτι επιστρέφει.
Το άδειασμα σε μπολ θέλει επίσης προσοχή.
Και πόσα άλλα που δεν θυμάμαι.
Τα παραπάνω μου έχουν συμβεί χωρίς επιπτώσεις ευτυχώς.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Μίλα μου για μήλα...
μου τελειώσανε τα ξύλα.

4η φωτο, το τερματισες!!!!!!!!!! Μα ακομα και την τρυπα απο το σκουλικι;;;;;;;;