Αυτό το «διδακτορικό» αν το δει κανονικός τορναδόρος θα γελάει… Μη κολώνεις.Χάχα, η αποπάνω ανάρτηση του @Babis K. είναι σαν διδακτορικό και η δικιά μου σαν ... εργασία νηπιαγωγείου!
Αλλά ΟΚ, κάπως πρέπει να ξεκινήσει κανείς.![]()
Χάχα, η αποπάνω ανάρτηση του @Babis K. είναι σαν διδακτορικό και η δικιά μου σαν ... εργασία νηπιαγωγείου!
Αλλά ΟΚ, κάπως πρέπει να ξεκινήσει κανείς.
Λοιπόν, καλύτερα πήγε η δεύτερη προσπάθεια.
Αρκετή δουλειά. Το ξεχόνδριδσμα μου φάνηκε πολύ εύκολο
View attachment 224907
Αλλά το άδειασμα θέλει πολύ εκπαίδευση.
Έπρεπε να λεπτύνουν πολύ ακόμα τα τοιχώματα και να βαθύνει περισσότερο, αλλά είπα να το αφήσω έτσι πριν σπάσει και αυτό. Το έτριψα, του έβαλα και λαδάκι.
View attachment 224906
Το έβαλα πάνω στον τόρνο και το καμαρώνω
View attachment 224908
Έχω κάτι απορίες, αλλά θα σας ζαλίσω αύριο![]()
Mπραβο Νικο και εις ανωτερα!
Πολυ ωραια και καλα οργανωμενη η παρουσιαση με τα διαδοχικα σταδια της κατασκευης!!
Επισης και το κερι ειναι ενα φτηνο, ευκολο και αξιολογο υλικο για γυαλισμα.
Ειναι ενδιαφερον να αναφερεται και το ειδος του ξυλου. Οξια φαινεται αυτο ετσι?
Οι ροδελες ειναι απαραιτητεςAξιος
Πριν τα παξιμαδακια στο πισω μερος να βαλεις και μικρες ροδελες.
Επισης στη θεση των παξιμαδιων μπορουν να μπουν πεταλουδες, για να μην βιδωνεις απο μπροστα. Θεωρητικα παντα καθως δεν γνωριζω την κατασκευη.
Aξιος
Πριν τα παξιμαδακια στο πισω μερος να βαλεις και μικρες ροδελες.
Επισης στη θεση των παξιμαδιων μπορουν να μπουν πεταλουδες, για να μην βιδωνεις απο μπροστα. Θεωρητικα παντα καθως δεν γνωριζω την κατασκευη.
Οι ροδελες ειναι απαραιτητες
Αν κάποια στιγμή «καρφώσεις» το σκαρπέλο, ειδικά τώρα στην αρχή που μαθαίνεις, θα εκσφενδονιστεί σαν ιπτάμενος δίσκος σε χρόνο dt.
Τα κυλινδράκια καλό θα είναι να είναι κωνικά.
Γενικά προσοχή… και προστασία με μάσκα και κράνος όταν δουλεύεις.
Προσέχω, εννοείται (φοράω και το κράνος-μάσκα που έχουμε για τα κλαδέματα).
Απλώς να πω πως, έτσι που είναι το rest tool εγκλωβίζει το αντικείμενο και ακόμα και αν χαλαρώσει και φύγει από τη θέση του, δεν θα πάει πουθενά (εκτός αν σπάσει σε κομμάτια).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.