Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Παρα πολυ ομορφο αυτο το στυλο Μπαμπη, κανει για ενα αξεχαστο και μοναδικο δωρο.

:a0210:
Δοκιμή της νέας παραλαβής Μιχάλη... κι έχω σχέδια γι' αυτή, θα έχουμε και συνέχεια.

παιδια για αυτη την παστα τι γνωμη εχετε?
https://www.skroutz.gr/s/19623538/Turtle-Wax-Rubbing-Compound-Heavy-Duty-Cleaner-298gr.html
Εχω μπερδευτει με το ειδος της παστας που πρεπει να χρησιμοποιησω. Αναφερομαι παντα σε συνδιασμο με πανι μεσω δραπανου σε χαμηλες στροφες..

Επισης μια 2η ερωτηση, ποιο φθηνο ασταρι προτεινετε για να καλυψω τους πορους του ξυλου, πριν χυτευσω υγρι γυαλι?
Δεν εχω βρει κατι στο διαδυκτιο.

Last edited by a moderator:
Δεν θελεις ασταρι, θελεις κατι να μονωσει το ξυλο, οπως το βερνικι κρουστας (νερου η νεφτιου) η παρομοιο υλικο. Εγω εχω βαλει ακομα και κυανοακρυλικη κολλα σε μικρες περιπτωσεις.

To ιδανικο ομως υλικο για να σφραγισει τους πορους του ξυλου ειναι ενα χερι απο την ιδια την ρητινη αλλα δεν το εχω κανει ποτε γιατι βαριεμαι να ετοιμαζω ελαχιστη ποσοτητα.

Εαν μιλαμε για σκληρο ξυλο (οξια, δρυς, καρυδια, κλπ) τοτε και η γομαλακα ειναι μια χαρα καθως στεγνωνει γρηγορα. Με δυο χερια εισαι οκ.

Ο,τι και να βαλεις ομως πρεπει να στεγνωσει καλα πριν την χυτευση.

Για την παστα που εχεις στο λινκ σιγουρα θα κανει δουλεια, οπως και ολα τα γυαλιστικα για το χρωμα η τα φαναρια του αυτοκινητου.
Δεν χρειαζεται να παρεις ακριβα υλικα. Το jumbo εχει αλοιφη για το γυαλισμα φαναριων/πλαστικων με 1.5 ευρω και κανει πολυ καλη δουλεια.https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...thosis-gratzounion-aftokinitou-200-ml_272075/

παιδια για αυτη την παστα τι γνωμη εχετε?
https://www.skroutz.gr/s/19623538/Turtle-Wax-Rubbing-Compound-Heavy-Duty-Cleaner-298gr.html
Εχω μπερδευτει με το ειδος της παστας που πρεπει να χρησιμοποιησω. Αναφερομαι παντα σε συνδιασμο με πανι μεσω δραπανου σε χαμηλες στροφες..

Επισης μια 2η ερωτηση, ποιο φθηνο ασταρι προτεινετε για να καλυψω τους πορους του ξυλου, πριν χυτευσω υγρι γυαλι?
Δεν εχω βρει κατι στο διαδυκτιο.

Για την πρώτη ερώτηση δεν ξέρω να σου απαντήσω. Εγώ με τις βούρτσες χρησιμοποίω σαπούνια, κι αν κάποια στιγμή χρησιμοποιήσω κρέμες βάζω αυτές που έχω για τον αλοιφαδόρο.

Για μόνωση χρειάζεσαι sanding sealer. Εγώ χρησιμοποιώ αυτό της Rustins που αγοράζω από Φράγκο και το αραιώνω με αλκοόλη γομαλάκας (70/30).
Στην αγιρά, αν ψάξεις για sealer, νομίζω θα βρείς και αρκετά πιο φτηνά.

Σας ευχαριστω παιδια. Εως τωρα αντι για ασταρι, χυτευα ρητινη με πινελο και νομιζω αυτο θα ακολουθησω, μην μπλεκω και με αλλα υλικα. Ηδη θες μισο εργαστηριο για την δουλεια αυτη.
Οσον αφορα την παστα, θα δοκιμασω τωρα που το θυμηθηκα και του Lidl 2 παστες που ειχα αφορασει σε μορφη σαπουνιου και θα σας πω..

Παλικαρια μπορει καποιος να μου πει γιατι μου βγαινει τοσο θαμπο το αποτελεσμα απο τα 10 πρωτα κιολας λεπτα?

Attachments

• 0-02-05-2c835c8174c4e16a9f75b2e88e86e841a0c788e24c654a698770491243c4dc28_551acbd9.jpg
    0-02-05-2c835c8174c4e16a9f75b2e88e86e841a0c788e24c654a698770491243c4dc28_551acbd9.jpg
    69.2 KB · Views: 167
Kαποιο θεμα εχει το ξυλο και θαμπωνει την ρητινη (το περασες με κατι πριν ριξεις την ρητινη?) ειτε το χρωμα που βαζεις στην ρητινη προκαλει αυτο το θαμπωμα.

Ισως να εχει θεμα και η ιδια η ρητινη για καποιο λογο. Αλλα φανταζομαι οτι αυτο ειναι ευκολο να το τσεκαρεις και μαλιστα ειναι το πρωτο πραμα που ευκολα μπορεις να διαπιστωσεις.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

με περασμα με φλογιστρο δε στρωνει???

το περασα με φλογιστρο, δεν ειδα καμια διαφορα.

Μιχαλη τι ενοεις κατι εχει το ξυλο?
Ειχα περασει προηγομενες μερες αλη στρωση με χρωμα, οποτε η τελευταια αυτη στρωση ηταν διαφανης, χωρις καποιο χρωμα μεσα..
Αρα η η ρητινη φταιει, η πιθανον η μεγαλη υγρασια του χωρου μου.
Πως μπορω να δω να τσεκαρω την ρητινη οπως λες?

Πρωτα απ'ολα να πουμε οτι η μεγαλη υγρασια στο χωρο οπου δουλευεται η ρητινη μπορει καλλιστα να προκαλεσει θαμπωμα.

Μπορει το χρωμα που περασες να 'ξερναει' οταν μπαινει η ρητινη απο επανω. Χημικα μιλωντας η ρητινη ειναι μαλλον πιο ισχυρη απο το χρωμα και μπορει να το 'καιει' προκαλωντας μερικη διαλυση και θαμπαδα.

Την ρητινη μπορεις να την τσεκαρεις σε ενα καθαρο καλουπι σιλικονης, σκετη χωρις χρωμα για να δεις αν φταιει η ρητινη. Αν δεν φταιει η ρητινη, προσθεσε και χρωμα σε καλουπι σιλικονης να δεις αν φταιει το χρωμα. Εξ' αποκλεισμου θα δεις τι φταιει.

Σε καθε περιπτωση, εαν δεν φταιει η ιδια η ρητινη, μια λεπτη νεα στρωση απο ρητινη σε περιβαλλον χωρις υγρασια, νομιζω θα επικαλυψει το θαμπωμα με επιτυχια. Για να μην πανε χαμενα αυτα που εφτιαξες.

Ευχαριστω Μιχαλη.
Περιμενω καλουπια σιλικονης παο Κινα και θα το δοκιμασω και αυτο.
Χαμενα δεν θα πανε σιγουρα, κατεληξα τελικα για τελικο φινιρισμα, διαδοχικα γυαλοχαρτα νο120-220-400 και βερνικι με πιστολι. Το αποτελεσμα ησαν εξαιρετικο και χωρις πολλα τριψιματα και αλοιφες, οση θαμπαδα κι αν υπαρχει. Αυτο το λεω μετα απο πολλες δοκιμες..

Για λάδι μου κάνει...
Ή τσίμπησε η ρητίνη κάτι από το ξύλο ή δεν είναι καλή.
Βέβαια, δείχνει να έχει πάει στην επιφάνεια, οπότε με τρίψιμο ίσως να έρθει στα ίσια του.
Που ούτως ή άλλως το χρειάζεται γιατί βλέπω ότι η επιφάνεια της ρητίνης είναι πιο ψηλά από την επιφάνεια του ξύλου.
Πολλά πολλά τριψίματα δεν χρειάζεσαι σε τέτοιες επιφάνειες. Βάλε απλά μία ελάχιστη στρώση διάφανης ρητίνης από πάνω (ακόμη και με πινελάκι) και θα είσαι jet.

Λες εεε? εγω ειμαι της αποψης ποια, γυλοχαρτο να ερθουν στα ισια ξυλο και υγρο γυαλι και μετα τριψιμο με 120-220-400 και περασμα με βερνικι και τελος..

Λες εεε? εγω ειμαι της αποψης ποια, γυλοχαρτο να ερθουν στα ισια ξυλο και υγρο γυαλι και μετα τριψιμο με 120-220-400 και περασμα με βερνικι και τελος..

Το 400 είναι λίγο. Ανέβα κι άλλο σε τρίψιμο.

φαντασου οτι δοκιμασα με 150 και απευθειας βερνικι και το αποτελεσμα ηταν ικανοοποιητικο, αν εξαιρεσεις τις μικρογρατζουνιες απο το γυαλοχαρτο.
Παντως πανω απο 600 το πολυ με αλοιφες κλπ δεν θα παω, πολυ δουλεια..

φαντασου οτι δοκιμασα με 150 και απευθειας βερνικι και το αποτελεσμα ηταν ικανοοποιητικο, αν εξαιρεσεις τις μικρογρατζουνιες απο το γυαλοχαρτο.
Παντως πανω απο 600 το πολυ με αλοιφες κλπ δεν θα παω, πολυ δουλεια..

Μωρέ κάπως το λέει η παροιμία ότι αν δεν βρέξεις ........δεν τρως ψάρι ! -bye-