Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Κολλητική αρρώστια ο τόρνος τελικά, και αθεράπευτη.
Καλή αρχή Κυριάκο!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβο πατριωτακι, φρεσκο και ωραιο φαινεται το τορνακι!! Να το χαρεις!!

Να είσαι καλά Μιχαλη Ευχαριστώ!!!!!

Κολλητική αρρώστια ο τόρνος τελικά, και αθεράπευτη.
Καλή αρχή Κυριάκο!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όντως Παύλο!!!

Παιδιά για να πάρω ένα τσοκ τρυπανιου για την αριστερή πλευρά τι διάμετρο αξονα Θέλω?

Last edited by a moderator:
Nαί, μια χαρά.
Δεν ξέρω τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου όταν λές οτι το θες για δεξιά, λογικά όμως το αριστερά και το δεξιά είναι το ίδιο, μπορείς να το μετρήσεις να δείς.

Nαί, μια χαρά.
Δεν ξέρω τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου όταν λές οτι το θες για δεξιά, λογικά όμως το αριστερά και το δεξιά είναι το ίδιο, μπορείς να το μετρήσεις να δείς.

Δεξιά το βλέπω συνήθως γι'αυτό το είπα.
Αριστερά είναι το μοτέρ και γυρίζει το κομματι ενώ αυτό είναι σταθερό και τρυπάει το κομμάτι.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Δεξιά το βλέπω συνήθως γι'αυτό το είπα.
Αριστερά είναι το μοτέρ και γυρίζει το κομματι ενώ αυτό είναι σταθερό και τρυπάει το κομμάτι.

Σωστά τα είπες εσύ, εγώ έμπλεξα το δεξιά-αριστερά... Σκόρδο-κρεμύδι...
Δεξιά πάει, και σε ειδικές περιπτώσεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κι αριστερά.

Μπράβο Κυριάκο,γιά πρώτη εργασία πολύ καλό βγήκε,καλές δημιουργίες :a0210:

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Καλημέρα και καλή χρονιά.
Το κακό με αυτό Το φόρουμ είναι ότι λειτουργεί σαν τα lidl. Όπως τα parkside ωθούν κόσμο σε μικρόμαστορεματα, έτσι κι εδώ σου βάζει το μικρόβιο για μερικά βήματα παραπάνω. Δεν έχω ασχοληθεί με τορνο, όμως ήδη με αυτά που έχω δει εδώ αρχίζει μου μπαίνει η ιδέα... Από ξύλα (κορμούς και χοντρά κλαδιά) έχω αρκετα (αν κάνουν η ελιά, και τα φρούτο δέντρα)
Το δύσκολο είναι να περασω το face control για να φτάσει το μηχάνημα στο εργαστήρι...
Πολύ καλή δουλειά φίλε μου. Μπράβο

Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Καλημέρα και καλή χρονιά.
Το κακό με αυτό Το φόρουμ είναι ότι λειτουργεί σαν τα lidl. Όπως τα parkside ωθούν κόσμο σε μικρόμαστορεματα, έτσι κι εδώ σου βάζει το μικρόβιο για μερικά βήματα παραπάνω. Δεν έχω ασχοληθεί με τορνο, όμως ήδη με αυτά που έχω δει εδώ αρχίζει μου μπαίνει η ιδέα... Από ξύλα (κορμούς και χοντρά κλαδιά) έχω αρκετα (αν κάνουν η ελιά, και τα φρούτο δέντρα)
Το δύσκολο είναι να περασω το face control για να φτάσει το μηχάνημα στο εργαστήρι...
Πολύ καλή δουλειά φίλε μου. Μπράβο

Να είσαι καλά φίλε μου.

Σίγουρα το να φτιάξεις κάτι από ένα κομμάτι κούτσουρο είναι μαγικό!!!
Εγώ θα σε συμβούλευα να τον πάρεις τον τορνο και σίγουρα θα τον ευχαριστηθείς!

Κι εγω αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα διαβαζοντας αυτο το νημα των τορνων! Και θελω να αγορασω τορνο και δεν θελω.
Το μεγαλυτερο προβλημα το αντιμετωπιζω οταν αναβω το τζακι στο σπιτι, οταν πιανω τα κουτσουρα ελιας, τα επεξεργαζομαι και φανταζομαι τι θα μπορουσα να εφτιαχνα με αυτα στον τορνο.
Εχω μεγαλο προβλημα

Καλοδουλευτο το εργαλειο Κυριακο, μπηκες δυναμικα

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Κι εγω αντιμετωπιζω μεγαλο προβλημα διαβαζοντας αυτο το νημα των τορνων! Και θελω να αγορασω τορνο και δεν θελω.
Το μεγαλυτερο προβλημα το αντιμετωπιζω οταν αναβω το τζακι στο σπιτι, οταν πιανω τα κουτσουρα ελιας, τα επεξεργαζομαι και φανταζομαι τι θα μπορουσα να εφτιαχνα με αυτα στον τορνο.
Εχω μεγαλο προβλημα

Καλοδουλευτο το εργαλειο Κυριακο, μπηκες δυναμικα

Να εισαι καλα φιλε μου.

Ειδικα η ελια ειναι μαγικο ξυλο!!!

Σήμερα είχε ζόρια...
Μπορεί να μην δείχνει τίποτε σπουδαίο αλλά -για μένα- ήταν δύσκολο. Δύσκολο και, αν δεν πρισέξεις, κι επικίνδυνο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    117.1 KB · Views: 151
  • image.jpg
    image.jpg
    185.9 KB · Views: 151
  • image.jpg
    image.jpg
    149.6 KB · Views: 151
Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Σήμερα είχε ζόρια...
Μπορεί να μην δείχνει τίποτε σπουδαίο αλλά -για μένα- ήταν δύσκολο. Δύσκολο και, αν δεν πρισέξεις, κι επικίνδυνο.

Το κομματι απο την κατω πλευρα πως το εσκαψες?

Μπάμπη ,
τόσο μεγάλο κομμάτι στο Τσόκ , είναι "ταρζανιά". Επικίνδυνα πράγματα και καταστάσεις , αν φύγει . Βέβαια , προσωπικά , μετά από τα οχτώ ράμματα στο αριστερό χέρι , "Δώρο" του αλυσσοπρίονου , έχω αποκτήσει μια κάποια φοβία σε ό,τι γυρίζει και κινείται. Συμφωνώ, δύσκολο έργο .

Βαγγέλη έχεις δίκιο, το έγραψα κι εγώ οτι είναι επικίνδυνο, ειδικά για αρχάριους όπως εμείς.
Κάτι άλλο, που δεν το ήξερα καί ούτε το είχα σκεφτεί, και που αυξάνει την επικινδυνότητα, είναι οι συνθήκες φωτισμού.
Εμένα, επειδή το κομμάτι δεν είναι ενιαίο σ´ όλη την περιφέρεια αλλά στην ουσία είναι σαν να τορνίρεις έλικα με δύο φτερά, με δυσκόλευε τρομερά ο κόντρα ήλιος που είχα στην ταράτσα. Δεν μπορούσα να διακρίνω καλά που ξεκινάει το ξύλο, πού έπρεπε να τοποθετήσω το κοπτικό εργαλείο δηλαδή.
Μιλάμε για μια διαδικασία που αν κάνεις το παραμικρό λάθος, έστω και χιλιοστό, με την ταχύτητα που γυρίζει το ξύλο, θα στα τινάξει όλα.