Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Παύλο, αυτό είναι μάλλον το τελικό μου setup για το πλατώ. Σήμερα βρήκα αυτές τις φωλιές που νομίζω οτι είναι ιδανικές.
Για ετοίμασε ένα σετ και για μένα.
Βίδες έχω σε ασημί, θα ταιριάζουν με τα χρυσά δακτυλίδια; ....... :)

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φρεζάτες;

Πού τίς ξετρυπώνεις αυτές τίς φρεζάτες ροδέλες Heer General μου,καί μετά λές εμένα τρυποκάρυδο :flipout:

Καλές δημιουργίες.

Πρέπει να συνεργαστούμε... :flipout:

Φρεζάτες;

Καλά, άστο.... Θα σου βάλω και βίδες...

Last edited by a moderator:
Αν πάρεις για τον Παύλο ετοιμάσε ένα σετ κ για εμένα (πλαστικά, βίδες κ ροδέλες + extra κάνα δυο μπας κ χαθεί κάποιο από όλα) κ όταν έρθεις προς Πάτρα μου τα δίνεις. Ποτέ δεν ξέρεις.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Αν πάρεις για τον Παύλο ετοιμάσε ένα σετ κ για εμένα (πλαστικά, βίδες κ ροδέλες + extra κάνα δυο μπας κ χαθεί κάποιο από όλα) κ όταν έρθεις προς Πάτρα μου τα δίνεις. Ποτέ δεν ξέρεις.

:a0210:

Μπάμπη πόσο κοστίζει ένα τέτοιο σετακι?

Σ´αυτές τις περιπτώσεις το κόστος είναι σε τρέξιμο και χρόνο μέχρι να βρείς αυτό που θές.
Το οικονομικό είναι πολύ μικρό.

Νικόλα (Osatosa), σήμερα είπα ν´ ακολουθήσω τη συμβουλή σου, σχετικά με την κατασκευή πίπας, και να πειραματιστώ με διάφορα ξύλα πριν πάω στο πολύ σκληρό ρίκι.
Δεν ηλθελα όνως να ξεκινήσω και με κάποιο εύκολο ξύλο, φλαμούρι, Σουηδικό, δρύ κλπ για να μην πάρω λάθος μηνύματα, ήθελα κάτι πιο σκληρό, κάτι που να είναι σχετικά κοντά.
Έτσι είπα να ξεκινήσω μ´ ένα ρετάλι ελιάς που είχα. Μάλιστα ήμουν τόσο σίγουρος οτι στο τέλος θα το πετάξω που, αν και είδα οτι ήταν σκισμένο, λέω δεν πειράζει,ας μη χαλάω τσάμπα τα καλά ξύλα.
Ξεκίνησα λοιπόν, μέτρημα, κολψιμο στην κορδέλα και τόρνος...
Το τι έγινε δές το παρακάτω.
Αυτό που θέλω εγώ να συμπληρωλσω είναι οτι μου πήρε περίπου δύο ώρες κι οτι το περίμενα πιο δύσκολο. Δεν του έκανα κάποιο ιδιαίτερο φινίρισμα αφού, ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σαν κανονική πίπα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    155.6 KB · Views: 107
  • image.jpg
    image.jpg
    127.7 KB · Views: 106
  • image.jpg
    image.jpg
    126.5 KB · Views: 104
  • image.jpg
    image.jpg
    106.8 KB · Views: 104
  • image.jpg
    image.jpg
    156.7 KB · Views: 106
  • image.jpg
    image.jpg
    72.3 KB · Views: 105
  • image.jpg
    image.jpg
    74.9 KB · Views: 104
  • image.jpg
    image.jpg
    69.5 KB · Views: 104
  • image.jpg
    image.jpg
    118 KB · Views: 104
  • image.jpg
    image.jpg
    131.8 KB · Views: 104
Μια χαρά είναι μάστορα & αν βοηθούσαν παραπάνω οι φωτο θα απογειωνόταν.

Η ελιά από ότι ξέρω δεν κάνει σαν ξύλο γιατί καίγεται εύκολα.

Ωραίος .... το έχεις .... :worshippy::worshippy:

Απ ότι θυμάμαι σε συζήτηση που είχαμε κάνει παλιότερα με τον φίλο τον Μάκη όταν ρωτούσα γενικά με την πρόθεση να ξεκινήσω εγώ μου είχε πει:
Πρώτα σχεδιάζεις την γενική εικόνα επάνω στο ξύλο.
Δεύτερο και βασικό στην αρχή είναι να κάνεις δύο τρύπες με τρυπάνι έτσι ώστε η τρύπα του επιστομίου να καταλήγει ακριβώς στο κάτω μέρος του μπολ που μπαίνει ο καπνός.
Αφού το πετύχεις αυτό... εννοείτε ότι τις γραμμές που θα ακολουθήσεις για τις τρύπες τις έχεις σχεδιάσει επάνω στο ξύλο πριν ... πετυχαίνοντας λοιπόν τις βασικές τρύπες (η τρύπα του επιστομίου στο τέλος μετά το επιστόμιο που συναντά το μπόλ είναι περίπου 3mm) τότε μόνο συνεχίζεις γιατί αν δεν συναντηθούν σωστά οι τρύπες πάει άχρηστη όλη η προσπάθεια. Με κέντρο λοιπόν αυτές τις τρύπες αρχίζεις την διαμόρφωση.

Μην πετάς ποτέ τις αρχικές προσπάθειες ...έχουν μουσειακή αξία... μπορεί να εξελιχθείς σε ιδιαίτερο κατασκευαστή ...να ξέρεις ότι υπάρχουν τέτοια χειροποίητα κομμάτια που πωλούνται αρκετές εκατοντάδες δολάρια έως και χιλιάδες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Δεύτερο και βασικό στην αρχή είναι να κάνεις δύο τρύπες με τρυπάνι έτσι ώστε η τρύπα του επιστομίου να καταλήγει ακριβώς στο κάτω μέρος του μπολ που μπαίνει ο καπνός.
Αφού το πετύχεις αυτό... εννοείτε ότι τις γραμμές που θα ακολουθήσεις για τις τρύπες τις έχεις σχεδιάσει επάνω στο ξύλο πριν ... πετυχαίνοντας λοιπόν τις βασικές τρύπες (η τρύπα του επιστομίου στο τέλος μετά το επιστόμιο που συναντά το μπόλ είναι περίπου 3mm) τότε μόνο συνεχίζεις γιατί αν δεν συναντηθούν σωστά οι τρύπες πάει άχρηστη όλη η προσπάθεια. Με κέντρο λοιπόν αυτές τις τρύπες αρχίζεις την διαμόρφωσΗ.

Οι τρύπες είναι ακριβώς όπως λές. Άνοιξα με δεκάρι τρυπάνι και σε βάθος 20mm, ολσο χρειαζόταν το επιστόμιο μαζί με το φίλτρο, και μετά το ξετρύπησα με τριάρι τρυπάνι που βγήκε ακριβώς στον πάτο.

Mπαμπη εισαι απιστευτος, τι να λεμε τωρα, η φωτο τα λεει ολα!!!! :grinning-smiley-043

attachment.php