Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Άντε μπράβο ρε Κυριάκο!
Ένα για 24mm και ένα για 26mm plug width αλλά και τα δύο κάπου στα 55mm loft height ή όπου κάτσει καλά το glue gump μιας και έχουν backbone!

Άντε μπράβο ρε Κυριάκο!
Ένα για 24mm και ένα για 26mm plug width αλλά και τα δύο κάπου στα 55mm loft height ή όπου κάτσει καλά το glue gump μιας και έχουν backbone!

Μαθαινεις μαθαινεις....λες "κατι ξερω πια"...και μετα βγαινει ο μαστορας, γραφει ενα τετοιο που πιανεις μονο τα "και", τις προθεσεις και κατι ψιλα...και παραιτεισαι.
Παω να παιξω με τις κουκλες της κορης μου 😛 😁

Γιατί καλέ;
Αφού είναι bulb μπορεί να ανέβει όπου θέλουμε. Αν ήταν fan θα έκανε πολύ splay και θα ήθελε χαμήλωμα το loft height...

:flipout:

ελα ρε φιλε ... γιατι ?????
η διαδικασια ειναι απλη !!!
βαζεις ενα ξυλαρακι στον τορνο και ξεκινας ... εχουμε και 3D σχεδιο για την κατασκευη

ενταξει, μπορει να ειναι λιγο αποθαρρυντικα αυτα που γραφει ο Μιχαλης ... αλλά ειναι καλο παιδι

Ναι βρε, μην αγχώνεσαι!
Κανένα απλό σχέδιο commodore ή persian jar θα βγάλουμε, άντε στη χειρότερη κανένα astor, αλλά εσύ το έχεις, δεν σε φοβάμαι!

Νταξ... Εμείς θέλουμε 25mm και 27mm.
Είσαι μάστορας εσύ, δεν έχεις πρόβλημα, θα το βγάλεις με το dremel.

(δηλαδή τα υπόλοιπα τα κατάλαβες; :flipout: )

Να ναι καλα το google search.

persian jar

852eee2740f2e3392a2942d155d061ee.jpg

Κοντεύω να κλείσω βδομάδα στο χωριό και είμαι τόσες μέρες αξύριστος.
Ξέχασα το Persian Jar μου στην Αθήνα... :silly:

Για να μην πέφτει αυτό το αγαπημένο νήμα ..
Συνδυασμός υγρό γυαλί και ελιά..

Από αριστερά προς τα δεξιά : μουσμουλιά,δαμασκηνιά,έλατο-κ/π-οξιά,οξιά βαμμένη..

8jxLVgb2

Πολύ όμορφα Κωστή.
Φοβερό ξύλο η μουσμουλιά, και δεν της το είχα.
Εμείς πάντως δεν τα λέμε μούσμουλα, τα λέμε μέσπλα. Και το δέντρο μεσπλιά. :smile:

Πανεμορφα ολα, ενα κι ενα, μπραβο Κωστη!!!

Για πες πως φινιρισες ετσι ομορφα τα μπωλακια? Την οξια με τι την εβαψες και την γυαλισες? Εντυπωσιακο φινιρισμα σε ολα!!

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Κοντεύω να κλείσω βδομάδα στο χωριό και είμαι τόσες μέρες αξύριστος.
Ξέχασα το Persian Jar μου στην Αθήνα... :silly:

Εχεις γιγαντιο περσιαν τζαρ σαν αυτο που ανεβασε ο Κυριακος ?

Πες του αν θες οτι εχω ολα τα μεγεθη forstner, αν θελει να του δανεισω για να εξυπηρετησει τους συναδελφους μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Κωστη πολυ ομορφα, μου αρεσει η δαμασκηνια, επισης εντυπωσιακη η αποχρωση του γυαλιου καθως ειναι παρα πολυ κοντα με ττην αποχρωση του ξυλου.

Εχεις γιγαντιο περσιαν τζαρ σαν αυτο που ανεβασε ο Κυριακος ?

Πες του αν θες οτι εχω ολα τα μεγεθη forstner, αν θελει να του δανεισω για να εξυπηρετησει τους συναδελφους μας.
οριστε ρε Κυριακο ... θα συμβαλει και ο ετερος Χιωτης

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Πολύ όμορφα Κωστή.
Φοβερό ξύλο η μουσμουλιά, και δεν της το είχα.
Εμείς πάντως δεν τα λέμε μούσμουλα, τα λέμε μέσπλα. Και το δέντρο μεσπλιά. :smile:

Και εμείς "δέσπολα", ίδια ρίζα. Η γλώσσα μας δε σταματά ποτέ να με συγκινεί και να με εκπλήσσει!