yamaha a-s2000+atc scm19

Εχεις πολλά έπιπλα,σωστά.Βαριά κλασσική επίπλωση...
Αλλά οι διαστάσεις του χώρου δεν μειώνονται απο τα έπιπλα,η απορροφητικότητα αυξάνεται.Εκτός άν θέλεις να ακούς μόνο σ' ένα περιορισμένο σημείο του.

Εχει η Leema ένα τέτοιο μικρό δαπέδου.Πολύ καλό.Τώρα που θα τ' ακούσεις;Αυτό είναι ένα θέμα.

Μία πολύ σόβολη και μαζεμένη κολόνα είναι το pmc gb1. Δεν το άκουσα βέβαια αλλά το είδα. Επίσης βολικό δαπέδου φαίνεται το Spendor A6 τουλάχιστον από τις φωτογραφίες.

Θυμάται κανείς αυτό το thread;

Τελικά ο κύβος ερρίφθη και για τον ενισχυτή.

And the winner is...

Luxman L-505u ! :award:

http://www.stereomojo.com/Luxman L-505u Integrated Amp Review/LuxmanL-505uIntegratedAmpReview.htm

Και να φανταστείτε η αρχική πρόθεση ήταν για αγορά ενισχυτή περί των 1000 ευρώ! Τέλος πάντων, συμβαίνουν και αυτά. Αξίζει πάντως να κάνει κάποιος υπομονή μέχρι να πάρει κάτι που θα τον ικανοποιήσει πλήρως και δε θα τον βάλει σε μαύρες σκέψεις ύστερα από ένα χρόνο. Ακόμα και με τίμημα να φτιάξει το σύστημά του σε 2-3 χρόνια. Αυτό τουλάχιστον μου δίδαξε η δική μου περιπέτεια.

Βέβαια, προς το παρόν ακούω μόνο το 50% του συστήματός μου (και πολύ λέω) λόγω των πολύ υποδεέστερων πηγών (κάποια εισαγωγικά μοντέλα της Denon). Αλλά πού θα πάει, θα τις φτιάξω και αυτές αν στο μεταξύ δε χρεοκοπήσουμε.

Ευχαριστώ όλους τους συμφορουμίτες που με βοήθησαν στην ετήσια αναζήτησή μου για ενισχυτή.

Ειδική μνεία οφείλω να κάνω στον συμφορουμίτη Luxilla (πρώην Gort), γνωστό Luxman-άκια του forum, ο οποίος πάντα ήταν πρόθυμος να μου λύσει όλες τις απορίες μου, ακόμα και τις πιο χαζές. :worshippy:

Να είστε καλά!!!

Η επίδραση του Luxilla αποδείχτηκε τελικά ολέθρια!!!! :flipout::flipout:
Με γειες και καλές ακροάσεις με την ενισχυτάρα. :award::award::ernaehrung004::ernaehrung004:

Πράγματι με οδήγησε στον οικονομικό όλεθρο! Να είσαι καλά και σε ευχαριστώ!

Να τον χαίρεσαι! Καλοάκουστος!

Σε ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι τα καλύτερα.

Υ.Γ. Τι σου είναι πάντως η οικονομική κρίση! Σήμερα με διακατέχει ένα αδιόρατο αίσθημα ενοχής που μου τρώει τα σωθικά (που θα έλεγε και ο Φασμπίντερ). Μας έχουν δηλητηριάσει...

Καλοάκουστος!!!!!!
Λογικά έχεις καθαρίσει απο ενισχυτικά για πολύ πολύ καιρό οπότε η απόσβεση ειναι δεδομένη (αυτό για τις ενοχές).

Αφου τον ακούσεις για κάποιο καιρό γράψε τις εντυπώσεις σου...

Σε ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι τα καλύτερα.

Υ.Γ. Τι σου είναι πάντως η οικονομική κρίση! Σήμερα με διακατέχει ένα αδιόρατο αίσθημα ενοχής που μου τρώει τα σωθικά (που θα έλεγε και ο Φασμπίντερ). Μας έχουν δηλητηριάσει...

Από τη στιγμη που πήρες αυτό που σου αρέσει κι είσαι ευχαριστημένος ΕΣΥ δεν πρέπει να νοιώθεις κανενός είδους ενοχή.
Απόλαυσε τη μουσική σου και ξέχασέ τα όλα.

Καλοάκουστος!!!!!!
Λογικά έχεις καθαρίσει απο ενισχυτικά για πολύ πολύ καιρό οπότε η απόσβεση ειναι δεδομένη (αυτό για τις ενοχές).

Αφου τον ακούσεις για κάποιο καιρό γράψε τις εντυπώσεις σου...

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα επανέλθω εν καιρώ με εντυπώσεις αν και, το τονίζω, οι διαθέσιμες πηγές, δε βοηθούν στην εξαγωγή βάσιμων συμπερασμάτων.
Τώρα με τις ενοχές δίκιο έχετε. Χθες που άκουγα μουσική μέχρι τις 4 το πρωί, τις είχα ξεχάσει.
Όσον αφορά την απόσβεση, λογικά τη θεωρώ δεδομένη. Τέτοια ποιότητα κατασκευής που προσφέρει proud of ownership δύσκολα συναντάς. Και από ιδιοσυγκρασία, δύσκολα αλλάζω μηχανήματα κάθε λίγο και λιγάκι.

Βεβαια όταν έρθει η ωρα για πηγή πάλι με ενοχές σε βλέπω... :))))

Τέτοια συνοδά απαιτουν ο,τι καλύτερο μπορείς... να υποθέσω (και να προτείνω ταυτόχρονα) dac κλπ γιατί τα πάσης φυσεως δισκάκια τα βλέπω να σβήνουν σιγά σιγά!!

Βεβαια όταν έρθει η ωρα για πηγή πάλι με ενοχές σε βλέπω... :))))

Τέτοια συνοδά απαιτουν ο,τι καλύτερο μπορείς... να υποθέσω (και να προτείνω ταυτόχρονα) dac κλπ γιατί τα πάσης φυσεως δισκάκια τα βλέπω να σβήνουν σιγά σιγά!!

Όταν με το καλό έρθει η ώρα, θα ανοίξω thread για να ακούσω προσεκτικά τις προτάσεις σας. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι φίλος του άυλου φορμά. Η δισκοθήκη μου κατά 95% αποτελείται από αυθεντικά βινύλια και cds και ακόμα αγοράζω. Τα ολίγα mp3 τα έχω για το δρόμο (ipod) ή για την ευκολία που προσφέρουν στις μετακινήσεις (π.χ. διακοπές). Κατά τα άλλα, δεν...Είμαι λίγο ξεροκέφαλος σε αυτό το θέμα.
Βέβαια ποτέ μη λες ποτέ. Ίδωμεν.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων (δύσκολο βέβαια αυτό το "καλώς") εικάζω ότι σε περίπου ενάμισυ χρόνο από τώρα θα έχω "κλέισει" με την αγορά πικ-απ και player (ή dac ή οτιδήποτε άλλο).

Καλορίζικος και καλά μουσικά ταξίδια να έχεις.
Είμαι περίεργος να ακούσω πως τα πάει τα ευκολοδήγητα έτσι κι' αλλιώς ηχεία μας.Αλλά φυσικά χρειάζεσαι μια αξιόλογη πηγή για να ακούσεις τις πραγματικές δυνατότητες του συστηματός σου.
Καλοάκουστος και πάλι.

Re: Απάντηση: yamaha a-s2000+atc scm19

Καλορίζικος και καλά μουσικά ταξίδια να έχεις.
Είμαι περίεργος να ακούσω πως τα πάει τα ευκολοδήγητα έτσι κι' αλλιώς ηχεία μας.Αλλά φυσικά χρειάζεσαι μια αξιόλογη πηγή για να ακούσεις τις πραγματικές δυνατότητες του συστηματός σου.
Καλοάκουστος και πάλι.

Σε ευχαριστώ! Τα ηχεία τα παίρνει και τα σηκώνει με τρομερό έλεγχο. Ούτως ή άλλως όπως είπες είναι ευκολοδήγητα. Όταν με το καλό αποκτήσω μια πηγή της προκοπής ώστε να μπορούμε να κρίνουμε με πιο ουσιαστικό τρόπο, είσαι ευπρόσδεκτος για ακροάσεις. Άλλωστε, αν θυμάμαι καλά, είμαστε (σχεδόν) γειτονάκια.

Επειδη ενδιαφερομαι και εγω για τα 11αρια,τωρα που η τιμη του Plinius 9100 ειναι περιπου στα 1700,συμφερει η αγορα του εναντι του Yamaha AS2000?

Επειδη ενδιαφερομαι και εγω για τα 11αρια,τωρα που η τιμη του Plinius 9100 ειναι περιπου στα 1700,συμφερει η αγορα του εναντι του Yamaha AS2000?

Τους έχω ακούσει και τους δύο. Θεωρώ τον Plinius καλύτερο ενισχυτή, πιο μουσικό, και η ισχύς του θα σε απαλλάξει από ζητήματα οδήγησης. Βέβαια και ο Yamaha μια χαρά είναι και διαθέτει μία κατασκευαστική αξιοπιστία που είναι σημαντική στις μέρες που διανύουμε (έχει και πολύ καλό phono αν φυσικά σε ενδιαφέρει). Αλλά και ο Plinius μια χαρά κατασκευή φαίνεται να διαθέτει από μία, αν μη τι άλλο, σοβαρή εταιρεία. Εγώ θα πήγαινα για Plinius. Και μα τα ATC (με τα 40άρια τον είχα ακούσει) δένει μια χαρά. Ωραίες επιλογές!

Μιας και η επίπονη διαδικασία, που κράτησε σχεδόν δυο χρόνια, να χτίσω ένα σύστημα σχετικά της προκοπής, ήταν η αφορμή να γνωρίσω το forum...
Και μιας και αυτό έγινε μέσω του παρόντος νήματος...
Πιστεύω ότι σας οφείλω, τρόπω τινά, την κατάληξη της περιπέτειάς μου με την αγορά της ψηφιακής πηγής ως τελευταίου κρίκου του συστήματος.
Αφού το σκέφτηκα αρκετά για dac καθώς "στο άϋλο βρίσκεται το μέλλον" τελικά το πήρα απόφαση: δεν είμαι φίλος του άϋλου format.
Έτσι, εν πλήρει συνειδήσει, προχώρησα χωρίς τύψεις στην αγορά dedicated cd player.
Και ο νικητής είναι το...Esoteric X-05!
Υπό κανονικές συνθήκες, τέτοιο player σε τέτοια τιμή το έβλεπα μόνο στον ύπνο μου. Από τύχη αγαθή βρέθηκε ένα demo με πολύ λίγες ώρες λειτουργίας, σε άριστη εμφανισιακή και λειτουργική κατάσταση, με κουτιά + χαρτιά + πλήρη εγγύηση από ένα άψογο επαγγελματία του είδους που είχε την καλοσύνη να μου το κρατήσει για λίγες μέρες πριν το βγάλει στο σφυρί μέχρι να εξοικονομήσω τα απαραίτητα χρήματα.
Έτσι ο ευσεβής πόθος πραγματώθηκε!
Εν τέλει νιώθω τυχερός που κατάφερα στη παρούσα συγκυρία να φέρω εις πέρας όλη τη διαδικασία και πλέον θα αράξω και θα ακούω μουσική και μόνο. Και θέλω να κόψω από τη ρίζα την όποια τάση μου παρουσιάστηκε προς στιγμήν να γίνω μηχανάκιας. Άλλωστε, ρεαλιστικά πλέον, δε με παίρνει για πολλά.
Αυτά! -bye-

Καλοακουστο το καινουριο σου player, μαλλον ξερω για ποια προσφορα μιλας, ακρως δελεαστικη κ σαν πακετο με τον αντιστοιχο ενισχυτη. Σε καταλαβαινω απολυτα σε αυτο που λες για το αυλο format. Δυστυχως περα απο την ευκολια, η μουσικη "χανεται" κ ξεχνιεται μεσα σε εναν αχανη δισκο στον οποιο δεν ειναι παρα ενα αρχειο μεσα σε χιλιαδες. 99 στους 100 σημερα αμα τους ρωτησεις δεν ξερουν τι εχει ακριβως η δισκοθηκη τους, παλιοτερα τα αγοραζαμε ενα ενα, ανοιγαμε το βιβλιαρακι... Εχει χαθει η μαγεια της διαδικασιας.