Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μια χαρά.
Εσείς που έχετε και τα εργαλεία, ένα ξύλο πάνω από την κατσαρόλα να μην μπαίνει μέσα και είσαι ταμάμ!
Δεν θέλει ιδιαίτερη δύναμη.
Εμένα το καθάρισε σε πέντε λεπτάκια στο minimum

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτησω με τι μπορω να λουστραρω το τραπέζι απο το ξυλο και την εποξική ρητίνη. Θα ήθελα κάτι που να είναι συμβατό και με τα δύο και να προσδίδει κάποια αντοχή, να σκληραίνει την επιφάνεια. Εχω δει κατι βίντεο που βαζουν κάποιο είδος λαδιού και το απλώνουν με σφουγγάρι αλλά δεν ξέρω αν σκληραίνει η είναι απλά για να φαίνεται γυαλιστερό.

Εχω φίλο λουστραδορο για ξύλινα έπιπλα αλλά δεν ξερω αν τα υλικά που βαζουν σε ξύλα είναι συμβατα με τη ρητίνη

Τι προτείνετε; Ευχαριστώ.

Γιατί δε χρησιμοποιείς πάλι ρητίνη;Coating epoxy που λέμε στο χωριό μου.Με λίγα λόγια υγρό γυαλί επίστρωσηςκαι όχι χύτευσης.Νομίζω πως του αξίζει.Αν τελικά αποφασίσεις να το χρησιμοποιήσεις πρέπει πρώτα να σφραγίσεις τους πόρους του ξύλου με κάποιο sealer.Πχ άχρωμο συντηρητικό νερού.

καλημερα. το καλυτερο οπτικα αποτελεσμα οπως το φανταζομαι για τα γουστα μου ειναι να μη γυαλιζει καθολου το ξυλο. θελω ενα ματ βερνικι. η ρυτινη θα φαινεται σαν γυαλι και δε θα μου αρεσει. θελω να ξεχωριζει το ξυλο απο τη ρυτινη του κεντρου.

φανταζομαι οτι οπτικα το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο ετσι; σαν γυαλι.

το καλυτερο αποτελεσμα ερχεται με ματ βερνικι που ριχνει ο φιλος με πιστολι. αλλα δε ξερω τι γινεται με τη ρυτινη του κεντρου. εχει ριξει σε μπουζουκια που εχω φτιαξει στο παρελθον και το αποτελεσμα ηταν τελειο
ολα τα αλλα λαδια γομαλακες κλπ που βλεπω σε βιντεακια δινουν γυαλιστερη οψη αλλα αν δεν ειμαι σιγουρος για το μπιστολι
θα κανω κατι τετοιο μαλλον αλλα ποιο απ' ολα;

Τα βερνικια ξυλου δεν (πρεπει να) εχουν καμμια σχεση με την ρητινη. Δεν μπορεις να ριξεις βερνικι σπρευ/μπογια πανω σε υγρο γυαλι!

Η ρητινη γυαλιζει με τριψιμο με ειδικες κρεμες/παστες γυαλισματος για πλαστικα η και μεταλλα.

Σε παρομοιες δικες μου κατασκευες με ξυλο και ρητινη γυαλιζα το ξυλο με λαδι η με κερι και μετα περνουσα το υγρο γυαλι με παστα.
Δεν ενοχλει το ξυλο η παστα γυαλισματος. Ουτε το κερι/λαδι την ρητινη αν γυαλιζοντας το ξυλο γυαλισεις και λιγο την ρητινη. Καλο ειναι η ρητινη να φινιριστει στο τελος.

Ναι πιανει, βερνικι κρουστας!
Για βελτιστα αποτελεσματα θα πας σε ενα χρωματοπωλειο αυτοκινητων και θα ζητησεις να σου φτιαξουνε ενα σπρευ βερνικι με καταλυτη.

Ειναι ανορθοδοξος τροπος βρε Κυριακο.
Το υγρο γυαλι φτανει στο καλυτερο του με διεξοδικο γυαλισμα μεχρι 2000 grit+ και οχι με βερνικι κρουστας οπου ειναι και μαλλον αδυνατη η τελεια και χωρις ψεγαδια επικαλυψη.

Και οταν η επιφανεια με το βερνικι λερωσει/θαμπωσει/χαραχτει, ξανα αφαιρεση και παλι βερνικι κρουστας απο πανω?

οποτε χιωτη λες να απομονωσω τη ρυτινη με χαρτοταινια και να λουστραρω το ξυλο και μετα να γυαλισω ξεχωριστα τη ρυτινη.
ενω ο εντουρας λεει να λουστραρω ολα μαζι και δε θα υπαρχει προβλημα...

ωπ γραφαμε μαζι
ενταξει δεν ειναι δυσκολο να απομονωσω τη ρυτινη. εχει απλο σχημα οποτε γινεται.
edit ξανα
θα υπαρξει θεμα ομως στην αρχη της χαρτοταινιας. λογικα θα φανει η διαφορα.
αν λουστραρουμε μια περιοχη και αφησουμε αλλη χωρις λουστρο σε ξυλα τουλαχιστον που το εχω δει φαινεται μια γραμμη. ακομα και υψομετρικη διαφορα (ενταξει δε βρηκα αλλη λεξη, καταλαβαινεται τι θελω να πω)

Εδω στα στυλο περνανε την ρητινη με κυανοακρυλικη απο πανω και γυαλιζουν την κυανοακρυλικη μετα.
Το ιδιο μπορει να γινει και με το βερνικι αυτοκινητου, οτι γινεται στα αυτοκινητα μας δλδ που τα παμε για γυαλισμα.

μιλησα με τον φιλο μου τον ξυλουργο.
μου ειπε οτι αν περαστει με σιλερ στην αρχη δεν εχει κανενα θεμα και πιανει το λουστρο δυο συστατικων που θα ριξει στο ξυλο. επομενως θα το δοκιμασουμε και θα δουμε αποτελεσματα. αν κατι δεν παει καλα... ενα τρυψιμο επιπλεον...

Ναι, χαρτοταινια αν θες να το περασεις βερνικι αντι λαδι/κερι.
Αλλιως, το γυαλισμα με λαδι η κερι στο ξυλο, δεν επηρρεαζει το γυαλι και δεν θελει ταινια.

Παντως οι πειραματισμοι που λες να δοκιμασεις ειναι πολυ καλοι -το καλυτερο καθως διαμορφωνεις αποψη- μιας και δεν εχεις θεμα τριψιματος αν κατι παει στραβα.

Έχω λοιπόν το εξής θεματάκι...
Αυτό είναι καινούργιο handle, για να δοκιμάσω ένα καινούργιο καλούπι και κάποια πράγματα με τις μπογιές.

3ZAeY7z.jpg

Το πάνω μέρος δεν έχει τριφτεί καθόλου, είναι όπως έχει βγει από το καλούπι.
Το κάτω, έχει τριφτεί με ντουκόχαρτο από 1000 έως 3000 και γυαλιστεί με sonex.
Βλέπω ότι το πάνω μέρος συνεχίζει και είναι πιο γυαλιστερό...
Είναι λάθος η κρέμα;
Ή δεν παίζει να φτάσει ποτέ τη γυαλάδα του original; :(

τριψε τη sonax με βαμβακι ή πανι μακο
δεν βοηθανε και οι καμπυλες του αντικειμενου, για να τριψεις καλα
πανω πανω στην τρυπα, γιατι ειναι αναγλυφο?

Tην αρχικη γυαλαδα ειναι οντως δυσκολο να την πιασει στο 100%.
Μπορει ομως να την πλησιασει αν χρησιμοποιεις αλοιφαδορο η διδυμο τροχο με εξαρτηματα γυαλισματος.

Tι ειναι το sonex? Mηπως εννοεις sonax το αμερικανικο γυαλιστικο?