Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Αφού είναι ακατάλληλος τον αποκλείουμε ανεξαρτήτως τιμής.

Ο πολυεστέρας κάνει γύρω στα 10 ευρώ το κιλό
Το υγρό γυαλί όμως κάνει τα διπλά νομίζω.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα συγκρίνουμε αφού δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά

Από amazon.de αν ψάξεις βρίσκεις με 10 το κιλό. Δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω λινκ τώρα, αν μπορεί αε βάλει κάποιος άλλος.
Είχα παραγγείλει πέρυσι 21 κιλά και μου στοίχισε 190 με τα μεταφορικά.

Μηπως αυτη ειναι τιμη για μεγαλες (τεραστιες) ποσοτητες; Γιατι κι εγω, τα τενεκεδακια που κυκλοφορουν τα θυμαμαι πολυ πιο ακριβα απο 10 /κιλο.
(Δεν ξερω τι τα εκανες τα 21(!) κιλα, αλλα αν εχεις φτιαξει κατι μεγαλο, τραπεζι π.χ., θα ηθελα παρα πολυ να το δω, οπως και φωτο απο την δημιουργια).

Re: Απάντηση: Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Μηπως αυτη ειναι τιμη για μεγαλες (τεραστιες) ποσοτητες; Γιατι κι εγω, τα τενεκεδακια που κυκλοφορουν τα θυμαμαι πολυ πιο ακριβα απο 10 /κιλο.
(Δεν ξερω τι τα εκανες τα 21(!) κιλα, αλλα αν εχεις φτιαξει κατι μεγαλο, τραπεζι π.χ., θα ηθελα παρα πολυ να το δω, οπως και φωτο απο την δημιουργια).
Μάλλον δεν με προσέχεις....
62aaa2d547d5d2d597ac383aefb02fac.jpg

Δυστυχώς δεν τα στέλνουν στην Ελλάδα. :-/

Αλλά κοιτάζω κάτι αντίστοιχο (δεν γνωρίζω αν είναι καλή η εταιρία) από αγγλικό Amazon και βλέπω πως παρά τα ταχυδρομικά, η συσκευασία των τριών κιλών έρχεται πιο φτηνά από την Mercola στην Ελλάδα! (δεν αναφέρει κάτι για τελωνείο, αλλά γενικά μιλάω)

--------

Παύλο, τέλειο! :)

Αυτο που εχεις στο λινκ δεν κανει για μικροκατασκευες, αλλα ειναι οκ για μεγαλυτερες.
Καπου πρεπει να αναφερει οτι η μικροτερη ποσοτητα που πρεπει να αναμιχθει ειναι 150 γραμμαρια (ρητινη+καταλυτης).

Καλες τιμες, οντως. Βεβαια, αυτα ειναι για τους μαστορες..τους τολμηρους.
Πολυ ωραιο Παυλο. Δειξε το ολοκληρο ρε συ, φαινεται εργο τεχνης αυτο.

Καλες τιμες, οντως. Βεβαια, αυτα ειναι για τους μαστορες..τους τολμηρους.
Πολυ ωραιο Παυλο. Δειξε το ολοκληρο ρε συ, φαινεται εργο τεχνης αυτο.
https://avclub.gr/forum/showthread....πίπλων-και-μεγάλων-κατασκευών-με-ξύλο/page401
Ποστ 4008

Αγόρασα παλι τη ρητίνη της μερκολα και γινεται παλι το ίδιο πράγμα βαζω το διάφανο πανω στο σούβερ και μετά από 12 ώρες οταν στεγνώνει πανω δεν ειναι ριφιναρισμενη σαν γυαλί κανει νερα προς το κέντρο του σούβερ και φαινονται τα σχήματα πανω στο γυαλί απο τις σπασμένες φυσαλίδες. Όποιος ξέρει απο τι είναι εχω απηυδησει πραγματικά...κατ αρχήν στα πρώτα 10 λεπτά εχει πιασει κρουστά πανω η ρητίνη ειναι φυσιολογικο;;;....τόσο γρήγορα πιανει κρούστα ;;;;...Επίσης οι αναλογίες σωστές ειναι και στο δωμάτιο εχω 22 βαθμούς και φυσικά οχι πανω απο 60 τοις εκατο υγρασία.. πραγματικά δε ξερω τι φταίει...να δοκιμάσω αλλη ρητινη;;;

Δε ξέρω αν έχει φτιάξει κάποιος σούβερ αλλα και στα κοσμηματα το κάνει αυτό σαν να πηγαίνει το γυαλί προς τα μέσα και στεγνώνει ταυτοχρονα και φαινεται ολη η διαδρομή που κάνει προς τα μέσα...Και ενώ 1 πόντους γυρω γυρω είναι καλα ολο το άλλο ειναι σαν σαν σε καπως στην επιφάνεια....άμα τα τρίψω με γυαλοχαρτα θα γίνουν...Και κάποιος να γράψει λιγο τι γυαλοχαρτα θελω αν γινεται

Last edited by a moderator:
Κανονικα αυτο δεν πρεπει να στο κανει.
Πρεπει να σου αφηνει λεια επιφανεια.

Παρε γυαλοχαρτα νερου 800-1200-1500-2000-3000 και δουλεψε τα διαδοχικα και στο τελος με ενα πανακι βαλε αλοιφη αυτοκινητου FINE POLISH.
Το προβλημα θα λυθει με αυτη την διαδικασια αλλα πρεπει να βρεις γτ γινεται.
Η Μερκολα ειναι 100:60 αναλογια πιστευω ετσι το πας.

Στην θεση σου θα δοκιμαζα και καποια αλλη ρητινη.

Κανονικα αυτο δεν πρεπει να στο κανει.
Πρεπει να σου αφηνει λεια επιφανεια.

Παρε γυαλοχαρτα νερου 800-1200-1500-2000-3000 και δουλεψε τα διαδοχικα και στο τελος με ενα πανακι βαλε αλοιφη αυτοκινητου FINE POLISH.
Το προβλημα θα λυθει με αυτη την διαδικασια αλλα πρεπει να βρεις γτ γινεται.
Η Μερκολα ειναι 100:60 αναλογια πιστευω ετσι το πας.

Στην θεση σου θα δοκιμαζα και καποια αλλη ρητινη.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει η παρτίδα; ;Γιατί και τις 2 φορές ειναι ίδια..δε ξέρω αν την εχει και κάποιος αλλο;.....Μήπως ξέρεις της durostick ειναι Καλό έχεις δοκιμασει;;;...ίδια τιμή με τη μερκολα ειναι περιπου

Μερκολλα χρησιμοποιουσα και εγω καιρο τωρα πριν αρχισουμε να παραγγελνουμε απο Γερμανια αλλα δεν ειχα αντιμετωπισει τετοιο προβλημα.

Μηπως να δοκιμασεις την Crystal που βγαζει?

Μερκολλα χρησιμοποιουσα και εγω καιρο τωρα πριν αρχισουμε να παραγγελνουμε απο Γερμανια αλλα δεν ειχα αντιμετωπισει τετοιο προβλημα.

Μηπως να δοκιμασεις την Crystal που βγαζει?

Κοίτα εχω καταλάβει γιατί γινεται αλλα οχι τι φταίει...Όταν ξεκαλουπωνω τα καλούπια ειναι στρογγυλα απο κατω το σούβερ δηλαδη οι άκρες του δε πατάνε ενω στη μεση πατάει.. μάλλον αυτο έυθυνεται και για το ότι το γυαλί απο γυρω γυρω παει στη μεση και κανει νερα προς τη μέση..άλλα, δε ξερω τι φταίει. το καλουπι;;..Η επιφάνεια ειναι σκληρή που πατάει και αν ειχε κλιση μονο στη μια μερια δε θα ήταν γυρω γυρω στον αερα και θα πατάγε στη μεση

Αρα σου μαζευει-συρικνωνεται σε μεγαλο βαθμο η ρητινη απο οτι καταλαβαινω.

Μάλλον ναι ...δε ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει....συρρικνώνεται οτι εχει απο φούσκες ακομα και αμα πεσει πανω κανενα χνούδι σιγα σιγα παει στη μεση και δε φτάνουν μετα γιατι σε ένα 20 λεπτό που θα χουν μαζευτεί όλες οι φούσκες στη μεση εχει πιασει κρουστά οποτε ο αναπτήρας δε κανει τιποτα κατω απο τη κρουστά εχει φούσκες σιγα σιγα σπάνε και στις 12 ωρες που στεγνώνει φαινεται πανω στο γυαλί ολη η διαδρομή του που πηγε απο γυρω γυρω στη μεση και οι φούσκες που μαζεύτηκαν αλλες σπάνε αλλες οχι κατ στη διάρκεια του στεγνωματος αυτες που σπάνε φανούν ακομα και αποτύπωμα ,...άμα τα δεις τα σούβερ φαινονται τελεια και μόλις πας κοντα και τα αγγίξεις στη μεση εχουν νερα και το χέρι φυσάει πανω αν τα χαϊδέψει λες και είναι σαύρα ενω ενας πόντος γυρω γυρω είναι τέλειος...απιστευτο

Να φανταστώ ότι με τα γυαλοχαρτα νερού και μετά με τη κρέμα δε θα γυαλίζουν οπως τωρα με σκέτο γυαλί εε

Last edited by a moderator:
Δεν ανεβαζεις καμμια φωτογραφια καλυτερα, ισως κατι να παρατηρησουμε. Συζηταμε για ενα προβλημα στα τυφλα χωρις να ξερουμε καν την κλινικη εικονα.

Τι καλουπι ειναι αυτο που χυτευεις την ρητινη? Δεν υπαρχει περιπτωση να φταιει η παρτιδα κατα τη γνωμη μου. Θα βρεθει η ακρη sooner or later :)

Ανοιγει το λινκ ειναι ενταξει.

Εχεις βαλει κατι μεσα στο σουβερ? Σαν φυλλο φαινεται. Ειναι αποξηραμενο?

Ωραιο το χρωμα και γενικοτερα το σουβερακι.

Ανοιγει το λινκ ειναι ενταξει.

Εχεις βαλει κατι μεσα στο σουβερ? Σαν φυλλο φαινεται. Ειναι αποξηραμενο?

Ωραιο το χρωμα και γενικοτερα το σουβερακι.

Εγώ το έκανα σαν φύλλο ειναι γυρω γυρω μωβ σκούρο..Στη μέση εβαλα ανοιχτό μωβ περλε και το εκανα σιγα σιγα με γραμμές και τις εκανα με τον αναπτηρα και ανοιγαν σαν φυλλο....δε φταιει ο αναπτήρας παντως γιατξ και τα σκέτα ετσι εγιναν