Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Ναι η υγρασια παιζει ρολο. Λενε οτι εαν η υγρασια στο χωρο ειναι πανω απο 75% το υγρο γυαλι θα επηρρεαστει.
Επισης νομιζω οτι μπορει να παιζει ρολο εαν το καλουπι εχει υγρασια.

Σε παρομοια περιπτωση θαμπαδας, ειχα ριξει ενα νεο λεπτο στρωμα υγρου γυαλιου επανω στο θαμπο το οποιο ειχα τριψει λιγακι με ατσαλοσυρμα, και το προβλημα λυθηκε αμεσα.

Εριξα και εγω την προηγουμένη Πέμπτη στο καλουπι απο τα παγακια ελιτσα και υγρο γυαλι χρωματισμενο με κυπαρίσσι mica.

20200416-125230.jpg

Αν τα καταφερω αυριο θα ξεκαλουπωσω να φτιαξω ενα δυο στυλο!

20200416-130305.jpg

Ωραια θα γινουν αυτα, μπραβο! Εριξες δυο στρωσεις για να μην επιπλευσουν τα ξυλα? Η δεν χρειαστηκε, βουλιαξαν και εκατσαν καλα με την μια στρωση να τα σκεπαζει?

Ισχυει Μιχαλη αυτο που λες με την 2η επιστρωση.
Εχω καψει εντωμεταξυ το μυαλο μου (δεν θελει και πολυ :P) για να βρω ledοταινια πολυ λεπτη 3V, ετσι ωστε να μπορεσω να φωτισω τα σουβερακια.
Τα 2 προβληματα που αντιμετωπιζω ειναι ο ογκος των ηλεκτρονικων εξαρτηματων που πρεπει καπως να κρυφτει, καθως και το πως θα βαλω την ταινια σωστα για να φωτιζεται ολο το γυαλι.
Βεβαια ακομα δεν εχω βρει με πιο τροπο θα παντρεψω υγρο γυαλι και ξυλο, δηλ αν στο ξυλο μου θα κανω ποταμο (να σκαψω σε βαθος 4mm και σε φαρδος 5cm το ξυλο το κατω σουβερακι στην φωτο), ή αν το γυαλι θα πρεπει να ειναι διαμπερες, οπως το πανω σουβερ.
Εχει σημασια αυτο που αναφερω πιο γιατι εκανα καποιες δοκιμες (δυστυχως με ενα μονο ledακι 1,5v και οχι led ταινια) στα τα (κατω) σουβερ με ποταμο και το αποτελεσμα ηταν να φωτιζει μονο σε περιμετρο 2cm..
Καμια ιδεα? Προκαλω τον Μπαμπη να μας το λυσει αυτο.. :singer:

Attachments

• 0-02-0a-cbf0fa1bfa81de3bca455a7a22df07b44c203d96b9cc7d9b84b28f3dcd568f82_10303484.jpg
    0-02-0a-cbf0fa1bfa81de3bca455a7a22df07b44c203d96b9cc7d9b84b28f3dcd568f82_10303484.jpg
    110.6 KB · Views: 140
Λεντοταινια μπορεις να βρεις στα jumbo, εχει καποιες οπως αυτη που κοβεται σε οποιο μεγεθος θες https://www.e-jumbo.gr/diakosmisi-s...ies-stripes/tainia-led-neon-ble-3-m._1391825/

Πρεπει μαλλον να γινουν δυο compartments. Ενα απο κατω που ειναι επισκεψιμο για την μπαταρια και τον διακοπτη και ενα που θα φιλοξενει το υγρο γυαλι και το λεντ.
Ισως μπορει να γινει και σε ενα κομματι, oλα μεσα στο υγρο γυαλι, αλλα αυτο προυποθετει καποια εξοδο για τον διακοπτη αλλα και για να φορτιζεται η μπαταρια. Ολα γινονται οσο δυσκολα και αν ακουγονται :)

Επισης, γενικα μιλωντας, δεν χρειαζεται να σκαβεις το ξυλο καθως δεν θα παρεις ποτε την ακριβεια και το σχημα που θες. Μπορεις ομως να κοψεις με μια σεγα παγκου οτι σχημα θες σε ενα λεπτο κομματι ξυλου και να το κολλησεις σε ενα αλλο. Στο κενο θα ριξεις το υγρο γυαλι.

Μιχαλη δεν την ηξερα αυτη την led ταινια, εχω αμφιβολια αν θα φωτισει οπως θελω (Θελω δυνατο φως για να φωτιστει πολυ καλα ενα ποτηρι) και δυστυχως δεν μπορω να την αγορασω συντομα λογο της καταστασης, για να σας πω.
Τι λεγε για το παρακατω Pad?
https://www.amazon.com/LOGUIDE-Sticker-Coaster-Christmas-Decoration/dp/B0776P7LJF?th=1
Μεχρι να βρω την πατεντα, θα εστιασω στα χρωματα οινοπνευματος που εχω παραγγειλει και ελπιζω αυριο να μου ερθουν και να δουλεψω τις τεχνικες αναμειξης τους και την τεχνικη του γυαλισματος (αν και θα προσπαθησω να αποφυγω τα γυαλοχαρτα, πολυ δουλεια).

Καλουπωσα σημερα 2 πλακακια με τα νεα χρωματα που μου ηρθαν και ελπιζω να κανουν καλη δουλεια..
Εχυσα :P στο κοκκινο πλακακι 2 διαφορετικα χρωματα (κοκκινο και λευκο απο διαφορετικα ποτηρια) και με ενα λεπτο ξυλο να δημιουργησω καποια νερα, αλλα μετα απο 3 λεπτα τα νερα χανοσαντε...
Μηπως πρεπει να περιμενω κανα μισαωρο και μετα να προσπαθησω να δημιουργησω νερα?

Attachments

• 0-02-05-9a7ce17507d7ff9391758d05f69d84ea9dd33647fdd75ba4366ff027e8555de3_48f6e9f3.jpg
    0-02-05-9a7ce17507d7ff9391758d05f69d84ea9dd33647fdd75ba4366ff027e8555de3_48f6e9f3.jpg
    134.6 KB · Views: 76
  • 0-02-05-b5a268f5ae6d9fbbaa2ec90e77179abe86a4b6201419a11db509cf7b77a11bee_1bad8b13.jpg
    0-02-05-b5a268f5ae6d9fbbaa2ec90e77179abe86a4b6201419a11db509cf7b77a11bee_1bad8b13.jpg
    150.1 KB · Views: 76
Ωραια πειραματα, αλλα μονο εσυ μπορεις να απαντησεις τις ερωτησεις σου γιατι χρωστικη απο χρωστικη διαφερει, εχει αλλη συμπεριφορα.
Μπορει τα χρωματα που εχεις να μην κανουν για νερα. Ισως κανουν, αν αφησεις καποια ωρα διαφορα.

Μπορουν να σου πουν καποια παιδια που πιθανον να το εχουν δοκιμασει, με τι χρονικες διαφορες το εχουν καταφερει και με τι ειδους χρωστικες.

Αυτα τα ωραια και λεπτα σανιδακια δρυος που τα βρισκεις?

Κοκκινη δρυ απο εναν φιλο που ειχε πολλα κυβικα αγορασει για μια δουλεια.
Σκεφτομαι αυριο να παω να αγορασω ταβλακι δεσποτακι που εχει λευκοκιτρινο χρωμα και πιθανον να μου κανει καλυτερα για την δουλεια που θελω.

Για τις μικρές ποσότητες που θες θα σου έλεγα να αγοράσεις Αμερικάνικη (σκούρα) καρυδιά, ή ελιά. Αρχοντόξυλα που αγαπούν το υγρό γυαλί.. Όπως είπα από την αρχή, ο δρυς κατ'εμέ αν δε βαφτεί είναι άχρωμος, άοσμος και άγευστος...

Συμφωνω με το δρυς, δεν με τρελαινει το αποτελεσμα, πολυ μουντο, μονο τα νερα μου αερσουν.
Ελια εχω κορμο σχετικα μικρο ομως, θα το δοκιμασω. Καρυδια τωρα δεν αγοραζω αν δεν δω πως θα κινηθει εμπορικα αυτο που φτιαχνω..

Χανόσαντε; :flipout:
Πυργιώτης είσαι;
Λοιπόν, θα ταλαιπωρηθείς λίγο με τα νερά, έχει να κάνει με τη ρυτίνη που χρησιμοποιείς αλλά και κάμποσα άλλα πράγματα, πχ υγρασία θερμοκρασία κλπ.
Στη Mercola τη μίξη δεν θα την κάνεις αμέσως γιατί θα ομογενοποιηθεί το μίγμα και αντί κόκκινο και άσπρο θα πάρεις ένα πολύ ωραίο πορτοκαλί... :eviltongue:
Δοκίμασε να τα αναμίξεις τουλάχιστον μια ώρα μετά την παρασκευή. Μέχρι τότε θα το παρακολουθείς όμως γιατί υπάρχει περίπτωση να αρχίσει να "δένει" πιο γρήγορα.
Ρίξε το κόκκινο στο καλούπι και μετά φτιάξε πολύ λίγο άσπρο κι άστο να ηρεμήσει. Μήν φτιάξεις πολύ όμως γιατί αν το αφήσεις σε πλαστικό ποτήρι με βάθος πάνω από 4-5 πόντους θα ζεσταθεί και θα γίνει στούμπος.
Στην αρχή δοκίμασε να μην ρίξεις το άσπρο μέσα στο κόκκινο αλλά να παίρνεις λίγο με το ξυλαράκι και να το οδηγείς αργά μέσα στο κόκκινο. Αν θές περισσότερο άσπρο ρίξτο με το κυπελάκι αλλά σιγά σιγά, με πολύ λεπτή ροή,

Πυργιωτης δεν λες τιποτα.. :P
Ακριβως αυτο που περιγραφεις εγινε, ομογενοποιηθηκε σχεδον αμεσως το μειγμα, κριμα γιατι φαινοταν πολυ καλο το αποτελεσμα στην αρχη.
θα το δοκιμασω το απογευμα και θα σου πω. παντως ο συνδιασμος κοκκινο με ασπρα νερα ειναι πανεμορφος σαν κι εμενα... :HTEHEH56:

Ωραια θα γινουν αυτα, μπραβο! Εριξες δυο στρωσεις για να μην επιπλευσουν τα ξυλα? Η δεν χρειαστηκε, βουλιαξαν και εκατσαν καλα με την μια στρωση να τα σκεπαζει?

Σε μια στρωση το εριξα Μιχάλη και τα ξυλαρακια εκατσαν εκει που τα εβαλα χωρις προβλημα.

Δυστυχως ομως επρεπε να ριξω περισσοτερη μικα καθως στο λεπτο σημειο ειναι ημιδιαφανο με το τορνιρισμα.

Η ρητινη εξαιρετικη. Καμια φυσαλιδα χωρις κατσαρόλα.

20200421-134657.jpg

Χανόσαντε; :flipout:
Πυργιώτης είσαι;
Λοιπόν, θα ταλαιπωρηθείς λίγο με τα νερά, έχει να κάνει με τη ρυτίνη που χρησιμοποιείς αλλά και κάμποσα άλλα πράγματα, πχ υγρασία θερμοκρασία κλπ.
Στη Mercola τη μίξη δεν θα την κάνεις αμέσως γιατί θα ομογενοποιηθεί το μίγμα και αντί κόκκινο και άσπρο θα πάρεις ένα πολύ ωραίο πορτοκαλί... :eviltongue:
Δοκίμασε να τα αναμίξεις τουλάχιστον μια ώρα μετά την παρασκευή. Μέχρι τότε θα το παρακολουθείς όμως γιατί υπάρχει περίπτωση να αρχίσει να "δένει" πιο γρήγορα.
Ρίξε το κόκκινο στο καλούπι και μετά φτιάξε πολύ λίγο άσπρο κι άστο να ηρεμήσει. Μήν φτιάξεις πολύ όμως γιατί αν το αφήσεις σε πλαστικό ποτήρι με βάθος πάνω από 4-5 πόντους θα ζεσταθεί και θα γίνει στούμπος.
Στην αρχή δοκίμασε να μην ρίξεις το άσπρο μέσα στο κόκκινο αλλά να παίρνεις λίγο με το ξυλαράκι και να το οδηγείς αργά μέσα στο κόκκινο. Αν θές περισσότερο άσπρο ρίξτο με το κυπελάκι αλλά σιγά σιγά, με πολύ λεπτή ροή,

Δυστυχως Μπάϊμπη το αποτελεσμα ηταν το ιδιο και μετα απο το πειραμα σου, πιθανολογω οτι φταιει η ρητινη.
Ξερουμε ποια μαρκα λειτουργει καλα για τετοιες εφαρμογες αναμειξης?

Κρίμα. Είσαι σίγουρος οτι περίμενες αρκετά πρίν τις αναμίξεις; Είχε αρχίσει να ψιλο-πήζει;
Εγώ απ´ όσες έχω δοκιμάσει αυτή είναι η καλύτερη. Την είχαν δοκιμάσει ο Κωστής (Wolfegolas) κι ο Κυριάκος και μου τη σύστησαν.
Πήζει πιο γρήγορα απ´ τη Mercola αλλά κι αυτή όμως θέλει προσοχή.

1 ωρα διαφορα το ενα μειγμα απο το αλλο..
εχυσα το 2ο στο 1ο και ανακατεψα με μια ξυλοβιδα..
Βασικα θελω να δοκιμασω να φτιαξω πιο αδιαφανη χρωματα μπας και..

Πολυ καλη η τιμη των 10,2kg στο παραπανω site. Σχεδον 8 το κιλο..

και δωρεαν μεταφορικα? Εκπλησομαι...
Κριμα να μην σας ειχα γνωρισει πιο πριν. Τωρα θα πορευτω με την 3kg ρητινη Do it best, απο ελληνικο καταστημα...
Πιστευω θελω να πιστευω οτι θα ειναι ανωτερη απο την mercola.. Ετσι μου ειπε ο υπευθυνος του ακταστηματος δηλ που γνωρζει απο ρητινες..

Ο υπευθυνος του καταστηματος παιζει να μην εχει ιδεα τι εστι υγρο γυαλι στην πραξη. To εχω δει το εργο απο το Leroy μεχρι τα μεγαλα συνοικιακα ως και τα μικρομαγαζα :))