Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Τι είναι το τζιφάρι; Πρώτη φορά το ακούω.
Πως δουλεύει αυτό;

Τα τζιφάρια είναι γεννήτριες κενού, που χρησιμοποιούν την πίεση του πεπιεσμένου αέρα για να το πετύχουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις αντικατασθούν τις αντλίες κενού.

Μειονεκτήματα : συνεχόμενη κατανάλωση πεπιεσμένου αέρα, για όσο χρόνο χρειαζόμαστε το κενό, με αποτέλεσμα το μεγάλο κόστος λειτουργίας.
Πλεονεκτήματα : οικονομικό στην αγορά, μικρό στον όγκο οπότε εξυπηρετεί περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόβλημα χώρου για την τοποθέτηση αντλίας κενού.

https://www.lindiridis.gr/wp-content/uploads/2016/08/ZH-SMC-ΤΖΙΦΑΡΙΑ-ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ-ΚΕΝΟΥ.pdf

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Ναι Μπαμπη.
Δουλευει με την υποπιεση που δημιουργει ο διερχομενος αερας με μεγαλη πιεση ταχυτητα.

Τα τζιφάρια είναι γεννήτριες κενού, που χρησιμοποιούν την πίεση του πεπιεσμένου αέρα για να το πετύχουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις αντικατασθούν τις αντλίες κενού.

Μειονεκτήματα : συνεχόμενη κατανάλωση πεπιεσμένου αέρα, για όσο χρόνο χρειαζόμαστε το κενό, με αποτέλεσμα το μεγάλο κόστος λειτουργίας.

Μπορει να μπει διακοπτης στην εισοδο vac και να το κραταει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Ναι Μπαμπη.
Δουλευει με την υποπιεση που δημιουργει ο διερχομενος αερας με μεγαλη πιεση ταχυτητα.

Μπορει να μπει διακοπτης στην εισοδο vac και να το κραταει.

Ναι μπορεί να μπει. Ακόμα καλύτερα μπορεί να μπει μια βαλβίδα αντεπιστροφής (non return valve). Εννοείται θέλει καλή συνδεσμολογία.

Τότε δε βολεύει ρε παιδιά...

Την επόμενη φορά να κάνεις στάση στα 5 Km από εκεί που τρως τα "βρώμικα" να τα δεις live !

Αν βαλεις τετοιο θα χρειαστεις και διακοπτη καθως θα περεπει να ανοιξει και καποτε το δοχειο Κωστα.

Θέλει βαλβίδα ανακούφισης εκεί.

Last edited by a moderator:
Βγαζει το Lidl σετ ξεθαμπωματος φαναριων που ειναι ακριβως το ζητουμενο οταν γυαλιζουμε ρητινη/υγρο γυαλι. 10 ευρω, πολλα μου φαινονται.
https://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=24556&rdeLocaleAttr=el

Βλεπω οτι εχει δυο κρεμες. Εαν ειναι διαφορετικες (ψιλο/χοντρο grit) θα το παρω το σετ να το δοκιμασω. Eαν ειναι ιδιες οι κρεμες οχι, δεν νομιζω να αξιζει τα λεφτα.
Η αντιστοιχη κρεμα γυαλισματος φαναριων απο το Jumbo των 2-3 ευρω μου εχει δωσει ουτως η αλλως πολυ καλα αποτελεσματα.

Τη μία μιλάτε για την 3M fine polish που πάει 35 , την άλλη για κρέμα του Jumbo με 3...
Τελικά κάνει την ίδια δουλειά;

1.5 ευρω κοστιζει τελικα :) https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...thosis-gratzounion-aftokinitou-200-ml_272075/

Oταν εψαχνα και δοκιμαζα κρεμες για το γυαλισμα ρητινης, ειχα χρησιμοποιησει και μια γερμανικη αλοιφη για μεταλλα και πλαστικα που ηταν μεσα στην συσκευασια του αλοιφαδορου της Proxxon.
Το αποτελεσμα με ειχε ενθουσιασει οποτε στραφηκα να δοκιμαζω συναφεις κρεμες. Ετσι κατεληξα σε στην κρεμα του Jumbo και σε μια αλλη κρεμα που αγορασα απο συνεργειο αυτοκινητων για την θαμπαδα των φαναριων.
Προτιμησα του Jumbo καθως δεν αφηνε ασπρα καταλοιπα σαν την αλλη, που επρεπε να καθαριστουν καλα.

Τωρα μενει να δοκιμασω και τις 2 κρεμες (των 5 και των 0,25 micron) που πηρα απο Κινα για το ακονισμα.

Mολις ειδα οτι το Jumbo εχει μια ακομα πιο φτηνη αλοιφη γυαλισματος (με λιγοτερη ποσοσοτητα βεβαια) την οποια πρεπει να δοκιμασω https://www.e-jumbo.gr/organosi-spi...hosis-gratzounion-aftokinitou-120-gr._1356274

Ο μάστορας ή πέτυχε το vacuum & δεν μιλάει ή βρίσκεται σε καμιά ταράτσα απογειωμένος & κάνει τον κεραμιδογατο βραδιάτικα!!!

Αυτές είναι κρέμες για να ανεβάζεις τα grit σε πέτρες coticul;

Ειναι κρεμες γυαλισματος. Η μια ειναι για τελικο φινιρισμα, η αλλη ειναι πιο χοντρη σε grit για γυαλισμα μετα απο το γυαλοχαρταρισμα των 1000/2000 grit.

Ο μάστορας ή πέτυχε το vacuum & δεν μιλάει ή βρίσκεται σε καμιά ταράτσα απογειωμένος & κάνει τον κεραμιδογατο βραδιάτικα!!!

Για μένα λές;
Εγώ είμαι στο δωματιάκι και κάνω τεστάκια στα μοτέρ ψυγείου.
Έχω πάθει πλάκα τι μπορούν να κάνουν αυτά τα σκατούλια... και στο κενό και στην πίεση. Τρομερή δύναμη, μου σκάει τα ειδικά ενισχυμένα λάστιχα σαν φούσκες.
Αφού σκέφτομαι να βρώ έναν αεροθάλαμο και να φτιάξω το απόλυτα ήσυχο κομπρεσέρ.
Τώρα τεστάρω κάποια υδραυλικά αέρος... Δεν τα ανεβάζω όμως γιατί αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί του κοτσίδα να μας κοροιδεύει...:ADFADF1:

(Φεύγω όμως τώρα... πάω να δούμε ταινία γιατί θα με πλακώσουν στο ξύλο στο τέλος...:flipout:)

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    322.5 KB · Views: 100
Για μένα λές;
Εγώ είμαι στο δωματιάκι και κάνω τεστάκια στα μοτέρ ψυγείου.
Έχω πάθει πλάκα τι μπορούν να κάνουν αυτά τα σκατούλια... και στο κενό και στην πίεση. Τρομερή δύναμη, μου σκάει τα ειδικά ενισχυμένα λάστιχα σαν φούσκες.
Αφού σκέφτομαι να βρώ έναν αεροθάλαμο και να φτιάξω το απόλυτα ήσυχο κομπρεσέρ.
Τώρα τεστάρω κάποια υδραυλικά αέρος... Δεν τα ανεβάζω όμως γιατί αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί του κοτσίδα να μας κοροιδεύει...:ADFADF1:

(Φεύγω όμως τώρα... πάω να δούμε ταινία γιατί θα με πλακώσουν στο ξύλο στο τέλος...:flipout:)

Ότι θέλεις από αυτά να στα εξηγήσω κ ειδικά στην FESTO. Οι βίδες επάνω στο σώμα των πνευματικών κυλινδρων είναι αερόφρενα έτσι ώστε να μην χτυπάει το πνευματικό έμβολο στο τέλος της διαδρομής του. Επίσης η βίδα επάνω στο ρακορ που μπαίνει από την πλευρά του βακτρου ελέγχει την ταχύτητα εξόδου του άξονα. Όσο βιδώνεις την βίδα αυτή τόσο πιο αργά γίνεται η κίνηση.

Την επόμενη φορά που θα ξηλώσουνε τμήμα από το εργοστάσιο θα τον φωνάξει ο σκραπατζής να πάει μόνος του !!! Δεν άφησε τίποτα !!!