Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

πετας ενα "Πάντως και το ελαιόλαδο δούλεψε" και νομιζεις οτι καθαρισες?
γραψε ντε ... σοδεια, οξυτητα, περιοχη ...

Ελαιόλαδο πύργου με οξύτητα 0,74 στους 21,47 βαθμούς Κελσίου για 37 λεπτά στο καλούπι και μετά σκούπισμα με πινέλο από τρίχες από το σβέρκο Μαντσουριανού ασβού. :flipout:
Η βαζελίνη θαμπώνει Μπάμπη.
Επειδή δεν γράφω δεν σημαίνει ότι δεν κάνω τα πειράματα μου :p

Επειδη ειναι πολυ χρησιμο αναλωσιμο, θα βαλω το λινκ απο το ebay https://www.ebay.com/itm/Silicone-M...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
Ενα μικρο μπωλ απο σιλικονη με ρυγχος για πολυ ευκολη εκχυση σε καλουπι.
32658488698_762c7f95d9_b.jpg

Σημερα χρειαστηκα μολις 1.5 γραμμαριο υγρο γυαλι για να γεμισω ενα κοχυλι (για να μην επιπλεει στο καλουπι που θα μπει) και μια μικρη ποσοτητα για να καλυψω νομισματα στο ξυλινο καλουπι.

Χρησιμοποιωντας το μικρο μπωλακι σιλικονης δεν χρειαστηκε να χαλασω ποτηρακια. Κανει για ποσοτητα εως ~5γρ.
Επισης ειναι χρησιμα οταν θελουμε διαφορα χρωματα. Αναμιγνυουμε σε ποτηρακι το υγρο γυαλι και μοιραζουμε οση ποσοτητα χρειαζεται σε αυτα τα μπωλακια προσθετοντας χρωμα.

Επισης πολυ χρησιμο ειναι το σετακι με τα αναδευτηρια. https://www.ebay.com/itm/3Pcs-Muddl...-Jewelry-Making-/263141136091?var=&hash=item0
Εχει τρια μεσα, ενα που ειναι σαν βελονα, ενα αναδευτηρι (φωτο) και ενα μικρο κουταλακι για μεταγγιση/αφαιρεση μικροποσοτητας ρητινης.

Έκανα μια απόπειρα σήμερα και θα δω πως θα βγει τις επόμενες ημέρες
2f4ef332e0f5f3c4d11b6da67874efc7.jpg
bf40ab8fe31a5c7434b69f0eab48c0e6.jpg
461b5e9aacb5049389d2b4ca8770afd8.jpg
e61e69f18b9d6f61edf570e118b812d6.jpg

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για κανε μια περιγραφη τι ακριβως βλεπουμε και πως εγινε το καλουπι και η προετοιμασια γενικοτερα. Πολυ ενδιαφερον φαινεται!

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Για κανε μια περιγραφη τι ακριβως βλεπουμε και πως εγινε το καλουπι και η προετοιμασια γενικοτερα. Πολυ ενδιαφερον φαινεται!
Το καλούπι είναι από πλαστικό με κυψέλες που έχει μέσα έχυσα κερί στο ταψί τα έβαλα μέσα να στερεοθουν να δώσω το σχήμα και να μην έχω διαρροές από κάτω στις ενώσεις σιλικόνη έβαλα πάνω από το κερί το ξύλο και έριξα το υγρό γυαλί και θα δω αύριο το αποτέλεσμα θέλει πολύ δουλειά βέβαια ακομα

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ενα τραπεζι σε εξελιξη. Δοκιμη για να γινει μεγαλυτερο αργοτερα. Εχει μπει μια στρωση. Σημερα η δευτερη.
Το καλουπι ειναι μελαμινη. Στις γωνιες εχει μπει σιλικονη για τις διαρροες.... Και περασα και ενα χερι wd40 για σιγουρια... εβαλα και μια στρωση ταινια που δενουν τις κουτες...
Αν κολλησει η ρυτινη θα το πεταξω απο το παραθυρο.... :twoguns:
733907064eecb46083f13b4fd67d13c2.jpg
72f2f01737320969e06f3e708f5f08b3.jpg

Έχω παραγγείλει από το Ebay έναν κουβά καλούπια και μπογιές από 10 Δεκέμβρη και ακόμη δεν έχει έρθει τίποτα.
Πόσο καιρό έκαναν για να σας έρθουν εσάς; :twoguns:

BTW πήρα από το Lidl το σπρέι σιλικόνης και ένα σωρό ταινίες. :smile:

Έχω παραγγείλει από το Ebay έναν κουβά καλούπια και μπογιές από 10 Δεκέμβρη και ακόμη δεν έχει έρθει τίποτα.
Πόσο καιρό έκαναν για να σας έρθουν εσάς; :twoguns:

BTW πήρα από το Lidl το σπρέι σιλικόνης και ένα σωρό ταινίες. :smile:

Πραγματακια που παραγγειλα μεταξυ 8-12/12 αρχιζουν και σκανε μυτη αυτες τις μερες.

Συνηθως ερχονται μεσα σε εναν μηνα και κατι. Τωρα με τις γιορτες στη μεση και την καθυστερηση στα ΕΛΤΑ απο τα χιονια, να τα περιμενεις απο την επομενη βδομαδα.
Και εγω εχω απο αρχες Δεκεμβρη καποιες παραγγελιες που δεν εχω παραλαβει ακομα απο ebay Κινα.

Γιώργη αν καταλαβαίνω καλά θα φέρεις τη ρητίνη "πρόσωπο" με το ξύλο.Πως σχεδιάζεις να τελειώσεις το τραπεζάκι;Θα πας σε ξεχοντριστήρα ή θα τρίψεις και μετά θα επιστρώσεις με άλλη ρητίνη;Επίσης,η όλη κατασκευή θα συγκρατείται μόνο απο τη ρητίνη ή έχεις ενώσει κάπως τα ξύλα;Ευχαριστώ.

καλημερα
Ειναι πολυ μικρα τα ξυλα. Διαστασεις τελικές μαζί με τη ρυτίνη 33Χ50 αν θυμαμαι καλα.
Δεν εχω σκοπο να βαλω κατι αλλο. Ελπιζω να αντεξει. Εχω δει σε μεγαλα τραπεζια που τα ενωνουν με λάμες καθετες στη μεγαλη επιφανεια...

Για τελειωμα θελω να μην υπαρχει ρυτίνη πανω απο το ξυλο στις δυο πλευρες. Θα το κατεβασω μαλλον με ξεχονδριστήρα σε φίλο ξυλουργό εκτος και αν φοβαται μη χαλασουν τα μαχαιρια (δε γνωρίζει το υλικο)
Αλλιως τριβεία.... και ιδρωτας....
Σημερα λογικα θα ρίξω τη δευτερη δόση...

ΥΓ ...
για τη βαση παντως για να εχω το κεφαλι μου ήσυχο θα βαλω κατα πλατος ενα λαμακι....

Άντε να δούμε.
Έχω πήξει στις καρδούλες και τις κλειδαριές.
Στο τέλος, όταν θα μου έρθουν τα καλούπια δεν θα έχω υγρό γυαλί να τα γεμίσω! :D
Βέβαια με το κρύο το έχω χαλαρώσει γιατί μέχρι να γίνει από μύξα γυαλί μου παίρνει 3-4 ημέρες.