Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Αυτό τώρα τι το θές; Είσαι σίγουρος οτι χωράει στον τόρνο σου;

Ο λόγος είναι ότι με αυτό που έχω τώρα δεν εξαντλώ πλήρως τις δυνατότητες στην διάμετρο του Boston, δηλ. είναι μικρό.
Όμως την επόμενη φορά θα το σκεφτώ 2πλά πριν το αποφασίσω. Μίλησα & με τον Αννικ, αλλά ήταν όλο οτ Σ/Κ μπλεγμένος σε .......εκδηλώσεις που γνωρίζεις.

Ίσως πάλι μου χρειαστεί για κάτι ..............μεγαλύτερο (τώρα όταν θα το δει θα πεταχτεί ο άλλος από κάτω ).
 
Το λέω γιατί, αν δεν κάνω λάθος, ο τόρνος σου μπορεί να δεχτεί μέχρι 23 cm διάμετρο και το plate που αγόρασες, με το τσόκ κλειστό, είναι 20 cm.
Αν λοιπόν ανοίξεις το τσόκ, που σίγουρα θα το ανοίξεις, κάπου εκεί δεν θα φτάσρι; Γύρω στα 23 cm εννοώ.
 
Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Ήθελα λίγο παραπάνω. Π.χ. την πιατέλα που έφτιαξα προχτές (με την ελιά στο κέντρο), ΔΕΝ μπορώ για λίγο να την πιάσω !



https://www.kentrovidas.gr/showprod...JhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0#texnika
Πιαστην από μέσα,δεν γίνεται;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Φτιάξε λαμάκια γωνιές...
Γύρω στις 75μοίρες κλίση, στη μια πλευρά φρεζάτη τρύπα για τη βιλδα και στην άλλη λάστιχο για να μην πληγώνεις το ξύλο.
 
Πιαστην από μέσα,δεν γίνεται;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το δοκίμασα & αυτό θείε Π., όχι.

Φτιάξε λαμάκια γωνιές...
Γύρω στις 75μοίρες κλίση, στη μια πλευρά φρεζάτη τρύπα για τη βιλδα και στην άλλη λάστιχο για να μην πληγώνεις το ξύλο.

Θα το σκεφτώ πολύ πριν κάνω κάνω ιδιοκατασκευή εκεί.

Τα φοβάμαι πολύ τα ...........Α.Τ.Ι.Α.
 
Last edited by a moderator:
Όχι, που το είδες αυτό; :nounder:
Μήπως τα μπλέκεις με τη μέθοδο που εφαρμόζουν με το Cactus Juice; (Vacuum και φούρνο).

Εαν έχεις σκοπό να σταθεροποιήσεις ξύλο, όπως το κατανοώ εγώ, και να θέλεις να φτάσει μέχρι μέσα το υγρό, πως θα γίνει χωρίς υποπίεση. Εκτός και άν θές επιφανειακά.
 
Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Μπραβο ρε Κυρ, παρα πολυ καλο
βλεπω το συμμαζεψες το εργαστηρι !!!!!!!

Να σαι καλα Θανάση!
Εχει ακομα πολυ δουλεια για να πω πως το συμμάζεψα αλλα κατι γινεται!
 
Σήμερα ξεκίνησα να φτιάξω κάποιες καμπανίτσες... Christmas Bells τις λέμε στο Ξηρόμερο... :grinning-smiley-043
Τίποτε το ιδιαίτερο σαν κατασκευή, άλλος είναι ο λόγις που το ποστάρω.
Μετά το πρώτο καμπανάκι που έφτιαξα από ακακία και redwood είπα να δοκιμάσω ένα κομμάτι φρεσκοκομμένης αγριοκερασιάς που έφερα απ´ το χωριό.
Το ξύλο ήταν κάτασπρο και βεβαίως μούσκεμα, σε σημείο που να σε δυσκολεύει στο τορνίρισμα. Αν δεν έχεις εργαλείο να ξυρίζει αντί να κόβει θα μασάει το ξύλο.
Αφού τελείωσε η πρώτη φάση κατασκευής το έβαλα σε ένα μπρίκι με αλατόνερο και το έβρασα. Είναι μια τεχνική που είδα στο youtube για να στεγνώνει το χλωρό ξύλο.
Μετά απο 15-20 λεπτά το νερό είχε κοκκινίσει και το ξύλο πήρα κι αυτό το ιλδιο χρώμα, η κερασιά ξέρναγε τα ζουμιά της.
Το αποτέλεσμα το βλέπετε. Η διαφορά σε χρωματισμο μεταξύ καμπανούλας και αρχικού ξύλου είναι χαώδης. Το ένα αλσπρο και το άλλο κόκκινο.
Τώρα αν πέτυχα τον αρχικό σκοπό για τον οποίο το ξεκίνησα όλο αυτό δεν το ξέρω, θα φανεί σε λίγες μέρες.
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    99.3 KB · Views: 112
  • image.jpg
    image.jpg
    72.1 KB · Views: 111
  • image.jpg
    image.jpg
    103.3 KB · Views: 111
  • image.jpg
    image.jpg
    209.5 KB · Views: 111
  • image.jpg
    image.jpg
    253.5 KB · Views: 111
Ρε φίλε ακόμα μπάνια κάνουμε...........................

Χριςούγεννα μες το καλοκαιλρι... Αυστραλία γίναμε.

Όπως λέει όμως μια παροιμία
"Των φρονίμων τα παιδιά
πριν πεινάσουν ...δεν πεινούσαν". -bye-
 
Χριςούγεννα μες το καλοκαιλρι... Αυστραλία γίναμε.

Όπως λέει όμως μια παροιμία
"Των φρονίμων τα παιδιά
πριν πεινάσουν ...δεν πεινούσαν". -bye-


Μια χαρά θα γίνει & τυχόν ανοίγματα θα γεμίσουν με ιριδίζον μπλε γυαλί.

Αυτά κάνεις & θα σε τρελάνουν στις προ-παραγγελίες ! (= βαράτε με & ας κλαίω).