Μικρός δίσκος από ρετάλια ξύλου και υγρό γυαλί.

Όπως όλοι μας, έτσι και εγώ, μαζεύω άπειρα ρεταλάκια ξύλων από τις κατασκευές που κάνω τα τελευταία χρόνια. Από πολύ μικρά έως μεγάλα. Άνοιξα λοιπόν ένα κιβώτιο με μικρά ρεταλάκια και άρχισα να συνθέτω ένα οποιοδήποτε σχέδιο πάνω σε ένα λεπτό στρόγγυλο hardboard που είχα κόψει στην κορδέλα.
Καθόλου εύκολη δουλειά! Εντάξει, μην περιμένετε απόλυτες συμμετρίες. Η δουλειά έγινε με ό,τι υπήρχε στο κουτί. Δεν έκανα ούτε ένα νέο κόψιμο. Αυτός ήταν άλλωστε ο σκοπός. Να χρησιμοποιήσω αποκλειστικά ρετάλια από παλιά.
Όταν τέλειωσε η ... σύνθεση, τα κόλλησα με super glue πάνω στο hardboard και κόλλησα και έναν κύλινδρο από πάνω, για να πιάσει αργότερα το τσοκ του τόρνου.
Έριξα υγρό γυαλί, το άφησα στο pressure pot να μαγειρευτεί για 2 μέρες και ξεκίνησε η διασκέδαση
Εύκολη - σχετικά - διαδικασία, αλλά φυσικά, πολύ σκουπίδι και ... κάθε τόσο, σκούπισμα.

Δεν γίνεται αλλιώς.
Μετά άρχισαν τα τριψίματα.
Γενικά, έτριψα με γυαλόχαρτα κανονικά μέχρι το 600 και μετά με νερού μέχρι το 1500 και μετά τις 2 κρέμες της Smirdex και λίγη Yorkshire grid.
Μου άρεσε το αποτέλεσμα και ειδικά αν σκεφτούμε πως έγινε με ρεταλάκια που ήταν παρατημένα σε ένα κιβώτιο στο μπαλκόνι μου.
Ειδικά αφιερωμένο στα 2 μέλη μας (
@newbie και Amilo) που απέκτησαν σήμερα τον πρώτο τους τόρνο.
Διευκρινίσεις για υλικά, εργαλεία κλπ, μετά χαράς.