Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Πολύ ωραίο Μιχάλη. :a0210:
Τελικά οι διαφορετικές στρώσεις δεν είναι ορατές, στη φωτογραφία δείχνει ομογενοποιημένη η κατασκευή.

Eυχαριστω συναδελφοι!

Οι φωτο ειναι με compact camera Panasonic Lumix LX3.
Ρυθμιση εστιασης σε macro/close up και χρηση του ενσωματωμενου φλας με ενα λευκο χαρτακι μπροστα για να μην καψει το θεμα. Η φωτογραφιση του γυαλιου ειναι προβληματικη γενικοτερα λογω αντανακλασεων.

Εδω τελειωσε και η πυραμιδα με το λαμπακι και μια βαση κυκλωματων απο καποιο ηλεκτρονικο gadget. Το κοχυλι δεν χρειαζοταν τριψιμο.

30874716067_4618659c8b_b.jpg

Η συνθεση της πυραμιδας με την πλακετα ειναι παραξενη και τραβαει αμεσως το ματι. Θα φτιαξω αρκετα παρομοια εργακια καθως εχω μπολικο υλικο.

Το κατω μερος της πυραμιδας
30875094857_b4f6c5834e_b.jpg

Το λαμπακι κολληθηκε πρωτα στο κυκλωμα με κολλα στιγμης και μετα μπηκε αναποδα μεσα στο καλουπι της πυραμιδας. Ευτυχως δεν επεπλεε, δεν χρειαστηκε δηλαδη να ριξω δυο στρωματα ρητινης. Μεσα στο υγρο γυαλι εχω βαλει και λιγο glitter χρωματος χαλκου που αντανακλα το φως και δινει την αισθηση οτι η λαμπα φωτιζει.

Εδω μονο του το κοχυλακι μεσα σε μια φετα κορμου βερυκοκιας. Ο κορμος μετα το τριψιμο, περαστηκε με την ιδια την ρητινη, αντι λαδι η κερι.
44008378760_fbd7d24747_c.jpg

Το κοχυλι χρειαστηκε να κολληθει στο ξυλο πριν να μπει η ρητινη καθως θα επεπλεε. Μια ελαχιστη ποσοτητα κολλας αρκει σε ενα μονο σημειο.

Εδω ειναι ενα κοχυλακι που φτιαχτηκε μεσα σε καλουπι κωνου. Η βαση ειναι χρωμματιστη αμμος απο τα Jumbo.
44008385820_37ee244cf9_b.jpg

Το χρωμα της βασης ειναι καθοριστικο για το εργο καθως του δινει αλλη διασταση. Οι μισοι προτιμουσαν την μωβ αμμο οι αλλοι μισοι προτιμουσαν μια μπεζ αμμο.

Εδω ειναι ενα κοχυλι σε καλουπι τριγωνικο δηλαδη πυραμιδας με τρεις πλευρες, οχι κλασσικη πυραμιδα. Η βαση ειναι γαλαζιο χαλικακι απο τα Jumbo.
45825079271_924c561fe4_b.jpg

Oπως και στο προηγουμενο εργο, η ρητινη επεσε δυο φορες. Μια μεχρι να καλυψει το κοχυλι και μια -αφου στενγωσει η πρωτη- για να καλυψει το χαλικακι.

Τα παραπανω εργακια εγινα περισσοτερο για να καταλαβω την αισθηση των διαφορων καλουπιων και ιδιαιτερα του κωνου και του τριγωνου. Η πυραμιδα παντως ειναι νομιζω το καλυτερο καλουπι γενικοτερα αλλα καλο ειναι να υπαρχουν και τα υπολοιπα σχηματα που δεν ειναι τοσο συνηθισμενα. Υπαρχουν πολλες διαστασεις για ολα τα σχεδια καλουπιων.

Και εδω ενα κλασσικο τριγωνακι με ενα νομισμα μεσα. Αυτο εγινε κατοπιν παραγγελιας. Ειναι ενα λεπτο του ευρω.
45825080991_3655828f95_b.jpg

Αυτο εχει μπει σε ενα απλο τριγωνικο καλουπακι. Το καλουπι γεμισε μεχρι την μεση με ρητινη, στεγνωσε, και μετα μπηκε το νομισμα με την υπολοιπη ρητινη.
Μεσα στην τελευταια στρωση ρητινης εχει μπει και γκλιτερ χαλκινου/χρυσου χρωματος που ταιριαζει με το χρωμα του νομισματος. Ιδεα του παραληπτη ηταν.

Και συνεχιζεται το παιχνιδι με τις ρητινες με την χρηση 'τρισδιαστατων' καλουπιων.
Κατω αριστερα ειναι δυο καλουπια που χρησιμοποιηθηκαν για να γινει ο δοκιμαστικος σωληνας αριστερα. Τα δυο μερη κολληθηκαν με ρητινη. Μενει να κολληθει ενα μικρο κομματακι αφου μπει πρωτα καποιο υγρο μεσα στην κατασκευη. Δυο αντιστοιχα καλουπια χρησιμοποιηθηκαν για να γινει και το τετραγωνο στα δεξια.
45134277904_6a71eb7f9c_c.jpg

Παλαιοτερα ειχα προσπαθησει να κολλησω τα δυο μερη με διαφορες κολλες, ομως παντα υπηρχε μια μικρη διαρροη. Με την χρηση της ιδιας της ρητινης υγρου γυαλιου σαν κολλα, δεν υπηρξε καμμια διαρροη καθως επισης και η κολληση γενικοτερα βγηκε πολυ καθαροτερη καθως η ρητινη εγινε μερος του εργου. Οι αλλες κολλες αφηναν καταλοιπα και σημαδια πανω στο υγρο γυαλι.

Και μια τελευταια φωτο που μου περισσεψε, τα εργακια με τα καλουπια τους.
30902949527_2e589356d6_b.jpg

χαχαχα, και μενα Kυριακο! Δινουν μια εορταστικη και ζεστη ατμοσφαιρα γι'αυτο τα χρησιμοποιησα σαν background στις φωτο :))

Μιχάλη γειά στά χέρια σου,χάρμα οφθαλμών τό αποτέλεσμα,τό ένα καλύτερο από τό άλλο :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Εχω μιά ιδέα
Νά βάλεις ένα βελανίδι μέσα σέ υγρό γυαλί,φτιάξε ένα μίνι σκίουρο στήν επιτραπέζια σέγα,βάψτον κατάλληλα, καί βάλτον δίπλα από τό βελανίδι μέσα στό υγρό γυαλί καί τά δυό.Μέ σωστό φόντο,κάτω χορτάρι (μπορείς να βρείς κομμάτι από πλαστικό γκαζόν,η καμμιά πράσινη παλιά τσόχα) καί ένα μίνι δεντράκι.

Μιχαλη εντυπωσιακα ολα! Αν καινγια μενα εκλεψε τη παρασταση η πλακετα! Σαν κατι απο το μελλον!
Και οπως ειπε ο Δημητρος μπορεις να κανεις και συνδιαστικα πραγματακια, κατι σαν διοραμματα μεσα σε γυαλι! :BDGBDGB53:

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Eνα βελανιδακι περασε πλεον στην αθανασια και θα παραμεινει αιωνιως φρεσκο! :)

Bελανιδι σε υγρο γυαλι, σε καλουπι πυραμιδας, με χαλικακι για πατο.
45793416172_8bd5a3890c_b.jpg

Η πυραμιδα εχει υψος ~6 εκατοστα, ιδιο με το μηκος της βασης. Η ετοιμασια εγινε σε τρεις στρωσεις.
Η πρωτη στρωση ηταν υγρο γυαλι μεχρι τη μεση του βελανιδιου για να παραμεινει κατω και να μην επιπλευσει.
Η δευτερη στρωση ηταν υγρο γυαλι μεχρι να καλυφθει ολο το βελανιδι και
η τριτη στρωση ηταν το χαλικακι που απο καλυφθηκε με υγρο γυαλι.

Το καλουπι ειναι αυτο στα αριστερα και πισω απο το καλουπι το υλικο που χρησιμοποιηθηκε για την βαση.
30902947177_34a3f619b2_b.jpg

Αυριο θα αναρτησω τα υπολοιπα εργακια αφου τα γυαλισω λιγακι.
Πολύ καλή δουλειά πανέμορφα όλα μπράβο

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστω μαστορια!

Πραγματικα λιγο φαντασια να εχει κανεις μπορει δημιουργησει πολυ πρωτοτυπα πραγματα με το υγρο γυαλι που δεν υπαρχουν πουθενα.

Δημητρη και Νεκταριε, συμφωνω απολυτως για τα συνδυαστικα, απλα πρεπει να εχεις λιγη φαντασια... Αλλιως περιμενεις -αν και πότε- θα σου'ρθει καποια εμπνευση :))

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για τις δημιουργίες σας!

Νέος εδώ και πραγματικά χαίρομαι που σας βρήκα!

Θα ήθελα να φτιάξω ένα ράφι με μίξη ξύλου και ρητίνης, όμως δε γνωρίζω πως μπορώ να φτιάξω καλούπι για αυτό.

Έχω δει βιντεάκια (εξωτερικού) στα οποία σε ξύλινο καλούπι στρώνουν μία κόκκινη ταινία για να μην υπάρχουν διαρροές (π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=4o50SFdTt7U)

Γνωρίζετε αν υπάρχει εδώ αυτή η ταινία ή ανστίστοιχη αυτής;

Μάριος

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για τις δημιουργίες σας!

Νέος εδώ και πραγματικά χαίρομαι που σας βρήκα!

Θα ήθελα να φτιάξω ένα ράφι με μίξη ξύλου και ρητίνης, όμως δε γνωρίζω πως μπορώ να φτιάξω καλούπι για αυτό.

Έχω δει βιντεάκια (εξωτερικού) στα οποία σε ξύλινο καλούπι στρώνουν μία κόκκινη ταινία για να μην υπάρχουν διαρροές (π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=4o50SFdTt7U)

Γνωρίζετε αν υπάρχει εδώ αυτή η ταινία ή ανστίστοιχη αυτής;

Μάριος

Καλως ηρθες στην παρεα μας Μαριε!!!!

Αυτο ειναι και για εμενα το τοπ προτζεκτ μου για τραπεζακι σαλονιου φιλε!

Καλώς σας βρήκα :))

Γνωρίζεις μήπως για την ταινία ώστε να σφραγίζει το καλούπι;

Ή κάποιον άλλο τρόπο ίσως;

Καλως ορισες Μαριε!

Το σφραγισμα των καλουπιων θελει ιδιαιτερη προσοχη καθως δεν θελει και πολυ το υγρο να σταξει.
Η ταινια που ειδες δεν διαφερει σε κατι με μια καλη διαφανη ταινια συσκευασιας, οπως της 3Μ. Εχει ομως μεγαλη σημασια η κατασταση του ξυλου του καλουπιου που σφραγιζεις.
Εαν ειναι πλανισμενο/γυαλοχαρταρισμενο, δηλαδη λειο, η ταινια θα κανει δουλεια. Συνηθως δυο επικαλυπτομενες στρωσεις ειναι μια χαρα και δεν φευγει τιποτα.
Εαν ομως η επιφανεια δεν ειναι λεια πρεπει να σκεφτεις τι θα κανεις ωστε να εξασφαλισεις σωστη στεγανοτητα. Κολλα σιλικονης ειναι μια καλη λυση αν εφαρμοστει πολυ σχολαστικα και σωστα.

Προσφατα αγορασα μια ταινια για σφραγισμα απο Κινα, υποτιθεται για ακριβως αυτον τον σκοπο του σφραγισματος της ρητινης. Αν και δεν την εχω δοκιμασει ακομα, δεν βλεπω καμμια διαφορα απο την διαφανη ταινια συσκευασιας που χρησιμοποιω συνηθως. https://www.ebay.com/itm/5m-Paper-T...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Σε καθε περιπτωση, επειδη καθε καλουπι ειναι διαφορετικο, μια φωτογραφια θα βοηθουσε στο να γινουν προτασεις σχετικα με το καλυτερο σφραγισμα.

Καλώς ήρθες Μάριε το ίδιο θέμα έχω κι εγώ που φτιάχνω τραπεζάκια της έχω δοκιμάσει όλες αλλά τίποτα τώρα έχω στα σκαριά ένα κορμό από ευκάλυπτο αυτό που σκέφτηκα είναι να στρώσω κάτω λίγο λιωμένο κερί και μόλις παγώσει να ρίξω το γυαλί αν πετύχει θα στείλω φωτό.ΥΓ φτιάχνω κεριά και έχω τόνους για μια δοκιμή!!!
Καλώς σας βρήκα :))

Γνωρίζεις μήπως για την ταινία ώστε να σφραγίζει το καλούπι;

Ή κάποιον άλλο τρόπο ίσως;

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπάρχουν διαφάνειες στα βιβλιοπωλεία σε μέγεθος Α3 τις οποίες μπορείς να κολλήσεις μεταξύ τους με μια ταινία, ώστε να φτιάξεις το μέγεθος που θέλεις. Ξεκολλάνε πολύ εύκολα από την ρητίνη και δίνουν γυαλιστερή επιφάνεια. Υπάρχουν και σε μεγαλύτερο μέγεθος (τις χρησιμοποιουσαν στις μεταξοτυπίες) χρωμοφαν λέγονται και κάνουν καταπληκτική δουλειά.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

...αυτό που σκέφτηκα είναι να στρώσω κάτω λίγο λιωμένο κερί και μόλις παγώσει να ρίξω το γυαλί αν πετύχει θα στείλω φωτό.

Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός; Τι ακριβώς θα πετύχεις μ´ αυτό, δεν καταλαβαίνω.