YAMAHA A-S700 vs NAD (Τελικός)?

:flipout::flipout:

Είσαι υπερβολικός. Κάνε μια βόλτα να ακούσεις Roksan και μετά έλα να αναθεωρήσεις την άποψή σου για τους Αγγλικούς ενισχυτές.

Οντως είμαι υπερβολικός αλλά νομίζω μέσα απ τη σάτιρα και την υπερβολή,με απλά λόγια βγαίνουν αλήθειες και μάλιστα αλήθειες που δε στις μαθαίνει κανείς παρά μόνο αν πληρώσεις.
Τεσπά είναι μεγάλη κουβέντα ειδικά περί ορισμού hiend και ποιοί τελικά βγάζουν καλά μηχανήματα.
Σαφώς όμως απ την άλλη και οι Αγγλοι έχουν καλά μηχανήματα,αυτό που αγνοούν όμως οι περισσότεροι είναι ότι οι γιαπωνέζοι μπορεί το 80% των μηχανημάτων τους να είναι καθαρά φθηνό/εμπορικό αλλά όταν αποφασίσουν να βγάλουν 4 μηχανάκια καλά απλά περνάνε τα κυάλια στον ανταγωνισμό.
Θυμήσου μόνο τι είχε γίνει με το cd player της Sony της σειράς ES:music-smiley-005:
Δεν ξαναβγήκε στα χρονικά τέτοιο μηχάνημα να το χτυπήσει στα ίσια και για τα αντίστοιχα αγγλικά με τέτοια ποιοτητα και ήχο έπρεπε να πληρώσεις τα τριπλάσια και βάλε και πάλι δεν.

Τεσπα. Πάρε τον Yamaha με τα Jamo και θα είσαι μια χαρά. Για ποιά Jamo λες?

Αλλη πονεμένη ιστορία.
Το απόγευμα ήμουν με το τηλ στο χέρι.
Παίρνω χθες (να μη λέμε ονοματα!!) κάποιον έμπορο που ειδα στην ιστοσελίδα και τα ειχε ετοιμοπαράδοτα και μου λέει ναι χω δυο κομμάτια.
Τα δίνω το βραδυ παραγγελία ούτε φωνη ούτε ακρόαση.
Παίρνω το μεσημέρι μου λέει δεν τα είδα πάρε με σε 10 min.
Ξαναπαιρνω τπτ.
Μου λεει θα σε πάρω εγώ το απόγευμα.
Ακόμα περιμένω......έφαγε ban.
Εχασε τα ηχεία έχασε και τον ενισχυτή.

Παίρνω σε άλλον άλλο παπατζιλίκι.
Δεν τα έχω θα τα κάνω παραγγελία μου λέει από Γαλλία!!! μέρι παρασκευή θα είναι εδώ.
Και τι γίνετε του λέω αν χαλάσουν εντός εγγύσης κι ο Λαιος μας κλείσει την πόρτα?
Ξέρεις τώρα,όχι δεν υπάρχει πρόβλημα και τα συναφή,πόρτα κι αυτός.

Παίρνω άλλον δεν ειναι διαθέσιμα.

Εχω καταλάβει το εξής.
Ολα σχεδόν τα ελληνικά e-shop ακόμα και στα προιόντα που αναγράφουν ως ετοιμοπαράδοτα πολύ απλά δεν τα έχουν,τα κάνουν παραγγελία απευθείας εκείνη τη στιγμή από αντ/πεια κι αν είσαι τυχερός και υπάρχει στοκ έχει καλώς αλλιώς τον ήπιες.
Επίσης αντιπροσωπείες που διαθέτουν πάνω από μια μάρκα στη γκάμα τους προβάλουν και προωθούν αυτά που τους συμφέρουν,πόσο καιρό έχεις να δεις jamo ηχείο για τεστ στον Ηχο?

Παιρνω τον Λάιο να ρωτήσω που υπάρχει συνεργάτης στη Θεσ/νικη να ακούσω το Χ ηχείο μου λέει δεν υπάρχει,ένα μονο στην Καβάλα.
Αυριο περιμένω τηλ για πιθανη εισαγωγή από στοκ για το μοντέλλο S178 το οποιό και θεωρούν παλιό πλέον και προς αντικατάσταση.

Επίλογος,μη κλαίτε μετά όταν τα λεφτά τα παίρνουν οι Γερμανοί.
Παρακαλάω να κανω παραγγελία ηχεία και δε βρίσκω κανέναν.
Σε ποιά θα καταλήξω δεν ξέρω,ανάλογα τι θα βρω κι από που και τι θα είναι διαθέσιμο.

Last edited:
Τι ξεφτίλα είναι αυτή ρε παιδιά,δε μπορούμε να βρούμε ηχεία jamo?:twoguns:
Ξέρει κανείς τι παίζει στο mediamarkt?

Αντε με βλέπω να πάω για Cerwin Wega και να μαζεύει η γειτονιά υπογραφές για :behead:

Απάντηση: Re: Απάντηση: YAMAHA A-S700 vs NAD (Τελικός)?

Kαλημέρα παιδιά.
Ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά να σημειώσω εδώ ότι κοντά στο χιλιάρικο για Αγγλικό ενισχυτή (πλην του nad κι αυτόν υπό πολλή σκέψη πάλι αν και γενικά είμαι ευχαριστημένος για τα κυβικά του) δε δίνω,αν φτάσω σε αυτό το επίπεδο τιμής προτιμώ να πάω σε μια μεγάλη εταιρία στη high class κατηγορία της όπως ο Yamaha A-S1000/Denon ή με κλειστά μάτια στον Adcom(ισχύς τροφοδοτικού και ποιότητα δεδομένη ακόμα και σε πολύ δύσκολα φορτία).
Αυτό που με χαλάει στα αγγλικά μηχανάκια πέραν της flat,άχρωμης και υποτονικής φιλοσοφίας των μηχανημάτων τους θα έλεγα ακόμα και στην απόδοση του χαμηλού(ας με διορθώσει κάποιος αν λάθος τα εκτίμησα γενικότερα ως φιλοσοφία) όπου νιώθεις μια άρρωστη μουσική χωρίς ρυθμό είναι η προχειρότητα των κατασκευών τους,τάιραπ αρπακολίστικα στα καλώδια και γενικά χυμαδαριό κατασκευές που κατά τη γνώμη μου δε δικαιολογούνται για τα λεφτά που ζητάνε.
Ο πελάτης όταν πληρώνει τα θέλει όλα και δε μιλάω για λαμπάκια και τα συναφή παραφερνάλια των φθηνιάρικων.
Θεωρώ ότι αρκετές "εξειδικευμένες" εταιρίες είναι πολύ υπερτιμημένες πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Κι εμένα αυτή η πρόχειρη αρπακολίστικη κατασκευή των αγγλικών μηχανημάτων με χαλάει άσχημα... Απόδειξη: Πόσοι αγγλικοί ενισχυτές της 10ετίας του '80 βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία; Ελάχιστοι. Και αυτοί μόνο μετά από εκτεταμένο service και ανακαίνιση. Αντίθετα πάρα πολλοί Yamaha, Sansui, Kenwood, Techincs κλπ. παίζουν ακόμα από την 10ετίς του '70 χωρίς να έχει χρειαστεί ούτε καν καθαρισμός στα ποτενσιόμετρα.

Προχώρα στην αγορά του Yamaha και ΔΕΝ θα το μετανιώσεις.

Απάντηση: Re: YAMAHA A-S700 vs NAD (Τελικός)?

Εχω καταλάβει το εξής.
Ολα σχεδόν τα ελληνικά e-shop ακόμα και στα προιόντα που αναγράφουν ως ετοιμοπαράδοτα πολύ απλά δεν τα έχουν,τα κάνουν παραγγελία απευθείας εκείνη τη στιγμή από αντ/πεια κι αν είσαι τυχερός και υπάρχει στοκ έχει καλώς αλλιώς τον ήπιες.

Ναι έτσι είναι! Ακριβώς! Αεριτζήδες! Περιμένουν να τους δώσεις παραγγελία, να πάρουν από σένα τα λεφτά να παραγγείλουν αυτοί τότε το προϊόν να τους έρθει. Εμπόριο του αέρα! Με τα λεφτά του πελάτη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: YAMAHA A-S700 vs NAD (Τελικός)?

............Απόδειξη: Πόσοι αγγλικοί ενισχυτές της 10ετίας του '80 βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία; .............

Αυτό δεν το ξέρουμε.

Re: Απάντηση: Re: YAMAHA A-S700 vs NAD (Τελικός)?

Ναι έτσι είναι! Ακριβώς! Αεριτζήδες! Περιμένουν να τους δώσεις παραγγελία, να πάρουν από σένα τα λεφτά να παραγγείλουν αυτοί τότε το προϊόν να τους έρθει. Εμπόριο του αέρα! Με τα λεφτά του πελάτη.

Εχω και αυτό σήμερα φίλε μου είτε θες να το πιστέψεις είτε όχι.
Βάλε μου λέει τα λεφτα στον Χ αριθμό λογ/σμου να τα κάνω παραγγελία και σε μια εβδομάδα θα τα έχεις.
Οσο για το θέμα της εγγύησης είναι μέχρι να πουληθούν μετά τρέχα γύρευε.
Στην ιστοσελίδα τους όμως είναι τσεκαρισμένα ως άμεσα διαθέσιμα.
Μη με προκαλείς λοιπόν και τους κάνω δημόσια ρόμπα.
Ο άλλος μου έλεγε στο πρωτο τηλ ότι έχει δυο κομμάτια και μετά οταν του έδωσα την παραγγελία τα μασούσε,προφανώς έψαχνε να τα βρει και φαίνετε ο άλλος απ το τηλ τι παίζει.
Ουτε χθεσινός είμαι φίλε μου ούτε χαιβάνι.

Αφού δε θέλουν ας τα πάρει το mediamarkt,μαγκιά του.

Εχεις δίκιο... Οπότε η καλύτερη λύση αν δεν τα βρεις στο mediamarkt είναι όταν κατέβεις στην Αθήνα πάς στον Λάϊο ή στον Λημναίο που έχουν σίγουρα στοκ, τα παίρνεις και καθάρισες!

Αλλά ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ δώσεις λεφτά σε λογαριασμό αυτών των αεριτζήδων που προσπαθούν να πουλήσουν μέσω internet. Θα μπλέξεις. Σιγά να μην κάνουν την παραγγελία... Μπορεί να θέλουν τα λεφτά σου για να κλείσουν άλλες τρύπες και ηχεία να μην δεις ποτέ! Εγώ όταν αγοράζω από ελληνικά e-shops πάντα μόνο με αντικαταβολή. ΠΟΤΕ με πιστωτική κάρτα ή λογαριασμό. Ηρθε το προϊόν; Το παρέλαβα, το πληρώνω. Δεν ήρθε, δεν έχει λεφτά. Απλά πράγματα.

Re: Απάντηση: YAMAHA A-S700 vs NAD (Τελικός)?

Εχεις δίκιο... Οπότε η καλύτερη λύση αν δεν τα βρεις στο mediamarkt είναι όταν κατέβεις στην Αθήνα πάς στον Λάϊο ή στον Λημναίο που έχουν σίγουρα στοκ, τα παίρνεις και καθάρισες!

Θα δω τι θα κάνω,πάντως από κανένα ελληνικό e shop δεν εξυπηρετήθηκα για τα συγκεκριμένα ηχεία,αν αυτό σου λέει κάτι.
Ισως καταλήξω και στα JBL αν τελικά δε τα βρω πουθενά.

Αλλά ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ δώσεις λεφτά σε λογαριασμό αυτών των αεριτζήδων που προσπαθούν να πουλήσουν μέσω internet. Θα μπλέξεις. Σιγά να μην κάνουν την παραγγελία... Μπορεί να θέλουν τα λεφτά σου για να κλείσουν άλλες τρύπες και ηχεία να μην δεις ποτέ! Εγώ όταν αγοράζω από ελληνικά e-shops πάντα μόνο με αντικαταβολή. ΠΟΤΕ με πιστωτική κάρτα ή λογαριασμό. Ηρθε το προϊόν; Το παρέλαβα, το πληρώνω. Δεν ήρθε, δεν έχει λεφτά. Απλά πράγματα.

Ακριβώς,και την ίδια τακτική ακολουθώ κι εγώ.
ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ.

Θέλουμε αρκετά χρόνια ακόμα δυστυχώς για να φτάσουμε τα επίπεδα αξιοπιστίας και ταχύτητας στην εξυπηρέτηση και τον χρόνο παράδοσης των Ευρωπαιων και αμερικανών.
Τρεις φορες παρηγγηλα απ το megamarket και η γρηγορότερη αποστολή ήταν 20 μέρες!!!
ΕΝΑ cd απ το play.com σε τρεις εργάσιμες έξω απ την πόρτα.
Τι συζητάμε τώρα.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: YAMAHA A-S700 vs NAD (Τελικός)?

Θα δω τι θα κάνω,πάντως από κανένα ελληνικό e shop δεν εξυπηρετήθηκα για τα συγκεκριμένα ηχεία,αν αυτό σου λέει κάτι.
Ισως καταλήξω και στα JBL αν τελικά δε τα βρω πουθενά.

Τον Λημναίο τον πήρες τηλέφωνο; Είναι σοβαρός και αξιόπιστος.
Για πάρε αύριο να δεις τι θα σου πει;

Αντί για JBL έχεις σκεφτεί τα Klipsch;

Αν επισκεφθείς κάποιο από αυτά τα ιντερνετομάγαζα, θα μείνεις...

Ένα νοικιασμένο ισόγειο με μια ταμπέλα απ' έξω με το όνομα του μαγαζιού. 2 δωμάτεια συνολικά και 1 τουαλέτα. Μέσα στο ένα δωμάτιο 2 γραφεία σε δύο άκρες και ένα μεταλικό τραπέζι για να ακουμπάνε και τίποτα και το υπόλοιπο κενός χώρος. Στο ένα γραφείο κάθεται ο τύπος που το έχει και στο άλλο μάλον η γκόμενά του (για να παίζουν τη γραμματέα και τον διευθυντή όταν δεν έχουν τι να κάνουν). Μπροστά από έναν υπολογιστή και οι δύο και 2 τηλέφωνα. Στο άλλο δωμάτειο είχε 2-3 κούτες για να στείλει σε κάποιες παραγγελίες και τέλος.

Για ποιό στοκ μιλάμε τώρα? Αυτό είναι το μέσο ελληνικό ιντερνετομάγαζο (που πουλάει μόνο μέσω Internet). Δεν ξέρω το γίνεται στο εξωτερικό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: YAMAHA A-S700 vs NAD (Τελικός)?

Τον Λημναίο τον πήρες τηλέφωνο; Είναι σοβαρός και αξιόπιστος.
Για πάρε αύριο να δεις τι θα σου πει;

Περιμένω τηλ ακόμα.......

Αντί για JBL έχεις σκεφτεί τα Klipsch;

Δεν ξέρω,κάπου με ξενίζει η κόρνα......όπως και να είναι δεν έχει τον τουιτερίσιο ήχο κι απ την άλλη (εκτός ότι είμαι και bass junkie) με χαλάνε πολύ τα κόκκινα μεγάφωνα και γενικά όλο το look.

Τι ξεφτίλα είναι αυτή ρε παιδιά,δε μπορούμε να βρούμε ηχεία jamo?:twoguns:
Ξέρει κανείς τι παίζει στο mediamarkt?

Αντε με βλέπω να πάω για Cerwin Wega και να μαζεύει η γειτονιά υπογραφές για :behead:

Υπάρχουν μερικά μοντέλα ηχείων jamo σε mediamarkt. Συνήθως σε πακέτα για home cinema όμως.

(μωρέ cerwin vega πάρε... αλλά που θα βρεις....?)

Τα Mediamrkt σπάνε πακέτα καμιά φορά και τιμολογούν ανάλογα. Εμένα μου είχαν δώσει μια φορά τιμή για ένα ζευγάρι ηχείων που ήταν πακέτο σε home cinema. Δοκίμασε, δεν χάνεις τίποτα.

Υπάρχουν μερικά μοντέλα ηχείων jamo σε mediamarkt. Συνήθως σε πακέτα για home cinema όμως.

(μωρέ cerwin vega πάρε... αλλά που θα βρεις....?)

Ωπ ο άνθρωπός μας:shakehands:
Αν κατάλαβα καλά απ το άβατάρ σου έχεις Cerwin Wega.
Για δώσε μας μια συνολική εικόνα του ήχου τους,τα αξίζουν τα λεφτά τους?
Ποιά σειρά έχει καλύτερο ήχο (ποιό audiophile δηλ) η CLS με τις κόρνες ή η VE με τα τουιτερ?
Εμφανισιακά πάντως δειχνουν ότι είναι κατασκευασμένα για bass killer και μόνο,τι γίνετε σε ορχηστρικά ξομμάτια ας πούμε?
:ears::popcorn:

Δεν τα πρόλαβα φίλε μου έχουν εξαντληθεί δυστυχώς,επικοινώνησα και με αυτούς.
Ξεπουλήσανε όλο σχεδόν το στοκ γιατί την αντιπροσωπεία ανέλαβε πλέον ο Λάιος,προφανώς λόγω εξαγοράς της Jamo από την Klipsch.

Ωπ ο άνθρωπός μας:shakehands:
Αν κατάλαβα καλά απ το άβατάρ σου έχεις Cerwin Wega.
Για δώσε μας μια συνολική εικόνα του ήχου τους,τα αξίζουν τα λεφτά τους?
Ποιά σειρά έχει καλύτερο ήχο (ποιό audiophile δηλ) η CLS με τις κόρνες ή η VE με τα τουιτερ?
Εμφανισιακά πάντως δειχνουν ότι είναι κατασκευασμένα για bass killer και μόνο,τι γίνετε σε ορχηστρικά ξομμάτια ας πούμε?
:ears::popcorn:

Στα ηχεία αυτά κόλλησα από τα video που είδα στο youtube. Δεν περίμενα θαύματα στο θέμα ποιότητας. Αλλά μόλις χθες πήρα ενισχυτή, και δεν έχω πολυακούσει. Αλλά οι πρώτες ακροάσεις με έχουν αφήσει ικανοποιημένο. Δείχνουν όντως ότι είναι μόνο για μπάσα, αλλά είναι αρκετά ισορροπημένος ο ήχος τους. Περιμένεις βλέποντας τα woofer ένα μπάσο που θα καλύπτει τα πάντα, αλλά όχι. Προφανώς λέγεται ότι αν τα ταΐσεις αρκετό ρεύμα θα κουνηθεί το σύμπαν.

Υποτίθεται από ότι διάβαζα ότι η σειρά cls έχει καλύτερη απόδοση στα υψηλομεσαία λόγω του σχεδιασμού, αλλά η ve έχει πιο δεμένο μπάσο.

Πάντως και γω ήμουν ανάμεσα σε yamaha (RX-797) και NAD (355) και τελικά προτίμησα τον yamaha επειδή μου άρεσε περισσότερο στο αυτί, αν και υποψιάζομαι ότι o NAD μπορεί να δώσει μεγαλύτερες εντάσεις. Δεν πειράζει. Μπορώ να αγοράσω και ένα Behringer 1500 να τον κοτσάρω στον yamaha και πάλι να έχω δώσει λιγότερα από όσα θα κόστιζε ο NAD.

Last edited:
Μάλιστα,μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλ ανάμεσα στην ποιότητα και το μπάσο.
Πόσο τα πήρες?