Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Καλημερα!
Η κρεμα δεν εξαφανιζει ως δια μαγειας τις γρατζουνιες.
Η κυρια δουλεια πρεπει να γινει με τα καταλληλα γυαλοχαρτα ωστε να εξαφανιστει κατα 99% η γρατζουνια και μετα μπαινει η κρεμα.

Αναλογα το βαθος της γρατζουνιας χρησιμοποιεις και το αντιστοιχο γυαλοχαρτο.
Οταν ειναι βαθεια, ισως να πρεπει να αρχισεις απο το 120. Εαν ειναι πολυ ελαφρια ισως πρεπει να ξεκινησεις με 800, να φτασεις στο 2000 και μετα κρεμα.

Καλημέρα..να ρωτήσω με τα γυαλοχαρτα οταν περνάω και μετα με κρέμα φαινονται γρατζουνιές στην επιφάνεια η φευγουν ;;

Για να μην φαίνονται οι γρατζουνιές θα πρέπει να φτάσεις μέχρι 2500-3000 γυαλόχαρτο, σταδιακά όμως, χωρίς να πηδάς νούμερα.
Η αλλοιφές θα κάνουν το τελικό φινίρισμα/γυάλισμα. Αν οι γρατζουνιές δεν εξαφανιστούν σχεδόν με το γυαλόχαρτο με την αλλοιφή δεν θα φύγουν ποτέ.

Καλημερα!
Η κρεμα δεν εξαφανιζει ως δια μαγειας τις γρατζουνιες.
Η κυρια δουλεια πρεπει να γινει με τα καταλληλα γυαλοχαρτα ωστε να εξαφανιστει κατα 99% η γρατζουνια και μετα μπαινει η κρεμα.

Αναλογα το βαθος της γρατζουνιας χρησιμοποιεις και το αντιστοιχο γυαλοχαρτο.
Οταν ειναι βαθεια, ισως να πρεπει να αρχισεις απο το 120. Εαν ειναι πολυ ελαφρια ισως πρεπει να ξεκινησεις με 800, να φτασεις στο 2000 και μετα κρεμα.
Όχι εγώ τα σουβερ ξυπνώ για τα νερά δεν είναι βαθειά τα νερά ξεκίνησα από 800 1200 1500 2000 και 3000 αλλά όταν περνάω κρέμα μετα εχει γεμάτο γρατζουνιές..οπότε μάλλον το τρίβω πολυ με το 800 και ο 1200 και θέλει λιγοτερο;;

Είδα κατξ βιντεο στο ίντερνετ και ενας λεει οτι τα τρίβει 2 λεπτά από το καθένα εγω τα τρίψω 20 με 30 δευτερόλεπτα το καθένα μαλλον πρέπει να το ελέγχω αν εφυγαν οι γραντζουνιες

Βαζω εδω την σημερινη παραλαβη επειδη ειναι το βασικοτερο εξαρτημα την UV ρητινης (αλλος τυπος του υγρου γυαλιου).

Ενας φακος υπεριωδους φωτισμου που πηζει την ειδικη UV ρητινη. Παιζει δηλαδη τον ρολο του καταλυτη στις αντιστοιχες κοινες ρητινες/κολλες δυο συστατικων.
P1280839.JPG
Στη παραπανω φωτο ειναι και η αντιστοιχη ρητινη που στεγνωνει σε δευτερολεπτα οταν της ριξεις υπεριωδες φως απο τον φακο.
Ο φακος απο το Banggoοd ηρθε σε μολις 2 εβδομαδες, ειναι ισχυος 9w, και δουλευει με 3 μπαταριες ΑΑΑ.

Προτιμησα ΑΑ μπαταριες για μεγαλυτερη ευελιξια. Συνηθως οι ισχυροι φακοι ερχονται με μπαταριες λιθιουν 18650.
Εδω η θηκη που βαζεις τις ΑΑ μπαταριες
P1280844.JPG
Το φακουδακι δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο, την μαρκα δεν την γνωριζω, ομως δεν χρειαζεται φακος προδιαγραφων για την δουλεια που τον θελω.

Εδω σε συγκριση με ενα αλλο UltraViolet - UV φακουδακι ισχυος μολις 1W
P1280848.JPG

Εκ των υστερων καταλαβα οτι δεν χρειαζομουν μεγαλυτερης ισχυος φακο για να στεγνωνει αυτη η νεας τεχνολογιας UV ρητινη.
Οταν ειχα αγορασει την ρητινη απο το Amazon, εγραφε οτι θελει φως ισχυος 6w για να στεγνωσει μεσα σε ενα λεπτο,
Για την ακριβεια το φωτιστικο των 6w στεγνωνε την ρητινη πολυ πιο συντομα. Ο παραπανω φακος στερεοποιει την ρητινη μεσα σε 3 δευτερολεπτα και την καθιστα πετρα μεσα σε 10-15". Το μικρο φακουδακι κανει επισης δουλεια αλλα πρεπει να το αφησεις ενα λεπτο για πληρες στεγνωμα.

Εδω ξαναβαζω ενα λινκ της ρητινης νεας γενιας για οσους ενδιαφερονται

Ειχε βγαλει και το lidl ενα φακουδακι UV. Βγαζει ενα ατμοσφαιρικο μωβ φως. Κατα τα λοιπα δεν ξερω πως μπορει να τεσταριστει στο ποσο υπεριωδες βγαζει πραγματικα. Στα χαρτονομισματα κατι κανει, παντως.
Θα στο φερω μια μερα, να πηξουμε ρητινη 🙂

Καλησπέρα να ρωτήσω κάτι?..τα γυαλιά απο το εξωτερικό που έχουν heat resistance μαλακώσουν στους περισσότερους βαθμούς...Υπάρχουν γυαλιά που εχου heat resistance στους 90 βαθμούς...τα δικά μας εδω οπως το μερκολα ποσο να χει 50 60;;;

Νομιζω οτι εχω ανεβασει φωτο με μπρικι καφε, μολις κατεβηκε απο το γκαζακι, πανω σε υγρο γυαλι μερκολα που εδειχνε οτι το υγρο γυαλι δεν επαθε τιποτα.

Γραφει οτι εχει εξαιρετικη αντοχη στη θερμοκρασια και θεωρω τους 90 βαθμους μεσα σε αυτα τα ορια αντοχης της Μερκολα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

• Διαυγές
  • Εξαιρετική πρόσφυση και συγκόλληση
  • Εξαιρετική μηχανική αντοχή
  • Εξαιρετική αντοχή στην υγρασία
  • Εξαιρετική αντοχή στη θερμοκρασία
  • Εξαιρετική αντοχή στα περισσότερα χημικά
  • Βάφεται με ειδικές διάφανες χρωστικές SWAN COLOURMIX EPOXY - PU

Εγώ διάβασα στο ίντερνετ οτι οι δυτικές που λένε ότι έχουν heat resistance ειναι οσους βαθμους λενε οι άλλες που δε λένε ειναι μεταξυ 40 και 60 βαθμών...οι άλλες αντέχουν μεχρι 90 οι άλλες αλλα για ελάχιστη ωρα 1 με 2 λεπτα το πολυ...εξού και οτι τα κοσμηματα με μερκολα που είναι μισό ποντο πανω απο τους 40 45 βαθμους αρχίζουν και λυγιζουν

Ο παραπανω φακος στερεοποιει την ρητινη μεσα σε 3 δευτερολεπτα και την καθιστα πετρα μεσα σε 10-15". Το μικρο φακουδακι κανει επισης δουλεια αλλα πρεπει να το αφησεις ενα λεπτο για πληρες στεγνωμα.

Αυτός ο χρόνος ισχύει για πάχος μικρότερο χιλιοστού, δηλαδή εφαρμογή πάνω σε επιφάνεια ξύλου; Το έχεις δοκιμάσει σε μεγαλύτερα πάχη; Με το κανονικό υγρο γυαλί περίμενα ώρες για να πήξει (σε πάχος 2-3 cm). Αν στεγνώνει έστω και σε ένα λεπτό είναι φοβερή ευκολία και δεν σε πολυ-νοιάζουν οι τυχόν διαρροές.

Το παχος που εχω δοκιμασει ειναι λιγα χιλιοστα.

Μεγαλυτερο παχος δεν εχω δοκιμασει, δηλαδη κανονικη χυτευση οπως κανω με την ρητινη της Μερκολα.
Και δεν νομιζω να δοκιμασω ποτε, γιατι απλα ειναι πολυ ακριβη ρητινη για κανονικη χρηση.

Το παχος που εχω δοκιμασει ειναι λιγα χιλιοστα.

Μεγαλυτερο παχος δεν εχω δοκιμασει, δηλαδη κανονικη χυτευση οπως κανω με την ρητινη της Μερκολα.
Και δεν νομιζω να δοκιμασω ποτε, γιατι απλα ειναι πολυ ακριβη ρητινη για κανονικη χρηση.
Αυτά που είναι για UV λάμπα τα γυαλιά...κάνουν για σιλικόνη δηλαδη στεγνώνει ένα κόσμημα αν είναι σε σιλικόνη καλα; ;; επίσης και αυτα αν ζεσταθούν αρκετα λυγίζουν η και δε ξερω αν έχεις δοκιμάσει γιατι εχω παραγγείλει και θα ρθεί σε καμια βδομάδα

Είναι ακριβότερη όντως. Χοντρικά τριλάσια τιμή από την mercola. Για λεπτοδουλειές λοιπόν.

Αυτά που είναι για UV λάμπα τα γυαλιά...κάνουν για σιλικόνη δηλαδη στεγνώνει ένα κόσμημα αν είναι σε σιλικόνη καλα; ;;
Στη σελιδα του amazon πάντως έχει καλά σχολια απο χρηστες που κάνουν κοσμημα.

Την UV ρητινη την εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης σαν συγκολλητικο μεσο και σαν συμπληρωμα κατασκευων απο κανονικο υγρο γυαλι.

Δεν εχω κανει δοκιμες αν λιωνει σε μεγαλες θερμοκρασιες και δεν νομιζω να κολλαει σε καλουπι σιλικονης, οπως δεν κολλαει και η κανονικη ρητινη.

Θελω ομως να κανω μια μικρη κατασκευη για να δω τις διαφορές απο την απλη ρητινη. εαν υπαρχουν.
Πιστευω ομως οτι το μεγαλο αβανταζ της UV ρητινης ειναι το γρηγορο στεγνωμα και τιποτε αλλο εκτος απο αυτο.

Καλησπερα στην ομαδα αυτη ειναι η 5η προπαθεια που κανω με υγρο γυαλι και νομιζω ηταν αρκετα πετυχημενη.
Χρησιμοποιησα κομματι απο δρυινο ξυλο το οποιο "εφαγα" με το ρουτερ και στη συνεχεια με σεζα,ρασπα και γυαλοχαρτο. Ειχα φυσικα καποιες αστοχιες στο περιμετρικο σχεδιο, δεν ηταν ακριβως συμμετρικο αλλα το εκανα με το ματι.
Εχω αρχισει και πετυχαινω ακριβως την δοσολογια που απαιτειται για το μειγμα και βγαινει αρκετα καλο.
Το μονο θεμα ειναι καποιες φυσαλιδες, οι οποιες θα φυγουν μονο με pressure pot (κατι για το οποιο δεν ειμαι ετοιμος ακομα).
Ετοιμαζω ενα παρομοιο project το οποιο εχω καταγραψει με το κινητο και ελπιζω να μπορεσω να ανεβασω ολοκληρη την διαδικασια. Αναμενω σχολια και συμβουλες :D
20210304_114446.jpg
20210306_145216.jpg
20210306_145223.jpg
20210312_120125.jpg
172067910_256276466240315_9077283975948603603_n.jpg
172224320_156723069679224_57729661118486184_n.jpg
175617964_270983204702423_6474197433900319769_n.jpg
175681417_1694256880769031_91256873886593628_n.jpg
175853318_1359663937748200_1670617351057311963_n.jpg

Mπραβο πολυ καλο σχεδιο που το εκανες με το χερι και καθως και η κατασκευουλα απο δρυ και υγρο γυαλι!

Κατ'αρχας πρεπει να επενδυσεις σε μια επιτραπεζια σεγα, ειναι κριμα να ταλαιπωρησαι με ρουτερ, σκαρπελα, ρασπες και λιμες οταν σε δυο λεπτα μπορεις να εχεις τελειωσει με μια αψογη κοπη.

Για τις φυσαλιδες μπορεις να κανεις τρια πραγματα. Πρωτον να περασεις το ξυλο εσωτερικα με υγρο γυαλι και να το αφησεις να στεγνωσει πριν το γεμισεις κανονικα. Το ξυλο παραγει φυσαλιδες συνεχως μετα την χυτευση, οποτε εαν το 'μονωσεις' με ενα στρωμα υγρου γυαλιου δεν θα εχεις αυτο το θεμα. Δευτερον, μπορεις με ενα φλογιστρο την πρωτη μιση με μια ωρα να αφαιρεις τις φυσαλιδες, πραμα που φανταζομαι το κανεις. Τελος, κατα την αναδευση του μιγματος, το ανακατεμα να γινεται σιγα σιγα. Αυτο περιοριζει την δημιουργια φυσαλιδων.

Τι ειδους χρωμα εχεις βαλει στη ρητινη? Υπηρχε καποιος λογος που δεν το γεμισες πιο πολυ? Η η ρητινη απορροφηθηκε απο το ξυλο?
Εαν ηθελες να φερεις την ρητινη μεχρι επανω, θα επρεπε να ειχες μονωσει το ξυλο εσωτερικα (οπως ειπαμε παραπανω) καθως το ξυλο απορροφα ρητινη συνεχως μεχρι να στεγνωσει.

Μια χαρα το πας, περιμενουμε και αλλες κατασκευες (y)