Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν τα βρήκα εγώ. Γνωστός (συμπεθερος) που γνωρίζει από "ρίζες". Θα γίνουν από σκουλαρίκια, ρολόγια τοίχου, πιάτα, σουβερ κ ότι άλλο δω στο Pinterest, Etsy, Google, εδώ στο Forum, στο Forum των Ξυλοτορναδορων, στον YouTube, στο site του Αννίκα κλπ κλπ.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν τα βρήκα εγώ. Γνωστός (συμπεθερος) που γνωρίζει από "ρίζες". Θα γίνουν από σκουλαρίκια, ρολόγια τοίχου, πιάτα, σουβερ κ ότι άλλο δω στο Pinterest, Etsy, Google, εδώ στο Forum, στο Forum των Ξυλοτορναδορων, στον YouTube, στο site του Αννίκα κλπ κλπ.
Ε δεν έμεινε τίποτε άλλο, τα είπες όλα..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Α! Ξέχασα κ ότι δω κ στο αρχείο του θείου Παύλου ! :flipout:
Ξέρεις τι ωραίο τραπεζάκι με υγρό γυαλί γίνονται; μόλις τις είδα εκεί πήγε το μυαλό μου...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λάου λάου το πας... Τα θέλει ο κώλος σου μου φαίνεται... :grinning-smiley-043

Δικαιούται αναβάθμιση !!! Έχει πλέον φτάσει κοντά στο πτυχίο.
Και από αυτόν να περιμένεις τόρνο που τα κάνει όλα μόνος του !!!!

Εσύ αναστήθηκες τελικά ή ακόμα ? !

Αν είχα 3φασικό ρεύμα είχα έτοιμη λύση Αννίκα λέμε.

Προσπαθώ σε αυτή την ηλικία παίρνουν χρόνο τα restart :flipout:

Έχω εγώ τριφασικό ...και χώρο έχω ... :flipout::flipout:

Ετοιμάσε το κασέρι λοιπόν κ τα υπόλοιπα κονέ θα στα κανονίσω εγώ.

Last edited by a moderator:
Δεν κατάλαβες καλά ...στρίβει την κεφαλή για να μπορεί να δουλέψει άνετα όρθιος στο πλάι του τόρνου και να μην αναγκάζεται να σκύβει από πάνω για να κάνει το εσωτερικό.

Αν και κανονικά έπρεπε να την ανεβάσω στο "Τι παραλάβαμε σήμερα"...

Και κάπου εδώ τελειώνει η αναζήτηση τροχιστικου :)
Ναι, ακριβό.
Ναι, Φεράρι για να πας περίπτερο για τσιγάρα στα 100μετρα.
Ναι, υπερβολή στα χρόνια της ανέχειας που ζούμε...
Μόλις όμως πιάσεις ένα σκαρπελο και ξεκινήσεις να το τροχιζεις σε Τορμεκ είναι σαν να ανακαλύπτεις τον τροχό, την φωτιά και ότι άλλο ανακάλυψε ο άνθρωπος βγαίνοντας από της σπηλιές :) Τότε καταλαβαίνεις γιατί όλοι αυτοί που υποστηρίζουν το τροχισμα σε Τορμεκ το κάνουν με τόσο πάθος. Δεν το κάνουν για να πείσουν τον εαυτό τους για τα λεφτά που έδωσαν. Τι κάνουν γιατί απλά το μηχάνημα αξίζει κάθε ευρώ που δίνεις και το τροχισμα γίνεται παιχνίδι :)
Και κάπου εδώ συνειδητοποίησα τι θα περνούσα αν πέταγα τα μισά λεφτά του Τορμεκ σε συμβατικό grinder. Ακόμα θα έβριζα :)

Ααααα και πολλά μα πάρα πολλά ευχαριστώ στον Μπάμπη για την άμεση και άψογη εξυπηρέτηση που μου έκανε!! Ξέρει αυτός :)
Και στον Κυριάκο που πολλές φορές με συγκράτησε μην πετάξω άσκοπα τα λεφτά μου :)

Kαλοριζικο το τροχιστικο!!

Πρεπει να κανεις μια αναλυτικη παρουσιαση με ολα τα εξαρτηματα και τις εντυπωσεις/παρατηρησεις απο την εμπειρια τροχισματος με αυτο. Θα βοηθησει πολλους που ενδιαφερονται.

Καλοδούλευτο Αλεσάντρο... Από την ωραία Βίτολα, Σκόπια.
Ηρέμησα τώρα, γιατί θα μ´ έτρωγε η περιέργεια μέχρι να επιστρέψω.

Κηροπήγιο " με άποψη" που λέει και η σύζυγός :)
Παρασαρκωμα κερασιάς μισό τορνεμενο μισό natural edge .
Σειρά έχει ενα κομμάτι δρυός που έδωσα από τα καυσόξυλα και προορίζεται για βάζο.

unisex names that start with d
Σήμερα όλη μέρα παίζω με το roughing gouge και το tormek. Ακόμη και η σκληρή ακανόνιστη δρυς που μου "έφαγε" την ολοκαίνουρια κόψη πολύ γρήγορα μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει το στρογγυλό σχήμα, κόπηκε σαν βούτυρο μετά από ένα ακονισμα 1 λεπτού. Τα jigs του Τορμεκ κάνουν το τροχισμα παιχνίδι αφού μπορείς να έχεις ακριβώς τις ίδιες κλίσεις χωρίς φόβο μη τις χαλάσεις σε χρόνο dt και δύο περάσματα στην πέτρα είναι αρκετα να κάνουν το σκαρπελο ξυράφι.
Εκτεταμένη παρουσίαση και λεπτομέρειες με τα θετικά και αρνητικά σύντομα.
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια :)