Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Ετοιμο και το δευτερο χερι. Μιας και κανω δοκιμες εβαλα και δευτερο χρωμα. Ειναι το ασημι που βλεπετε. Γκρι υποτιθεται οτι ειναι...
Τι θα βγει θα δουμε σε δυο μερουλες....
Ειχα διαβασει καπου οτι συρρικνωνεται λιγο ή μαλλον αφυδατωνεται και πεφτει λιγο η σταθμη. Δε ξερω αν ειναι αληθεια. Εβαλα σιλικονη κατα μηκος της σχισμης και ανεβασα λιγο τη σταθμη. Δευτερος λογος γιατι αν πεσει κανενα σκουπιδακι ή μου ξεφυγει καμια φυσαλιδα να την παρω με το τριβειο....
bd14f7ba832b87e6906de7c0b2f6092f.jpg
5834e78b14f03208488fc801c1a52de3.jpg

ab7559d787e3c53081e042b1ee57dad6.jpg

Καλα παει βλεπω, μια χαρα οι δοκιμες. Θα βγει πολυ ιδιαιτερο το εργακι.

Η ρητινη δεν συρρικνωνεται απλα απορροφαται απο το ξυλινο καλουπι. Αν το καλουπι ηταν σιλικονη δεν θα υποχωρουσε καθολου η σταθμη.
Τα ξυλινα καλουπια συνηθως τα περναω ενα χερι βερνικιου/ρητινης εσωτερικα, πριν ριξω την ρητινη, ακριβως για να μην απορροφησει το ξυλο την ρητινη και πεσει η σταθμη κατα το στεγνωμα.

Ωχ την πατησα τοτε. Θα τριβω μια ωρα...
Πολυ βασικο εργαλειο η φιαλη προπανιου. Στις πρωτες δοκιμες δεν την ειχα και με τον αναπτηρα δε γινοταν δουλεια....
Θελει προσοχη μονο να μην ριξεις οταν εχει πηξει λιγακι γιατι δημιουργει κυμα στη ρυτινη. Στην πρωτη στρωση την πατησα λογω πολυ ζεστης. Στις δυο ωρες ειχε πηξει αρκετα και πηγα να σκασω μια φουσκαλα και το ψιλοχαλασα.
Τωρα ειμαι με κουβερτες κουκουλωμενος

χαχαχα ωραιος, φιαλη γιγας !!!:)))

Αφου ασχολησει με υγρο γυαλι να παρεις ενα μινι φλογιστρακι βουτανιου απο Κινα. Ουτε κυμα θα σηκωνει ουτε τιποτα. Καλυτερο μακραν και απο αναπτηρες και πιστολια θερμου αερα.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_fr...t=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=mini+torch

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Proxxon ή dremmel?
χαχαχα ωραιος, φιαλη γιγας !!!:)))

Αφου ασχολησει με υγρο γυαλι να παρεις ενα μινι φλογιστρακι βουτανιου απο Κινα. Ουτε κυμα θα σηκωνει ουτε τιποτα. Καλυτερο μακραν και απο αναπτηρες και πιστολια θερμου αερα.
https://www.ebay.com/sch/i.html?_fr...t=0&LH_TitleDesc=0&_osacat=0&_odkw=mini+torch

Οτι εχει στην λιστα που εβαλα στο λινκ. Τα Dremel ειναι χοντρα και ακριβα και το Proxxon απλα ακριβο.

Η προτιμηση μου απο τη λιστα ειναι αυτο με το διαφανες σωμα που βλεπεις και την σταθμη του βουτανιου.
10561680535_850453c496_b.jpg

Και αυτο που ειναι φτηνο και μοιαζει λιγο με το Proxxon. https://avclub.gr/forum/showthread....ι-άλλα?p=1056422291&viewfull=1#post1056422291

Αυτά δεν θα κάψουν και το καλούπι;
Ειδικά τα λεπτά πλαστικά που χρησιμοποιούμε για μικρές κατασκευές

Οσον αφορα το δικο μου ξυλινο (μελαμινη) καλουπι δεν επαθε τιποτα απο το... "φλογοβολο" μου.
Η φωτια πηγε λιγο στις ακρες πανω του αλλα δεν επαθε κατι. Οποτε αυτα τα μικρα σιγουρα δε θα προκαλεσουν το παραμικρο.

Σε καλουπια πλαστικα ή απο αλλο υλικο βεβαια ισως διαφερει.

Παει βασει της λογικης. Καλουπι απο ταινια/σελοτεϊπ πχ. θελει λιγη προσοχη. Γενικως δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Τη φλογα την περνας στιγμιαια πανω στη ρητινη λιγες φορες, δεν την αφηνεις στασιμη.

Εγώ παίζω με αναπτηράκι και πολύ προσοχή.
Αλλιώς με πιστόλι μαλλιών με το φόβο να πάει το γυαλί σε άλλο καλούπι. :laugh:

Το θερμοπιστολο δεν κανει την δουλεια που κανει η φλογα και πρεπει να εισαι και προσεκτικος..
Το αναπτηρακι παλι ηταν το πρωτο που χρησιμοποιησα αλλα το σταματησα αμεσως γιατι δεν βολευε. Το μικρο φλογιστρο στην χαμηλη ρυθμιση φλογας και απο καποια αποσταση ειναι ιδανικο παντως.

Χρησιμοποιώ αναπτηράκι με μεγάλη μουσούδα, αυτά που είναι για να ανάβεις τα κεριά.
Και το εργαλειάκι που με έχει βοηθήσει αρκετά για να βγαίνουν ίσια τα πάντα όλα είναι αυτό. :smile:

clearaudio-clever-gauge-waterpas_1.jpg

Ναι αναπτηρες με μακρυα μουσουδα ειναι πιο βολικοι :)

Ισια εννοεις αλφαδιασμενα. Τι ειναι αυτο το πραμα στη φωτο?

Ειναι αληθεια οτι η επιφανεια που ακουμπαει το καλουπι πρεπει να ειναι εντελως οριζοντια, ειδικα σε καποια καλουπια εχει πολυ σημασια. Εκει ακουμπας το καλουπι σε μια αλλη επιφανεια που την ελεγχεις με αλφαδι και την ρυθμιζεις αν χανει.

Αυτό είναι στρογγυλό αλφάδι για πικάπ.
Με κανονικό αλφάδι θα πρέπει να πάρεις πολλές μετρήσεις για να ξέρεις ότι δεν γέρνει πουθενά.
Άσε που μπορείς να το βάλεις και πάνω στο καλούπι. :smile:

χεχε, μπραβο εξυπνη ιδεα και πολυ χρησιμη!! Ειδες πως βοηθανε τα χομπυ μας? :))

Εγω πχ. απο το χομπυ των εργαλειων, για αλφαδι χρησιμοποιω ενα μικρο εργαλειακι της bosch, που εχει και ηλεκτρονικο αλφαδι, και μπαινει και αυτο πανω στο καλουπι!
91PbXMC7MRL._SL1500_.jpg

Ακριβό φαίνεται. :smile:

Εγώ μιλάω για εργαλειάκι που κοστίζει κάπου στα 10 και ζυγίζει μόλις 11,74 γραμμάρια.

(ναι, έχω και ζυγαριά ακριβείας από το άλλο χόμπι μου, τις μίξεις υγρών ατμίσματος :flipout:)

Ναι ειναι λιγο ακριβο αλλα αμα εχεις χομπυ να μαζευεις εργαλεια πρεπει να το εχεις:))

Παντως ειναι πολυ βολικο το δικο σου -και οχι μονο για το υγρο γυαλι- και ηδη παρηγγειλα δυο ειδη απο το banggood, τσαμπα τα εχουν.https://www.banggood.com/search/bubble-spirit-levels.html
f608ff218fc49a8f29b2e99c7e7dd8f0.w1140.h307.png

Υπαρχουν και app για smartphone που κανουν πολυ καλη δουλεια, εγω πλεον εχω παροπλισει ολα τα αναλογικα αλφαδια.

Υπαρχουν ναι, αλλα δεν μπορεις να φανταστεις ποσο ευκολα γινεται η ζημια πανω σε παγκο με ρητινες και κολλες...