Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Φοβερα τα καμπανακια Μπαμπη και το jig σταθεροποιησης εξαιρετικα χρησιμο! Εσυ το εφτιαξες αρχοντα?

Ξεχνάς γρήγορα μου φαίνεται Μιχαλιό. Γεράματα.
Εδώ είναι.

Και μια συμβουλή προς έταιρους τορναδόρους...
Αφιερώστε λίγο χρόνο και φτιάξτε ένα καβαλέτο για το τορνάκι σας... Δεν φάντάζεστε πόσο χρήσιμο είναι και πως μπορεί να σας γλυτωλσει από, αναπόφευκτες, λαλακίες...
Σήμερα την έκανα την παπαριά μου αλλά αυτό μ´ έβγαλε παληκάρι... :grinning-smiley-043

Μόλις είδα την φωτό, είπα ρε τους πού.........δες... έχουν βγάλει καβαλέτο για ξυλότορνους. Μετά είδα ότι είναι ιδιοκατασκευή του Babis.
Μπράβο Βabis. Ωραίο.. ούτε εργοστάσιο να ήταν..:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Πες τα ρε Παυλο!
Δε μου λες ρε Μπαμπη τι επαθες εκει?
Τι σου έφυγε η χειροτερα τι σου εσπασε?

Λάθος έκανα στη σειρά των εργασιών...
Αδυνάτισα πολύ το ξύλο μεταξύ των δύο καμπανών, και σε συνδυασμό με το μέγεθος του ξύλου, είχε πολύ vibration και ήταν αδύνατον να το αδειάσω εσωτερικά.
Και βέβαια στο παραμικρό ζόρισμα θα έσπαγε.

Επανέρχομαι για ενημέρωση.
Πρώτα για το χρώμα...
Ήταν κυρίως επιφανειακό, μόλις το τρίψεις με γυαλόχαρτο και φύγει η αρχική στρώση αρχίζει να ανοίγει σιγα-σιγά. Ίσως ήθελε πιο πολύ ώρα βράσιμο για να ποτίσει μέχρι μέσα.
Για το σκίσιμο.
So far so good... Μια χαρά μέχρι τώρα, δεν δείχνει το παραμικρό σημάδι σκισίματος ή προδιάθεσης για σκίσιμο.
Κι αφού δεν σκίστηκε μέχρι τώρα πιστεύω οτι δεν πρόκειται να σκιστει, κι έτσι αποφάσισα να τα βερνικώσω κι αυτό μαζί με τ´ άλλα.

Καλά Μπάμπη, οι καμπάνες δεν παίζονται ! Απ' ότι βλέπω κράτησε αρκετό χρώμα, παρ' ότι έχασε πολύ όπως λες. Νομίζω, θα είσαι ικανοποιημένος, ως προς το χρώμα. Τώρα για το σκίσιμο, καλό είναι που δεν σκίστηκαν μέχρι τώρα, αλλά νομίζω είναι λίγο το διάστημα. Είναι και μικρό το ξύλο.... Αν θες, βράσε ένα μεγαλύτερο φρεσκοκομμένο ξύλο, απλά πλανισμένο και τριμμένο. Άστο κάνα μισάωρο η παραπάνω, να δούμε πόσο βαθιά θα πάει το χρώμα και αν η μεγαλύτερη ακατέργαστη επιφάνεια αντέξει το σκίσιμο. Αν δουλέψει, θα λύσεις πολλών τα χέρια....

Νομίζω οτι αν ήταν να σκιστεί θα είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται τα σημάδια. Το αρχικό ξύλο έχει γίνει κομμάτια.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    292.2 KB · Views: 205
Θα βρέξει... Δε θα βρέξει... Θα βρέξει... Μπα, μάλλον το απόγευμα.
Ευκαιρία για κάτι γρήγορο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    253.5 KB · Views: 136
  • image.jpg
    image.jpg
    306.2 KB · Views: 136
  • image.jpg
    image.jpg
    216.5 KB · Views: 136
Ιπτάμενος δίσκος ?

Τα ξύλα σου τα πάω & τα φέρνω στο πορτμπαγκάζ Δρέπανο - Πατρα & τούμπαλιν !
Δεν έχουν ανοίξει πουθενά. Ζήτω η ΑTLACOL.

Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλησπέρα μαστόρια!....μου είπαν ότι ο Μπάμπης μας (ο δικός μας ο Μπάμπης αλλιώς), μπορεί να ξέρει!
Που θα βρω ξύλο γιά να φτιάξω κάτι τέτοιο?.....

Attachments

• C3605BBA-F660-4F1E-BD2B-690B312D2364.jpeg
    C3605BBA-F660-4F1E-BD2B-690B312D2364.jpeg
    61.7 KB · Views: 141
Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλησπέρα μαστόρια!....μου είπαν ότι ο Μπάμπης μας (ο δικός μας ο Μπάμπης αλλιώς), μπορεί να ξέρει!
Που θα βρω ξύλο γιά να φτιάξω κάτι τέτοιο?.....

Στου Μπάμπη σίγουρα για λίγα κομμάτια! Αν είναι στις καλές του θα στα ετοιμάσει κιόλας!