yamaha a-s2000+atc scm19

Αν και δεν μενουμε στην ιδια πολη για να εχω ιδία πειρα καμια 200αρια δεν θα τις θελουν;

Αυτό που λες παραπάνω θα ήταν το ιδανικό και θα έλυνε τις απορίες πολλών που έχουν φάει σκάλωμα με το ενδεχόμενο ενός τέτοιου συνδυασμού. Ωστόσο, η επαφή μου με τον αντιπρόσωπο (ο οποίος είναι ο μόνος από όσο ξέρω που διαθέτει demo) μου δημιουργεί σχεδόν τη βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο.

Κοίτα είχα τα ATC SCM 10 & 20...Τα οδηγούσα με προ-τελ Rotel 250 wrms και δεν έπαιζαν,αλλά νόμιζα ότι έπαιζαν...Πρώτη φορά τα άκουσα τι πραγματικά μπορεί να κάνουν με μεγάλο Krell...

Η ισχύς του Krell; Για να αντιληφθούμε τη διαφορά. Όταν οι προδιαγραφές της ΑTC είναι μεταξύ 50-300 watts μου προξενεί εντύπωση αυτό που λες με τα 250.

Ε εντάξει...Αλλο το τροφοδοτικό και συνολικά η ποιότητα ενός 300αρη Krell...

Πάρε ηχεία και ξεκίνα να ακούς...

Κύριοι η ATC 150W θεώρησε οτι ειναι απολύτως ικανά σε δύναμη και χροιές, για τα ηχεία της, όπως ο ολοκληρωμένος και οι τελικοί της. Αν τώρα κάποιος θέλει να παίζει με κιλοβάτ δικαίωμά του.
Διονύση η ποιότητα ήταν που σου έκανε την διαφορά και όχι τα βαττ και το τροφοδοτικό. Γνωρίζεις εξ άλλου οτι τα ATC δεν χρειάζονται καθόλου ρεύματα.

Απάντηση: Re: yamaha a-s2000+atc scm19

Αυτό που λες παραπάνω θα ήταν το ιδανικό και θα έλυνε τις απορίες πολλών που έχουν φάει σκάλωμα με το ενδεχόμενο ενός τέτοιου συνδυασμού. Ωστόσο, η επαφή μου με τον αντιπρόσωπο (ο οποίος είναι ο μόνος από όσο ξέρω που διαθέτει demo) μου δημιουργεί σχεδόν τη βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο.

Πάρε ένα τηλέφωνο το κατάστημα ''ΗΧΟΔΟΜΗ'' Τηλ.: 210 67 52 720
στο Χαλάνδρι μήπως μπορείς να ακούσεις τον yamaha 2000 με τα atc 19.Πρίν μερικούς μήνες πού είχα πάει απο 'κεί υπήρχαν διαθέσιμα τα συγκεκριμένα μηχανήματα πρός ακρόαση.

Κύριε Ζαφειρόπολε μιας και μπήκατε στο χορό δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω: οι πελάτες σας των ηχείων βάσης με τι ενισχυτές τα συνδυάζουν και απ´ ό,τι γνωρίζετε είναι ευχαριστημένοι; Ας εξαιρεθεί από την απάντησή σας ο ομόσταυλός τους που προς το παρόν είναι εκτός προϋπολογισμού. Να σημειώσω ακόμα ότι έχω ακούσει τον ΧΤΖ, μου άρεσε, αλλά αναζήτω κάτι περισσότερο...

Re: Απάντηση: yamaha a-s2000+atc scm19

Ε εντάξει...Αλλο το τροφοδοτικό και συνολικά η ποιότητα ενός 300αρη Krell...

Πάρε ηχεία και ξεκίνα να ακούς...

μου κανει εντυπωση η γνωμη σου για την ανωτερωτητα του τροφοδοτικου του creek σε σχεση με τον yamaha την στιγμη κατα την οποια ο yamaha ακομα και στα χαρτια σαν σχεδιο και υλοποιηση δειχνει να εχει καλυτερο τροφοδοτικο ,ποσον δε μαλλον και καποια σχολια στον ξενο τυπο για προβληματα στο τροφοδοτικο του creek. αλλα και απο προσωπικη εκτιμηση (σαν κατοχος του yamaha) δεν βλεπω καποια αδυναμια στην οδηγηση τουλαχιστον των δικων μου soavo-1 τα οποια ειναι αδυνατον να τα οδηγησω περαν καποιας θεσης του volume περιπου εως την θεση 12 παρα 5 εως 12 δηλαδη σχεδον εως την μεση της εντασης !!!

δεν βλεπω καποια αδυναμια στην οδηγηση τουλαχιστον των δικων μου soavo-1 τα οποια ειναι αδυνατον να τα οδηγησω περαν καποιας θεσης του volume περιπου εως την θεση 12 παρα 5 εως 12 δηλαδη σχεδον εως την μεση της εντασης !!!

Ουσιαστικά στο τέρμα τον έχεις, πριν αρχίσουν οι γερές παραμορφώσεις μετά τις 12 η ώρα.

Στα δικά μου 40άρια οδηγούμενα από τα 50rms τάξης Α των Clearaudio Balance pre/amp ακούω στις 8.30 με 9 η ώρα συνήθως, στις 10 όταν πραγματικά θέλω να ξεσηκώσω τον τόπο.

Κύριε Ζαφειρόπολε μιας και μπήκατε στο χορό δράττομαι της ευκαιρίας να ρωτήσω: οι πελάτες σας των ηχείων βάσης με τι ενισχυτές τα συνδυάζουν και απ´ ό,τι γνωρίζετε είναι ευχαριστημένοι; Ας εξαιρεθεί από την απάντησή σας ο ομόσταυλός τους που προς το παρόν είναι εκτός προϋπολογισμού. Να σημειώσω ακόμα ότι έχω ακούσει τον ΧΤΖ, μου άρεσε, αλλά αναζήτω κάτι περισσότερο...

Πολλοί πελάτες κατέληξαν στον ΧΤΖ, θεωρώντας τον μετά από ακρόαση οτι τα χρήματα για τάξη Α και τέτοια τροφοδοσία είναι αστεία.
Άλλοι είχαν ενισχυτές όπως CREEK, DENSEN, NAD, AUDIA FLIGHT μέχρι και διάφορους AV, τους οποίους έφερναν και άκουγαν εκεί. Έφευγαν μάλλον ικανοποιημένοι γιατί ανακάλυπταν οτι και με 50 βαττ μπορούσαν να αποκτήσουν το ηχείο της επιλογής τους.

Mε τον Vincent sv236 που έχει ένας φίλος o οποίος τα έχει παραγκείλει (μαύρα) μου τι λέτε να "πούν" ;

Ουσιαστικά στο τέρμα τον έχεις, πριν αρχίσουν οι γερές παραμορφώσεις μετά τις 12 η ώρα.

Στα δικά μου 40άρια οδηγούμενα από τα 50rms τάξης Α των Clearaudio Balance pre/amp ακούω στις 8.30 με 9 η ώρα συνήθως, στις 10 όταν πραγματικά θέλω να ξεσηκώσω τον τόπο.

Φίλε Tzo ίσως να υπερβάλεις λίγο. Από τη στιγμή που τα soavo και ο yamaha έχουν φτιαχτεί για να "βλέπει" το ένα το άλλο, μου φαίνεται λίγο δύσκολο η όποια αξιοποίηση του ενισχυτή να γίνεται μόνο μέχρι τα μισά της έντασής του. Να σημειώσω ότι η επιφύλαξη που εκφράζω είναι καθαρά θεωρητική. Όταν είχα ακούσει αυτό το συνδυασμό, δεν ήταν εύκολο να σηκώσω τις εντάσεις μέχρι του σημείου που ήθελα. Αλλά τι στο καλό ματσάρισμα θα υπήρχε (πράγμα για το οποίο φημίζονται αυτά τα δύο κομμάτια) αν μετά τα μισά της έντασης θα άρχιζαν να παραμορφώνουν;Ίσως αυτό να συμβαίνει με άλλα ηχεία. Αλλά και με τα δικά του; Σε κάθε περίπτωση, ο Xaralas που διαθέτει αυτό το συνδυασμό και ενδεχομένως έχει πειραματιστεί με τις ώρες, θα μπορούσε να μας διαφωτίσει.

...αν μετά τα μισά της έντασης θα άρχιζαν να παραμορφώνουν;

Το ότι έχουμε το ποτενσιόμετρο στις 12 η ώρα δε σημαίνει ότι είμαστε στα μισά της καθαρής ισχύος του ενισχυτή.

Πολύ σωστά λέει ο φίλος ότι του είναι αδύνατο να ξεπεράσει το 12 παρά 5 και 12, αφού εκεί βρίσκεται και η μέγιστη απόδοση του ενισχυτή.

Το ότι έχουμε το ποτενσιόμετρο στις 12 η ώρα δε σημαίνει ότι είμαστε στα μισά της καθαρής ισχύος του ενισχυτή.

Πολύ σωστά λέει ο φίλος ότι του είναι αδύνατο να ξεπεράσει το 12 παρά 5 και 12, αφού εκεί βρίσκεται και η μέγιστη απόδοση του ενισχυτή.

περα απο το γεγονος αυτο και την θεση του ποτενσιομετρου ο ενισχυτης τουλαχιστον με αυτα τα ηχεια μου δειχνει οτι εχει ακομα πολλα περιθωρια ισχυος να δωσει και πιθανον με καλη αποδοση χωρις πολλες αλλοιωσεις στον ηχο !και μαλλον φενεται σαν να ειναι υπερβολικος για τα 14-15 τμ του σαλονιου μου!!!!!!!ισως να μπορουσα και με μικροτερο ενισχυτη και ηχεια!!

Last edited:
οι περισσότεροι ενισχυτές ασχέτως κατηγορίας τιμής δίνουν την πλήρη ισχύ τους για τις περισσότερες πηγές στο "δώδεκα ακριβώς".
Ο λόγος που έχουν...κι άλλο ποτενσιόμετρο είναι για τις πιο "αναίσθητες" πηγές ή και για εγγραφές με χαμηλή στάθμη.

οι περισσότεροι ενισχυτές ασχέτως κατηγορίας τιμής δίνουν την πλήρη ισχύ τους για τις περισσότερες πηγές στο "δώδεκα ακριβώς".
Ο λόγος που έχουν...κι άλλο ποτενσιόμετρο είναι για τις πιο "αναίσθητες" πηγές ή και για εγγραφές με χαμηλή στάθμη.
εκεινο που θελω να πω ειναι οτι κατα την γνωμη μου ο yamaha θα σηκωσει ανετα τα 19αρια τα atc δεν εχω καμμια αμφιβολια ,η αμφιβολια μου ειναι σχετικα με τα 40αρια εκει πιστευω οτι αν και θα εχει μια πολυ αξιοπρεπη αποδοση εν τουτοις νομιζω οτι με τα 40αρια θα ηθελα εναν πιο στιβαρο ενισχυτη ισως καπιον γυρω στα 150-200 βατ εστω και εαν στο σαλονι μου δεν θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ουτε το 1/3 της ισχυος αυτης, ομως θελω να αναφερθω και στα προηγουμενα σχετικα με την θεση του volume και οσα εγραψα σχετικα με αυτο ,το γεγονος ειναι οτι σχεδον ελαχιστες φορες χρειαστηκε να φτασω την ενταση στο σημειο 12 η και στο παρα πεντε ακομα, συνηθως και με τα περισσοτερα ειδη μουσικης και εγγραφες μια ενταση της ταξης του 12 παρα τεταρτο η παρα δεκα μου ειναι αρκετη ισως γιατι εγω ετσι ακουω και μαλλον ετσι ειναι με τον συγκεκριμενο ενισχυτη στον συγκεκριμενο χωρο μου για τον λογο αυτον πιστευω οτι ο συγκεκριμενος ενισχυτης με τα 19αρια θα τα πηγαινε αρκετα καλα εως πολυ καλα ,να μην τρελλαθουμε κιολας τα 88 βατ τα δινει στα 8ωμ ποσο μαλλον στα 6 η στα 4ωμ ενω απο οτι εχω διαπιστωσει εδω και εναμιση χρονο συμβιωσης μαζι του εχει ενα αριστα υλοποιημενο τροφοδοτικο και δινει μια αποδοση θα ελεγα πρωτογνωρη για ιαπωνα με τεραστια σωματα πολυ καλη ομοιογενεια και αναλυση και γενικα δειχνει να <τραβαει> πολυ ανετα με οτι φορτιο βρεθει αντιμετωπος!!!!!

Αν και εφόσον καταλήξω στα 19άρια της ATC μία επιλογή θα ήταν να κανονίσουμε συνακρόαση. Στο κατάστημα στο Χαλάνδρι που πρότεινε παραπάνω ένας φίλος δεν υπάρχουν τώρα διαθέσιμα και τα δύο.

Αν και εφόσον καταλήξω ...

Πολύ "αν και εφόσον" για τόσο σίγουρα χαρτιά όπως τα 19άρια με τον s2000.

Προσωπικά θα προτιμούσα τα 40άρια με τον ομόσταυλο ATC.

Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό και προσωπικό του καθενός. Πρόβλημα στησίματος δεν έχει το 40άρι, θα παίξει απροβλημάτιστα και σε μικρό δωμάτιο.