yamaha a-s2000+atc scm19

Eάν πρόσεξες την περιγραφή μου θα κατάλαβες οτι δεν λέω πουθενά οτι το άκουσμα που πήρα ήταν χειρότερο, απλά ήταν διαφορετικό.
Επίσης νομίζω οτι πιο πολύ ενδιαφέρει η σύγκριση άποψη για το d28 σε αυτό το νήμα ακόμα και με ένα ηχείο ανώτερης κατηγορίας όπως αναφέρεις παρά το αντίθετο, αυτή ήταν η πρόθεση μου.
Αυτιά :ears:

Υ.Γ. Τα proac είναι ηχειάρες.
Το κατάλαβα άλλωστε για αυτό έβαλα και τα << >>,εννοείται ότι είναι ηχειάρες και τα συγκρίνω άνετα με B&W 804s.....σημ.τα D28 στο σύστημά μου αντικαταστάθηκαν απο B&W 803D
 
Καλημέρα,
Μπορεί να σας έπρηξα με τον yamaha, αλλά ύστερα από πολλούς μήνες αναζήτησης καταλήγω εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στον...Plinius 9100 λόγω μουσικότητας, χροιών, κατασκευής και ισχύος. Από ό,τι λέγεται ταιρίαζει γάντι με τα proac (δεν ξέρω αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία) ενώ θεωρώ πολύ πιθανό να οδηγεί μiα χαρά και τα ATC scm40.
Και κάτι ακόμα βρε παιδιά. Επειδή θεωρώ αδιανόητο να μπει ενισχυτής σπίτι μου και να μην μπορώ να ακούσω βινύλια, κάποια ιδέα για phono stage; Ψάχνω κάτι αξιοπρεπές και προσιτό (καθότι η συγκεκριμένη αγορά θα με ματώσει) έχοντας κατά νου ότι σε βάθος χρόνου θα αγοράσω το project 2Xperience. Με μία πρόχειρη έρευνα βρήκα τα εξής:
1) project tube box II
2) project tube box SE (υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους;)
3) audiolab 8000PPA
4) Creek obh15

Κάτι ακόμα πιο προσιτό; Της cambridge ίσως;
 
Κάτι ακόμα πιο προσιτό; Της cambridge ίσως;

Δαγκωτό! Για το 640 όμως μιλάω. Το έχω και είμαι καταευχαριστημένος. Αν δε, το βρεις και μεταχειρισμένο (εγώ το πήρα 70 ευρώ) δεν το συζητάω. Ωστόσο, αν έπαιρνες το yamaha θα είχες και phono...Αλλά μην σε γυρνάω πίσω τώρα. Άντε με το καλό για τον καινούργιο ενισχυτή. Να είναι καλοάκουστος.
 
Καλημέρα,
Μπορεί να σας έπρηξα με τον yamaha, αλλά ύστερα από πολλούς μήνες αναζήτησης καταλήγω εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στον...Plinius 9100 λόγω μουσικότητας, χροιών, κατασκευής και ισχύος. Από ό,τι λέγεται ταιρίαζει γάντι με τα proac (δεν ξέρω αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία) ενώ θεωρώ πολύ πιθανό να οδηγεί μiα χαρά και τα ATC scm40.
Και κάτι ακόμα βρε παιδιά. Επειδή θεωρώ αδιανόητο να μπει ενισχυτής σπίτι μου και να μην μπορώ να ακούσω βινύλια, κάποια ιδέα για phono stage; Ψάχνω κάτι αξιοπρεπές και προσιτό (καθότι η συγκεκριμένη αγορά θα με ματώσει) έχοντας κατά νου ότι σε βάθος χρόνου θα αγοράσω το project 2Xperience. Με μία πρόχειρη έρευνα βρήκα τα εξής:
1) project tube box II
2) project tube box SE (υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους;)
3) audiolab 8000PPA
4) Creek obh15

Κάτι ακόμα πιο προσιτό; Της cambridge ίσως;
Καταρχάς μην τσιγκουνευτείς στο phono stage (αλλα μήν ξεφύγεις κιόλας) που είναι ουσιαστικά το "dac" κατα κάποιον τρόπο του αναλογικού συστήματος.

Τώρα
Είχα το CreekΟΒΗ για τρία χρόνια και μπορώ να σου πώ οτι συγκρίνεται άνετα και με phono τριπλάσιου κόστους με bonus την εξαιρετική του μουσικότητα ενώ απο ότι έχω ακούσει με ένα καλύτερο τροφοδοτικό απογειώνεται.
Επειδή έχει τύχει να ακούσω και το phono box se δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

Tέλος άποψη μου είναι να μείνεις μακριά απο τις λάμπες στo ευαίσθητο θέμα phono σε αυτήν την κατηγορία τιμής, έτσι κι αλιώς τα pro-ject που αναφέρεις ουσιαστικά στερεάς κατάστασης είναι και χρησιμοποιούν τις λάμπες πρίν την έξοδο για "λουστράρισμα" του αποτελέσματος.
 
Το creek είναι απροβλημάτιστο; (φύσημα, βόμβος) Το έχω στα υπόψη μου και θα πάω να το ακούσω αλλά αφού το είχες τρία χρόνια κάτι θα ξέρεις. Τώρα πιο phono stage έχεις; Ή ικανοποιήσε με το φοβερό και τρομέρο phono του luxman;
 
Το Creek το έχω ακόμα στο δεύτερο πικάπ σε άλλο χώρο και δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα που μου αναφέρεις η γενικώς κάποιο πρόβλημα αντιθέτως ανέστησε ηχητικά το παλιό rotel του πεθερού μου με μια goldring electra (θυμήσου τον παραλληλισμό με dac που έκανα).
Δεν θα υποστηρίξω οτι είναι το "φάρμακο του καρκίνου τσάμπα" αλλα για φτηνή λύση μπαλαντέρ είναι λίγο πιο πέρα απο το καλύτερα δεν γίνεται.
Φυσικά και υπάρχουν καλύτερα phono αλλα στο χιλιάρικο, επίσης πιστεύω οτι με τα phono οι κατασκεύαστές πολλές φορές μας δουλεύουν ψιλό γαζί στο πόσο τα κοστολογούν είδικά στα 1000 με 1500 ευρώ.

Ναι τώρα "σώθηκα" με τον Luxmann, έτσι κιαλιώς για καλύτερο phono θέλω σίγουρα πάνω απο 1500 που και να τρελαθώ θα σκαλώσω στο οτι σιχαίνομαι τα πολλά κουτάκια και καλώδια (είμαι της μινιμαλιστικής φιλοσοφίας).
 
Last edited:
Να ρίξεις μια ματιά και στο Clearaudio Smartphono για την clearaudio μπορεί να κυκλοφορούν διάφορα σχόλια αλλα στο πεντακοσάρικο περίπου που έχει είναι μεγάλο κελεπούρι.
Το χρησιμοποιεί καλός φίλος μέλος του forum σε πικάπ/κεφαλή του τριχίλιαρου και μπορώ να εκφράσω την άποψη μου τεκμηριωμένα.
 
Γιατί δεν ξαναπάς όταν έρθει η ώρα μετο καλό στον Κοψιά που τα έχει όλα αυτά που αναφέραμε για να δείς και μόνος σου;
 
Το έχω υπόψη μου. Είναι από τα πιο κατάλληλα καταστήματα για λάτρεις του βινυλίου. Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
 
Προτεινω τα δυο που εχω: Trichord Dino & Cambridge Audio 640
Tο Dino το εχω 5+ χρονια, οδηγει ολες τι κεφαλες χωρις θορυβο. Προτιμω τις χροιες του απο το 640 αλλα η τιμη του Cambridge σε σχεση με αυτα που προσφερει ειναι ευκαιρια.

Πιστευω οτι ενα καλo phono ανεβαζει πολυ το τελικο ηχητικο αποτελεσμα ακομα και με χαμηλης τιμες κεφαλες, οπως η Denon 110 που ειχα.
 
έχοντας κατά νου ότι σε βάθος χρόνου θα αγοράσω το project 2Xperience.

Aφου παίζεις σε αυτήν την κατηγορία θα σου πρότεινα να ακούσεις το Clearaudio Concept το οποίο συμφέρει περισσότερο αφού στην τιμή του συμπεριλαμβάνεται και πολύ καλή κεφαλή προεγκατεστημένη και κατα την ταπεινή μου άποψη είναι καλύτερο απο το ήδη εξαιρετικό για τα λευτά του pro-ject.
Mία ακρόαση παραπάνω ποτέ δεν έβλαψε κανέναν..
 
Το έχω υπόψη το trichord Dino. Επικοινώνησα με τον αντιπρόσωπο και μου είπε ότι θα το έχει σε 2 εβδομάδες. Το έχεις σκέτο ή με το Dino plus; Αν τα έχεις και τα δύο, συνιστά αναβάθμιση που αξίζει τα λεφτά της;
 
Το έχω υπόψη το trichord Dino. Επικοινώνησα με τον αντιπρόσωπο και μου είπε ότι θα το έχει σε 2 εβδομάδες. Το έχεις σκέτο ή με το Dino plus; Αν τα έχεις και τα δύο, συνιστά αναβάθμιση που αξίζει τα λεφτά της;

To αγορασα μεταχειρισμενο στην απλη εκδοση. Το ειχα ακουσει πριν καποια χρονια με ενα d.i.y. τροφοδοτικο αναλογο της plus εκδοσης και δεν ακουσα διαφορες αλλα τοτε ειχα μικρα και φθηνα ηχεια οποτε δε μπορω να πω με σιγουρια αν και ποσο αξιζει η αναβαθμιση. Το καλο με το Dino ειναι οτι εχει πολλες ρυθμισεις (στο κατω μερος) και οτι οδηγει μεχρι και πολυ χαμηλοεξοδες κεφαλες χωρις θορυβο, π.χ. την Denon 304.

Αν μπορεις να το ακουσεις στο συστημα σου αξιζει μια ακροαση, οπως και Α-Β συγκρισεις. Μονο τοτε καταλαβαινεις διαφορες μεταξυ μηχανηματων.
 
Το 640 της Cambridge το έχω και εγώ... πάρα πολύ καλό!!!!!!!!!!

Α, και καλορίζικος και o Plinius... τελικά προς ποια ηχεια προσανατολίζεσαι;
 
Last edited:
Σε ευχαριστώ για τα καλορίζικα αλλά μην το παίρνεις και...ως δεδομένο!!! Εξαιτίας του κόστους του είχα πολλές οικογενειακές αντιδράσεις και καλώς ή κακώς δεν είμαι μόνος. Βασικά η γενικευμένη ανασφάλεια έχει δημιουργήσει πολύ άσχημη ψυχολογία που βγαίνει και στο οικογενειακό περιβάλλον καθώς υπάρχουν και άλλες ανάγκες. Άσχημη περίοδο διάλεξα για αγορές. Μάλλον θα αποσυρθώ από την αγορά για να επιστρέψω σε πιο ευοίωνες συνθήκες. Όσον αφορά τα ηχεία; Θα τον ζαλωνομουν και θα άκουγα όσα μπορούσα με προτεραιότητα στα proac.

Y.Γ. Ύπουλο πράγμα το πολύ ψάξιμο παιδιά! Ξεκινάς να φτιάξεις ένα συγκροτηματάκι τον 2000 ευρώ και ύστερα από λίγους μήνες συνειδητοποιείς στα καλά καθούμενα ότι δε σου κάνουν και ενισχυτές τον 2000 ευρώ...Ψειρίζεις το κάθε τι με αποτέλεσμα το κόστος να εκτοξεύεται δίχως να το καταλάβεις...Πολύ δύσκολοι καιροί για αγορές...
 
Και με τον yamaha προς τα proac studio 140 mk2 προσανατολιζόμουν εδώ που τα λέμε. Εύκολο, μαλακό, all around ηχείο, σχετικά βατό με μία γκάμα ενισχυτών. Απλά με τον Plinius ο συνδυασμός προτείνεται από πολλούς.
 
Άσχημη περίοδο διάλεξα για αγορές. Μάλλον θα αποσυρθώ από την αγορά για να επιστρέψω σε πιο ευοίωνες συνθήκες.

'Αν και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου θα ήθελα να σε ρωτήσω πότε υπολογίζεις τις συνθήκες γενικώς να είναι ευοίωνες;
Ρωτάω γιατι πιστεύω οτι έχουμε να διανύσυμε μιά πολύ δύσκολη πενταετία για να μην πώ δεκαετία, εκτός και εάν με την λέξη συνθήκες εννοείς άλλα πράγματα..
:slapface:
:grinning-smiley-043
 
...Μάλλον θα αποσυρθώ από την αγορά για να επιστρέψω σε πιο ευοίωνες συνθήκες...

Δύσκολο φίλε karavan..Αναρωτήθηκες μήπως λέμε του χρόνου:
δεν τα αγόραζα πέρισυ που ήταν μια χαρά τα πράγματα?
Αν μπορείς, κάνε τώρα τις αγορές σου..
 
Δύσκολο φίλε karavan..Αναρωτήθηκες μήπως λέμε του χρόνου:
δεν τα αγόραζα πέρισυ που ήταν μια χαρά τα πράγματα?
Αν μπορείς, κάνε τώρα τις αγορές σου..

+1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!