Ξυλότορνος και δημιουργιες.

Μάστορα μιά ερώτηση... Τι είναι αυτό που ασπρίζει απο πάνω;
Και δυό ενστάσεις.
Είναι πιο χοντρό το τοίχωμα απ´ ότι θα μου άρεσε και δεν μου αρέσει κι ο πάτος του.
Αυτό που μ´αρέσει είναι το πανέμορφο δέσιμο ελιάς και ρυτίνης, κι όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα και το χρώμα. :a0210:

Re: Απάντηση: Τορνος και δημιουργιες.

Μάστορα μιά ερώτηση... Τι είναι αυτό που ασπρίζει απο πάνω;
Και δυό ενστάσεις.
Είναι πιο χοντρό το τοίχωμα απ´ ότι θα μου άρεσε και δεν μου αρέσει κι ο πάτος του.
Αυτό που μ´αρέσει είναι το πανέμορφο δέσιμο ελιάς και ρυτίνης, κι όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα και το χρώμα. :a0210:
Αυτό που ασπρίζει είναι διαφορετικό χρώμα. Τελευταία έριξα λίγο από πάνω έτσι για ποικιλία.
Όσο για τα τοιχώματα, δεν ήθελα να φάω περισσότερο από φόβο μήπως βρω κάποιο μεγάλο κενό (δεν έχω βακουμ). Όχι ότι δεν βρήκα και τα μπάλωσα με εποξική 5λεπτη + χρώμα. Για τον πάτο τι εννοείς; την μορφή του ή το είδος του ξύλου;

Όχι το ξύλο, η μορφή του.
Είναι πιο χοντρό απ´ ότι θα το ήθελα για μια τέτοια κατασκευή που σε προϊδεάζει για λεπτοδουλειά και δεν το δούλεψες καθόλου από κάτω. Αυτό, έτσι όπως είναι εντελώς επίπεδο, για να είναι σταθερό θέλει και ανάλογη επιφάνεια, τζάμι δηλαδή.

Έχεις ένα δίκιο, μ αρέσουν οι χοντροί πάτοι..
Κι εδώ μια φώτο με το αδερφάκι του.
206b0c5c7b233b143a731d519302f305.jpg
d5e99b42a1b13fe9211e995c2ec02436.jpg

Δοκιμάζοντα;ς την καινούργια πριονοκορδελα είπα να συνδυάσω κάτι στο τόρνο. Δυστυχώς δεν έβγαλα φώτο από τις κοπες αλλά πιστεύω ότι θα γίνει κατανοητό το πως έγινε.
Ένα μπολ από καρυδιά ελληνική.
570380b47fa60aa77c84cc0a5743e7ad.jpg
acf3d7b56bcb4df2c6e734ac2d4fc3ec.jpg
152e4f1c1b7ed150c6b47febecd032d8.jpg
c1baaa84469e68caf765f1c69ce26ca9.jpg
3ac161d265c9ae912ca7d1b65fca64f1.jpg
1843a73a90be69d7ba6efdda6faa9553.jpg
607bd6a6ca974cf14d265e71d7cf8842.jpg

Τι κόλπα είναι αυτά ρε Πάμπλο;
Ωραίο το μπώλ, θα προτιμούσα όμως να το αφήσεις με τις δύο πιο λεπτές κοπές. Μου αρέσει περισσότερο.

Αλλα κολπα ο Παυλος ... πολυ καλο :SFGSFGSF:

ξερεις απο ποιο τμημα της καρυδιας ειναι το κομματι σου ... κοντα στη ριζα? ψηλα?

Δοκιμή έκανα Μπάμπη, ήταν αρκετά δύσκολο για να γίνουν οι κοπες και να ευθυγραμιστουν.
Το κομμάτι είναι από κλαδί σίγουρα γιατί ο κορμός είναι ακόμα στην θέση του. Είναι από δένδρο γείτονα και ξεράθηκε όρθιο το δένδρο, μάλλον από ζιζανιοκτονο. Προφανώς απ ότι μου είπε το ραντιζε κάθε χρόνο για το σκουλήκι αλλά δεν ξεπλενε το ραντιστικο καλά από προηγούμενη χρήση σε ζιζανιοκτονια.

Πολυ ωραιο και εντελως πρωτοτυπο σχεδιο, ομορφο ξυλο και σουπερ το φινιρισμα, μπραβο Παυλο!! :a0210:

Προσεχε με αυτου του τυπου τις κοπες στην πριονοκορδελα. Ο,τι δεν παταει γερα στο τραπεζι ειναι εν δυναμει επικινδυνο..

Πολυ ωραιο και εντελως πρωτοτυπο σχεδιο, ομορφο ξυλο και σουπερ το φινιρισμα, μπραβο Παυλο!! :a0210:

Προσεχε με αυτου του τυπου τις κοπες στην πριονοκορδελα. Ο,τι δεν παταει γερα στο τραπεζι ειναι εν δυναμει επικινδυνο..
Πολύ σωστά Μιχάλη, για τον λόγο αυτό έκανα περάσματα στην πλάνη για να πατήσει σταθερά το κορμουδακι.
8a121e0a116ee32d661c07582b159a8e.jpg

Και πάλι δεν πατάει σωστά Παύλο, έχει πολύ μικρή επιφάνεια η βάση. Την ώρα που "μπαίνει" η κορδέλα στο ξύλο αν στο μαγκώσει θα βουτήξει μπροστά με άσχημες συνέπειες.
Αν έχεις ένα μεγάλο σφιχτήρα καλό θα είναι να τον χρησιμοποιήσεις για να έχεις πολύ καλύτερο, και πιο σταθερό, κράτημα.

Kαι μονο για την πρωτοτυπια του αλλα και τον βαθμο δυσκολιας το συγκεκριμενο εργο αξιζει πολυ περισσοτερο απο τα κοινα του ειδους, ασχετως εαν αρεσει η δεν αρεσει το στυλ του - καθως ουτως η αλλως τα γουστα ειναι εντελως υποκειμενικα.

Μου χτυπαει πολυ ασχημα στο ματι φιλε.

Τωρα το open wave με τις τρεις σχισμες ειναι οντως καλυτερο οντασς και λεπτοτερο.

Αυτα που πρεπει να εχουν τρελλη δουλεια ειναι τα δυο τελευταία.