Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Σ' ευχαριστώ πολύ Μιχάλη... Θα ακολουθήσουν αρκετά πιο μεγάλες επειδή μ´αρέσουν κι εμένα πολύ...

Κυριάκο, πάρα πολύ ώραίος... Και η βάση πολύ ωραία και τα χαράκια του άψογα. :Banane0:
Το καπέλο είναι κολλητό;

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδια!!!

Κυριάκο, πάρα πολύ ώραίος... Και η βάση πολύ ωραία και τα χαράκια του άψογα. :Banane0:
Το καπέλο είναι κολλητό;

Όχι φίλε είναι ενιαίος ολοκληρος.

Να σαι καλα Γιάννη!

Σημερα εκλεψα ενα διωρακι και ανεβηκα στο πατρικο μου!

Ξυλο απο πυξαρι!
Μαστιζοδεντρο δλδ.

20191214-122807.jpg

20191214-124631.jpg

Και ενας ευκαλυπτος!

20191214-125621.jpg

20191214-133650.jpg

Εδω και τα δυο στεγνωνουν μετα απο μπανιο σε λινελαιο!

20191214-134922.jpg

Kαταπληκτικα Κυριακο και τα δυο!!:grinning-smiley-043

Βαψε τον χιονανθρωπο οπως τον προηγουμενο που εχεις κανει!

Τα δεντρακια αυτα ειναι πολυ ομορφα και πρωτοτυπα, εχω φτιαξει παρομοια τετοια μικρα απο καβιλια 22μμ.
TP-Christmas-Trees-11.jpg

Μια γρήγορη κατασκευή, ένα δέσιμο ελιάς με υγρό γυαλί...

Attachments

• IMG_4203.jpg
    IMG_4203.jpg
    59.8 KB · Views: 113
  • IMG_4204.jpg
    IMG_4204.jpg
    96.8 KB · Views: 114
Σήμερα τέλειωσα και εγώ δύο μπώλ από ξύλο φτελιάς..Να ευχαριστήσω και από εδώ τον Babis K. για τη δωρεά της πρώτης ύλης στο αριστερό .. Τελείωμα κερί απ έξω και παραφινέλαιο από μέσα μιας και προορίζονται για χρήση με τρόφιμα..

Άψογος!!! :grandpa:
Και τεχνικά και εμφανισιακά.
Τα νερά της ελιάς άπαιχτα αλλά εγώ, για κάποιο λόγο, προτιμώ το δεύτερο, τη φτελιά.
Η ελιά είναι πολύ ρουστίκ και πολύ "τουριστική" για τα γούστα μου.

Τα νερά της ελιάς άπαιχτα αλλά εγώ, για κάποιο λόγο, προτιμώ το δεύτερο, τη φτελιά.
Η ελιά είναι πολύ ρουστίκ και πολύ "τουριστική" για τα γούστα μου.
Με στεναχωρείς! Φτελιά είναι και τα δύο !!

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τορνος και δημιουργιες.

Η ελιά είναι πολύ ρουστίκ και πολύ "τουριστική" για τα γούστα μου.[/QUOTE
Με στεναχωρείς! Φτελιά είναι και τα δύο !!

Σοβαρά;
Το δεύτερο νόμισα οτι ήταν ελιά... Τέτοια νερά η φτελιά;

Περιμενω να μου ερθουν καμμια δεκαρια σετακια στυλο για τον τορνο απο Axminster για να εχουμε να παιζουμε τα Χριστουγεννα!

Mεχρι να ερθουν κανω δοκιμες να δω μηπως υπαρχει ενδιαφερον στην κατασκευη στυλο χωρις τα εξαρτηματα απο εξω.
Μια σκεψη ειναι να γινουν στυλο δυο κομματιων που παιρνουν το μελανι των στυλων της Bic, χωρις μηχανισμο, με το μελανι να μπαινει και να αλλαζει οταν τελειωσει.

Εδω κατι σχετικο το οποιο δεν το φωτογραφισα απο την αρχη καθως δοκιμαζα διαφορα πραγματα σε διαφορα υλικα.

49233973473_a108632791_c.jpg

Το στυλο κανονικα αποτελειται απο 2 κομματια, το πανω και το κατω. Το πανω κομματι βγαινει και κουμπωνει απο κατω οταν δεν χρησιμοποιειται το στυλο.
Στο παραπανω στυλο κολλησα τα δυο κομματια και εγιναν ενα σωμα.

Το αριστερο κομματι, αφου τρυπηθηκε με 10αρι τρυπανι για να χωρεσει στο αλλο κομματι (10αρα καβιλια) γυριστηκε στον τορνο ωστε να εφαρμοσει σωστα στο αλλο κομματι.
49233974013_936b6967d1_c.jpg

Εδω το ανταλλακτικο μελανι της bic. H τρυπα στην καβιλια εγινε με 4μμ φιδοτρυπανο.
49233973233_96a9d60a08_c.jpg

Εδω το τελειωμα του δευτερου κομματιου, του καπακιου, με ενα νομισμα.
49234663662_0eb1bf2a41_c.jpg

Σε δευτερη φαση θα κανω το καπακι ξεχωριστα, να κουμπωνει δηλαδη μπρος και πισω στο κυριως στυλο. Μπορουν να γινουν διαφορες λεπτομερειες στην κατασκευη.
Επισης να πω οτι οι παραπανω κατασκευες μπορουν να γινουν και χωρις τορνο. Αυτο που χρειαζεται ειναι τρυπανι μακρυ 4μμ για να κουμπωνει το ανταλλακτικο μελανι της BIC.

Aυτο ειναι το στυλο που εφτιαξα σημερα, δυο τεμαχιων, σωμα και καπακι. Δρυς το καπακι, οξια το στυλο.

49238358242_e37339bfa3_c.jpg

Το καπακι εγινε στον τορνο απο ενα ρεταλι δρυος 5 εκατοστων μηκους και 15χιλιοστων παχους αφου τρυπηθηκε με 10αρι τρυπανι.
Στην τρυπα του ρεταλιου μπηκε μια δεκαρα καβιλια για να πιαστει στο τσοκ αλλα και για να χρησιμευσει σαν bushing.
49237663868_0bc17993df_c.jpg

το καπακι περαστηκε με λιγα χερια shellac.

Eδω τα επιμερους εξαρτηματα που χρησιμοποιηθηκαν
49238358552_48777a96a2_c.jpg

Ενα φιδοτρυπανο 4μμ (οφιοειδές τρυπανι), μια καβιλια 10αρα οξιας, το καπακι με ενα κερμα, ενα μελανακι ανταλλακτικο Bic και μια πινεζα bronze που μπηκε στην κορυφη του στυλο.

Ειναι φανερο οτι μπορουν να γινουν απειρες παραλλαγες με στυλο που παιρνουν ανταλλακτικο bic.

Ευχαριστω Πανο, η πενια τεχνας κατεργαζεται :))

Mεχρι δηλαδη να μου ερθουν τα pen kits ηθελα να δοκιμασω να φτιαξω κατι. Να βελτιωσω μαλλον, κατι που ειχα κανει παλαιοτερα με τα ανταλλακτικα bic κανοντας στον τορνο και καπακια αυτη τη φορα.

Αλλα και να μου ερθουν τα pen kits νομιζω οτι θα συνεχισω με αυτα τα στυλο, παρηγγειλα ηδη ενα καινουριο φιδοτρυπανο 4μμ!https://www.banggood.com/4mm-To-10m...9.html?rmmds=search&ID=41229&cur_warehouse=CN

Μιχαλη, αφενος μπραβο για τις....στυλοτεχνιες, αφετερου...ντροπη σε εργα τεχνης να βαζεις bic.
Προσωπικα προτεινω ανεπιφυλακτα ειτε τα uniball jetstream, ειτε τα pilot acroball.
Ειδικα τα πρωτα κυκλοφορουν σε καποια εκδοση ("απλη"), με κανα το ενα. Αξιζει τον κοπο, γιατι γραφουν υπεροχα.
Απλως, θα πρεπει να βρεις τροπο να κανουν τα ανταλλακτικα τους :)