Αν μπορω να καταλαβω απο τη φωτογραφια,το ξυλο αυτο ειναι κομματι απο κορμο εγκαρσια κομμενο..Δηλαδη αδειαζεις το μπωλ απο το σοκορο του ξυλου?Πως το καταφερνεις αυτο?Δεν κλωτσαει το σκαρπελο?Εγω οταν ξεκινησα με τον τορνο δε μπορουσα με τιποτα να αδειασω με αυτον τον τροπο μια ελια και αναγκαστηκα και πηρα τηλεφωνο τον Αννικα και μου ειπε οτι τοποθετω το ξυλο λαθος
Σωστά σου είπε.
Κάθετα στο σόκορο, εκτός από λάθος, είναι μεγάλο μανίκι το τορνίρισμα, σε όλα τα ξύλα και στην ελιά ακόμα χειρότερα.
Δυστυχώς όμως, όταν ο κορμός δεν είναι πολύ χοντρός, δεν έχεις επιλογή.
Μεχρι τωρα εφτιαχνα μπωλ οπως μου ειπε ο Αννικας.
Θα δοκιμασω να φτιαξω και με αυτον το τροπο που εκανες και εσυ.Ειχα δει και τον κυριακο που εφτιαξε κατι κουτια απο οξια αλλα εκεινα ηταν μικροτερα,θα μπορουσαν να αδειασουν και με τρυπανι
Επιστροφή στην Αθήνα απο χθές και σήμερα είδα καλό καιρό και είπα να ξεχαρμανιάσω λίγο…
Σκέφτηκα να τελειώσω εκείνο το υγρό γυαλί που είχα ρίξει πρίν 15 μέρες περίπου.
Καλά ξεκινήσαμε…
…με ατυχίες συνεχίσαμε…
Δυστυχώς λίγο πρίν το τέλος, κι ενώ έβγαζα το δισκάκι απ’τον τόρνο, μου έπεσε και έσπασε.
Να κολληθεί ήταν αδύνατον, έγινε χίλια κομμάτια, κι έτσι αποφάσισα να συνεχίσω με ότι απέμεινε.
Βέβαια άλλαξαν και τα σχέδια, ή μάλλον τροποποήθηκαν. Αντί για κανονικό δισκάκι θα γινόταν ένα λίγο πιο μικρό και σχεδόν χωρίς χείλος.
Δε πειράζει όμως, και οι ατυχίες/απροσεξίες μέσα στο πρόγραμμα είναι.
Ομορφο εγινε! πολυ ωραιο ξυλο ! το μονο "λαθος" ειναι αυτο το μικρο μισοτετραγωνισμενο το ανοιχτοχρωμο
δεν καταλαβα που εσπασε ... σε σχεση με την 2η φωτο, βλεπω σχεδον ιδια διαμετρο
Μετά από δέκα χρόνια χρήσης το χερουλι του κλειστρου της Gaccia Careza Deluxe που έχω για καφετιέρα έσπασε.
Την θέση του πηρε ένα από ξυλο μαστιχοδεντρου.
Τονίστηκε στις διαστάσεις, έγινε η σωστή πατουρα εμπρός ώστε να φωλιάσει στο μεταλλικό κομμάτι, ξετρυπηθηκε μέχρι τέρμα ώστε να μπει η ντιζα και να βιδωθει από την πίσω πλευρα και κόπηκε καπάκι που μπήκε στο τέλος να κρυψει το παξιμαδι.