Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Για δώστε κ στο νέο μια συνταγή! Ποιον τόρνο, τσοκ κ οπτικά χρειάζομαι;;; προέκυψε η ανάγκη κατασκευής 8 ποδιών για κομοδίνα και για να μην αγγαρέψω κάποιον, λέω να κάνω το βήμα.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αχ αυτες οι αναγκες...πως προκυπτουν..!:grinning-smiley-043

Για δώστε κ στο νέο μια συνταγή! Ποιον τόρνο, τσοκ κ οπτικά χρειάζομαι;;; προέκυψε η ανάγκη κατασκευής 8 ποδιών για κομοδίνα και για να μην αγγαρέψω κάποιον, λέω να κάνω το βήμα.

Συνταγή πρός νέο... -bye-
Αν θες, για 8 ποδαράκια κομοδίνου, να βγάλεις απ´ την τσεπούλα σου ένα 500-άρικο, to start with, πές μου να συνεχίσω... :flipout:

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Ναι, αλλά να μην τα λέει και σ´ εμάς... :flipout:
Τα 8 ποδαράκια είναι η δικαιολογία για το εταίρο ήμισυ...........
Κάτι τέτοιο θέλω να φτιάξω. Έχω αρχίσει 2 κομοδίνα και το αναβάλλω κάνα δυο χρόνια τώρα! Τώρα, το 500 μου έκατσε βαρύ Μπάμπη! Έχω κ 4 στόματα να θρεψω!! Τεσπα, σώστε μου καμιά επιλογή γιατί μάλλον είμαι ψημένος. Κώστα πρόσεχε τι λες γιατί και οι τοίχοι έχουν αυτιά!!!
4bb90e46b6dcc8fe66561b324a66b118.jpg

Νικόλα το δικό μου σύστημα για το ξυλογύρισμα έχει αρχικά χτιστεί με τα παρακάτω:

Μασίνι: https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=3348

Σκαρπέλα: από το https://www.toolstore.gr/ τον Οκτώβριο του 2016:
1 x σκαρπελο τορνου KIRSCHEN 1619012 κοιλο 12mm 25.50
1 x σκαρπελο τορνου KIRSCHEN 1629008 γωνια 8mm 19.50
1 x σκαρπελο τορνου KIRSCHEN 1649020 στρογγυλη ακρη 20mm 23.00
1 x σκαρπελο τορνου KIRSCHEN 1609012 λοξο 12mm 17.50

Τσοκ από Αγγλία: https://www.ebay.co.uk/itm/RDG-2-3-...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

Μετά θέλεις επιπλέον σκαρπέλα, γυαλόχαρτα, κρέμες, γυαλιστικά & τελειωμό δεν έχει ...........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Τώρα, το 500 μου έκατσε βαρύ Μπάμπη!

Αν πρόσεξες σου έγραψα "to start with..."
Δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβεις κάτω από 509-άρικο...Για ένα καλό τσοκ θες ένα κατοστάρικο... Άλλα τόσα για ένα μέτριο σετάκι σκαρπέλα. Τα τρία κατοστάρικα θα τα δώσεις για ένα κάπως σοβαρό μηχανάκι.
Αν πάς σε Holzstar ή σε Holzmann ειλναι λίγω πάνω απο 300, αν πας σε Boston που σου έβαλε ο Κώστας υπολόγισε + 20 κάτι για αντάπτορα αν πάς σε τσόκ με σπείρωμα M33.
Όπως καταλαβαίνεις δεν έχεις πολκά περιθώρια μείωσης του κόστους. Εκτός αν βρείς πιο μικρό τορνάκι, όχι βέβαια σε Einhell, νομίζω η Holzmann κάτι είχε σ´ αυτή τη κατηγορία.

Ευχαριστώ κ τους δύο. Μια τελευταία ερώτηση. Από θόρυβο πως είναι; υποχρεωτικά ακουστικά;

Ευχαριστώ κ τους δύο. Μια τελευταία ερώτηση. Από θόρυβο πως είναι; υποχρεωτικά ακουστικά;

Θόρυβος όχι.
Όμως όταν το κομμάτι που έχεις επάνω στο μηχάνημα για κατεργασία (π.χ. ένα καυσόξυλο τζακιού) μέχρι να το φέρεις σε κυλινδρική μορφή, θα έχεις κραδασμούς (= φασαρία) με γκρίνια ίσως από τον κάτω όροφο για λίγη ώρα.
Γενικότερα ο τόρνος θέλει πολύ καλή έδραση..

Ευτυχώς δεν υπάρχουν άλλοι πάνω ή κάτω, δυστυχώς υπάρχουν δίπλα. Ελπίζω να μην τους ανησυχώ, αν κ γενικά φροντίζω να μην κάνω θόρυβο εκτός αν λείπουν.

Ευτυχώς δεν υπάρχουν άλλοι πάνω ή κάτω, δυστυχώς υπάρχουν δίπλα. Ελπίζω να μην τους ανησυχώ, αν κ γενικά φροντίζω να μην κάνω θόρυβο εκτός αν λείπουν.

:a0210:

Αθόρυβος είναι... Πολύ αθόρυβος θα σου έλεγα.
Όπως είπε κι ο Κώστας, δυσκολία θα έχεις στα παράκεντρα μεγάλα κομμάτιαπου αναγκαστικά τα ξεκινάς με πολύ χαμηλές στροφές και ανεβαίνεις όταν το ξύλο στρογγυλέψει.
Αυτά που θες εσύ μπορώ να σου πω, με μια μικρή δόση υπερβολής, θα μπορείς να τα δουλεύεις σε δωμάτιο με κλειστή πόρτα χωρίς να σε ακούει κανένας, και σίγουρα όχι ο διπλανός.
Καμία σχέση με δράπανα και λοιπά ηλεκτρικά εργαλεία. Γενικά είναι ήσυχο μηχάνημα.

Πολύ ήσυχο μηχάνημα.
Καλό λιντσάρισμα θέλει το κομμάτι και αν είναι μόνο θέλει προεργασία για να ερθει στα ισα του.

Να το πάρεις το εργαλειο.
Ειδικά εσύ που έχεις και κίνητρο την κατασκευή.
Εδώ το πήραμε εμείς που δεν είχαμε και φτιάχνουμε βαζα!

Να προτιμήσεις δυνατό μηχάνημα και εφόσον θέλεις πόδια να πάρεις η μακρύ η με προέκταση.

Το δικό σου Κυριάκο είναι μακρύ ή παίρνει προέκταση;
Γενικά φροντίζω όταν θέλω να φτιάχνω κάτι, να παίρνω τι εργαλείο κ να μου μένει! Τώρα βέβαια ίσως είναι λίγο υπερβολή, αλλά η μοναδική είναι;;
Αντέ, αν χρειαστεί έρχεστε μάρτυρες στο δικαστήριο για το διαζύγιο.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χθεσινή μολυβοθήκη στον τόρνο από κλαδάκι ελιάς με διαστάσεις, ύψος: 100 mm, διάμετρος: 70 mm & βάθος 90 mm.
Η κατασκευή περισσότερο έγινε για δοκιμασία διαφόρων εργαλείων & τρόπων αφαίρεσης υλικού από το εσωτερικό του "μπολ".

Κοσμεί (!!!) το γραφείο μου από σήμερα.