Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Πω πω φιλε, να ακουμπας το ποτο και το λεντακι να φεγγει το ποτηρι!!
Φανταζομαι οτι σε καποια κοκταιηλ το αποτελεσμα θα ειναι εξοχως εντυπωσιακο!!

Πω πω φιλε, να ακουμπας το ποτο και το λεντακι να φεγγει το ποτηρι!!
Φανταζομαι οτι σε καποια κοκταιηλ το αποτελεσμα θα ειναι εξοχως εντυπωσιακο!!
Είμαι σίγουρος ότι θα το ξεκινήσεις...

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το σουβερ πρεπει να ειναι λιγο παχουλο για να κρυβει μεσα του την μπαταρια και το λεντακι. Ο χωρος πρεπει να ειναι επισκεψιμος για αλλαγη μπαταριας. Θελει πλαινο διακοπτακι.
Εκτος εαν υπαρχει διακοπτης βαρυτητας που ενεργοποιειται με την τοποθετηση του ποτηριου στο σουβερ! Ειτε διακοπτης με αισθητηρα κινησης.

Bεβαια μπορεις να φτιαξεις εναν απλο διακοπτη ωστε το ενα του ακρο να εξεχει λιγο απο το σουβερ, μια λεπτη ακιδα δηλαδη, και οταν το ποτηρι κατσει πανω της, να κλεινει κυκλωμα. Γενικως ειναι ενα πολυ ενδιαφερον προτζεκτακι.

Το μονο κακο ειναι οτι θα φαινονται τελεια ολες οι ατελειες και δακτυλιες του ποτηριου :)

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

«Εκτος εαν υπαρχει διακοπτης βαρυτητας που ενεργοποιειται με την τοποθετηση του ποτηριου στο σουβερ!»

Ευκαιρία να φτιάξεις και τα κατάλληλα ποτήρια...

EDIT. Πάντως αν καταφέρεις κάτι τέτοιο δεν θα είναι απλά ωραίο.
Θα μιλάμε για γκομενοπαγίδα... :2thumb22sup:

Το σουβερ πρεπει να ειναι λιγο παχουλο για να κρυβει μεσα του την μπαταρια και το λεντακι. Ο χωρος πρεπει να ειναι επισκεψιμος για αλλαγη μπαταριας. Θελει πλαινο διακοπτακι.
Εκτος εαν υπαρχει διακοπτης βαρυτητας που ενεργοποιειται με την τοποθετηση του ποτηριου στο σουβερ! Ειτε διακοπτης με αισθητηρα κινησης.

Bεβαια μπορεις να φτιαξεις εναν απλο διακοπτη ωστε το ενα του ακρο να εξεχει λιγο απο το σουβερ, μια λεπτη ακιδα δηλαδη, και οταν το ποτηρι κατσει πανω της, να κλεινει κυκλωμα. Γενικως ειναι ενα πολυ ενδιαφερον προτζεκτακι.

Το μονο κακο ειναι οτι θα φαινονται τελεια ολες οι ατελειες και δακτυλιες του ποτηριου :)

Βαλτο σε εφαρμογη αμεσα!!!

Σε ευχαριστω Θαναση!

Εδω ειναι η τελικη συνδεση της μπαταριας και των καλωδιων με το λεντακι.
Η θηκη με την διπλη μπαταρια εχει κοπει στη μεση λογω χωρου και εχει κολληθει με λεπτη ταινια διπλης οψης UHU (πολυ καλη!). Ο διακοπτης ειναι στη βαση της θηκης.

43493748190_31bc2c79c3_z.jpg

Στην κολληση προτιμησα να φαινεται το καλαϊ γιατι σπανια βλεπουμε καλαϊ ...σε ξυλο :))

Tα σωληνακια που συνδεουν τα καλωδια με τις ακιδες του λεντ στην βαση του ξυλου, εχουν καλυφθει με wood filler. Eδω η φωτο πριν το φινιρισμα.
31434899518_06c3386e10_c.jpg

Προβλημα κατα την κατασκευη:
Αρχικα ειχα τα καλωδια μεσα στο σωληνακι, χωρις κολληση, και εριξα κυανοακριλικη κολλα για να κολλησουν και για να φραξουν καλα οι τρυπες για να μην περασει η ρητινη που θα μπει. Ομως η κολλα 'μονωσε' το συρμα και δεν πηγαινε ρευμα στο led! Eκοψα τα καλωδια και τρυπησα τα μεταλλικα σωληνακια με λεπτο τρυπανακι για να φυγει η κολλα και μετα τα ξανακολλησα με καλαϊ. Επρεπε να ειχα βαλει στοκο αντι κολλα. Ομως οι μπιλιτσες με το καλαϊ μου αρεσουν πανω στο ξυλο:)

Tωρα εχω ριξει την ρητινη και περιμενω.

Στεγνωσε και το υγρο γυαλι, ετοιμο το πρωτοτυπο εργακι με το ενσωματωμενο led.

43500546380_eb46b3b589_c.jpg

Εβαλα και ενα μικρο ξυλινο τιμονακι για background. Ο κορμος ειναι απο αμυγδαλια που θα φινιριστει με κερι.

Το αποτελεσμα ξεπερασε την αρχικη μου προσδοκια και αυτο με ικανοποιησε ιδιαιτερα. Η φωτο αδικει πολυ την πραγματικοτητα. Ο φωτισμος led δυσκολα απεικονιζεται σε φωτο.

Τωρα παμε για αλλα παρομοια μικροεργακια με υγρο γυαλι, εχω δεκαδες λεντακια και διακοπτες :))

Πάρα πολύ όμορφο Μιχάλη, φαντάζομαι πως θα βγούν τα επόμενα!
Εγώ προσωπικά το προτιμούσα χωρίς το background, το "φωρτώνει" πολύ και σου αποσπά και την προσοχή.
Αυτά όμως είναι γούστα.

Ευχαριστω Μπαμπη!

Δεν θα εβαζα κατι αλλο μεσα αν η τρυπα ηταν μικροτερη και αν δεν επρεπε το κοχυλι να ειναι στον πατο για να καλυπτει το led. Μονο του εκει μεσα στον πατο ηταν ολιγον παραταιρο.
Δεν προοριζα βεβαια το κοχυλι για εκει μεσα, απλα εκατσε καλα γιατι καλυπτε ομορφα το ασπρο λεντ.

Το σιγουρο ειναι οτι θα ξαναφτιαξω και αλλα εργα με οστρακα η κοχυλια σε ξυλο, αλλα η τρυπα θα ταιριαζει αρμονικα στο μεγεθος του εκαστοτε ενθεματος.

Ευχαριστω Νικο και Γιαννη!

Νικο, ασε, εψαχνα να βρω σχεδια και ιδεες για ευμεγεθες ξυλινο σουβερ και επεσα πανω σε σουβερακια με λεντ με 2 ευρω!
Μου εφυγε η χαρα που δεν θα κανω κατι πρωτοποριακο, αφου ηδη υπαρχει.. :))

Mπράβο Μιχάλη πολύ όμορφο έγινε :a0210:

Εχω μιά ιδέα πού άν ασχοληθώ μέ τό υγρό γυαλί καί τά led θά τήν εφάρμοζα γιά νά δώ στήν πράξη ποιό χρώμα led ταιριάζει καί πού,καί ίσως καί σέ όλα τά έργα άν έβλεπα ότι δίνει καλύτερη ανταύγεια χρώματος.

Καταρχάς δέν θά βύθιζα τό led μέσα στό υγρό γυαλί,αλλά θά γέμιζα όλο τόν κύκλο τού ξύλου μέ υγρό γυαλί καί μέσα θά έβαζα τό κοχύλι κ.τ.λ,όταν θά είχε πετρώσει τό υγρό γυαλί,θά άνοιγα μιά τρύπα από κάτω στό ξύλο 2 mm γιατί τόση διάμετρο έχουν τά led σου άν θυμάμαι καλά,καί θά έχωνα τό led μέσα στό ξύλο μέχρι τό υγρό γυαλί,βέβαια μέ θερμοσυστελλόμενο σέ κάθε ακροδέκτη τού led γιά αποφυγή βραχυκυκλώματος,εκει θα μπορούσα νά πειραματιστώ θά έβγαζα-έβαζα διάφορα χρώματα led καί θά έβλεπα πιό χρώμα ταιριάζει στήν κάθε περίσταση,καί τί ανταύγεια δίνει,κάτι σάν κρυφός φωτισμός αφενός,καί δευτερευόντως άν κάποια στιγμή καεί τό led (πού αυτή η στιγμή θά αργήσει πολύ) νά μπορώ να τό αλλάξω.

Εχε υπόψη σου άν δέν τό ξέρεις γιατί καί εγώ δέν τό ήξερα,εχτές τά είδα στό Jumbo πού είχα πάει γιά κάτι ψιλοπράγματα ότι έχει διάφορα ωραία χαλίκια γιά να βάλεις στόν πάτο καί όχι μόνο.

Να'σαι καλα Δημητρη, ευχαριστω.
Πολυτιμη η ανακαλυψη των πολυχρωμων χαλικιων απο τα Jumbo, δεν τα ειχα δει, ειναι ιδανικα για καποιες κατασκευες!!

Νομιζω οτι ειναι πιο βολικη η τοποθετηση του led πριν μπει το υγρο γυαλι με μονο δυο τρυπουλες των 0.8μμ για τις ακιδες. Βεβαια, εξαρταται απο το εργο και τον φωτισμο που θες.
Η εκ των υστερων τρυπα στη ρητινη δεν ξερω τι αισθητικο αποτελεσμα μπορει να εχει, εκτος αν ξαναγεμισουν τα κενα με ρητινη, αλλα και παλι, ισως φαινεται ατελεια.

Θερμοσυστελλομενα αποδειχτηκε τελικα οτι δεν χρειαζονται, οταν στεγνωσει το γυαλι ειναι μονωτικο απο μονο του. Ειχα ενα μικρο φοβο για βραχυκυκλωμα για να πω την αληθεια.
Παντως τα περιθωρεια για πειραματισμους ειναι απειρα και ευχαριστα!!

Αντε, αγορασε λιγο υγρο γυαλι 8 ευρω απο τον Λερόϊδα και ελα να σου δωσω λιγα καλουπακια μεχρι να παρεις τα δικα σου. Παμφηνα ειναι απο Κινα.
Αν εχεις λιγη φαντασια, το υγρο γυαλι ειναι μαγεια. Δυστυχως εγω και εσυ στερουμεθα παντελως φαντασιας...Ας ειναι καλα η τυχη, το ιντερνετ και οι συμπτωσεις :))

Χαίρομαι πού βοήθησα.
Mιχάλη σέ ευχαριστώ γιά τήν προσφορά γιά τά καλουπάκια,τώρα πού χειμωνιάζει καί θά έχω χρόνο θά ασχοληθώ.
Τά είδα πρόχτές στόν Λερόιδα,(άν δέν μού τό έλεγες ότι έχει τό Leroy-merlin ούτε πού τά είχα προσέξει),αλλά δέν τά αγόρασα γιά νά μήν ξεμυαλιστώ,θά τά αγοράσω όταν έρθει η ώρα τους πού θά έχω άπλετο χρόνο,είδες weatheria εγκράτεια ?:flipout:

Οσο γιά τό led,όχι δέν λέω νά ανοίξεις τρύπα στό υγρό γυαλί,απλά στό ξύλο από κάτω θά ανοίξεις τρύπα ίσα να χωράει τό κεφάλι τού led,καί θά μετρήσεις τήν απόσταση τού ξύλου μέ ένα στόπ βάθους στό τρυπάνι σου,ούτως ώστε τό κεφάλι τού led νά έρθει πρόσωπο μέ τό υγρό γυαλί,εκεί μέσα στό ξύλο θά είναι καί τά δυό ποδαράκια τού led καί θά χρειαστεί θερμοσυστελλόμενο γιά νά μήν βραχυκυκλώσουν.
Δηλαδή τό σκεπτικό μου είναι νά μήν φαίνεται καθόλου τό led στόν θεατή,παρά μόνο η ανταύγεια πού θά δίνει στό σύνολο.

Ετσι είναι για αυτό πετάει η ομάδα,άλλος έχει φαντασία,άλλος οργάνωση,άλλος καλλιτεχνία δέν μπορεί νά τά έχουμε όλα,καί στό forum έρχονται ολα καί δένουν καί είμαστε αχτύπητοι.:a0210:

Θέλει λίγη δουλειά ακόμα και σε λίγο θα είναι ετοιμο
2084943cd26c7a933cf50beaea2711a6.jpg
743405ba1505589490dbcefe4e31a290.jpg

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Τα μπλε τα γεμισά με ξυλοκολα με χρώμα σιγά σιγά που ήταν πιο μεγάλα και τα μικρά με στοκο
Μπράβο ρε Βασίλη!!Τα σκασίματασ με τι τα γέμισες;Με ρητίνη χύτευσης;

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk