Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Σ´ευχαριστώ Νικόλα...

Τι να κάνω, μέχρι να πάει ο Παύλος στο χωριό και ...να βρεί χρόνο ο Κυριάκος :flipout: ´´εχω αναλάβει τις τορνοκατασκευές...
Μάλλον δοκιμές θα τις έλεγα γιατί αυτό είναι ευκάλυπτος κομμένος πρίν ένα μήνα. Τον είχα βάλει για μια βδομάδα στο σταθεροποιητικό υγρό Wood Juice αλλά δεν νομίζω οτι έκανα και πολλά πράγματα αφού οι οδηγίες λένε οτι μετά το ξύλο θα πρέπει να το αφήσεις να στεγνώσει.
Εγώ το δούλεψα μούσκεμα, άρα... Μάλλον θα πάει για πέταμα αφού δεν βλέπω να γλυτώνουμε το σκίσιμο.
Θα μπορούσα βέβαια και να το βράσω αλλά... βαριέμαι. -bye-

Όταν στεγνώσει, σε 1-2 μέρες θα το γυαλίσω με τις πανόβουρτσες και θα το ανεβάσω να δείτε τη διαφορά.

Attachments

• IMG_3096.jpg
    IMG_3096.jpg
    295.7 KB · Views: 91
  • IMG_3097.jpg
    IMG_3097.jpg
    189.2 KB · Views: 91
  • IMG_3098.jpg
    IMG_3098.jpg
    295.8 KB · Views: 91
  • IMG_3099.jpg
    IMG_3099.jpg
    294.5 KB · Views: 91
  • IMG_3100.jpg
    IMG_3100.jpg
    267.1 KB · Views: 91
Ρε συ Μπαμπη, ειναι πολυ ομορφο το αποτελεσμα. Αμαρτια ειναι να πεταξεις.
Δεν παιρνει τιποτα να σωθει; Ξερω γω, να το βαλεις πουθενα με υγρασια, ή εστω να το κλεισεις σε καμια σακουλα να μη χανει την υγρασια του ή κατι τετοιο;

Πιστεύω πως άν το περνάω κάθε μέρα κι ένα χεράκι παραφινέλαιο, ώστε να παραμένει υγρό ενώ εξατμίζονται τα δικά του υγρά, θα σωθεί.
Ίσως έπρεπε πριν το υγρό γυαλί να το βράσω... Θα δώ πως θα πάει κι αναλόγως θα πράξω. Δύσκολα όμως θα σωθεί.

Πιστεύω πως άν το περνάω κάθε μέρα κι ένα χεράκι παραφινέλαιο, ώστε να παραμένει υγρό ενώ εξατμίζονται τα δικά του υγρά, θα σωθεί.
Ίσως έπρεπε πριν το υγρό γυαλί να το βράσω... Θα δώ πως θα πάει κι αναλόγως θα πράξω. Δύσκολα όμως θα σωθεί.

Να μου το δώσεις εμένα ......να το πετάξω που είμαι δίπλα στην θάλασσα.

Όταν λες ότι δεν θα σωθεί εννοείς ότι θα σκιστεί;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ναι, πολύ το φοβάμαι...
Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να σκιστεί και να μπει υγρό γυαλί μετά. Έχεις κι ένα κάρο mica χρώματα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να σκιστεί και να μπει υγρό γυαλί μετά. Έχεις κι ένα κάρο mica χρώματα.

Αν σκιστεί θα αλλάξει και η γεωμετρία του Παύλο, θα πρέπει να ξαναμπεί στον τόρνο.
Λίγο το κακό θα μου πείς αλλά έχει φασαρία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Αν σκιστεί θα αλλάξει και η γεωμετρία του Παύλο, θα πρέπει να ξαναμπεί στον τόρνο.
Λίγο το κακό θα μου πείς αλλά έχει φασαρία.
Στα υγρά ξύλα δεν τελειώνεις με μια φορά στον τόρνο. Σε ένα μεγάλο μπολ από ελιά που έκανα το καλοκαίρι το έβαλα 5 - 6 φορές μέχρι που στέγνωσε και σταθεροποιηθηκε. Είχα μόνιμα βιδωμένο το πλατω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Στα υγρά ξύλα δεν τελειώνεις με μια φορά στον τόρνο. Σε ένα μεγάλο μπολ από ελιά που έκανα το καλοκαίρι το έβαλα 5 - 6 φορές μέχρι που στέγνωσε και σταθεροποιηθηκε. Είχα μόνιμα βιδωμένο το πλατω.

Μην συγκρίνεις εμένα μ´ εσένα Παύλο, είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι.
Εγώ δεν έχω υπομονή να περιμένω ούτε απ´ το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Και δεν σχεδιάζω ποτέ τις μελλοντικές κατασκευές μου, γενικά ό,τι μας προκύψει.
Τσαπατσούλης στο έπακρο.

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Έτσι όμως δεσμεύεις ένα από τα πλατω σου από τα..... ένα που έχεις.
Τρία έχω καρδιά μου...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Μην συγκρίνεις εμένα μ´ εσένα Παύλο, είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι.
Εγώ δεν έχω υπομονή να περιμένω ούτε απ´ το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Και δεν σχεδιάζω ποτέ τις μελλοντικές κατασκευές μου, γενικά ό,τι μας προκύψει.
Τσαπατσούλης στο έπακρο.
Κι εγώ έτσι είμαι, ανυπόμονος, γιαυτό έχω ανοικτά αρκετά πρότζεκτ που τρέχουν παράλληλα. Στα διαλείμματα κάνω ένα στυλό για να περνάει η ώρα.

Εγώ φτιάχνω υγρό γυαλί και κοντεύω να το βάλω στον τόρνο πρίν ακόμα πήξει...
Το αποτέλεσμα το φαντάζεσαι...:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Εσύ ναι, οι περισσότεροι μόνο ένα!
Σ αυτή την περίπτωση παίρνεις τηλέφωνο τον Μπάμπη

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Σ αυτή την περίπτωση παίρνεις τηλέφωνο τον Μπάμπη

Ο κ. Μπάμπης πριν τελειώσει το ένα project έχει ήδη στο μυαλό του το άλλο μη σου πω & τα υλικά δίπλα του.