Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Καλό ταξίδι να έχεις, και αν έχεις χώρο στην βαλίτσα βάλε και μία πριονοκορδελα που θέλω....

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο Κεφαλονίτης φίλος μου δημιουργεί κ πάλι.
Αλλά πολύ φασαρία, πριονίδι, σκόνη, τρίψιμο ρε γα@ώτο. Αυτό με χαλάει κ με πνίγει στον ξυλότορνο κ παιρνάω πάντα ξυστά από αυτόν ! ...........

https://youtu.be/WrNcY2-2k5Q

Όλη η σκόνη είναι στο τρίψιμο. Βέβαια ο φίλος μας έκανε κακώς για μένα που έφαγε και τον πλαστικό σωλήνα, θα μπορούσε να βάλει κάτι άλλο εξωτερικά για καλούπι και να αποφύγει όλη αυτή την φασαρία.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πρώτη προσπάθεια κατασκευής μπωλ στέφθηκε με επιτυχία. Το ξύλο πλάτανος με τον οποίο δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα. Ελιά και πάλι ελιά! Επόμενο επιχείρημα, ένα κουτάκι με καπάκι.

Πολυ ομορφο φαινεται.
Πες ομως καμμια λεπτομερεια για την κατασκευη και το φινιρισμα.

Βεβαίως!! Όπως είπα το ξύλο ειναι πλάτανος. Το άδειασα σχετικά εύκολα με πολύ προσεκτικές κινήσεις και υπομονή. Θα έβγαινε λίγο πιο ψηλό αλλά δεν υπολόγισα καλά το μέγεθος της εσοχής του τσόκ και έκοψα λίγο ύψος για να την ξανακάνω. Γυαλοχαρτισμα με 120,180,240,320 και μετά πέρασμα μιας δικής μου παραλαβής της tripoli paste όπου είναι μίγμα από μελισσοκέρι, παραφινέλαιο, διατομος γη και σκόνη ελαφρόπετρας. Homemade yorkshire grit στην ουσία με άψογα αποτελέσματα! Έπειτα το πέρασα με λινέλαιο. Είπα να ρίξω και ένα γυάλισμα με homemade friction polish που φτιάχνω με καθαρό οινόπνευμα, νιφάδες γομαλακας και λινέλαιο αλλά το άφησα ως έχει. Η χρήση του , μπολ για ξηρούς καρπούς προς το παρόν !

Last edited by a moderator:
Μπράβο Αλεσάντρο... πολύ καλό! :music-smiley-005:
Αν συνυπολογίσεις οτι είναι και το πρώτο σου θα το έλεγα εξαιρετικό.
Για τα γούστα μου είναι λιπγο χοντρό, όπως ακριβώς έφτιαχνα κι εγώ τα δικά μου στην αρχή γιατί το φοβόμουν λίγο.
Ο πλάτανος είναι μέτριο ξύλο, ούτε απ´ τα πολύ καλά αλλά ούτε και του πεταματού.

Μπράβο Αλεσάντρο... πολύ καλό! :music-smiley-005:
Αν συνυπολογίσεις οτι είναι και το πρώτο σου θα το έλεγα εξαιρετικό.
Για τα γούστα μου είναι λιπγο χοντρό, όπως ακριβώς έφτιαχνα κι εγώ τα δικά μου στην αρχή γιατί το φοβόμουν λίγο.
Ο πλάτανος είναι μέτριο ξύλο, ούτε απ´ τα πολύ καλά αλλά ούτε και του πεταματού.

Ούτε μια φωτό? ούτε ένα σκαρπέλο? από την ......Άγκελα τώρα που είναι & πικραμένη !!!

@zabou.. Πατρίδα για ωστε μερικές πληροφοριες για την diy κρέμα μιλάει με ενδιαφέρει.. Εγω απο ότι ειδα βάζουν κερι , παραφινέλαιο και tripoli powder (διοξείδιο του πυριτίου) . Εσυ βλεπω κανεις άλλη.. Εχει καλα αποτελεσματα; Επισης τα υλικα βρίσκονται ευκολα ;

Για την αλοιφή χρησιμοποιώ 4 μέρη σε βάρος παραφινέλαιο πόσιμο ( το βρίσκεις έυκολα σε φαρμακείο, φτηνό ) 1 μέρος σε βάρος κερί μέλισας και 1/2 μέρος σε βάρος διάτομος γη ( πανεύκολα σε αγροτικά εφόδια, φτηνό . στην ουσία είναι φυσικό-βιολογικό παρασιτοκτόνο αβλαβές στον άνθρωπο ) και 1/2 μέρος σε βάρος σκόνη ελαφρόπετρας ( το βρίσκεις εύκολα σε σε είδη καλών τεχνών www.arttime.gr, επίσης φτηνό)
Ζεσταίνεις σε μπεν μαρί το παραφινέλαιο και λιώνεις μέσα το κερί.
Μόλις ομογενοποιηθεί το κερί , ρίχνεις τη διάτομο γη και την σκόνη ελαφρόπετρας και ρίχνουμε το μίγμα στο τελικό μπολ. Προσοχή μόνο να συνεχίσεις το ανακάτμε μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο το μίγμα για να μην κάτσουν οι σκόνες στον πάτο.
Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό αλλά δεν έχω χρησιμοποήσει την yorkshire grit για να συγκρίνω.

Μετά απο ένα πλιάτσικο στην στοίβα των καυσόξυλων του γείτονα κάτι κάναμε και αυτή την Κυριακή.
Ο αθεόφοβος είχε στην στοίβα για κάψιμο κερασιά , ελιά και μελιά. Μετά τα απαραίτητα "μπινελίκια" περί ιεροσυλίας κτλ έφυγα με το πορτ μπαγκαζ γεμάτο! Εννοείται ότι του έδωσα και το τηλέφωνο του απαραίτητου γιατρού ( το δικό μου δλδ ) κάθε φορά που θα βρίσκει κάποιο κομμάτι απο τα προαναφερόμενα να τον παίρνει τηλέφωνο.
Δεν είχα ξαναδουλέψει κερασιά και μπορώ να πω ότι την ερωτεύτηκα. Πολύ ωραίο ξύλο, με φοβερά νερά και απίστευτη μυρωδιά στο ξύσιμο!
Επόμενος στόχος, καρυδιά!

honda accord sport 0 60

Σε ευχαριστω πολύ κ. Μπάμπη ! Προπονούμαι συνεχώς και προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ στον λιγοστό χρόνο που έχω.
Για τους φίλους νέους και παλιούς του forum τα παρακάτω βίντεο με βοήθησαν πάρα πολύ στο να κατανοήσω ορισμένα πράγματα και συνιστώ σε όσους δεν τα έχουν δει, να αφιερώσουν λίγο χρόνο και να τα παρακολουθήσουν.
Την καλημέρα και τους χαιρετισμούς μου σε όλους!
https://www.youtube.com/watch?v=QMVGankeK0I

Στην προσωπική του σελίδα του vimeo έχει 36 βίντεο που πρέπει όλοι να τα δούν για να κατανοήσουν τι κάνουν σωστά και τι λάθος :D
https://vimeo.com/woodturning