yamaha a-s2000+atc scm19

Αγαπητοί μου φίλοι έχετε δίκιο. Και εγώ έχω σκεφτεί την πιθανότητα να φυλαξω τα χρήματα και απλά του χρόνου να...έχουν εξαφανιστεί χωρίς να το καταλάβω! Οπότε η ρήση του φίλτατου Magellan θα γίνει αντριχιαστικά επίκαιρη. Η λογική, σε μία τέτοια περίπτωση, μου δείχνει yamaha ο οποίος στο κατω-κάτω μου άρεσε πολύ. Ναι, οι Plinius και ATC είναι πιο μουσικοί και στις χροιές καλύτεροι αλλά στοιχίζουν από 1000-1500 ευρώ παραπάνω. Τη Δευτέρα θα ακούσω το PMC fb1i (ηχείο σαφώς πιο βατό απο το ATC) και θα πάρω αποφάσεις κλείνοντας ένα κύκλο ακροάσεων με μηχανήματα που είχα βάλει στο μάτι. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέσα στη βδομάδα είτε με θετική είτε με αρνητική έκβαση.

Υ.Γ. Φίλε Gort θεωρώ την εκτίμησή σου περί 5-10 δύσκολων χρόνων αισιόδοξη. Εγώ θεωρώ ότι από τη συγκεκριμένη κατάσταση δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ παρά μόνο αν γίνουν κοσμογονικές αλλαγές στην νοοτροπία και στις αντιδράσεις του κόσμου. Σίγουρα κάποτε οι μειώσεις μισθών θα σταματήσουν και θα αρχίσουν οι αυξήσεις, αλλά τι να το κάνεις αν οι μισθοί έχουν φτάσει στα 500 ευρώ;

Φίλε karavan αν και φίλος της yamaha ...αν δεν σου λείψουν πραγματικά αυτά τα 1000-1500 Ε από σοβαρούς τομείς της ζωής ,θα σου πρότεινα να πας για τον Plinius και δεν θα το μετανιώσεις.Αν είναι να τα "φας" σε διακοπές κλπ ... μην το συζητάς καν ...πήγαινε για τα μηχανήματα!

Όποια μηχανήματα και να διαλέξεις θα σε συντροφεύουν για πολλά χρόνια και δεδομένης της κατάστασης ονόματα όπως Plinious ,ATC κλπ στο εγγυς μέλλον μπορεί να αποτελούν πραγματικά απλησίαστο στόχο σε σχέση με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, χώρια που θα το έχεις και απωθημένο...

Ότι και να πάρεις καλορίζικο να είναι πάντως!

Αγαπητέ Karavan πριν από περίπου 1 χρόνο είχα μπεί στην ίδια ευχάριστη αλλά κοπιώδη αναζήτηση όπου μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα σε audia flight 3 & spendor a5.

Ένα πάρα πολύ καλό ηχείο μα συνάμα και πολύ πολύ οικονομικό που άκουσα ήταν το vandersteen 1c το οποίο δεν αγόρασα γιατί θεώρησα ότι δεν εδράζεται επαρκώς και εγώ έχω πιτσιρίκια. Έχε το υπόψη σου.

Υ.Γ. Το μεγάλο πρόβλημα κατά την εκτίμηση μου δεν θα είναι οι χαμηλοί μισθοί αλλά η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία

Πάντως εγώ νομίζω ότι ξεκινάς λίγο "ανάποδα".... πρέπει πρώτα να δεις πιο ηχείο πραγματικά θες και μετά να δεις ποιος ενισχυτής, στο budget σου, θα του ταιριάξει περισσότερο...

Το FB1i παρεμπιπτόντως μου άρεσε πάρα πολύ όταν το άκουσα (αν δεν το έπαιζαν και με ψηφιακούς ενισχυτές θα είχα πιο σαφή άποψη)... πιστεύω μόνο ότι θα θέλει πολύ πιο προσεκτικό στήσιμο σε σχέση με το ακουστικής ανάρτησης scm 40!

Φίλε μου μήν μας παρεξηγείς, ούτε στην τσέπη σου ήμαστε ούτε στο σπίτι σου κάνουμε κουμάντο.

Άν έχεις ήδη ένα σύστημα που σε γενικές γραμμές σε ευχαριστεί τότε μαζί σου,και εγώ το ίδιο θα έκανα.

Άν όμως δεν ισχύει αυτό και έχεις την δυνατότητα να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου κάντο φίλε μου γιατι τα ρημάδια τα χρόνια περνάνε γρήγορα και δεν ξαναγυρνάνε (εκτός και αν είσαι 20 χρονών και έχεις όλη την ζωή μπροστά σου), σε τέλική ανάλυση ξαναγύρνα στο αρχικό budget και άσε τα plinius κλπ για τις "καλύτερες συνθήκες" αυτή θα ήταν και μία "διπλωματκά πιο βιώσιμη λύση" ..ελπίζω να γίνομαι κατανοητός..

Και πάλι συγνώμη και δεν επανέρχομαι στο θέμα.
:grinning-smiley-043

.

Υ.Γ. Φίλε Gort θεωρώ την εκτίμησή σου περί 5-10 δύσκολων χρόνων αισιόδοξη. Εγώ θεωρώ ότι από τη συγκεκριμένη κατάσταση δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ παρά μόνο αν γίνουν κοσμογονικές αλλαγές στην νοοτροπία και στις αντιδράσεις του κόσμου. Σίγουρα κάποτε οι μειώσεις μισθών θα σταματήσουν και θα αρχίσουν οι αυξήσεις, αλλά τι να το κάνεις αν οι μισθοί έχουν φτάσει στα 500 ευρώ;

Κάποτε θα ερχόταν ο λογαριασμός για τα 35 χρόνια μεταπολιτευτικής ανωριμότητας και μακακίας..
Το αξιοπερίεργο αλλα και θλιβερό είναι οτι ακόμη βρίσκεις ανθρώπους που τους ήρθε "κεραμύδα" στο κεφάλι η ακόμα χειρότερα που προσπαθούν να τα ρίξουν στους κακούς ξένους.
Ο αμφιλεγόμενος Μιμης Ανδρουλάκης κάποτε είπε οτι στους Έλληνες αρέσει το παραμύθι, εγώ να προσθέσω οτι ξεχάσαμε οτι σε κάθε παραμύθι υπάρχει και ο κακός λύκος.
Ας ελπίσουμε τα τρία γουρουνάκια να βρούνε κανένα χτιστό σπίτι να σωθούν..

Φίλε Gort, ουδεμία παραξήγηση. Οι προτάσεις και το ενδιαφέρον σου με έχουν βοηθήσει πολύ. Παρακαλώ όταν το κρίνεις σκόπιμο να επανέλθεις με την άνεσή σου. Ευχαριστώ.

Ο κύβος ερρίφθη! PMC FB1i. Αυτή τη φορά μπορείτε να με πιστέψετε! Έρχονται το απόγευμα.

Το short list είχε ως εξής:
1) ATC scm40
2) Proac studio 140 mk2
3) PMC fb1i

Τα ATC εξαιρετικά μεν, τα άφησα δε γιατί τελικά θέτουν πολλούς πονοκεφάλους ως προς τα σύνοδα (πάντα κατά τη γνώμη μου έτσι;).
Ό,τι και να έπαιρνα μεταξύ proac και pmc ευχαριστημένος θα ήμουν, το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά προτίμησα τα τελευταία λόγω του πιο γενναιόδωρου μπάσου και της μεγαλύτερης έφεσής τους στην ανάδειξη της λεπτομέρεις (αυστηρά προσωπική γνώμη). Με γεια μου!

Ευχαριστώ απαξάπαντες. Αγαπητέ Tzo εσύ δεν αμφιταλαντεύτηκες κατά τη διάρκεια των αγορών σου; Όσα χρήματα και να διαθέτει κανείς, πάντα προσπαθεί να κάνει το καλύτερο με ό,τι συνεπάγεται αυτό (άλλη γνώμη το πρωί, άλλη το βράδυ και φτου πάλι από την αρχή).

Ευχαριστώ απαξάπαντες. Αγαπητέ Tzo εσύ δεν αμφιταλαντεύτηκες κατά τη διάρκεια των αγορών σου; Όσα χρήματα και να διαθέτει κανείς, πάντα προσπαθεί να κάνει το καλύτερο με ό,τι συνεπάγεται αυτό (άλλη γνώμη το πρωί, άλλη το βράδυ και φτου πάλι από την αρχή).

Εμένα μου αρέσει να λειτουργώ πιο αυθόρμητα, ειδικά στα πάθη μου!

Τη μια μέρα άκουσα το Weiss Dac202, την επομένη το παρήγγειλα! Στα ηχεία όμως έχω πολλές ερωμένες, κι έτσι κατέληξα να έχω επτά συστήματα στο σπίτι, άστα...

Χαχα, thanks.

Το μάτι της μύγας, το midrange της ATC, ήταν πάντα όνειρό μου, γι' αυτό και πήρα τα ATC SCM40.

Γραμμή μεταφοράς ποτέ δεν είχα, γι' αυτό και παρακολουθώ από κοντά την PMC. Ποιος ξέρει, μπορεί στο μέλλον! Είναι και ακριβούτσικα τα άτιμα.

Τα FB1i πόσο βγήκαν αν επιτρέπεται;

Τιμή καταλόγου μετά τις 2 απανωτές αυξήσεις ΦΠΑ 2600 αλλά έπαιξε σημαντική έκπτωση τοις μετρητοίς που έκανε το όλο πακέτο δελεαστικό. Βασικά ήταν η μεγαλύτερη έκπτωση που μου έκανε αντιπρόσωπος από όλους όσους ήρθα σε συνεννόηση. Αν και έχω διαβάσει και ακούσει διάφορα για τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο, με μένα, τουλάχιστον μέχρις στιγμής, είναι άψογος.

Μπράβο, οπότε υπήρξε και αξιόλογη οικονομική διαφορά έναντι των ATC SCM40. Βέβαια τα τελευταία είναι τρίδρομη υλοποίηση, με το αντίστοιχο κόστος κατασκευής, αλλά και από την άλλη, η γραμμή μεταφοράς θέλει μελέτη στην υλοποίησή της.

Πράγματι υπήρξε σημαντική οικονομική διαφορά με τα ATC, αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι ότι θα υπάρξουν λιγότεροι...πονοκέφαλοι στην επιλογή ενισχυτή.

Ελπίζω μόνο να μην υπάρξουν πονοκέφαλοι στην τοποθέτηση και στον συνδυασμό με τον χώρο.

Με τα ATC 40 σε μικρό δωμάτιο, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Με τίποτα δε θα άντεχε ο χώρος βαθύτερο μπάσο. Προφανώς τα δαπέδου PMC είναι για χρήση σε σαλόνι.