Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Τα πρώτα βασικά βήματα είναι η σωστή ανάμιξη και το καλό ανακάτεμα. Για το πρώτο έχω ψηφιακή ζυγαριά έως 1000 γραμμάρια και για το ανακάτεμα μιξερακι για φραπέ.
Στην συνέχεια πρέπει να ξέρεις αν η ρητίνη είναι για επίστρωση ή χυτευση και μέχρι πόσο πάχος. Αυτήν που έχω και έδωσα στον Μπάμπη οταν την έβαλα σε πάνω από 3 εκατοστά πάχος περίπου δεν έπηξε ή έβρασε.
Πριν δύο χρόνια περίπου είχα ρωτήσει στην αλφακεμ για ρητίνη χυτευσης πάνω από 3 εκατοστά και μου είπε αν θυμάμαι καλά γύρω στο 50αρι τα 1,4 κιλά.
Αυτή που δουλεύω την είχα πάρει από γερμανικό αμαζον, τα 3.25 κιλά 30 , αλλά επειδή δεν στέλνουν Ελλάδα με ταχυδρομείο, την έφερα με μεταφορική η οποία μου πήρε άλλα 29 . Είναι καλή για μικροδουλιες κοσμήματα, στυλό κλπ.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και μενα μου εχει τυχει αυτο με την μια ρητινη να μενει στον πατο και η μιξη να μην γινεται σωστη.

Βεβαια δεν χρησιμοποιω 2 ποτηρακια (το ιδανικο) αλλα πλεον, στο τελευταιο λεπτο της μιξης γυριζω με κλιση το ποτηρακι και ανακατευω καλα υπο γωνια.

Εχω δει και καποια βιντεο στο youtube οπου το χρωμα που χρησιμοποιουσε καποιος ηταν φωσφοριζε.
Το βραδυ ελαμπε λιγο. Και αυτα ειναι ωραια για πειραματισμο.

Εχω δει και καποια βιντεο στο youtube οπου το χρωμα που χρησιμοποιουσε καποιος ηταν φωσφοριζε.
Το βραδυ ελαμπε λιγο. Και αυτα ειναι ωραια για πειραματισμο.

Γιάννη απ´όλα έχει ο μπαξές... Καί φωσφωρίζουσες χρωστικές και βότσαλα.

colored-phosphorescent-pigments_1_1_1.jpg

small-phosphorescent-pebbles_green_1.jpg

Σε λιγο καιρο θα τελειωσω με κατι αλλες αγγαρειες και υστερα θα ασχοληθω και εγω με τις ρητινες σε κατασκευες.
Αρχισε να με γαργαλαει η δημιουργικοτητα μου. :D

Aρχιζω σιγα σιγα τις δοκιμες για να βαζω λεντακια μεσα στο υγρο γυαλι.
Υπαρχουν πλεον ολα τα εξαρτηματα (λεντακια, μινι διακοπτακια, θηκες μπαταριων) για μπαινει ολο το συστημα φωτισμου πανω στα εργα, να ειναι ενα με το εργο δηλαδη.

Εδω περασα ενα λεντακι μεσα στο ξυλο χρησιμοποιωντας τρυπανακια 0.8μμ. Στη φωτο ειναι μονο το ξυλο χωρις υγρο γυαλι.
Σε δευτερη φαση θα σκεφτω τι θα βαλω μεσα στο ξυλο ωστε να ριξω απο πανω το υγρο γυαλι.
30302551907_c377336e93_c.jpg

Στο κατω μερος οπου εβγαιναν οι ακιδες του λεντ, εσκαψα ενα μικρο λουκι με το dremel και κολλησα με κολλα δυο λεπτους ακροδεκτες καλωδιων.
Ετσι θα αποφυγω τις μικροκολλησεις αλλα και θα αποσπαται ευκολα το εργο, αν θελω, απο το συστημα διακοπτων/μπαταριας.

45191952702_cdc5ee1c2e_z.jpg

Επισης, αυτος ο τροπος ενωσης ειναι χρησιμος εαν θες να δημιουργησεις ξεχωριστη βαση που θα κρυβει την μπαταρια. Η βαση θα εχει παρομοια εξοδο ακροδεκτων που απλα θα ακουμπαει στους ακροδεκτες του εργου. Ετσι δεν ειναι απαραιτητος και ο διακοπτης αφου μετακινωντας λιγο το εργο, θα ανοιγει το κυκλωμα.

Εδω διαφοροι διακοπτες και θηκες μπαταριων κουμπιων.
45241246811_cdb00d518d_c.jpg

-Αριστερα θηκες μπαταριων λεπτες με διακοπτη. Αυτες οι θηκες παιρνουν 2 μπαταριες κουμπια 3v (CR2032). Oμως κοβονται (βλεπε πανω αριστερα) αν θες να χρησιμοποιησεις μονο μια, εαν υπαρχει προβλημα χωρου. Αυτες οι θηκες 2 μπαταριων δουλευουν και με μια μπαταρια μεσα.
-Στο κεντρο βλεπουμε θηκες μπαταριων 3v και 1.5v αλλα χωρις διακοπτη. Ειναι πιο μικρες θηκες αλλα χρειαζεται να μπει διακοπτης. Κατω απο τις θηκες ειναι ενας διακοπτης ον οφ και δυο μικρα διακοπτακια instant on, δηλαδη κλεινουν κυκλωμα μονο οταν τα πατας.
-Δεξια βλεπουμε μια θηκη στρογγυλη με διακοπτη. Δεν ειναι λεπτη οσο οι αριστερες, αλλα εχουν την χρηση τους.

Στην βαση του ξυλου βλεπουμε τις δυο τρυπουλες απο τα ακροφυσια οπου θα κουμπωνουν τα καλωδια της μπαταριας.

Το συγκεκριμενο λευκο λεντακι βγαζει εντονο φως και ισως πρεπει να μπει κατι μπροστα.
Εκτος και εαν μια χρωματισμενη ρητινη που θα πεσει μεσα, το απαλυνει. Θα δουμε:)

Αντε καλή αρχή Μιχάλη,μέ πειραματισμούς θά βρείς τόν τέλειο φωτισμό,τά έργα σου θά πάρουν άλλη διάσταση μέ τόν φωτισμό led.
Tό μόνο μείον μέ τίς μπαταρίες CR2032 καί γενικά λιθίου- κουμπιά είναι ότι θά έχεις μικρή ώς πολύ μικρή αυτονομία,δηλαδή θά τό ανάβεις όταν θέλεις νά τό δείξεις κάπου καί όχι πολλές ώρες,όπως μιά 9 βολτη αλκαλική καί ακόμα περισσότερο μέ τροφοδοσία.
Αλλά ξέρω αυτές οι κατασκευές είναι μινιατούρες καί έτσι πρέπει να μείνουν,καί όχι ογκώδη μέ μεγάλες μπαταρίες,καί αυτόνομες εδώ καί εκεί χωρίς τροφοδοσία καί καλώδια.

Ευχαριστω Δημητρη, ωραιο πραμα οι πειραματισμοι:)

Eψαχνα λοιπον πως να μειωσω λιγο την ενταση του λευκου led και μεσα σε ολα δοκιμασα και ενα κοχυλι. Εμεινα συξυλος λεμε!!!

Δυστυχως ειναι σχεδον αδυνατον να βγει σε φωτογραφια το πανεμορφο χρωμα που φαινεται με το ματι. Το λεντ 'καιει' την φωτογραφια.

Εδω μια φωτο που πλησιαζει καπως την πραγματικοτητα, αφου η μηχανη ρυθμιστηκε χειροκινητα με ταχυτητα κλειστρου 1/500.

30309562967_6761304005_z.jpg

Νομιζω οτι εαν πεσει το υγρο γυαλι και φινιριστει το ξυλο, θα ειναι πολυ ομορφο και αρκετα εντυπωσιακο.

Πολύ ωραία Μιχάλη.
Κάνε τις δοκιμές σου και μόλις το εξελίξεις το άθλημα θα σε ακολουθήσω.
Αφού πρώτα βεβαίως πάρω έγκριση απ´το Δημήτρη.:smile:

Τώρα είδα το κοχύλι... Φαντασικό!

:SFGSFGSF: Πανέμορφο Μιχάλη ,τελικά ο φωτισμός δίνει άλλη αίγλη στίς ξυλοκατασκευές.

Μπάμπη στίς υπηρεσίες σου,σέ ότι χρειαστείς . -bye-

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Το κοχύλι είναι πανέμορφο.
Ερώτηση, στο ρεύμα δεν μπορείς να το συνδέσεις; Μόνο με μπαταρία;

Ευχαριστω Αποστολη!

Δεν θελω καθολου καλωδια. Καθε εργακι θελω να ειναι εντελως αυτονομο χωρις καλωδια να κρεμονται.
Αλλωστε ο σκοπος δεν ειναι να κανω φωτιστικα. Θελω να κανω μικρα διαφορα εργακια που να ειναι ιδιαιτερα και μοναδικα. Αυτη ειναι η χαρα :)

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Σεβαστή η επιθυμία σου. :smile: :smile:
Πάντως πιστεύω πως τέτοια φωτιστικά θα τα έδινες με μεγάλη ευκολία.

Έχετε περάσει σε από επίπεδο μάστορες μπράβο σας τρομερές κατασκευές , ανεκτίμητες

Sent from my iPhone using Tapatalk

Νικο σε ευχαριστω.

Δυστυχως εχω μεγαλο προβλημα καθως η καλλιτεχνικη μου φαντασια ειναι σχεδον μηδενικη. Αν δω κατι ετοιμο, εχει καλως, αν ομως δεν υπαρχει κατι σχετικο, κολλαω και περιμενω την επιφοιτιση του αγιου πνευματος η την τυχη. Το κοχυλι το ειχα παραδιπλα για μια αλλη κατασκευη που θελω να κανω, ετσι εκατσε, τυχαια.

Αν λοιπον σκεφτεις κατι σχετικο, πες το δυνατα :)