Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Ωραίο Κυριάκο, βάλτο σε σακούλα την οποία θα γυρίζεις το μέσα έξω τακτικά..

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραιο πιατο πατριωτακι και αρχοντικο γυαλισμα!! Μου αρεσει ετσι παχουλο -ειναι διαφορετικο.

Την τρυπα στον πατο την εκανες για να το πιασεις στην μεγγενη και να κανεις το εσωτερικο μετα? Τι αλλη λυση υπηρχε αν δεν ηθελες να μεινει η τρυπα στην βαση.

Η τρύπα στη βάση βοηθάει να μην γλυστράει αν κάτσει επάνω σε νερό... αν έχετε παρατηρήσει τα περισσότερα πιατικά-ποτήρια έχουν ένα κενό από κάτω γι´αυτή την δουλειά.

Δεν είναι μόνο για το νερό, ο εντελώς επίπεδος πάτος, για να καθίσει σωστά χωρίς να παλατζάρει, χρειάζεται και εντελώς επίπεδη επιφάνεια και καθαρή να ακουμπήσει.
Η λύση για επίπεδο πάτο είναι αυτή:

COLETYPEWITHBOWL.jpg

Για να πιαστει στο τσοκ εγινε η τρυπα αυτη.
Μιχάλη δυστυχως δεν υπαρχει αλλος τροπος που να ξερω προσωπικα τουλαχιστον.
Πρεπει να ελευθερωθει η μπροστινη πλευρα για να σκαφτει και μονο αν πιαστει στο τσοκ γινεται αυτο.
Μπορεις μετα να το πιασεις σε faceplate απο την πανω πλευρα και να τορνιρεις την βαση για να εξαλειφθεί η τρυπα!

Συγχαρητήρια κ απο εδω κυρ ! Πολυ καλο αποτέλεσμα απλως στο επομενο δοκίμασε την άλλη μέθοδο να δεις διάφορα στην πράξη! Οσο για το τελευταίο για να φύγει το πιάσιμο για το τσοκ αν θελεις δε γινεται να βαλεις faceplate απο μεσα γιατι θα φαίνονται οι τρυπες απο τις βιδες. Για να το αφαιρέσεις χρησιμοποιείς bowl jaws που το πιάνουν ανάποδα και το αφαιρείς αν θελεις ,αν και δεν υπαρχει λόγος να το κανεις! Ισα ισα εκει βαζεις την υπογραφή σου ή ημερομηνία στα ημιτελή.

Καλύτερα να παραμείνει η τρύπα για το τσοκ σε περίπτωση που θες να το ξαναδουλεψεις αργότερα.

Πως είπαμε; Τα εγαλεία κάνουν το μάστορα;
Σίγουρο αυτό; -bye-

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Σίγουρο αυτό; -bye-

Εχθές το έβλεπα το βίντεο, φοβερός ο τύπος και ξυράφι το μαχαίρι του. Έχω δει σε άλλο του βίντεο με το σκαρπελο να πετάει ροκανιδια και οχι πριονίδι.

Σίγουρο αυτό; -bye-

ΤΙ
ΕΚΑΝΕ
Ο
ΑΝΘΡΩΠΟΣ
:worshippy:

Πεστε μου οτι τον δουλευετε και σεις ετσι το τορνο:twoguns:

1. Είναι ηλίου φαεινοτερον ότι το "εργαλείο" έχει τροχιστει σε Ρωσικό Τορμεκ .
2. Μόνο ένας Ρώσος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ξυράφι αντί για σκαρπελο.
3. Μπάμπη μόλις μάθει που πουλάνε τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο τύπος ξέρεις ε, θέλω κι εγώ !!!
Αχαχαχαχαχαχαχαχ !
Φοβερός!!!

Αμα ειχα και γω τετοιο σκαρπελο θα εφτιαχνα μια Μπαμπούσκα με 10 μπαμπουσκάκια μεσα, μονομιας, χωρις να σβησει στιγμη ο τορνος.:cool:

Σίγουρο αυτό; -bye-

Ρε παιδιά εγω θεωρω πως ειναι το ξυλο στη συγκεκριμένη περίπτωση καθως αυτα με ελια δεν γινονται.
Να τορνιρει κανενα φλαμουρι????

Ειδικα το αδειασμα που κανει ειναι λες και κοβει βούτυρο.

Προφανώς ρε Κυρ, φαίνεται το ξύλο, ισόβενο και μαλακό είναι.
Την ελιά ούτε τα CNC των 100,000 € δεν τη δουλεύουν με τόση άνεση.

Είναι 1000% χειροποίητο, και δεν είναι ένα το σκαρπέλο, χρησιμοποιεί διαφορετικό για το άδειασμα.

Ναι ρε παιδιά, χειροποίητα είναι και τα δύο και με πολύ καλή κόψη αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ο τρόπος που τα χρησιμοποιεί είναι και ότι το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο. Συν το ότι το κάνει απίστευτα γρήγορα. Μηχανάκι λέμε! Όταν φτασω σε σημείο να κάνω μπωλ με καπάκι τόσο γρήγορα θα ανεβάσω κι εγώ βίντεο! Μέχρι τότε θα τα βλέπω :) :) :)

Μιχάλη, τι διάμετρο έχει η τρύπα για τη φούντα;
Είκοσι χιλιοστά είπαμε; Και βάθος;

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    293.8 KB · Views: 131
  • image.jpg
    image.jpg
    182 KB · Views: 131