Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Ο ρουμπής, ο κουμπής, ο ρουμποκομπολογής...

Πάντα ωραίος ο Αρχηγός μας !

Να προτείνω κάτι :

Βάλτε και κανένα για πούλημα να πάρουμε κανένα δωράκι στις γυναίκες μας.

Εγώ μόνο Diyθεραπεία κάνω άντε & καμιά εξυπηρέτηση σε φίλο...……………………………….
Αν έχεις εσύ την καλή διάθεση ( + €) όλο & κάαααααααααατι θα βρεις να της πάρεις :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Aπιθανο βγηκε και σαν χρωμα και σαν πρωτοτυπο σχεδιο, μιλαμε για πολυ ιδιαιτερο καπακι :a0210:

attachment.php

Νομιζω οτι σατινε, ως εχει δηλαδη, ειναι πολυ καλυτερο απο οτι εαν βαλεις το βερνικι που βλεπω εκει.

Αυτό είναι το τελικό Μιχάλη...
Δύο περάσματα πολύ ελαφριά με το βερνίκι και μετά σαπούνι και πανόβουρτσα. Το μπωλ είναι μαόνι και το καπάκι αμυγδαλιά, η οποία είναι, γθα τα γούστα μου, απιλστευτο ξύλο.
Οι γυναίκες του σπιτιού ενθουσιάστηκαν πάντως.

Όντως. Χάθηκε έστω & μια σέγα πάγκου. Το αποτέλεσμα / χρώματα μου άρεσε πολύ. Να το ξεκινήσω ή θα το αναλάβει ο Κυριάκος?

Όταν βρεί χρόνο... :flipout:
Ξεκίνα το... Εμένα δεν μου πολυαρέσουν αυτού του είδους τα σχήματα και οι χρωματισμοί, προτιμώ κάποιες άλλες δουλειές του, όπως πχ αυτή.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μιά απ´ τις παραγγελίες που έχω, και θα πρέπει να είναι έτοιμη αρχές της εβδομάδας, είναι το παρακάτω τραπεζάκι.
Επειδή δεν βρήκα ξύλινες μπάλες 6 cm στην Ελλάδα αποφάσισα να τις φτιάξω μόνος μου στον τόρνο.
Κι επειδή τόσο χοντρό κομμάτι σε οξυά δεν έχω, έχω ταύλες μέχρι 5 cm, διάλεξα ένα κουτσουράκι οξυά που ήταν για καυσόξυλα.
Μέχρι εδώ όλα καλά...
Το πράγμα στράβωσε όταν ανακάλυψα οτι η οξυά ήταν αρπαγμένη εσωτερικά αλλά επειδή μου άρεσε πάρα πολύ αυτό που έβλεπα συνέχισα. Δυστυχώς όμως χωρίς να ελέγξω αν θα βρώ άλλο ξύλο σαν αυτό.
Όπως καταλαβαίνετε, προς μεγάλη μου απογοήτευση, δεν υπάρχει άλλο ίδιο ξύλο κι έτσι δυστυχώς έκατσα πάνω στο παγωτό.
Τσάμπα όλη μου η δουλειά.

Attachments

• 04940B8C-7C76-4B2D-8F98-7114BA5B21EE.jpg
    04940B8C-7C76-4B2D-8F98-7114BA5B21EE.jpg
    46 KB · Views: 101
  • 055002DF-95D4-48FA-84CB-BED176646127.jpg
    055002DF-95D4-48FA-84CB-BED176646127.jpg
    182.9 KB · Views: 101
Last edited:
Απιστευτες βγηκαν αυτες οι μπαλες!!!!!!

Φιλε καπως πρεπει να τις εκμεταλλευτεις, ειναι μοναδικες, πρωτη φορα βλεπω τετοιο παιχνιδισμα νερων σε οξια.

Last edited:
Πολυ ομορφες;
Τι εννοεις "ειχε αρπαξει";
Πειραζει πολυ η μια να ειναι διαφορετικη;
Μη σου πω οι δυο; Δηλαδη, να κανεις αλλες δυο, διαφορετικες απο αυτη, αλλα και μεταξυ τους.
Θα ειναι "αποψη" πια :)

Απιστευτες βγηκαν αυτες οι μπαλες!!!!!!

Φιλε καπως πρεπει να τις εκμεταλλευτεις, ειναι μοναδικες, πρωτη φορα βλεπω τετοιο παιχνιδισμα νερων σε οξια.

Μάλλον θ´ αρχίσω να τρέχω στις αποθήκες που πουλάνε καυσόξυλα. Τις καθαρές οξιές τις κρατάνε για ξυλουργούς και τις αναμμένες τις
πάνε για καυσόξυλα.

Πολυ ομορφες;
Τι εννοεις "ειχε αρπαξει";
Πειραζει πολυ η μια να ειναι διαφορετικη;
Μη σου πω οι δυο; Δηλαδη, να κανεις αλλες δυο, διαφορετικες απο αυτη, αλλα και μεταξυ τους.
Θα ειναι "αποψη" πια :)

«Έχει αρπάξει» εννοώ έχει μύκητες.
Σαν αυτά τα δύο κομμάτια που πήρα σήμερα το βράδυ απ´ τον Κυριάκο κι ελπίζω να μου βγάλουν παραπλήσιο αποτέλεσμα.

Attachments

• 6955B86B-3376-45D3-BCA6-1142B5E47F19.jpg
    6955B86B-3376-45D3-BCA6-1142B5E47F19.jpg
    159.9 KB · Views: 75
Θα δούμε...
Σκέφτομαι να ξεκινήσω να φτιάχνω ένα Jig για ξύλινες σφαίρες... Είναι πολύ δύσκολο να τις πετύχεις ακριβώς με το μάτι.

Θα δούμε...
Σκέφτομαι να ξεκινήσω να φτιάχνω ένα Jig για ξύλινες σφαίρες... Είναι πολύ δύσκολο να τις πετύχεις ακριβώς με το μάτι.

Τον Έλληνα αυτόν τον ακολουθείς? Μπορεί να πάρεις πολλές ιδέες. Για εμένα είναι ένας πάρα πολύ καλός Diyer.
Ρίξε μια ματιά προς το τέλος πως ξανά δημιουργεί την "στρογγυλαδα"
https://youtu.be/9Ki78U_yM90