Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Καλημέρα παιδιά...για πείτε λίγο κάποιος για τη κρέμα τα τρία με γυαλοχαρτα γράφτηκαν απο πανω τα σουβερ τώρα τι κάνω...τη βάζω σε βρεγμένο πανί την αφήνω πόση ώρα; ;..αν ξέρει κάποιος τη διαδικασια

Αρχίζω να πιστεύω σοβαρα πλεον οτι εχει υγρασία το σπίτι....Υπάρχει περίπτωση ση να χει μέσα στο δωμάτιο πανω απο 60 τοις εκατο 7 ώρα το απόγευμα ανάβω καλοριφέρ μεχρι τις 12 το βραδυ...Πώς καταλαβαίνουμε αν έχουμε υγρασία σπιτι;;

Καλημερα,
Αν θες να δεις αν εχει υγρασια το δωματιο, βαλε 3 παγακια σε ενα ποτηρι, προσθεσε νερο και ανακατεψε.
Περιμενε 3 λεπτα και αν δεν σχηματιστει υγρασια στα εξωτερικα τοιχωματα του ποτηριου, τοτε δεν υπαρχει υγρασια.
Εαν ομως σχηματιστουν υδρατμοι, οπως τα παγωμενα ποτηρια με φραπεδια που βλεπουμε το καλοκαιρι, σημαινει οτι υπαρχει υγρασια.

Για πιο αξιοπιστα αποτελεσματα ομως καλυτερα παρε ενα υγρομετρο με ενα ταληρακι

• Like
Reactions: KOSSTV
Ευχαριστώ παιδιά.. εχω την εντύπωση ότι τα νερά στην επιφάνεια ειναι απο υγρασια

Αν εχεις a/c σε καποιο δωματιο, βαλε το νσ δουλεψε αρκετη ωρα, στην αφυγρανση ή στη ζεστη, με κλειστο το δωματιο. Μετα κανε ενα μινι πειραμα με υγρο γυαλι εκει μεσα. Αν δεις σημαντικη διαφορα, φταιεινη υγρασια.
Οπωσδηποτε, παρε και εναν μετρητη που ειπαν τα παιδια.

Εισαι σιγουρος Θαναση; Νομιζω οτι δουλευει και με ζεστη, εστω και λιγοτερο απο το κρυο.
Οπωσδηποτε, δουλευει στην λειτουργια "αφυγρανσης" χειμωνα-καλοκαιρι.

εγω ειμαι σιγουρος

εσυ?
Ειπα "νομιζω" :)
Παντως, θυμαμαι να διαβαζω οτι και στην θερμανση ξηραινει τον αερα. Επισης, ειμαι σιγουρος οτι οταν παχνιαζουν τα τζαμια στο αμαξι, με θερμανση + ac ξεπαχνιαζουν πολυ πιο γρηγορα, αντι μονο θερμανσης.
Πιθανον να εχεις δικιο, ομως, αφου εισαι σιγουρος.
Στην λειτουργια dry, παντως, σιγουρα κανει αφυγρανση ασχετως καιρου. Δεν ειπες τιποτε για αυτο.

Btw, οταν λες "χειμωνα" τι εννοεις ακριβως; Απο ποια εξωτερικη θερμοκρασια και κατω; Ή εννοεις στην λειτουργια θερμανσης, ασχετως θερμοκρασιας;

Παντως, θυμαμαι να διαβαζω οτι και στην θερμανση ξηραινει τον αερα. Επισης, ειμαι σιγουρος οτι οταν παχνιαζουν τα τζαμια στο αμαξι, με θερμανση + ac ξεπαχνιαζουν πολυ πιο γρηγορα, αντι μονο θερμανσης.
Στην λειτουργια dry, παντως, σιγουρα κανει αφυγρανση ασχετως καιρου. Δεν ειπες τιποτε για αυτο.

Btw, οταν λες "χειμωνα" τι εννοεις ακριβως; Απο ποια εξωτερικη θερμοκρασια και κατω; Ή εννοεις στην λειτουργια θερμανσης, ασχετως θερμοκρασιας;
Στο αμάξι γινεται αφυγρανση γιατι δουλεύει σε ψύξη το στοιχείο.
Εχει άλλο στοιχείο,ανεξάρτητο απ το ac για θέρμανση

Πρίν 15 μέρες άλλα έλεγες...
Χαχαχα..Έτσι νομιζα..βασικά δεν ξέρω καν αν φταίει...ψάχνω να βρω γιατι τα ποτήρια αφήνουν αποτύπωμα και το μόνο που μου έχει μείνει ειναξ οτι δε στεγνώνουν καλα λόγω υγρασίας...πραγματικά δε ξερω τι άλλο μπορεί να φταίει.. πήρα κι αλλο γυαλι δε συρρικνώνεται οπως η μερκολα αλλα και σ αυτο ακουμπάω ποτήρι και κανει αποτύπωμα αρα δε φταίνε ουτε οι αναλογίες ουτε το ανακάτεμα αφου το χω δοκιμάσει.. Μόνο η υγρασία με εμεινε

Ποιο ac στα γρεβενα μενω χαχα δεν υπάρχει ανάγκη απο αυτο ειδικα το καλοκαιρι αφου δε κανει τοση ζεστη

Και κατι τελευταιο αν καποιος ξερει..Υπάρχει περίπτωση λογω υγρασίας να μη στεγνώνει ολο το γυαλί μεχρι κατω ή δημιουργει προβλημα μονο στην επιφάνεια που εκτίθεται στον αερα

οτι πεις και οπως νομιζεις
μπορεις ομως να μου το τεκμιριωσεις (οχι με νομιζω και πιθανον)

Ημουν ξεκαθαρος, το χειμωνα η επιλογη για αφυγρανση δεν κανει τιποτα. Υπαρχει ποτε περιπτωση το χειμωνα να ρυθμισεις το a/c ωστε να βγαζει κρυο αερα? ΠΟΤΕ!

Θα προτιμουσα εσυ να μου τεκμηριωσεις, αφου εισαι σιγουρος και γνωριζεις πιο πολλα απο εμενα. Θα ηταν πολυ πιο λογικο αυτο.
Αλλα, δεν πειραζει. Παω πασο. :)

Διάβασε λίγο τι λέει η Alfakem για τα προϊόντα της...

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜAΤΩΝ

1) Θολή ή στερεοποιημένη ρητίνη μέσα στο μπουκάλι της: Η ρητίνη έχει κρυσταλλοποιηθεί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας. Μόλις αναθέρμανθεί μέσα στο δοχείο της σε περίπου 50 ° C η ρητίνη θα επανέλθει σε υγρή κατάσταση

2) Δεν έχει ακόμα σκληρύνει μετά από 48 ώρες: Λάθος αναλογία ανάμιξης ή / και χαμηλή θερμοκρασία.

3) Το μίγμα ζεσταίνεται πολύ: Υψηλή θερμοκρασία στο χώρο εργασίας ή/και παρασκευάστηκε μεγάλη ποσότητα μίγματος.

4) Οι φυσαλίδες αέρα έχουν παγιδευτεί: Η ανάμιξη έγινε πάρα πολύ γρήγορα και δεν είχε χρόνο η ρητίνη να απελευθερώσει τον αέρα.

5) Το τελικό αποτέλεσμα είναι κολλώδες/λιπαρό: Το επίπεδο περιβαλλοντικής υγρασίας της επιφάνειας είναι πολύ υψηλό.

6) Η ρητίνη δεν κολλάει στα τοιχώματα της επιφάνειας στο οποίο χυτεύθηκε: Η επιφάνεια δεν είχε καθαριστεί/απολιπανθεί είτε υπήρχε επιφανειακή υγρασία

Εγω επιμενω παντως πως τα νερα στην επιφανεια προερχονται 99% απο την υψηλη υγρασια του χωρου.
Εχω αρκετη στο εργαστηριο μου και ειναι συχνο φαινομενο στα σουβερ μου.
Αλλα νομιζω ειναι καλυτερο να μην αναλωνομαστε με πολλα ποστ χωρις νοημα.

...Ποιο ac στα γρεβενα μενω χαχα δεν υπάρχει ανάγκη απο αυτο ειδικα το καλοκαιρι αφου δε κανει τοση ζεστη...
Δέν πιστεύω να πηγαίνεις Βασιλίτσα...γιατί στο Δίστρατο γίνεται ψιλοπανικός...:)

• Like
Reactions: Galanto
Καλημέρα..να ρωτήσω με τα γυαλοχαρτα οταν περνάω και μετα με κρέμα φαινονται γρατζουνιές στην επιφάνεια η φευγουν ;;