Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Εγώ οπως βλέπεις duracell... Το παλεύω συνεχώς... :grandpa:
Δεν σταματάω καθόλου, όχι σαν το Κυριάκο που είναι όλο gelati και canzone...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    213 KB · Views: 150
  • image.jpg
    image.jpg
    201 KB · Views: 151
  • image.jpg
    image.jpg
    230.6 KB · Views: 150
Οχι που δεν θα εβρισκες ακρη εσυ
πολυ ωραια
Για πες τι βλεπουμε στην τελευταια φωτο. Αντεγραψες καποιον πινακα ή ειναι δικη σου εμπνευση.

Τυχαία είναι τα σχέδια, απλά ανακάτεψα λίγο με μια οδοντογλιφίδα για να μπλεχτούν τα χρώματα.
Αύριο, όταν θα βγεούν απλ το καλούπι, θα έχω πλήρη εικόνα στο πως "έκατσαν" τα χρώματα. Πιστεύω οτι απ´ την κάτω πλευρά θα υπάρχει πιο πολύ καφέ απ´ ότι στην πάνω πλευρά που είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Θα δούμε αύριο Νικόλα... Είμαι αισιόδοξος.
Ακόμα κι αν δεν γίνουν αυτά όπως τα θέλω, έχω εντοπίσει κάποια λαθάκια τακτικής που, αν τα βελτιώσω, τα επόμενα θα είναι σίγουρα αυτό που ζητάω.

Ναι Νικόλα, αυτά θα μπούν στον τόρνο για κάποιο στυλό κατά πάσα πιθανότητα.
Δεν είχα κάποια συγκεκριμένη κατασκευή στο μυαλό μου, στην ουσία δοκιμαστικές χυτεύσεις κάνω μέχρι να βρώ τον τρόπο να φτιάχνω αυτό που θέλω κι όχι κάτι που θα προκύπτει στην τύχη.
Κι επειδή αυτό το καλούπι σιλικόνης είναι πανεύκολο στην αποκόλληση και το χρησιμοποιώ συχνά τα blanks που βγαίνουν συνήθως γίνονται στυλό.

Ωραία βγαίνουν.
Έχω και εγώ και ψήνονται από το πρωί, θέλω να τα αφήσω μία ολόκληρη μέρα πριν τα βγάλω για να μην αποκτήσουν δαχτυλιές. :smile:

Τα bkanks που προορίζονται για στυλό, ή οτιδήποτε άλλο που θα δουλευτεί στον τόρνο, δεν έχει πρόβλημα με τις δαχτυλιές, ούτως ή άλλως το εξωτερικό θα φύγει.
Σήμερα "καθάρισα" το ένα απ´ τα δύο.
Νομίζω οτι έχουμε φτάσει σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, εγώ είμαι ευχαριστημένος απ´ το αποτέλεσμα. Απο δω και πέρα παίζει ρόλο και η φαντασία του καθενός, ο συνδυασμός δηλαδή χρωμάτων και υλικών που θα επιλέξει να χυτεύσει μαζί.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    308.1 KB · Views: 163
Το αριστερό Μπάμπη είναι φοβερό.
Θα το προτιμούσα βέβαια πιο διάφανο, για να φαίνεται και από μέσα το ξύλο.

Οι πρόχειρες δοκιμές μου.

ZEKcPiB.jpg

Το Glow in the dark δεν λέει και πολλά.
Είναι το κομμάτι στην καρδιά που φαίνεται θαμπό.

Τα άλλα χρώματα, πολύ καλά!
Ειδικά τα μεταλλικά.
Ακόμη δεν τα έχω τρίψει για να φύγουν τα δοντάκια από εδώ και από εκεί. :)

Τελικά πρέπει να δοκιμάσω την κρέμα για γυάλισμα.
Ποιά είναι καλή για υγρό γυαλί;

Ευχαριστώ Νίκο μου.
Κυριάκο, είχαν γιορτή τα παιδιά στο σχολείο και είχα αναλάβει να κάνω διάφορα.