Μπολ με πατίνα χρυσού στα νερά του - Πειράματα Νο 3 
Οξιά - Μαύρη λάκα σε σπρέι - Πατίνα χρυσού.

Είχα "πετάμενο" στο μπαλκόνι μου έναν μεγάλο κύλινδρο οξιάς (κάπου 30cm διάμετρο) που είχα κόψει πριν κανα χρόνο, αλλά τον είχα παρατήσει γιατί το ξύλο ήταν γεμάτο σχισίματα. Αλλά για τα πειράματά μου, ήταν μια χαρά, οπότε τον έβαλα πάνω στον τόρνο και άρχισα να του δίνω σχήμα και να τον αδειάζω για να φτιάξω ένα μεγάλο μπολ.
(Τελική διάμετρος 25 cm)
Όμως οι ρωγμές ήταν τόσο μεγάλες, που αναγκαστικά έβαλα μπόλικη Titebond Thin, για να τρέξει μέσα στις σχισμές και να κολλήσει το ξύλο, γιατί φοβήθηκα πως θα γινόταν κομμάτια καθώς γύριζε. Όπως βλέπετε, η κόλλα πέρασε και από την άλλη μεριά, οπότε καλά έκανα και έβαλα κόλλα, γιατί οι σχισμές ήταν διαμπερείς.
Όταν τέλειωσα με τα τριψίματα, πέρασα το μπολ με μια βούρτσα, για να σηκωθούν οι ίνες, και προστατεψα τον τόρνο με χαρτιά, για να βάψω με το μαύρο σπρέι
Όταν στέγνωσε, έγινε πολύ ωραίο (θα μπορούσα να σταματήσω και σε αυτή τη φάση κανονικά. Αλλά ήθελα πειράματα

. )
Μετά, το πέρασα με χρυσή πατίνα και αφού καλύφθηκε όλο μέσα και έξω, άρχισα να το ξεβάφω με χαρτί κουζίνας.
Επειδή ήταν ακόμα υπερβολικά "χρυσό" για τα γούστα μου, συνέχισα να το ξεβάφω με ένα πανί και τη μαύρη Yorkshire grit που είναι "χοντρή".
Όταν τέλειωσα το ξέβαμμα, το πέρασα και με Hampshire Sheen για να γυαλίσει όμορφα.
Δεν είναι ακριβώς αυτό που ήθελα, αλλά δεν πειράζει, διασκέδασα και πάλι.
Θα το γεμίσω με κάτι και θα το κάνω δώρο Χριστουγέννων σε κάποιον. Ωραίο είναι για δωράκι
Απορίες, εντυπώσεις ... μετά χαράς