Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ευκολάκι είναι αυτό...
Χρειάζεσαι συγκεκριμένο ξύλο όμως;

Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Το κόνσεπτ είναι να φτιαχτούν από ξύλο χερούλια γιά τη βέσπα μου που πρόσφατα τελείωσε η ανακατασκευή της!
Θα είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που είδατε στην εικόνα, αλλά θα έχει και τις ροζέτες στο τέλος (το παρόμοιο, αφορά στο σχήμα)...κλασσικό χερούλι δηλαδή.
Θεωρώ ότι πέραν του ξύλου το οποίο θα ήθελα να έχει κάποια νερά (θα σκουρήνει με κάποιο βερνίκι έτσι κι αλλιώς), και φυσικά να είναι κάτι ανθεκτικό (σκέφτομαι ας πούμε κάτι σαν το τικ), θα πρέπει στο τέλος να περαστεί και με διάφανο βερνίκι ώστε να μη ποτίζει από τα χέρια....γιατί θα καταλήξει να γίνει κατάμαυρο!
Κάθε συμβουλή ή και ένσταση δεκτή παιδιά!....θα γίνει φυσικά γιά να κοσμήσουν το κόσμημα, αλλά θα έχει και ένα χαρακτήρα πειράματος το όλο εγχείρημα!

Πολυ ωραιο φαινεται και ωραια ιδεα, απλως προσεχε το φινιρισμα, γιατι τα χερουλια της μηχανης ειναι πολυ επικινδυνο να γλιστρανε :)

Συνέχεια στο project "DIY Vacuum & Pressure Pot"
Μετά την δοκιμή του Vacuum χθές ξεκίνησε η δοκιμή του Pressure pot.
Πίεση στα 4 bar και το αποτέλεσμα καλύτερο του αναμενόμενου, πραγματικά εξαιρετικό!!
Χθές είπα να δοκιμάσω να φτιάξω και δύο Χριστουγεννιάτικες καμπανούλες λίγο διαφορετικές, με υγρό γυαλί και μολύβια. Έφτιαξα λοιπόν 160 gr υγρό γυαλί, κι ενώ αρχικά είχα σκοπό να το κάνω εντελώς διαφανές, τελικά αποφάσισα κι έριξα μέσα και ελάχιστο μπλέ mica powder. Πιο πολύ για να δώ πως θα συμπεριφερθεί κάτω από πίεση, θα κατακαθίσει όλη στον πάτο ή θα περαμείνει διάσπαρτη παντού όπως ήταν αρχικά, τη στιγμή που την έριξα.
Κι απο φυσαλίδες; Θα καθαρίσει εντελώς ή θα μου αφήσει κάποιες ενοχλητικές που και που;
Τελικά το πείραμα τα πήγε περίφημα και στα δύο... Η mica powder παρέμεινε διάσπαρτη ομοιόμορφα σ´όλο το μίγμα (φαίνεται σαν αλευρόσκονη στη φωτογραφία) κι από φυσαλίδες μηδέν.. απολύτως τίποτε.
Το αποτέλεσμα, δεν ξέρω αν φαίνεται πολύ καλά, αλλά είναι αυτό.

Attachments

• IMG_2997.jpg
    IMG_2997.jpg
    294.2 KB · Views: 74
  • IMG_2998.jpg
    IMG_2998.jpg
    294.2 KB · Views: 74
  • IMG_2993.jpg
    IMG_2993.jpg
    302.7 KB · Views: 75
Εγινε σουπερ το κομματι με τα μολυβια, η χυτρα ειναι αλλο πραμα, εκανε φοβερη δουλεια!! Τα καμπανακια θα γινουν καταπληκτικα!!

Πολυ ωραιο φαινεται και ωραια ιδεα, απλως προσεχε το φινιρισμα, γιατι τα χερουλια της μηχανης ειναι πολυ επικινδυνο να γλιστρανε :)
Μην ξεχνάς πως ο κ.babis έχει knurling tool ;)

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μην ξεχνάς πως ο κ.babis έχει knurling tool ;)

Μη τα γράφεις έτσι Κωστή γιατί μπορεί να μπερδευτεί ο Σόφρων κι ο Tzimisce.
Κανελάζ το ξέρουν αυτοί... :eviltongue: :flipout:

Μπάμπη θα μας κάνεις καμιά πρόταση γιά ξύλο και από που θα το προμηθευτούμε?
Να σημειώσω ότι ιδανικά θα ήταν να είχε χρώμα περίπου σαν αυτό της σέλας (στη φώτο), ώστε να μη χρειαστεί βάψιμο, αλλά δεν είναι και must!

Attachments

• 6DE025A5-9124-4B39-82E2-B9320F383061.jpeg
    6DE025A5-9124-4B39-82E2-B9320F383061.jpeg
    158.5 KB · Views: 145

Το νιαγκόν νομίζω ταιριάζει μια χαρά... Πού ωραίο και συμπαγές ξύλο!
Εναλλακτικά και το μεράντι μας κάνει.

niangon%204%20end%20grain%20s50%20plh.jpg

Κάτι ήξεραν αυτοί που σε σύστησαν!....θα μας πείς τώρα και που θα βρούμε?....και επίσης πόσο μπορεί να το πληρώσουμε!

Για το κομμάτι που θές εσύ είναι αστείο το κόστος.
Θα βρεθείς καθόλου Αθήνα;

Επί τούτου θα πάω όπου είναι!.....μιλάμε γιά καδρονάκι έτσι?.....φαντάζομαι 50x50 διαστάσεις και μήκος γιά κάθε χερούλι 25 πόντους ( γιά τη φύρα στα πιασίματα του τόρνου)!.

Και πολύ λές...
Αν έχεις κάποιον εκεί να στο φτιάξει μπορώ να σου στείλω εγώ μεράντι (δώρο του παπού Κώστα).
Αν ανέβεις Αθήνα μπορούμε να το φτιάξουμε κιόλας.
Διαφορετικά δοκίμασε να βρείς απ´το internet σε ξυλεμπορικά που στέλνουν αντικαταβολή. O Σοφιανός απ´τη Θεσσαλονίκη στέλνει, κι αν του μιλήσεις στο τηλέφωνο το κόβει και στις διαστάσεις που το θές, αλλά είναι λίγο ακριβός.

Αθήνα μένω Μπαμπούλη!.....έχει προσφερθεί ήδη ο Κυριάκος να το φτιάξουμε!.....αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα, στο ποιός θα το φτιάξει!....ρακή θα πάρετε και οι δυό, έτσι κι αλλιώς!...

.....έχει προσφερθεί ήδη ο Κυριάκος να το φτιάξουμε!.....

:bang:

:flipout:

Αθήνα μένω Μπαμπούλη!.....έχει προσφερθεί ήδη ο Κυριάκος να το φτιάξουμε!.....αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα, στο ποιός θα το φτιάξει!....ρακή θα πάρετε και οι δυό, έτσι κι αλλιώς!...

Τότε δεν χρειάζεσαι τίποτε... Έχεις καλούς φίλους... -bye-
Κανονίστε.

Last edited by a moderator:

Χαχαχα!...Κυριάκοοοοοοοοοοο!.....που είσαι ρε καρντάσιιιιιιιι?.......Μπάμπη μας, ευχαριστώ πολύ!....θα μιλήσουμε να οργανώσουμε τη ξυλογλυπτική!

Είδες τελικά;
Δεν πήγα παρορμητικά να πάρω την version 1 και η version 2 είναι πολύ καλύτερη! :flipout:
Μπράβο Μπάμπη με τα ωραία σου!

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Είδες τελικά;
Δεν πήγα παρορμητικά να πάρω την version 1 και η version 2 είναι πολύ καλύτερη! :flipout:
Μπράβο Μπάμπη με τα ωραία σου!

Αφού ξέρεις οτι εδώ είναι ερευνητικό κέντρο... Δεν τη ξέρεις την παροιμία που λέει: "Δουλειά δεν είχε ο διάολος..." :flipout:

Σήμερα δοκιμάζεται καινούριο project. Μετατροπή του DIY τριβείο του τόρνου μου ηλεκτροκίνητο.
Με πολύ καλά αποτελέσματα μπορώ να σου πώ. :grandpa:

Attachments

• IMG_3004.jpg
    IMG_3004.jpg
    294.2 KB · Views: 145