Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μακαρι να βγει τελειο γιατι εχει αρκετες ωρες δουλειας, και το κυριοτερο , ειναι δωρο επετειου...
(αντιγραφη ειναι απο εναν στο youtube εννοειται)

• Like
Reactions: Χιωτης
Από τις φωτογραφίες δεν θα το έλεγα κιτρινισμένο. Αν δεν σου κάνει κόπο, πέρνα ένα κομμάτι ίδιο ξύλο με οποιοδήποτε λάδι (αν δεν έχεις κανένα, πάρε ένα παραφινέλαιο από φαρμακείο ~3€) και βάλτο δίπλα στο ξύλο της φωτογραφίας να δεις την διαφορά.
Παραφινελαιο ε? Θα το δοκιμάσω αύριο να δω πως θα βγει

Μακαρι να βγει τελειο γιατι εχει αρκετες ωρες δουλειας, και το κυριοτερο , ειναι δωρο επετειου...
(αντιγραφη ειναι απο εναν στο youtube εννοειται)
Προσπαθώ να καταλάβω από τη φωτογραφία που έβαλες, που ακριβώς θα μπει το υγρό γυαλί. Μόνο στο κάτω μέρος; Ή θα πάει και πιο πάνω;

Τελειωσε και το γαλαζιο μπρελοκακι με την αμμο, τον αστερια και το κοχυλι.

0txb0sIh.jpg

Δυστυχως η φωτογραφια δεν αποδιδει καθολου καλα την καθαροτητα και την γυαλαδα του υγρου γυαλιου και γενικοτερα του περιεχομενου.
Εβγαλα καμμια εικοσαρια με διαφορετικες ρυθμισεις και αυτη ηταν η καλυτερη... Το γαλαζιο μπρελοκ ειναι παρα πολυ εντυπωσιακο.

Μιχάλη, πολύ ωραία και τα δύο,. Ωραία απόχρωση και το κόκκινο - στις προηγούμενες φωτογραφίες έδειχνε πιο προς το ροζ.

• Like
Eυχαριστω Δημητρη!

Το χρωμα γενικα εχει αποτυπωθει σωστα γιατι σβηνω τα φωτα φθοριου. Ομως το φλας κανει ζημια στο συνολο στην περιπτωση που υπαρχουν χρωματα στην συνθεση.
Θυμαμαι ολα τα εργα με υγρο γυαλι, χωρις χρωμα, που εβγαιναν ακριβως οπως ειναι στην πραγματικοτητα.

Σε τετοιες περιπτωσεις θα ηταν ιδανικος ο φυσικος φωτισμος ημερας, την καταλληλη ωρα και στη σωστη θεση.

• Like
Reactions: KOSSTV
Στέγνωσε και το ξεκαλουπωσα..
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα στο φινίρισμα..

Ερωτηση: μπορώ να στρογγυλεψω ακμές με το ρουτερ ή θα έχω κανένα θέμα;

Attachments

• Screenshot_20220318-133701922.jpg
    Screenshot_20220318-133701922.jpg
    1.3 MB · Views: 49
Tελειο θα γινει αλλα κανε το με το χερι, μερακλιδικα οπως αρμοζει στο εργακι, μην το ρισκαρεις.
Για να στεγνωσει πληρως το υγρο γυαλι και να γινει πετρα θα χρειαστει να περασουν καποια 24ωρα.

Tελειο θα γινει αλλα κανε το με το χερι, μερακλιδικα οπως αρμοζει στο εργακι, μην το ρισκαρεις.
Για να στεγνωσει πληρως το υγρο γυαλι και να γινει πετρα θα χρειαστει να περασουν καποια 24ωρα.
Ναι δεν θα το κάνω σήμερα, με το χέρι θα ξημερωσουμε...

Πριν το περάσω αλοιφή, (έχω τρίψει μέχρι 5000), θέλω να δω τι θα περάσω το ξύλο πρώτα για να μην λερωθεί με την αλοιφή..
Έχω tung oil, κερί mercola t-wax (διάφανο) και μετά διαφορα εμποτισμου που θα προτιμούσα να μην τα βάλω..
Γνώμες..;

Attachments

• Screenshot_20220323-142132500.jpg
    Screenshot_20220323-142132500.jpg
    1.4 MB · Views: 48
  • Love
Αυτό που βλέπουμε είναι γυαλόχαρτο 5000; Στεγνό το έκανες;
Το ξύλο μπορείς να το μονώσεις με χαρτοταινία.

Καλημέρα στην ομάδα. Είχα πάρει πριν από καιρό ένα σετ καλούπια για σουβερ. Έριξα υγρό γυαλι και ενώ δεν είχα φουσκάλες, χρησιμοποίησα ένα coaster για λίγη ώρα, στην επιφάνεια του γυαλιού έχουν εμφανιστεί κάτι σαν ζάρες ή γραμμές. Ξέρει κανείς τι πήγε στραβά? Δεν ξέρω αν φαίνεται καλά στις φωτογραφίες 20220404_114715.jpg20220404_114722.jpg20220404_114831.jpg20220404_114828.jpg20220404_115020.jpg

..... Έριξα υγρό γυαλι και ενώ δεν είχα φουσκάλες, χρησιμοποίησα ένα coaster για λίγη ώρα, .....

Τι θα πει αυτό που γράφεις; Δεν καταλαβαίνω τι είναι το coaster. :unsure:

Επειδή είναι περίεργο αυτό που συνέβη, θα βοηθούσε αν έγραφες περισσότερες λεπτομέρειες μήπως και καταλάβουμε τι έφταιξε.

Παρόμοια πράγματα έχω πάθει όταν ξεκαλούπωσα υγρό γυαλί πριν στεγνώσει καλά και επειδή λύγισε λίγο έκανε αυτές τις ραγάδες. Αλλά το έχω πάθει και από αυξημένη υγρασία στο δωμάτιο.