Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μιχαλη κραταω μια επιφυλαξη γι αυτο που λες, απλως στηριζομαι στο οτι εχει κανει πολλα σεμιναρια πανω στο υγρο γυαλι στην Αμερικη και κανει εισαγωγη υγρο γυαλι και ρητινες με την επωνυμια του. Θα προσαπθησω να ερθω σε πιο αμεση επαφη για να σου πω λεπτομερειες και αν χαλαρωση η γαμωκατασταση αυτη, θα σου φερω υλικο να δοκιμασεις και οποιος αλλος θελει να μου το πει για ναεχουμεπ ιο αντικειμενικη αποψη.
ΑΝ το ηξερα πιο νωρις παντως, θα δοκιμαζα τις πιο πανω που προτειναν τα παιδια.
Αν και τονιζω οτι εγω θελω να δουλεψω με μικρα παχη εως 2cm, οποτε ρητινες για μεγαλα παχη δεν ξερω κατα ποσο κανουν την διαφορα για αυτα που θελω να φτιαξω. Το λεω γιατι βλεπω οτι οι ρητινες για μεγλα παχη ειναι και πιο ακριβες.

Μπαμπη επισης για το προβλημα με την αναμειξη, πιθανονολογω οτι μπορει να φταιει και το χρωμα. Ισως το χρωμα οινοπνευματος να κανει τα χρωμα ημιδιαφανη και να χρειαζομαι ακρυλικα χρωματα αδιαφανη, για τις αναμειξεις που θελω να κανω...

Εγώ ήμουν έτοιμος να παραγγείλω αυτή που λέει οτι μπορείς να κάνεις χύτευση μέχρι 10 cm τη φορά. Πολύ μεγάλο βάθος!
Τελικά όμως με κόλωσε η κριτική του Γάλλου απο κάτω που την ψιλοέθαβε...
Νομίζω βέβαια οτι αυτός κάποια λαλακία έκανε στο ανακάτεμα αλλά δεν το ρίσκαρα.

Μπαμπη επισης για το προβλημα με την αναμειξη, πιθανονολογω οτι μπορει να φταιει και το χρωμα. Ισως το χρωμα οινοπνευματος να κανει τα χρωμα ημιδιαφανη και να χρειαζομαι ακρυλικα χρωματα αδιαφανη, για τις αναμειξεις που θελω να κανω...

Ώχ... Αυτό μου διέφυγε.
Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ χρώματα οινοπνεύματος γι'αυτή τη δουλειά. Τα οινοπνεύματος είναι για transparency.

Μονο 4 κριτικες εχει αυτη Μπαμπη.

Αυτη της Dippon εχει 250 κριτικες με 4,5 αστερια και οπως λες εχει και κατι κουλους που βαζουν 1 και αν διαβασεις κριτικες ειναι οτι να ναι.... και κάνει για 5 εκ χυτευση.
Εχει επίσης και αλλη για 10εκ.

Πρώτα ξάφρισα το κρέας και μετά το έβαλα στο φούρνο...
Έχω τρελή ανησυχία όμως, φοβάμαι οτι πάμε για Βατερλώ.
Επειδή υπάρχει ξύλο από κάτω ήθελα να βγάλω όλες τις φυσαλίδες, ακόμα κι αυτές που πιθανόν είχε το ξύλο μέσα. Μάλλον το παράκανα όμως (5-6 φορές) γιατί από κάποιο σημείο και μετά η ρυτίνη άρχισε να ζεσταίνεται υπερβολικά να αχνίζει και να ανασηκώνεται το πάνω στρώμα που είχε αρχίσει ήδη να κοκκαλώνει.
Μόλις το είδα πανικοβλήθηκα κι αμέσως το έβγαλα απ´το vacuum και το έβαλα στο pressure pot. Ό,τι περισώσουμε, σκέφτηκα.
Βέβαια, απ´τη στιγμή που η ρυτίνη ζεστάθηκε κι άρχισε να πήζει δεν υπάρχει επιστροφή, σε μισή ώρα αυτό θα είναι πέτρα. Θα κάνω υπομονή όμως μέχρι το πρωί.
Ίδωμεν.

Το τελευταίο διάστημα πάντως, με τις ρυτίνες, από γκάφα σε γκάφα το πάω... Μου την έχει βαρέσει η καραντίνα μάλλον. :motz:

Attachments

• IMG_E5251.jpg
    IMG_E5251.jpg
    127 KB · Views: 109
  • IMG_E5253.jpg
    IMG_E5253.jpg
    154 KB · Views: 108
Mεγαλη εμπειρια να πειραματιζεσαι ετσι!!

Εχει το κοστος του βεβαια -και το οικονομικο και το χρονικο- αλλα αυτα που αποκομιζεις απο τις δοκιμες με τις ρητινες ειναι ανεκτιμητα. :a0210:

Μπαμπη, στην πραξη ειναι τοσο σημαντικη αυτη η διαδικασια με την αποσυμπιεση? Ρωταω γιατι εγω στα εως τωρα εργα μου φυσαλιδες δεν εχω δει, ασχετως που ειναι εως 1cm παχος..

Μπαμπη, στην πραξη ειναι τοσο σημαντικη αυτη η διαδικασια με την αποσυμπιεση? Ρωταω γιατι εγω στα εως τωρα εργα μου φυσαλιδες δεν εχω δει, ασχετως που ειναι εως 1cm παχος..

Όχι, μην το λές... Δεν είναι καθόλου άσχετο το 1 cm ύψος.
Σ´ αυτό το ύψος, με λίγο προσεκτικό ανακάτεμα, αργό δηλαδή για να μην εγκλωβίσεις αέρα, δεν θα δείς φυσαλίδα.
Τα δύσκολα είναι στα μεγάλα ύψη χύτευσης, εκεί που η φυσαλίδες δεν έχουν τη δύναμη της άνωσης που θα τις φέρει στην επιφάνεια και χρειάζονται βοήθεια από σένα. Είτε με μπεν μαρί είτε μα vacuum είτε με pressure pot.
Και βέβαια ένα φλόγιστρο ή θερμοπίστολο για τις μικρές φυσαλίδες της επιφάνειας.

Γνωριζω τις μεθοδους που λες, εγω θελω να δοκιμασω την μεθοδο με το μπεν μαρη :P γι αυτο αγορασα αλουμινενια φθηνα ταψακια υψους 6 cm απο το μαρκετ για να κανω δοκιμες και να δω αν θα εχει διαφορα..
Εντωμεταξυ νομιζω οτι βρηκα (ενας φιλςος συγκεκριμενα) τροπο να αποφυγω το τριψιμο με γυαλοχαρτα 120-2000 για επιπεδες επιφανιες..

Εντωμεταξυ νομιζω οτι βρηκα (ενας φιλςος συγκεκριμενα) τροπο να αποφυγω το τριψιμο με γυαλοχαρτα 120-2000 για επιπεδες επιφανιες..

Αν είναι κάποιος άλλος τρόπος, εκτός του να περάσεις μιά πολύ λεπτή στρώση υγρό γυαλί από πάνω, έστω και με πινέλο, να μας τον πείς.

Εν τω μεταξύ εγώ δεν άντεξα μέχρι το πρωί, άνοιξα το pressure pot και το έβγαλα.
Απ´ότι φαίνεται εκ πρώτης όψεως τη γλυτώσαμε. Τρομερά συμπαγές και δεν υπάρχει ούτε ίχνος φυσαλίδας, τουλάχιστον απ´ότι φαίνεται εξωτερικά.
Επειδή ανέβασε πολύ θερμοκρασία όμως επειρεάστηκε το πλαστικό καλούπι που είχα φτιάξει. Δεν ξεκολλάει καθόλου εύκολα, ξεράθηκε και σπάει. Λίγο το κακό όμως, ούτως ή άλλως αυτό θα φύγει στον τόρνο.
Νομίζω οτι και μέσα μια χαρά θα είναι. Θα το δούμε σύντομα.
Το κ'ιτρινο ξύλο είναι πορδαλιά όπως το λέμε εμείς, χρυσόξυλο το λένε σε άλλα μέρη πχ Πελοπόνησο.

Attachments

• IMG_E5260.jpg
    IMG_E5260.jpg
    148.3 KB · Views: 169
Μπαμπη, σε επιπεδες επιφανιες οπως ανεφερα, μπορεις να χρησιμοπποιησεις ενα κοφτερο μαχαιρι πλανης (βλεπε φωτο) στο οποιο κανοντας ενα περασμα στην επιφανεια σου βγαζει ενα πολυ λεπτο στρωμα υγρου γυαλιου. Εδω να πω οτι θελει προσοχη αυτη η μεθοδος γιατι αναβει το υλικο και θελει νερο για να μην λιωσει.
Αμεσως μετα χρησιμοποιοντας παστα γυαλισματος το αποτελεσμα μπορει να αγγιξει και το 99%.
Το καναμε χθες, με γυαλι κανονικο αντι για μαχαιρι πλανης και δεν το πιστευα...

Attachments

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    8.2 KB · Views: 136
Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Πρώτα ξάφρισα το κρέας και μετά το έβαλα στο φούρνο...
Έχω τρελή ανησυχία όμως, φοβάμαι οτι πάμε για Βατερλώ.
Επειδή υπάρχει ξύλο από κάτω ήθελα να βγάλω όλες τις φυσαλίδες, ακόμα κι αυτές που πιθανόν είχε το ξύλο μέσα. Μάλλον το παράκανα όμως (5-6 φορές) γιατί από κάποιο σημείο και μετά η ρυτίνη άρχισε να ζεσταίνεται υπερβολικά να αχνίζει και να ανασηκώνεται το πάνω στρώμα που είχε αρχίσει ήδη να κοκκαλώνει.
Μόλις το είδα πανικοβλήθηκα κι αμέσως το έβγαλα απ´το vacuum και το έβαλα στο pressure pot. Ό,τι περισώσουμε, σκέφτηκα.
Βέβαια, απ´τη στιγμή που η ρυτίνη ζεστάθηκε κι άρχισε να πήζει δεν υπάρχει επιστροφή, σε μισή ώρα αυτό θα είναι πέτρα. Θα κάνω υπομονή όμως μέχρι το πρωί.
Ίδωμεν.

Το τελευταίο διάστημα πάντως, με τις ρυτίνες, από γκάφα σε γκάφα το πάω... Μου την έχει βαρέσει η καραντίνα μάλλον. :motz:

Γειά σου Μπάμπη μέ τίς πατέντες σου,στήν έρευνα καί τήν ανάπτυξη τής ρητίνης !!:SFGSFGSF:

Πάντος τώρα πού τό κοιτάω καλύτερα σάν να λείπει από τήν νοικοκυρά στήν κουζίνα μιά Χύτρα μέ μανόμετρο γλυκερίνης,γιά τέλεια μαγειρική ακριβείας :grinning-smiley-043 -bye-

Το γλυτώσαμε τελικά... Με μικρές, σχετικά, απώλειες.

Attachments

• IMG_E5270.jpg
    IMG_E5270.jpg
    144.6 KB · Views: 236
  • IMG_E5284.jpg
    IMG_E5284.jpg
    130.1 KB · Views: 109
Υπέροχο!!! μωρέ λες να ασχοληθώ και εγώ με αυτό προσ το παρόν το αποφεύγω γιατί μου φαίνεται μπέρδεμα,γεια στα χέρια σου στρατηγέ.

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τούμπανο και αυτό στρατηγέ! Φαντάσου να είχε γίνει και το μαγείρεμα άψογα δηλαδή!

Ευχαριστώ πολύ Νικόλα, έχει και συνέχεια όμως. Σκέφτηκα να του κάνω και καπάκι.

Υπέροχο!!! μωρέ λες να ασχοληθώ και εγώ με αυτό προσ το παρόν το αποφεύγω γιατί μου φαίνεται μπέρδεμα,γεια στα χέρια σου στρατηγέ.

Κανένα μπέρδεμα Κυριάκο... Ξεκίνα σιγ-σιγά με μικρά κομματάκια κι αν δείς οτι το γουστάρεις συνεχίζεις.
Στο κάτω-κάτω έχεις τόσους εδώ μέσα, ό,τι χρειαστείς θα βοηθήσουμε.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Ωραίο Μπάμπη!

Σε βλέπω για τζαμά σιγά σιγά.

Για ξαναπές το με δικά σου λόγια ρε Πάνο μου αυτό με το τζαμά γιατί δεν ο έπιασα... -bye-

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Το γλυτώσαμε τελικά... Με μικρές, σχετικά, απώλειες.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Aψογο τό αποτέλεσμα,γειά στά χέρια σου Μπάμπη !!!

Μιά ερώτηση,η ρητίνη καί ο χρόνος πήξης έχει νά κάνει μέ τήν θερμοκρασία καί τήν υγρασία τού περιβάλλοντος χώρου ?
Η παίζουν ρόλο καί άλλοι παράμετροι ?