Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Ο θυσανος μπορει να μπει σε κυλινδρικο καλουπι (που ειναι γεματο με υγρο γυαλι) διαμετρου ελαχιστα μικροτερης της τρυπας του πινελου και υψους μικροτερου του βαθους της τρυπας του πινελου. Οταν στεγνωσει ο καλουπωμενος θυσανος μπορει να φυτευτει και να κολληθει μεσα στο πινελο. Γλυτωνεις καποια υγρασια νομιζω με τετοιο η παρομοιο τροπο.

Χριστούγεννιατικο ελατακι 20 εκ απο τσικουδια η αλλιως αγριοφυστικια!!!
Στο εργαστηρι του Stam64 με τον αγαπημενο μου παππου στον Holzmann d460fxl.

20181203-200032.jpg

20181203-200057.jpg

Υπάρχουν τρόποι να γλυτώσεις την υγρασία.
Μπορείς πολύ εύκολα να "μονώσεις" την τρύπα με υγρό γυαλί. Μπορείς επίσης να κάνεις μια τρύπα 2-3 χιλιοστά μεγαλύτερη και μιςό πόντο βαθύτερη, να τη γεμίσεις υγρό γυαλί, κι αφού στεγνώσει τότε να ανοίξεις τη σωστή τρύπα αλλά σε υγρό γυαλί πλέον.
Μην υπερβάλουμε όμως με την υγρασία, ξύλο είναι δεν είναι ηλεκτρονική πλακέτα.
Έχω φτιάξει μαχαίρι από ελιά πρίν σχεδόν τρία χρόνια, και με ένα απλό βερνίκωμα, είναι κάθε μέρα μέσα στο νεροχύτη και στο πλυντήριο και παρ´ όλα αυτά δεν έχει πάθει τίποτε.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    297.8 KB · Views: 81
Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Χριστούγεννιατικο ελατακι 20 εκ απο τσικουδια η αλλιως αγριοφυστικια!!!
Στο εργαστηρι του Stam64 με τον αγαπημενο μου παππου στον Holzmann d460fxl.

20181203-200057.jpg

Καλά περνάτε εσείς εκει πέρα... Μοράβο μαστόρια. :a0210:
Κυριάκο, ωραίο κράνος ρε μπαγάσα, που το πήρες; Δεν περνάει τίποτε βλέπω... :grinning-smiley-043

Μου αρεσει το τορνευτο δεντρακι! Πρεπει να ειναι απολαυστικα ευκολο για να γινει.

Καλη παρεα γεματη πατριωτακια -bye-

Μου αρεσει το τορνευτο δεντρακι! Πρεπει να ειναι απολαυστικα ευκολο για να γινει.

Καλη παρεα γεματη πατριωτακια -bye-

Γεια σου ρε πατριωτακι!
Η Χιος ειναι υπεροχη!!!!!

Εύκολο ειναι σχετικο καθως το συγκεκριμενο ξυλο ειναι εξαιρετικα σκληρο!!!
Σε ελατακι στον αντιποδα ειναι πανευκολο!

Που τον τρέχεις τον παππού ρε;
Τα χεραιτισματα μας...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν φτιάχνεις πινέλα έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ίσως χρειαστεί να κάνεις reknot, δηλαδή να αλλάξεις θύσανο στη λαβή, ή το αντίθετο.
Οπότε δεν πας με τόσο ριζοσπαστικές λύσεις να κάνεις μόνιμο το κόλλημα. :smile:

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Όταν φτιάχλνεις πινέλα έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ίσως χρειαστεί να κάνεις reknot, δηλαδή να αλλάξεις θύσανο στη λαβή, ή το αντίθετο.
Οπότε δεν πας με τόσο ριζοσπαστικές λύσεις να κάνεις μόνιμο το κόλλημα. :smile:

Είτε εποξική δύο συστατικών βάλεις είτε ρυτίνη το κόλλημα θα είναι μόνιμο.
Και στη μία και στην άλλη περίπτωση χρειάζεται «επέμβαση» για την αλλαγή.

Για τη ρητίνη δεν γνωρίζω.
Για να αφαιρέσουν τον θύσανο από το handle, κάνουν μπεν μαρί το πινέλο και ξεκολλάει.
Αυτό όταν θέλουν να πετάξουν τον θύσανο, γιατί είτε φυσική, είτε συνθετική, η τρίχα δεν θα αντέξει βρασμό.
Αν θέλουν να κρατήσουν θύσανο και να πετάξουν το handle, το σπάνε απλά με μία βαριοπούλα. :)

Οπότε, μήπως η αχίλλειος πτέρνα της εποξικής είναι ο βρασμός;

Με τοσα πινελα που θα εχεις στο τελος θα χρησιμοποιηθούν το καθενα 2 φορες το χρονο οποτε δεν εχεις αναγκη!

Γιατί μάναμ;
Ξυρίζομαι από 4 ως 7 φορές την εβδομάδα και έχω 6 πινέλα. :p
Ίσα ίσα είναι για να μην χαλάνε.
Τα starters θα πάνε σιγά σιγά στον Μπάμπη (αν κόλλησε το μικρόβιο τελικά) ή σε κάποιον άλλον που θα ξεκινήσει τώρα.

Και το τελικό αποτέλεσμα.
Αφού στέγνωσαν τα βερνίκια, μπήκε η εποξική και σεταρίστηκαν οι θύσανοι στα 52mm

IMG_20181206_012819.jpg

Χάλια είναι... :silly::silly:

Ετοιμάσου λέμε... Κερατούλη!

Attachments

• CCB51555-E0FB-4CA8-9736-D96503CFB61D.jpg
    CCB51555-E0FB-4CA8-9736-D96503CFB61D.jpg
    308 KB · Views: 130