Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μπορείς να τη βρείς σε καταστήματα που πουλάνε είδη χειροτεχνίας.
Δοκίμασε και με ξυλόκολλα. Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι είναι το ίδιο πράγμα, αρκεί να γίνεται διάφανη όταν στεγνώνει.

Απάντηση: Re: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Με εκτυπωτή ψεκασμού αποκλείεται να γίνει έτσι ?? Πρέπει να πάρουμε Laser...

Γίνεται... Απλά με τον laser είναι καλύτερα.

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Τι κόλλα ειδική είναι αυτή?

Ειναι σαν αραιωμενη ξυλοκολλα. Εγω εχω αυτην και ειναι η καλυτερη νομιζω https://www.amazon.de/dp/B00BG0RPLA...ragen von Ausdrucken,150ml&sb-ci-a=B00BG0RPLA
Yπαρχει και στην Ελλαδα https://art.hobby.gr/shop/product/KR049951

Δουλευει μονο σε εκτυπωσεις απο Laser εκτυπωτη και οχι απο inκjet.
Μπορεις να κανεις το δικο σου μιγμα με οποιαδηποτε ξυλοκολλα και νερο. ΟΜΩΣ αν δεν βρεις την καταλληλη αναλογια τοτε υπαρχει πιθανοτητα να καταστρεψεις την φωτο στο τελικο σταδιο της απομακρυνσης του χαρτιου απο το ξυλο.
Αν το κανεις πολυ αραιο δεν θα μεταφερθει σωστα η φωτο, αν το κανεις πολυ πηχτο δεν θα ξεκολλαει ευκολα το χαρτι με κινδυνο να χαλασει η φωτο.
Αν θυμαμαι καλα με καποια πειραματα που ειχα κανει στη Ρουμανια, μια καλη αναλογια ειναι νερο περιπου 30% στο μιγμα.

Μπαμπη την αλλη φορα που θα σου περισσεψει υγρο γυαλι, αντι για γκλιτερ να βαλεις γρεζια απο τον μεταλλουργικο τορνο. Και την κατασκευη πανω στον ενισχυτη, καλα και τα γκλιτερ αλλά θα σου μαλακωσουν τα μπασα :flipout::flipout:

BILLAKO πολυ καλο το τραπεζακι :SFGSFGSF: :drool1:

Μπαμπη την αλλη φορα που θα σου περισσεψει υγρο γυαλι, αντι για γκλιτερ να βαλεις γρεζια απο τον μεταλλουργικο τορνο...

Το κοροϊδεύεις έ;
Λοιπόν, το Σάββατο, κατά πάσα πιθανότητα κι αν ο καιρός είναι καλός, θα έρθει ο Τζιμίσκουλας να κάνουμε πειράματα και δοκιμές.
Έλα να σου δείξω τις σακκούλες που έχω με γρέζια απ´ τον τόρνο, από μπρούτζο κι αλουμίνιο.

Θα φέρω πράμα το Σάββατο.
Το ψήνω τώρα που μιλάμε.
Πως θα βγει δεν ξέρω, δεν είναι διάφανη η φόρμα. 😂

Το κοροϊδεύεις έ;
Λοιπόν, το Σάββατο, κατά πάσα πιθανότητα κι αν ο καιρός είναι καλός, θα έρθει ο Τζιμίσκουλας να κάνουμε πειράματα και δοκιμές.
Έλα να σου δείξω τις σακκούλες που έχω με γρέζια απ´ τον τόρνο, από μπρούτζο κι αλουμίνιο.

Μπαμπινο θελω και γω,αν ειναι καλος ο καιρος.

Με εκτυπωτή ψεκασμού αποκλείεται να γίνει έτσι ?? Πρέπει να πάρουμε Laser...
Νίκο γίνεται με λίγο διαφορετικό τρόπο.Είναι πολύ εύκολο αν και δεν έχει τόσο καλό αποτέλεσμα όσο του Μπάμπη,δες εδώ απ`το 6:15 την τεχνική: https://www.youtube.com/watch?v=bdo64-wo63Q&t=424s .

IMG_20170221_195927.jpg
IMG_20170308_184148 - Copy.jpg

Aυτο δεν επρεπε να συμβει :))

Kατι πηγε στραβα στις αναλογιες/μιξη της σιλικονης? Εβαλες τιποτα παραξενο μεσα στο υγρο γυαλι και αλλαξε η συνθεση του?

Βαλε το ειτε σε καυτο νερο για λιγα λεπτα ειτε στην καταψυξη να παγωσει.

Τίποτα.
Μόνο την μπογιά.
Με ψύξη δεν ξεκόλλησε, έπρεπε να το τρίψω για να βγει. :(
Καυτό νερό δεν δοκίμασα βέβαια...
Και είχε στεγνώσει καλά το σκασμένο!

Μήπως είχε πόρους το καλούπι και εισχώρησε η ρητίνη;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κι εγώ είμαι σχεδόν βέβαιος οτι η ρυτίνη υπερθερμάνθηκε και έγινε ένα σώμα με τη σιλικόνη.
Θυμάσαι σε πόσο χρόνο στέγνωσε η ρυτίνη;