Ξυλότορνος και δημιουργιες.

25 χιλιοστά πλάτος, 12 ως 15 βάθος, ανάλογα που θέλεις να σετάρεις τον θύσανο.
Well done Μπάμπη!
Δυνατά!

Πολύ ωραίο γίνεται Μπάμπη! Τελικά αυτό το υγρό γυαλί πηγαίνει τα projects σε άλλο επίπεδο. Πολλά Μπράβο. Ανυπομονώ να το δω τελειωμένο.

Σασ ευχαριστώ πολύ παληκάρια... :a0210:
Αλέξανδρε δυστυχώς θ´αργήσει λίγο να τελειώσει γιατί δεν υπάρχει θύσανος, θα πρέπει να παραγγείλουμνε. Αυτό που βλέπεις είναι μέχρι τότε.
Εγώ πάντως είμαι ενθουσιασμένος, όχι για το πινέλο, δεν ήταν αυτός ο στόχος μου, τα σκαρπέλα ήθελα να δώ πως κόβουν μετά το τρόχισμα. Δοκίμασα ότι πιο σκληρό έχω δρ ξύλο, ελιά αμυγδαλιά και ρίκι. Παραπάνω από ευχαριστημένος, ενθουσιασμένος όπως είπα.

Κανόνισε τώρα να βρεθούμε να παραγγείλουμε θύσανο! :smile:
Θα με κάνεις να πάρω το τρίκιλο να φτιάχνω blocks!

Μπαμπη πολυ καλο :SFGSFGSF:
πως κρατησες τα μολυβια στη μεση, τα κολλησες μεταξυ τους ή το εκανες σε δυο δοσεις

Απλά, τα έδεσα μ´ένα λάστιχο στην πίσω πλευρά και τα κρέμασα μέσα στο καλούπι.
Δοκιμές έκανα, δεν ασχολήθηκα και πάρα πολύ γι´αυτό βλέπεις και υπερβολικές φουσκάλες γιατί φοβήθηκα να τα ζεστάνω μην ζαρώσει το πλαστικό που χρησιμοποίησα.

attachment.php

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Βρε τον Στελαρα εργαλεια που εχει στο νησι!!!!
Καλα τα bowl blanks ασχολιαστα!!!!

& πριονοκορδέλα τέρας λέμε !!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετσοβόνε, Edam, Gouda etc

http://www.peterchild.co.uk/wood.htm

Χθες προχωρησα την κατασκευη της πιατελας.
Με ετρωγε να δω πως θα βγει και παρα την νυστα που ειχα πηγα το μεσσημερακι να προχωρησω.

Ποοοοολυυυυ πριονιδι κυριοι!!!

20190114-165154.jpg

Επειδη φοβηθηκα να μην σκασει λογω υγρασιας ακολουθησα τον κανονα του 1/10 σε παχος στα τοιχοματα του.
Παρολα αυτα με ικανοποιησε το αποτελεσμα

20190114-174047.jpg

Βεβαια η μητερα και η αδερφη μου μου ειπαν πως θα ειναι ωραιο και με υπερυψωμενη βαση απο κατω σαν φοντανιερα.

Για να δουμε.

Αφου το ξυλο μου εκανε το χατηρι να μην ανοίξει μια εβδομαδα μετα ξαναμπηκε στον τορνο για περεταίρω αδειασμα!
20190119-105834-079.jpg

Και φτασαμε εδω!
20190119-112358.jpg

Σαφως πιο ομορφη πιατελα!

20190119-115825.jpg

Πολύ όμορφο Κυρ. λαμποκοπάει.

Αυτό το @@@@@@νο το πριονίδι με φρενάρει με την ενασχόληση μου περαιτέρω με τον ξυλότορνο. Δεν αντέχετε το άτιμο, μπαίνει παντού, μα παντού λέμε.

Εμενα παλι δεν με συγκινουν τοσο οι καμπυλες. Μου αρεσε η πιατελα αλλα οπως ειναινορθο το εσωτερικο, οσο κατεβαινα στις φωτογραφιες περιμενα και η εξωτερικη πλευρα να ειναι ορθογωνιασμενη με το πατο.-bye-
Παρολαυτα ευγε για τη προσπαθεια και φυσικα μπραβο για το αποτελεσμα!

Εμενα παλι δεν με συγκινουν τοσο οι καμπυλες. Μου αρεσε η πιατελα αλλα οπως ειναινορθο το εσωτερικο, οσο κατεβαινα στις φωτογραφιες περιμενα και η εξωτερικη πλευρα να ειναι ορθογωνιασμενη με το πατο.-bye-
Παρολαυτα ευγε για τη προσπαθεια και φυσικα μπραβο για το αποτελεσμα!

Εσύ είσαι ευθύς τύπος τελικά !