Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός; Τι ακριβώς θα πετύχεις μ´ αυτό, δεν καταλαβαίνω.
Έχω μεγάλο ταψί βάζουμε βάλω λίγο μελισσοκέρι που είναι σαν τσίχλα και το κάνεις ότι θέλεις και θα βάλω τον κορμό να πατήσει μόλις παγώσει το κάτω μέρος δεν θα χάσει καθόλου και τα γύρω γύρω θα τα μπαλωσω σαν τσίχλα και θα τα γεμισω

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω μεγάλο ταψί βάζουμε βάλω λίγο μελισσοκέρι που είναι σαν τσίχλα και το κάνεις ότι θέλεις και θα βάλω τον κορμό να πατήσει μόλις παγώσει το κάτω μέρος δεν θα χάσει καθόλου και τα γύρω γύρω θα τα μπαλωσω σαν τσίχλα και θα τα γεμισω

Κατάλαβα... :a0210:

Κατάλαβα... :a0210:
Αυτό θέλω να γεμίσω όλα τα κενα
c53a12cbec2245c459c6585cd76d8c21.jpg
d123a37288581ad400752c1816b1926c.jpg

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Σε καθε περιπτωση, επειδη καθε καλουπι ειναι διαφορετικο, μια φωτογραφια θα βοηθουσε στο να γινουν προτασεις σχετικα με το καλυτερο σφραγισμα.
Δεν έχω κάποια φωτό, προς το παρόν είναι μόνο στο κεφάλι μου. Ένα ορθογώνιο καλούπι θέλω να φτιάξω, δε θέλω να έχω (τελικό) ακανόνιστο σχήμα και σκεφτόμουν να φτιάξω καλούπι με μελαμίνη. Θα δουλέψει;
Σε ό,τι αφορά την κλασική διάφανη ταινία φοβόμουν μήπως η ρητίνη την κάψει. Δεν ισχύει έτσι;

Επίσης, γνωρίζετε κάποιον ξυλουργό ή οποιονδήποτε που να το έχει κάνει και να το γνωρίζει; Σκεφτόμουν μήπως λόγω χρόνου δεν το φτιάξω εγώ και το δώσω εν τέλει να μου το φτιάξουν.

Δεν έχω κάποια φωτό, προς το παρόν είναι μόνο στο κεφάλι μου. Ένα ορθογώνιο καλούπι θέλω να φτιάξω, δε θέλω να έχω (τελικό) ακανόνιστο σχήμα και σκεφτόμουν να φτιάξω καλούπι με μελαμίνη. Θα δουλέψει;
Σε ό,τι αφορά την κλασική διάφανη ταινία φοβόμουν μήπως η ρητίνη την κάψει. Δεν ισχύει έτσι;

Επίσης, γνωρίζετε κάποιον ξυλουργό ή οποιονδήποτε που να το έχει κάνει και να το γνωρίζει; Σκεφτόμουν μήπως λόγω χρόνου δεν το φτιάξω εγώ και το δώσω εν τέλει να μου το φτιάξουν.

Η καλύτερη λύση για την περίπτωσή σου είναι να φτιάξεις το ορθογώνιο καλούπι με κάποιο υλικό που να μην κολλάει το υγρό γυαλί, πχ ερταλόν.
Το περνάς κι ένα spray σιλικόνης, πριν ρίξεις το υλικό, και είσαι jet. Φτιάξτο με βίδες για να μπορείς να το λύνεις και να το δένεις όσες φορές θές.

Νομίζω πως κανενας δεν θα ασχοληθεί αλλα και να ασχοληθει θα χρειαστει εκατοντάδες ευρω.

Ερταλόν ε; Δεν το γνώριζα.

Οπότε αν ρίξω σπρέι σιλικόνης να μη βάλω καν ταινία για να σφραγίσω τα κενά; Θα κάνει δουλειά μόνο το σπρέι;

Νομίζω πως κανενας δεν θα ασχοληθεί αλλα και να ασχοληθει θα χρειαστει εκατοντάδες ευρω.
Καλά για το κόστος είμαι σίγουρος ότι θα είναι υπερβολικό, αλλά ξέρεις είπα μπας και έπαιρνα μία τιμή.

Αρκεί το κόστος του τραπεζιού να του βγει φθηνότερα από το καλούπι με ερταλον.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πήρα τηλ και ρώτησα.

Είναι 30 + ΦΠΑ ανά τετραγωνικό με 50mm πάχος (για να μπορεί να βιδωθεί και να γίνει καλούπι).

Πώς σας ακούγεται;

Re: Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Πήρα τηλ και ρώτησα.

Είναι 30 + ΦΠΑ ανά τετραγωνικό με 50mm πάχος (για να μπορεί να βιδωθεί και να γίνει καλούπι).

Πώς σας ακούγεται;
Μια χαρά είναι πιστεύω, το περίμενα πιο ακριβό.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν γίνει έτσι, στο ξεκαλούπωμα θα βγει ατόφιο ή θα σπάσει;

Ιδανικά θα ήθελα να το ξαναχρησιμοποιήσω.

Μια χαρά είναι πιστεύω, το περίμενα πιο ακριβό.
H αλήθεια είναι ότι και εγώ το περίμενα αρκετά πιο ακριβό.

Περιμετρικά εννοούσα εγώ, και εννοείται οτι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όσες φορές θές.
Με το spray σιλικόνης ξεκολλάει εύκολα.

Ολες τις ενωσεις πρεπει να τις περασεις με σιλικονη σφραγισης, ισα που να κλεισουν (χωρις να σου χαλασουν την οψη του τελικου αποτελεσματος) οι διοδοι διαφυγης του υγρου γυαλιου.

Πολύ καλημέρα στα μαστόρια!
Σαν πρώτη ενεργή επαφή με μικροκατασκευές είπα να ξεκινήσω με υγρό γυαλί.
Έχουν γίνει οι παραγγελίες από Ebay για καλούπια, χρώματα, κλπ και υγρό γυαλί Mercola από εδώ.
Για να χρησιμοποιήσω το υγρό γυαλί σε καλούπια, χρειάζεται κάποιο σπρέι σιλικόνης ώστε να μην κολλάνε;
Και αν ναι, πιο θα προτείνατε; :smile:

Αν έχεις καλούπια σιλικόνης δεν χρειάζεσαι τίποτε.
(Φαντάζεσαι σε καλούπι σιλικόνης να χρειάζεσαι και spray σιλικόνης; :flipout: Για σκέψου το).

Τι να σου πω Μπάμπη μου...
Και εμένα χαζό μου ακούγεται, αλλά έτσι λέει ο ποιητής που την πουλάει. :D