Υγρό Γυαλί. Εργα, τεχνική και υλικά.

Mπραβο πολυ καλο σχεδιο που το εκανες με το χερι και καθως και η κατασκευουλα απο δρυ και υγρο γυαλι!

Κατ'αρχας πρεπει να επενδυσεις σε μια επιτραπεζια σεγα, ειναι κριμα να ταλαιπωρησαι με ρουτερ, σκαρπελα, ρασπες και λιμες οταν σε δυο λεπτα μπορεις να εχεις τελειωσει με μια αψογη κοπη.

Για τις φυσαλιδες μπορεις να κανεις τρια πραγματα. Πρωτον να περασεις το ξυλο εσωτερικα με υγρο γυαλι και να το αφησεις να στεγνωσει πριν το γεμισεις κανονικα. Το ξυλο παραγει φυσαλιδες συνεχως μετα την χυτευση, οποτε εαν το 'μονωσεις' με ενα στρωμα υγρου γυαλιου δεν θα εχεις αυτο το θεμα. Δευτερον, μπορεις με ενα φλογιστρο την πρωτη μιση με μια ωρα να αφαιρεις τις φυσαλιδες, πραμα που φανταζομαι το κανεις. Τελος, κατα την αναδευση του μιγματος, το ανακατεμα να γινεται σιγα σιγα. Αυτο περιοριζει την δημιουργια φυσαλιδων.

Τι ειδους χρωμα εχεις βαλει στη ρητινη? Υπηρχε καποιος λογος που δεν το γεμισες πιο πολυ? Η η ρητινη απορροφηθηκε απο το ξυλο?
Εαν ηθελες να φερεις την ρητινη μεχρι επανω, θα επρεπε να ειχες μονωσει το ξυλο εσωτερικα (οπως ειπαμε παραπανω) καθως το ξυλο απορροφα ρητινη συνεχως μεχρι να στεγνωσει.

Μια χαρα το πας, περιμενουμε και αλλες κατασκευες (y)
Καλησπερα και ευχαριστω για τα σχολια.
Το ξυλο εσωτερικα το περασα ενα χερι στοκο και εβγαλε πολυ λιγες φυσαλιδες τις οποιες τις εκανα με το φλογιστρο, Ωστοσο υπαρχουν ακομα καποιες μεσα οι οποιοες θα φυγουν μονο με χυτρα.
Χρησιμοποιησα μπλε ακρυλικο χρωμα. Το γυαλι το εχω φερει περασια ακριβως με το ξυλο, απλα δεν φαινεται στις φωτογραφιες.
Εχεις καμια καλη επιτραπεζια σεγα να προτεινεις?

Ωραιος!
Ακολούθησε τις συμβουλές του Χιώτη και θα βελτιώσεις πολυ τις κατασκευές σου.
Με την αναλογία τι εννοείς?
Δεν πας με το ποσοστο του κατασκευαστή?
Ειχα καποιες αστοχιες στις προηγουμενες δοκιμες επειδη ειχα ακουσει τον πωλητη. Τωρα το μειγμα μου βγαινει 100% σωστο! :D

Οι μικρες επιτραπεζιες σεγες λιγο πολυ ιδιες ειναι σε δυναμη.
Τσεκαρε την Dexter του Λεροϊ που εχει επιπλεον φωτισμο led (σημαντικο) και μοχλο που κανει την αλλαγη της λαμας ευκολη.

Νομιζω οτι ο στοκος δεν μονωνει το ξυλο οσο καλα το μονωνει το υγρο γυαλι η καποιο διαφανο βερνικι κρουστας, η ακομα και διαφανο βερνικι νυχιων!

Τα χρωματα που ταιριαζουν στην ρητινη ειναι χρωματα οινοπνευματος και οχι τα ακρυλικα τα οποια δεν δενουν σωστα.
Υπαρχουν στο διαδικτυο χρωματα για υγρο γυαλι, ειτε σε σκονη ειτε σε υγρη μορφη.

Οι μικρες επιτραπεζιες σεγες λιγο πολυ ιδιες ειναι σε δυναμη.
Τσεκαρε την Dexter του Λεροϊ που εχει επιπλεον φωτισμο led (σημαντικο) και μοχλο που κανει την αλλαγη της λαμας ευκολη.

Νομιζω οτι ο στοκος δεν μονωνει το ξυλο οσο καλα το μονωνει το υγρο γυαλι η καποιο διαφανο βερνικι κρουστας, η ακομα και διαφανο βερνικι νυχιων!

Τα χρωματα που ταιριαζουν στην ρητινη ειναι χρωματα οινοπνευματος και οχι τα ακρυλικα τα οποια δεν δενουν σωστα.
Υπαρχουν στο διαδικτυο χρωματα για υγρο γυαλι, ειτε σε σκονη ειτε σε υγρη μορφη.
Το στοκαρα πιο πολυ επειδη ειχε και κατι τρυπες στο εσωτερικο, αλλα θα δοκιμασω υγρο γυαλι ή κανα βερνικι.
Θενκς για τα τιπ για τα χρωματα και για την σεγα. Θα δοκιμασω σιγουρα χρωμα να δω διαφορα.
Εχω μια ερωτηση. Θελω να κανω ενα τετοιο ρολοι αλλα δεν ξερω τι ξυλο μπορω να χρησιμοποιησω για αυτες τις διαστασεις.
Οποιος μπορει ας βοηθησει! :D
1619295910823.png

Καλημέρα στην ομάδα. Έχω μια ερώτηση σχετικά με τη κατασκευή που έκανα με το σήμα του batman.
Τα ledakia παίρνουν ρευμα από ένα κουτάκι με 3 μπαταρίες.
Χθες το βράδυ έκανε ένα παφ έσβησε και μετά έκανε ένα συνεχόμενο ηχο ζζζ. Έβγαλα τις μπαταρίες και είχαν βγάλει υγρά. Ξέρει κανείς τι έφταιξε?

Καλημερα Χρηστο!

Aπο αυτα που γραφεις φαινεται οτι οι μπαταριες βραχυκυκλωσαν και λογω αυτου του βραχυκυκλωματος αρχισαν να χανουν υγρα.

Υπαρχουν διαφοροι λογοι που οι μπαταριες χανουν υγρα, αλλα το βραχυκυκλωμα φαινεται πιο πιθανο στην δικη σου περιπτωση.

Το ενδιαφερον θα ηταν να μαθουμε πως και γιατι βραχυκυκλωσαν. Μια φωτο απο το κυκλωμα και τις μπαταριες ισως βοηθουσε.

Καλημερα Χρηστο!

Aπο αυτα που γραφεις φαινεται οτι οι μπαταριες βραχυκυκλωσαν και λογω αυτου του βραχυκυκλωματος αρχισαν να χανουν υγρα.

Υπαρχουν διαφοροι λογοι που οι μπαταριες χανουν υγρα, αλλα το βραχυκυκλωμα φαινεται πιο πιθανο στην δικη σου περιπτωση.

Το ενδιαφερον θα ηταν να μαθουμε πως και γιατι βραχυκυκλωσαν. Μια φωτο απο το κυκλωμα και τις μπαταριες ισως βοηθουσε.
Καλησπέρα, άργησα λίγο παρακάτω παραθέτω τις φωτογραφίες .
Σκέφτηκα να βάλω καινούργιες μπαταρίες αλλά φοβάμαι μην γίνει πάλι το ίδιο.

Αυτές τις μέρες είμαι έτοιμος να κάνω μια παρόμοια κατασκευή και τώρα σκέφτομαι μήπως τα ledakia δεν ήταν κατάλληλα

Attachments

• received_245565267362247.jpeg
    received_245565267362247.jpeg
    53 KB · Views: 18
  • received_370028534392548.jpeg
    received_370028534392548.jpeg
    42.4 KB · Views: 18
Τα λεντακια δεν φταινε εκτος εαν η καλωδιωση καπου βραχυκυκλωσε που ειναι το πιο πιθανο.

Μπαταριες να βαζεις τις ιδιες για να μην τραβαει ζορι η πιο δυνατη. Τα ανταπτορακια τσεκαρε τα με ενα πολυμετρο εαν βγαζουν 4.5βολτ με τις 3ΑΑ που θα βαλεις.

Παντως, κατι τετοιες θηκες που εχω κι εγω, δουλευουν γενικα κανονικα, με εξαιρεση τον διακοπτη, που κανει διαφορων ειδων νερα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις θα το κοιτάξω .
Μια ερώτηση για την επόμενη κατασκευή. Πειράζει αν βάλω ledakia και με usb και με μπαταρία? Θα υπάρχει πιθανότητα να βραχυκυκλωσουν επειδή θα ακουμπάνε?
Ο λόγος που το σκέφτομαι είναι να έχω καβατζα σε περίπτωση που ξανά γίνει το ίδιο.

Attachments

• 16203887285832084447810.jpg
    16203887285832084447810.jpg
    3.1 MB · Views: 21
  • 162038875557545935684.jpg
    162038875557545935684.jpg
    1.3 MB · Views: 21
Δεν καταλαβα πως εννοεις το διπλο κυκλωμα που θες να φτιαξεις και που θα ακουμπανε τα καλωδια.

Παντως το υγρο γυαλι, οταν στεγνωσει, δεν ειναι καλος αγωγος ρευματος.
Δεν ξερω αν ρωτας κατι παρομοιο, παντως πριν δυο τρια χρονια ειχα βαλει λεντακι μεσα σε υγρο γυαλι (με εξωτερικη μπαταρια) χωρις θεμα.
(οι ενωσεις καλωδιων για το λεντ ηταν μεσα στο υγρο γυαλι), εδω το λινκ.

Δεν καταλαβα πως εννοεις το διπλο κυκλωμα που θες να φτιαξεις και που θα ακουμπανε τα καλωδια.

Παντως το υγρο γυαλι, οταν στεγνωσει, δεν ειναι καλος αγωγος ρευματος.
Δεν ξερω αν ρωτας κατι παρομοιο, παντως πριν δυο τρια χρονια ειχα βαλει λεντακι μεσα σε υγρο γυαλι (με εξωτερικη μπαταρια) χωρις θεμα.
(οι ενωσεις καλωδιων για το λεντ ηταν μεσα στο υγρο γυαλι), εδω το λινκ.
Εννοώ να κάνω τρύπα στο ξύλο και να περάσω μέσα τα δύο διαφορετικά λεντακια που έδειξα στις φωτός ένα με usb και ένα με μπαταρίες. Σε περίπτωση που χαλάσει αυτό με τις μπαταρίες.
Υπάρχει κάποιο θέμα αν ακουμπάνε τα καλώδια από τα 2 διαφορετικά τύπου λεντακια?

To γυμνο μερος των καλωδιων δεν πρεπει να ερχεται σε επαφη μεταξυ τους, ειτε μεσα στο υγρο γυαλι ειτε εξω.

βασικα στο μυαλο μου πηγε μια περιπτωση που συμβαινει με τις μπαταριες λιθιου μιας χρησης οταν σκανε.
πρωτα μια ερωτηση.
ΟΛΕΣ οι μπαταριες ητανε κατευθειαν απο το πακετο, ή μηπως υπαρχει πιθανοτητα μια απο αυτες να ητανε πιο χρησιμοποιημενη?
γιατι τοτε αυτη οταν εξαντληθει, μπορει να αλλαξει πολικοτητα και μετα τρωει το ζορι του αναποδου βολταζ απο τις υπολοιπες καλες...Και μπουμ!

και φυσικα δεν μας ειπες αν το γεγονος εγινε με τις ψευτο-κινεζο-μπαταριες που συνοδευουν αυτα τα κιτακια.

....Μια ερώτηση για την επόμενη κατασκευή. Πειράζει αν βάλω ledakia και με usb και με μπαταρία? Θα υπάρχει πιθανότητα να βραχυκυκλωσουν επειδή θα ακουμπάνε?....

Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα να υλοποιήσεις ένα παράλληλο διπλό κύκλωμα, αρκεί να μην συνδέσεις το USB ενώ έχεις μέσα και μπαταρίες, γιατί τότε θα τροφοδοτήσεις εκτός από τα Led και τις μπαταρίες! (με άγνωστα αποτελέσματα).

Νομίζω ότι εννοεί να βάλει 2 διαφορετικά led.
1 με μπαταρίες κι 1 με USB.
Όχι 1 που θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ή usb

• Like
Reactions: Chris_mar
Ήρθαν επιτέλους, μετά από δυόμισι μήνες οι μικρές ρητίνες UV Epoxy Resin Super Fast Curing Crystal Clear με την UV μικρή συσκευη, το σετάκι που είχε προτείνει ο Μιχάλης.

Είχα πάρει και μια φόρμα σιλικόνης με γράμματα και αριθμούς, οπότε σήμερα τα δοκίμασα.

Έβαλα σε ένα γράμμα κάτι εξαρτηματάκια που ήταν για πέταμα (καμένα ledάκια κυρίως)

DSCF0411.jpg

Και το γέμισα με την υγρή ρητίνη.
Είναι πράγματι πολύ βολικά αυτά τα μικρά μπουκαλάκια αφού ρίχνεις το υγρό ακριβώς εκεί που θέλεις

DSCF0412.jpg

Δεν ήξερα πόσο να το αφήσω.
Πάτησα μερικές φορές το κουμπί της συσκευής να ψηθεί το γράμμα (σβήνει μονο του μετά από λίγο για αυτό το πάτησα 3-4 φορές)

DSCF0413.jpg

Το έβγαλα αρκετά εύκολα από τη φόρμα (χωρίς να έχω ρίξει προηγουμένως κάποιο λιπαντικό)
είδα όμως πως ήταν κάπως μαλακό, οπότε το έψησα και μια δυο φορές και από την πίσω πλευρά και έγινε πέτρα.

DSCF0416.jpg

Εντάξει, για πρώτη φορά ωραίο βγήκε :)

Κάτι φουσκαλίτσες (που εδώ δεν ενοχλούν) δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και δεν ξέρω σε ποια φάση έπρεπε να κάνω κάτι για αυτό το πρόβλημα.

DSCF0417.jpg

Και επίσης, η πίσω πλευρά, αυτή που ακουμπούσε στη σιλικόνη, δεν είναι και τόσο λεία, είναι λίγο άγρια.
(ούτε και αυτό το πρόβλημα ξέρω πως λύνεται)

DSCF0418.jpg

Αλλά γενικά, πλάκα έχει :)

Αν αναρωτιέστε γιατί διάλεξα το 'W", έλεγα να κάνω έτσι με διαφορετικά εξαρτηματάκια για κάθε γράμμα, και να γράψω τη λέξη "Workshop" για να τα κολλήσω στην πόρτα του εργαστηρίου

(αλλά είναι και πολλά γράμματα το άτιμο. :ROFLMAO: :p)

DSCF0420.jpg