yamaha a-s2000+atc scm19

Τα atc scm19 παρά το μέγεθός είναι από τα δύσκολα ηχεία στο ματσάρισμα.
Πραγματικά μου κάνει εντύπωση η σύσταση της ATC για YAMAHA AS-2000.

Ο συνδυασμός Ιάπωνα με άγγλο είναι απο τους πιο κλασικούς επιτυχημένους.
Και εγω τον δικό μου με b&w τον έχω συνδυάσει.

Eχουν δικό τους θαυμάσιο ολοκληρωμένο και προτείνουν τον Yamaha;

Διάβασε το πρώτο post του νήματος.
Η απορία σου θα λυθεί στο πί και φί.

Διευκρίνισα εξ αρχής ότι απέφυγα να συμπεριλάβω στη λίστα μου τον ομόσταυλο της ATC για προφανείς λόγους. Αν τον συμπεριελάμβανα, δε θα υπήρχε νόημα στην ερώτηση καθότι θα ήταν λογικό και αναμενόμενο να προτείνουν το δικό τους ενισχυτή. Επίσης διευκρίνισα ότι στη λίστα συμπεριέλαβα μόνο τους τρεις ενισχυτές που μέχρις ενός σημείου είχαν συζητηθεί σε αυτό το thread και η σύσταση έγινε ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις. Στην κατηγορία 1300 - 1800 ευρώ θα μπορούσα να συμπεριλάβω καμία 15αριά ακόμα αλλά δεν ήθελα να κουράσω παραθέτοντας ένα μακροσκελή κατάλογο. Αν όμως το έκανα αυτό και ο Polley είχε να επιλέξει μεταξύ 15 ενισχυτών, η σύστασή του ενδεχομένως να ήταν διαφορετική.
Όσον αφορά το ταίριασμα μεταξύ yamaha και ATC, έχω βρει ένα αντίστοιχο thread σε αγγλικό forum όπου ο εκπρόσωπος της εταιρείας Musicraft που εμπορεύεται τα ATC συνηγορεί με θέρμη υπέρ αυτού του συνδυασμού. Παραθέτω παρακάτω το link για κάθε ενδιαφερόμενο. Σε κάθε περίπτωση, όλη αυτή η κουβέντα από την πλευρά μου είναι θεωρητική καθώς δεν έχω καταφέρει να ακούσω αυτό το συνδυασμό. Και εδώ που τα λέμε, δε βλέπω πώς μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να αγοράσω κάτι από τα δύο πρωτύτερα. Ιδού το link:

http://community.whathifi.com/forums/t/247214.aspx

Re: Απάντηση: yamaha a-s2000+atc scm19

Eχουν δικό τους θαυμάσιο ολοκληρωμένο και προτείνουν τον Yamaha;

Σαφώς και τον προτείνουν (στον αδελφό μου το έκαναν).
Τον as 2000 τον πρότειναν ως φθηνότερη εναλακτική...

Καλημέρα,
Επανέρχομαι στο θέμα του Luxman L-505u. Σε επικοινωνία μου με μεταπωλητή της συγκεκριμένης φίρμας, μου είπαν ότι η τιμή καταλόγου αναμένεται περί τα 3.500 ευρώ (!!!) και η τιμή καταστήματος περί τα 2.900. Οπότε το "έλεος" που αναφώνησε ο φίλος scl3 πιο πάνω μοιάζει δικαιολογημένο αν όντως το συγκεκριμένο μοντέλο κοστολογούταν 2.500 ευρώ προ μηνών. Κρατώ μία επιφύλαξη μέχρι πράγματι να γίνει η παραλαβή της νέας παρτίδας οπότε και θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα, ωστόσο τα πράγματα μοιάζουν δυσοίωνα. Οι τιμές τραβούν την ανηφόρα σε πλήρη αναντιστοιχία με την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας...Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, μου δίνεται η εντύπωση πως αν δεν κινηθώ άμεσα δε θα μπορέσω να αγοράσω ούτε τα πιο προσιτά από τα μηχανήματα που σκέφτομαι. Ανάλογες γενναίες αυξήσεις μου ανακοίνωσαν και από Plinius μεριά.

Ότι έγινε και με την σειρά 800 της B&W δηλαδή οπου κριολεκτικά πρόλαβα το τελευταίο βαγόνι τρέχοντας.
Τώρα όσο έχουν τα 803S που πήρα έχουν τα 805D...
Πάντως έχε υπόψιν σου οτι για μεγάλο χρονικό διάστημα τα προιόντα της LUXMANN τιμολογούνταν στην χώρα μας αρκετά χαμηλότερα απο την υπόλοιπη ευρώπη. Για παράδειγμα ο L590A II που έχω εγώ είχε τιμή καταλόγου εδώ 5500 ενω στην Γερμανία (το είδα απο το διαδίκτυο) 7500 οπότε μάλλον ο αντιπρόσωπος αποφάσισε να εναρμονιστελι με τους υπόλοιπους
κρίμα που αυτά τα φοβερά μηχανήματα (οι πιο προσιτές σειρές) θα γίνουν πιό δυσπρόσιτα στο ευρύτερο κοινό.

Τώρα όσο αναφορά την τιμολογιακή πολιτική πολλών hiend κατασκευαστών έχω σχηματίσει την εντύπωση οτι αυτοί βλέποντας την εξόντωση της μεσαίας τάξης η αλλιώς μικροαστών παγκοσμίως συνεπώς και την μείωση της ήδη περιορισμένης αγοραστικής τους δήναμής (είπαμε μικροαστοί) στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά στον χώρο της exotica είται κατασκευαστικά αλλα κυρίως τιμολογιακά πιστεύοντας οτι απο εκει πέρα θα αντλήσουν ευκολότερα κέρδη αφού οι πλόυσιοι πλουσιότεροι γίνονται ενώ οι "φτωχοί" δηλαδή μικροαστοί αφανίζονται σαν πιθανοί πελάτες τους, ποιός να τους κατηγορήσει;

Last edited:
Μου φαινεται τον διαγραφω τον luxman απο τη λιστα μου, παμε για αλλα.

Παρομοίως... Αν τα πράγματα έχουν όπως τα περιγράφει ο Gort, κακό του κεφαλιού τους. Η ανάγκη για καλή και ποιοτική ακρόαση στη μουσική είναι δια-ταξική. Δεν μπορεί να στηρίξει την αγορά μία ελίτ, εκτός από ελάχιστες εταιρείες που εξ αρχής απευθύνονταν εκεί.

Καλημέρα,
Επανέρχομαι στο θέμα του Luxman L-505u. Σε επικοινωνία μου με μεταπωλητή της συγκεκριμένης φίρμας, μου είπαν ότι η τιμή καταλόγου αναμένεται περί τα 3.500 ευρώ (!!!) και η τιμή καταστήματος περί τα 2.900. Οπότε το "έλεος" που αναφώνησε ο φίλος scl3 πιο πάνω μοιάζει δικαιολογημένο αν όντως το συγκεκριμένο μοντέλο κοστολογούταν 2.500 ευρώ προ μηνών. Κρατώ μία επιφύλαξη μέχρι πράγματι να γίνει η παραλαβή της νέας παρτίδας οπότε και θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα, ωστόσο τα πράγματα μοιάζουν δυσοίωνα. Οι τιμές τραβούν την ανηφόρα σε πλήρη αναντιστοιχία με την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας...Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, μου δίνεται η εντύπωση πως αν δεν κινηθώ άμεσα δε θα μπορέσω να αγοράσω ούτε τα πιο προσιτά από τα μηχανήματα που σκέφτομαι. Ανάλογες γενναίες αυξήσεις μου ανακοίνωσαν και από Plinius μεριά.

Ότι έγινε και με την σειρά 800 της B&W δηλαδή οπου κριολεκτικά πρόλαβα το τελευταίο βαγόνι τρέχοντας.
Τώρα όσο έχουν τα 803S που πήρα έχουν τα 805D...
Πάντως έχε υπόψιν σου οτι για μεγάλο χρονικό διάστημα τα προιόντα της LUXMANN τιμολογούνταν στην χώρα μας αρκετά χαμηλότερα απο την υπόλοιπη ευρώπη. Για παράδειγμα ο L590A II που έχω εγώ είχε τιμή καταλόγου εδώ 5500 ενω στην Γερμανία (το είδα απο το διαδίκτυο) 7500 οπότε μάλλον ο αντιπρόσωπος αποφάσισε να εναρμονιστελι με τους υπόλοιπους
κρίμα που αυτά τα φοβερά μηχανήματα (οι πιο προσιτές σειρές) θα γίνουν πιό δυσπρόσιτα στο ευρύτερο κοινό.

Τώρα όσο αναφορά την τιμολογιακή πολιτική πολλών hiend κατασκευαστών έχω σχηματίσει την εντύπωση οτι αυτοί βλέποντας την εξόντωση της μεσαίας τάξης η αλλιώς μικροαστών παγκοσμίως συνεπώς και την μείωση της ήδη περιορισμένης αγοραστικής τους δήναμής (είπαμε μικροαστοί) στρέφονται σχεδόν αποκλειστικά στον χώρο της exotica είται κατασκευαστικά αλλα κυρίως τιμολογιακά πιστεύοντας οτι απο εκει πέρα θα αντλήσουν ευκολότερα κέρδη αφού οι πλόυσιοι πλουσιότεροι γίνονται ενώ οι "φτωχοί" δηλαδή μικροαστοί αφανίζονται σαν πιθανοί πελάτες τους, ποιός να τους κατηγορήσει;

Μου φαινεται τον διαγραφω τον luxman απο τη λιστα μου, παμε για αλλα.

Παρομοίως... Αν τα πράγματα έχουν όπως τα περιγράφει ο Gort, κακό του κεφαλιού τους. Η ανάγκη για καλή και ποιοτική ακρόαση στη μουσική είναι δια-ταξική. Δεν μπορεί να στηρίξει την αγορά μία ελίτ, εκτός από ελάχιστες εταιρείες που εξ αρχής απευθύνονταν εκεί.

Μάλλον έχει να κάνει με τη διαφορά ευρώ-γεν,παιδιά..

Δε φαντάζομαι οι αντιπρόσωποι, τέτοιες εποχές, να αποφάσισαν να

θησαυρίσουν..

Ώπα ωπα..
Δεν ανέφερα τίποτα για αντιπροσώπους οι περισσότεροι απο τους οποίους δίνουν τον αγώνα τους αυτήν την εποχή εγώ σε κατασκευαστές αναφερόμουνα.
Τώρα αν η ΑUDIO VISUAL που πιθανότατα είχε τα περιθώρια να κρατάει τα κέρδη της χαμηλότερα για να χτυπήσει την αγορά αποφάσισε είτε οτι δεν την συμφέρει αυτό είτε οτι δεν αντέχει άλλο οικονομικά να το κάνει δεν νομίζω οτι είναι κάτι μεμπτό η απόφαση τους ή οτι αποφάσισαν να θησαυρίσουν.

Με βρισκεις απολυτα συμφωνο, ειναι θεμα του κατασκευαστη η αυξηση. Στα 3500 υπολογιζα να κοστιζει περιπου ο L-507u.

Φίλε μου.
Δέν τίθεται θέμα ταξικό, τουλάχιστον απο τις εταιρίες του χώρου οι οποίες προπάντως κέρδη προσπαθούν να αποκομίσουν, κέρδη τα οποία είναι και ο λόγος ύπαρξης τους άλλωστε.

Τώρα το άν θα τους βγεί αυτό το εγχείρημα της στροφής τους σε πιό ελίτ πελατεία εγώ πιστεύω οτι θα επιστρέψουν πίσω με την ουρά στα σκέλια αφού πολύ λίγοι πολύσιοι είναι audiophile και όταν λέω πλούσιοι εννοώ πλούσιοι όχι επιτυχημένοι μεσαίοι επιχειρηματίες που έτυχε να ανέβουν στην ζωή τους ένα σκαλοπάτι, και αυτοί οι δεύτεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολεύονται και αποτελούν την μεγαλύτερη πελατεία του χώρου.

Άρα οι περισσότεροι πραγματικά πλούσιοι απολαμβάνουν περισσότερο ένα γιώτ η μία ferrari που σε τελική ανάλυση είναι και πιό μεγάλο δείγμα statuς απο ένα ηχοσύτημα των 200.000 ευρώ και θα συνεχίσουν να αγνοούν την αγορά του hiend audio όπως έκαναν πάντα δηλαδή.

Last edited:
Ώπα ωπα..
Δεν ανέφερα τίποτα για αντιπροσώπους οι περισσότεροι απο τους οποίους δίνουν τον αγώνα τους αυτήν την εποχή εγώ σε κατασκευαστές αναφερόμουνα.
Τώρα αν η ΑUDIO VISUAL που πιθανότατα είχε τα περιθώρια να κρατάει τα κέρδη της χαμηλότερα για να χτυπήσει την αγορά αποφάσισε είτε οτι δεν την συμφέρει αυτό είτε οτι δεν αντέχει άλλο οικονομικά να το κάνει δεν νομίζω οτι είναι κάτι μεμπτό η απόφαση τους ή οτι αποφάσισαν να θησαυρίσουν.

Από τα λίγα που είμαι σε θέση να γνωρίζω, πολλοί από τους
αντιπροσώπους τραβάνε ζόρια με τους κατασκευαστές, λόγω του ότι οι τελευταίοι
μπουμπουνάνε κάτι αυξήσεις 10-20% στα καλά καθούμενα.

Βάλε και τις δικές μας
αυξήσεις στον ΦΠΑ, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα...

Ακόμη και στην έκθεση που έγινε στο Μόναχο τον Μάη, οι περισσότεροι
από τους δικούς μας πήγαν για να έρθουν σε κάποιου είδους
συνενόηση με τους κατασκευαστές για την τιμολογιακή πολιτική που πρέπει
να ακολουθήσουν για την Ελληνική αγορά..

Δυστυχώς τις πιό πολλές φορές η απάντηση ήταν ζαμανφού!

Συγγνώμη παίδες για το :offtopic:,ας συνεχίσουμε το θέμα μας για τον yamaha a-s2000

Last edited:
Λοιπόν στο θέμα μας εάν δεν μου καθότανε οι περιστάσεις να μπορέσω να αποκτήσω τον Luxmann με τα 803s θα αγόραζα τα 40άρια ATC ME TON ΥΑΜΑΗΑ 2000 με κλειστά μάτια (βασικά ήμουν έτοιμος).
Πιστεύω τόσο πολύ σε αυτόν τον συνδυασμό που ακόμα και τώρα θα δίσταζα να τον ακούσω φοβούμενος το πόσο κοντά θα ήταν με τον δικό μου με συνέπεια να αυτομουντζοθώ επανειλημένα.

Ξεκαθαρίζω πάντως οτι δεν έχω μετανιώσει ούτε στο ελάχιστο για τις επιλογές μου η ακρόαση των οποίων θα έπειθε και τον πιό δύσπιστο.

Kακώς πιστεύεις...ΙΜΗΟ θα οδηγήσει αλλά δεν είναι αυτό που ζητάει το 19,πόσο μάλλον το 40...Κι απο ισχύ (μικρός είναι-88/140 έχει μετρηθεί απο τον ΗΧΟ)κι απο ποιότητα θα είναι ανεπαρκής.

Last edited:
Μετά την σύντομη παρένθεση περί του σύνθετου ζητήματος της τιμολογιακής πολιτικής εταιρειών και αντιπροσώπων, επανέρχομαι και εγώ στο θέμα. Αν είχα αποφασίσει να πάρω ηχεία δαπέδου, το θέμα θα είχε λήξει. Είχα ενθουσιαστεί με την ακρόαση των ATC40 και θα τα αγόραζα με κλειστά μάτια. Μετά όμως από τον ενθουσιασμό, ήρθε ο ορθολογισμός. Και η λογική μού θύμισε ότι ο χώρος μου είναι 12-15τμ και πολύ φοβούμαι ότι τα συγκεκριμέα ηχεία θα ασφυκτιούν και, σε τελική ανάλυση, θα μείνουν αναξιοποίητα. Αν σε αυτό συνυπολογίσω και τις συχνές μετακινήσεις λόγω επαγγέλματος, θα κατέληγαν δύσχρηστα, βάρος και ένας καλά κρυμμένος θυσαυρός που θα αργούσα πολύ να ανακαλύψω και να ευχαριστηθώ. Έτσι, στράφηκα εκ νέου στον αρχικό μου προσανατολισμό περί ηχείων βάσης. Και σε αυτή την κατηγορία δεν έχω καθόλου ξεγράψει τα PMC tb2i που μου άρεσαν πολύ. Απλώς περιμένω να ακούσω και τα 19άρια της ATC.
Τελικά, για τον Yamaha οι απόψεις και σε αυτό το thread όπως και σε άλλα που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου κατά καιρούς, διχάζονται. Αυτό εν πολλοίς οφείλεται στο ότι κατά τα φαινόμενα κανείς δεν τον έχει ακούσει με το συγκεκριμένο συνδυασμό, με αποτέλεσμα η σκέψη μας και λίγο η φαντασία μας να οργιάζει.
Φίλτατε Dipie έχεις σαφώς συνηγορήσει υπέρ της μουσικής σκηνής και των χροιών του Creek σε σχέση με τον Yamaha. Όμως,τα μόλις 10 επιπλέον watts του creek σε σχέση με τον yamaha, θεωρείς ότι είναι αρκετά για να καλύψουν την οδηγητική αδυναμία του τελευταίου πάντα σε σχέση με το συγκεκριμένο ηχείο;

Οχι...Θα χρειάζονταν η διπλάσια ισχύς,για να υπάρχει ουσιαστική διαφορά.

Αλλά είναι συνολικά καλύτερος μεταξύ των δύο.

Επείδή ο χώρος σου είναι μικρός και θα ακούς στην ουσία near field,νομίζω είναι επαρκής αυτή η ισχύς.

Πέρα απ' αυτούς τους δυό υπάρχει κι ο πολύ καλός και σαφώς ισχυρότερος NAD 275 BEE.

Πάρε τα ηχεία σου-τα 19αρια είναι για τον χώρο σου-και ξεκίνα ν' ακούς ενισχυτές.Βέβαια θα υπάρχει το πρόβλημα ότι θα είναι άστρωτα και σίγουρα,θα σε ξεγελάσουν άν δεν τα στρώσεις καλά πρώτα.

... και θέλουν μπόλικο στρωσιμο τα άτιμα...

Πάντως χωρίς να θέλω να μειώσω την άποψη κανενός για αντίθετο, εγώ θα έδινα ένα προβάδισμα στον Yamaha μόνο και μόνο γιατί τον πρότεινε ο κατασκευαστής των ηχείων... κάτι θα ξέρει δεν μπορεί!!!

Μηπως υπαρχει η δυνατότητα να πάρεις απο κάποιο μαγαζί εναν as 2000 και να τον πας για ακρόαση με τα 19;... έστω και με κάποιο αντίτιμο!

Last edited:
θα μιλάς εκ πείρας λόγω του αδερφού σου...πόσες ώρες περίπου;