Φινιρισα καποια εργακια απο ξυλο και υγρο γυαλι που ειχα ξεκινησει πριν φυγω διακοπες.
Στα δυο αριστερα εχει μπει ο πατος απο υγρο γυαλι, για να φαινονται τα νομισματα και απο τις δυο πλευρες, και σημερα θα μπει υγρο γυαλι και μπροστα.
Το πενηνταρικο του 1982 ειναι ετοιμο για καποιον γεννηθεντα την ιδια χρονια. Το ξυλο εχει τρυπηθει μονο απο μπροστα και εχει μπει η ρητινη. Το ξυλο ειναι απο ξεραμενο leyland, πολυ αχαρο ξυλο. Το γραμμα Θ ειναι απο καρυδια και ειναι ετοιμο σε μπρελοκ.
Εδω τα δυο ξυλα απο βερυκοκια χωρις τα νομισματα και φαινεται η πισω διαφανης πλευρα που θα την σχολιασω μετα καθως βγηκε σχεδον τελεια. Το ξυλο ειναι βερυκοκια.
Το ονομα του παραλαμβανοντα ειναι κολλημενο στην πανω μερια της τρυπας και περασμενο ολο με κολλα στιγμης για να μην αλλοιωθουν τα γραμματα με την ρητινη.
Το αποτελεσμα του γυαλισματος της ρητινης στην πισω πλευρα των εργων ειναι εντυπωσιακα καλο και ο πειραματισμος πετυχε.
Η διαδικασια περιελαμβανε τριψιμο με γυαλοχαρτο, χωρις νερο και με νερο, και στην συνεχεια 3 παστες γυαλισματος.
Εδω ακριβης σειρα και τα γυαλοχαρτα/κρεμες που χρησιμοποιηθηκαν.
Το στεγνο γυαλοχαρταρισμα (και το πιο χρονοβορο αν γινοταν με το χερι) εγινε με τον αλοιφαφορο της Proxxon.
Γυαλοχαρτα στρογγυλα των 50εκ διαμετρο απο grit 80 εως 800. Εαν η επιφανεια ειναι αρχικα καλη, το γυαλοχαρταρισμα μπορει να ξεκινησει και απο 240.
Εγω το αρχισα απο 80 καθως πριν ριξω το υγρο γυαλι δεν ειχα τριψει καθολου το ξυλο. Ετριβα δηλαδη ξυλο και ρητινη μαζι.
Μετα το στεγνο τριψιμο ακολουθει το τριψιμο με γυαλοχαρτο νερου με το χερι. Τα δυο συγκεκριμενα στη φωτο ειναι λουριδες με grit 1200 και 2000.
Στη συνεχεια μπαινουν στο παιχνιδι οι παστες. Χρησιμοποιειται ο αλοιφαδορος με τα ειδικα σφουγαρακια. Σε καθε παστα βαζω και αλλο σφουγγαρακι.
Διαπιστωσα οτι ειναι πολυ χρησιμο να μπει πρωτα η φτηνη παστα για φαναρια απο το Jumbo η οποια κανει πολυ καλη δουλεια.
Επειτα μπαινουν δυο παστες των 5micron και 0.25micron οι οποιες εκαναν και την διαφορα.
Οι παστες αυτες ειναι αγορασμενες (και παρουσιασμενες) απο banggood αλλα ειναι η πρωτη φορα που τις δοκιμαζω.
Τελος η ρητινη τριβεται με το ειδικο εξαρτημα με μαλλι (αυτο που ειναι πανω στο proxxon) αλλα την ιδια δουλεια εχω δει οτι κανει και ενα κομματι φανελας, η καλυτερα ακομα καποια ειδικα πανακια που δεν αφηνουν χνουδι.
Λεπτομερεια
H τρυπα για το μπρελοκ στο γραμμα εγινε με τρυπανι χειρος και τρυπανακι των 0.8μμ. Η βιδα του μπρελοκ εχει παχος 1.2μμ και το σπειρωμα αλοιφεται με κολλα στιγμης πριν βιδωθει.