Υδάτινες ιστορίες σε μιά γυάλα....όχι και τόσο μικρή!!!

Μάλιστα. Να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθει τόσο πολύ ο ύφαλος που να περιοριστεί επικίνδυνα πάρα πολύ ο χώρος που κινούνται τα ψάρια; Εκεί τι κάνεις; βγάζεις βράχια; κόβεις ότι εξέχει;

Μάλιστα. Να ρωτήσω υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθει τόσο πολύ ο ύφαλος που να περιοριστεί επικίνδυνα πάρα πολύ ο χώρος που κινούνται τα ψάρια; Εκεί τι κάνεις; βγάζεις βράχια; κόβεις ότι εξέχει;

Ανά πάσα στιγμή μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση....όταν γιά παράδειγμα υπάρχει υπερβολική ανάπτυξη κλαδεύεις και χαρίζεις η πουλάς!!!

Και ας μην ξεχνουν οι επιδοξοι αγοραστες οτι το ενυδρειο ειναι χομπυ και οχι το εβαλα σε μια γωνια και τρεχει μονο του....

Επισης το συγκεκριμενο ενυδρειο ανηκει στην κατηγορια reef στο οποιο δεν βαζουμε οσα ψαρια γουσταρουμε και οποια ναναι. Σε αυτη την κατηγορια ενυδρειων τα κοραλια και τα ασπονδυλα εχουν τον πρωτο λογο και οχι τα ψαρια.
Υπαρχουν αλλα ειδη για τα reef και αλλα για τα fish only.

Θελει ποοοοοοοοολυ υπομονη το θεμα και διαβασμα ιδιως στα θαλασσινα...

Και ας μην ξεχνουν οι επιδοξοι αγοραστες οτι το ενυδρειο ειναι χομπυ και οχι το εβαλα σε μια γωνια και τρεχει μονο του....

Επισης το συγκεκριμενο ενυδρειο ανηκει στην κατηγορια reef στο οποιο δεν βαζουμε οσα ψαρια γουσταρουμε και οποια ναναι. Σε αυτη την κατηγορια ενυδρειων τα κοραλια και τα ασπονδυλα εχουν τον πρωτο λογο και οχι τα ψαρια.
Υπαρχουν αλλα ειδη για τα reef και αλλα για τα fish only.

Θελει ποοοοοοοοολυ υπομονη το θεμα και διαβασμα ιδιως στα θαλασσινα...

ΣΩΣΤΟΣ!!!-bye-

Γιαννη εισαι απιστευτος !!!!! μπραβο παλικαρι μου!!!!!!

Απάντηση: Re: Υδάτινες ιστορίες σε μιά γυάλα....όχι και τόσο μικρή!!!

Γιαννη εισαι απιστευτος !!!!! μπραβο παλικαρι μου!!!!!!

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε...έχω πάντως πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μου!!!

Μπραβο και απο μενα Γιαννη,εξαιρετικη προσπαθεια.Το θαλασσινο ειναι ,κατα την αποψη μου,το μονο που αξιζει,ειναι εκπληκτικο σαν θεαμα.Εχοντας ξεκινησει τα θαλασσινα πριν 20-25 χρονια,αποτελουν για μενα μια πληγη ,γιατι εχοντας ξοδεψει παρα πολλα εκεινη την εποχη δεν ευτυχησα να κρατησουν καιρο.Σημερα τα πραγματα εχουν βελτιωθει,οσον αφορα τις τις γνωσεις ,αλλα εχω πονεσει τοσο που δεν τολμω να τα ξεκινησω ξανα

Μπραβο και απο μενα Γιαννη,εξαιρετικη προσπαθεια.Το θαλασσινο ειναι ,κατα την αποψη μου,το μονο που αξιζει,ειναι εκπληκτικο σαν θεαμα.Εχοντας ξεκινησει τα θαλασσινα πριν 20-25 χρονια,αποτελουν για μενα μια πληγη ,γιατι εχοντας ξοδεψει παρα πολλα εκεινη την εποχη δεν ευτυχησα να κρατησουν καιρο.Σημερα τα πραγματα εχουν βελτιωθει,οσον αφορα τις τις γνωσεις ,αλλα εχω πονεσει τοσο που δεν τολμω να τα ξεκινησω ξανα

Πέτρο μία απο τα ίδια και εγω.Ομως καμία σχέση τα τότε χρόνια με τα τωρινά.Πλέον μπορείς να βρείς τα πάντα και να μάθεις πάρα πολλά πράγματα χωρίς να σου κοστίσει τίποτα.Επιπλέον έχουν αλλάξει εντελώς και τα μηχανήματα που υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθεις.Εαν το αποφασίσεις στην διάθεσή σου γιά ότι θελήσεις...
Ακου την δικιά μου πορεία...
Γυάλα με χρισόψαρα...
Γυάλα με μονομάχους...
Ενυδρείο με ψάρια γλυκού νερού...
Ενυδρείο με δίσκους...
Ενυδρείο θαλασσινό....
Reef τώρα!!!

Λές και είσαι σε κανένα κοραλιογεννή ύφαλο σε ανοιχτή θάλλασα μοιάζει....
Τι να πεί κανείς παρά μόνο συγχαρητήρια για την υπομονή σου,το μεράκι σου και την καταπληκτική δουλειά που έκανες...-bye-

Λές και είσαι σε κανένα κοραλιογεννή ύφαλο σε ανοιχτή θάλλασα μοιάζει....
Τι να πεί κανείς παρά μόνο συγχαρητήρια για την υπομονή σου,το μεράκι σου και την καταπληκτική δουλειά που έκανες...-bye-

Χωρίς υπομονή και μεράκι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα....επίσης στο reef δυστυχώς δεν χωράνε τσιγκουνιές και ημίμετρες καταστάσεις.
Σε υχαριστώ πολύ....

To ενυδρειο το εχεις φτιαξει στον Αντωνακακη?Την υπερχειληση να προσεξεις.Δεν πιστευω να εχεις στηριξει πανω του βραχο?Πως και δεν εφτιαξες γυαλινο πυργο υπερχειλησης με συστημα durso?Το προηγουμενο ενυδρειο μου ηταν περιπου ιδιες διαστασεις και ιδιο τυπο υπερχειλησης.
Ti skimmer εχεις?Μπορεις να βαλεις καμια φωτο του sump?
Αν και υπαρχουν πολυ καλα ελληνικα φορουμ το τοπ για πληροφοριες ειναι το
www.reefcentral.com προφανως το γνωριζεις.:a0210: