Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Γι' αυτό υπάρχουν "γυαλιά" που χυτεύονται ως 10 και 15 εκ. Το συζητούσαμε με τον Μπάμπη και προχτές, αλλά εκεί ξηλώνεσαι για τα καλά.

σε τεοιο επιπεδο δεν νομιζω να φτασω ποτε, 10-15 cm χυτευσης.. Εγω χρησιμοποιω ρυτινες για 1-2cm και ζοριζομαι να βρω ισορροπιες. ΤΟ θαμπωμα δεν μπορω να αποφυγω ακομα , μια φορα εχω πετυχει τελεια γυαλαδα και δεν καταλαβα γιατι..
Φαντασου τι εμπειρια χρειαζεται για πιο μεγαλα παχη..

σε τεοιο επιπεδο δεν νομιζω να φτασω ποτε, 10-15 cm χυτευσης.. Εγω χρησιμοποιω ρυτινες για 1-2cm και ζοριζομαι να βρω ισορροπιες. ΤΟ θαμπωμα δεν μπορω να αποφυγω ακομα , μια φορα εχω πετυχει τελεια γυαλαδα και δεν καταλαβα γιατι..

Νομίζω πως είναι καθαρά θέμα υλικού η διαύγεια.. Αν επιτρέπεται ποιά ρητίνη δούλεψες; Πες μου mercola............

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Σε 1-2 cm δεν υπάρχει πρόβλημα, απορώ και γιατί το κάνεις σε στρώσεις.
Το γυάλισμα θέλει υπομονή. Γυαλόχαρτο ψιλό στην αρχή χωρίς να το πιέζεις καθόλου γιατί δημιουργεί γραμμές, ντουκόχαρτο μετά με νερό μέχρι 3000 grit και μετά αλοιφή και πανόβουρτσα. Θα γίνει πιο καθαρό κι από κρύσταλο.

Νομίζω πως είναι καθαρά θέμα υλικού η διαύγεια.. Αν επιτρέπεται ποιά ρητίνη δούλεψες; Πες μου mercola............

με αυτην ξεκινησα που ειπες, δεν ηξερα καποια αλλη τοτε, τωρα εχω παρει μια No name (χαχα ακομα χειροτερα) αν και αυτος που μου την πουλησε μου ειπε οτι ανωτερη απο την mercola εως 1cm παχος.

Σε 1-2 cm δεν υπάρχει πρόβλημα said:
το εκανα σε στρωσεις γιατι ατην 1η στρωση βαζω διαφορα glitters και σκονες και στην 2η διαφανες στρωμα. Βασικα δοκιμες εκανα για να δω πως θα δουλεψω.
Οταν λεω γυαλισμα, εννοω οτι το υλικο φαινεται γυαλιστερο οταν στερεοποιηθει, πρωτου ξεκιησεις τριψιματα.. Θελω δηλ να πετυχω να αποφυγω τα τριψιματα γιατι θελω να φτιαξω πολλα κομματια και με το ρριψιμο θα φυγουν ολα τα μεροκαματα εκει..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Θελω δηλ να πετυχω να αποφυγω τα τριψιματα γιατι θελω να φτιαξω πολλα κομματια και με το ρριψιμο θα φυγουν ολα τα μεροκαματα εκει..

Η μόνη λύση σ´ αυτό είναι καλούπια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Ή παίρνεις έτοιμα καλούπια ή παίρνεις υγρή σιλικόνη και τα φτιάχνεις μόνος σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Η μόνη λύση σ´ αυτό είναι καλούπια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.
Ή παίρνεις έτοιμα καλούπια ή παίρνεις υγρή σιλικόνη και τα φτιάχνεις μόνος σου.

αναφερομαι στο επανω μερος που ειναι αδιαφορο να θα ειναι σε καλουπι..

Το πάνω μέρος, αν το προσέξεις λίγο με ένα θερμοπίστολο να μην σου βγάλει φουσκαλίτσες, δεν έχει κανένα πρόβλημα, γυαλισμένο βγαίνει.
Εκεί το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι το ύψος της ρυτίνης, να είναι οριακά πρίν ξεχειλίσει έτσι ώστε όταν στεγνώσει, που θα συρικνωθεί λίγο, να μην σου αφήσει χείλος γύρω-γύρω και χρειαστείς αναγκαστικά τρίψιμο.

πρεπει να το μαθω αυτο, γιατι ρουφανε και οι ποροι του ξυλου οπως εχω προσεξει. Κια γι αυτο τα τελεταια κομματια που δουλευω τωρα εχω ριξει με πινελακι μια στρωση στο κατω μερος, κατι σαν ασταρωμα δηλ με υγρο γυαλι.. και μετα θα κανω αυτο που λες κι εσυ

Κανονικά, αν θες να κάνεις σωστή δουλειά, χρειάζεται αστάρωμα όλο το ξύλο. Ή με υγραό γυαλί ή με sealer ή ακόμα και με βερνίκι.
Αρκεί να υαλοποιήσεις εξωτερικά το ξύλο ώστε να μην ρουφάει, έστω και ελάχιστα, τη ρυτίνη.

Χρονια πολλα και καλα...

Πολλες και καλες δημιουργιες...

Ετοιμα τα πρωτα ολοκληρωμενα σουβερακια μου..

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    73 KB · Views: 111
  • 2.jpg
    2.jpg
    81.6 KB · Views: 109
Χρονια πολλα και Χριστος Ανεστη!

Μια χαρα φαινονται τα σουβερακια!
Για πες καμμια λεπτομερεια κατασκευης, πως εσκαψες τα σουβερ για να μπει η ρητινη, με ρουτερακι? Τι χρωματα εβαλες, σκονη η υγρα? Μερκολα η ρητινη?
Βλεπω οτι η ρητινη ειναι λιγο πιο χαμηλα απο το σουβερ. Την ρητινη την εχει ρουφηξει το ξυλο? Το ξυλο το ειχες στεγανοποιησει πριν ριξεις την ρητινη?

για αρχη μια χαρα ειναι.
Τα σουβερ πριν γινουν 4αδα, ηταν ενωμενα σε ενα ξυλο διαστασεων 8,5cm χ 38cm και υψος 1cm. Το εσκαψα ελευθερα με το ρουτερακι σε βαθος 3mm αφηνοντας στις ακρες λιγο ξυλο σαν στοπ για α μην χυθει η ρητινη.
Χρησιμοποιησα Mercola (τελειωνει σε λιγες μερες :p) και προσθεσα χρωμα οινοπνευματος τιρκουαζ, αν θυμαμαι καλα 3 σταγονες και γκλιτερακια που δινουν πολυ ομορφο αποτελεσμα.
Η ρητινη εινια στο ιδιο επιπεδο με το ξυλο, σε ξεγελαει η φωτο. Δεν το ειχα στεγανοποιησει το ξυλο αρχικα, παρολα αυτα ομως η σταθμη της ρητινης ηταν πανω απο το ξυλο οταν στεγνωσε. Ετσι το ετριψα με γυαλοχαρτο 120, 400, 800, 1200 και περασμα λαδι καταλληλο για φαγητα ισα ισα να τονιστει το δρυς..

σκεφτομαι σουβερακια με ledακι, αλλα εχω κολλησει στο πως θα λειτουργει πιο σωστα και δεν εχω καλη επαφη με τα ηλεκτρονικα..
ΑΝ ξερει καποιος να πει καμια ιδεα να βοηθηκει, ευπροσδεκτος..

ειμαι στη σελ 32, κατι βλεπω.. θα μου φυγουν τα ματια σημερα..
Ειλικρινα δεν πιστευω οτι η ιδεα που μου ηρθε πριν ενα μηνα, την ειχε ηδη σκεφτει ο Μιχαλης πριν 2 χρονια.. Μπραβο σου... Πρεπει να μιλησουμε κατ ιδιαν νομιζω..

Ο Χιώτης έχει φτιάξει τέτοια! Μιχάλη θυμάμαι καλά;

Ναι Νικο, εχω φτιαξει καποιες κατασκευουλες σε υγρο γυαλι με λεντακι μεσα.

Εδω η πρωτη μου προσπαθεια οπου σε ενα κομματι βερυκοκιας φυτεψα ενα λεντακι που περνει ρευμα απο μια μπαταρια κουμπι.
43500546380_eb46b3b589_z.jpg

Eδω η πισω μερια οπου οι ακιδες του λεντ ενωνονται (εκει που ειναι το καλαϊ) με τα καλωδια ενος μικρου διακοπτη που περιεχει μεσα μια 3βολτη μπαταρια κουμπι.
31434899518_06c3386e10_z.jpg

Δεν χρειαζεται καμμια ιδιαιτερη ηλεκτρολογικη γνωση. Παιζεις με μπαταριες και λεντακια που ειναι αρκετα ασφαλη και τετοιες κατασκευουλες εχουν παρα πολυ ενδιαφερον και πλακα.

Oι μπαταριες μπορει να ειναι και ΑΑ η οποιουδηποτε μεγεθους. Υπαρχουν battery holders οπως το παραπανω για ολους τους τυπους των μπαταριων που περνουν απο 1 εως 4+ μπαταριες ανεβαζοντας το βολταζ αν χρειαζεται.

Εδω σας δειχνω δειγματα γυαλισματος.. Ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι καποια δειγματα μου βγαινουν πολυ θαμπα και καποια οχι.
Να παιζει τελικα τοσο ρολο η υγρασια που εχω στο εργαστηριο?

Attachments

• 0-02-05-eddfba5f4388bc805150c1432edf96c86ce946dde8b14ffbe1e2ec14081f6056_2fb8b98b.jpg
    0-02-05-eddfba5f4388bc805150c1432edf96c86ce946dde8b14ffbe1e2ec14081f6056_2fb8b98b.jpg
    140.7 KB · Views: 160
  • 0-02-05-043e651265dac1436888bdf90e3c1a1dcb6e91b3c0768be99406a2498bc853aa_dfb1d50a.jpg
    0-02-05-043e651265dac1436888bdf90e3c1a1dcb6e91b3c0768be99406a2498bc853aa_dfb1d50a.jpg
    112.4 KB · Views: 160
  • 0-02-05-4201a3676961eb35aa6eb61d119037a7e606580cd44259f5d24f9b34a3a700c5_22cc3fe2.jpg
    0-02-05-4201a3676961eb35aa6eb61d119037a7e606580cd44259f5d24f9b34a3a700c5_22cc3fe2.jpg
    162.2 KB · Views: 160